Περί ξηρών τροφών

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7

αυτην εδινα στα κουταβια και τωρα των ενηλικων (δεν την εχουν τα σουπερμαρκετ :lol: )

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
denis said:
.. κακά της Μάγιας :D
μη τα μελετάμε και πολύ και τα ματιάσουμε και ήταν καλά σήμερα,φτου φτου φτου :lol: :lol: :lol:

και επί του θέματος
Το γιατί η όριτζεν είναι καλύτερη κρίνοντας από το περιτύλιγμα το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και έχουμε καταλήξει.

Τώρα αν ισχύουν αυτά που αναγράφονται και πώς διατηρούνται και αν είναι Α ποιότητας παραμένουν ως ερωτήματα και ο καθένας έχει το δικαίωμα να τα αμφισβητήσει.

Ακόμα και αν μας διαβεβαιώσει ο εισαγωγέας για την ποιότητα του προϊόντος ΤΟΥ εμείς πρέπει να τον πιστέψουμε?

Τι ακριβώς περιμένεις να σου πει?

Πόσα χρόνια κυκλοφορεί στην αγορά η τροφή αυτή?

Η ετικέτα της με έπεισε γι'αυτό και την αγόρασα αλλά πιο πολύ θα εμπιστευτώ τον τάδε εκτροφέα που θα μου πει πως ταϊζει τα σκυλιά του 10 χρόνια τώρα την τάδε μάρκα και είναι ευχαριστημένος παρά την καλύτερη ανάλυση στο πίσω μέρος του κάθε σακιού.

Δηλαδή θέλω να αγοράσω κάποια τροφη,τι κάνω?
1)ρωτάω τον εκτροφέα του σκυλιού μου ποια εμπιστεύεται,αν δεν με καλύψει πάω στο
2)Ρωτάω ανθρώπους που έχουν γνώσεις πάνω στο θέμα να μου προτείνουν μάρκες και αν πάλι δεν μείνω ευχαριστημένη πάω στο
3)Πάω στο πετ σοπ και κάθομαι και διαβάζω συστατικά στο πίσω μέρος των τροφών και με βάση αυτά αποφασίζω ποια θα είναι η επόμενη δοκιμή για το σκυλί μου.Κάνω και μια έρευνα βέβαια στο internet για να ξέρω ποιες διαθέσιμες μάρκες υπάρχουν στο ελλάντα.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
αλλο σπασιμο απο κει...να θες μια τροφη και στο ελλαντα να σε κοιτανε σαν ουφο στα πετ σοπ που πας να τη ζητησεις!!!ημαρτον...

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
και η friskies της purina είναι,η οικονομική σειρά της,για φτωχούς σκύλους,που βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ.

Η proplan είναι στα πετ σοπ,και αυτή της ίδιας εταιρίας.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Η ετικέτα της με έπεισε γι'αυτό και την αγόρασα αλλά πιο πολύ θα εμπιστευτώ τον τάδε εκτροφέα που θα μου πει πως ταϊζει τα σκυλιά του 10 χρόνια τώρα την τάδε μάρκα και είναι ευχαριστημένος παρά την καλύτερη ανάλυση στο πίσω μέρος του κάθε σακιού.
ΛΑΘΟΣ Δεν εμπιστεύεσαι ΚΑΝΕΝΑΝ μόνο την ετικέτα ...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
να πω την αληθεια εγω ταραζω το ιντερνετ...ψαχνω καθε σελιδα για να βρω παραπονο ,προβλημα,recall καποιας ξηρας π με ενδιαφερει...τι στο καλο??ολοι ψεματα να λενε???!! :shock:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
η NESTLE είναι ιδιοκτήτης εταιρεία (μεταξύ άλλων) των εταιριών Friskies και Purina.

η Purina ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συγκεκριμένη τροφή.

είναι εταιρεία

υπάρχουν κωδικοί

υπάρχει η PURINA PRO PLAN (ακριβή σειρά)

η PURINA TONUS (φθηνή σειρά)

και άλλη μια την οποία δεν θυμάμε αλλά την έχει κάνει ανεξάρτητη

ΚΑΝΕΝΑΣ κωδικός PURINA δεν πωλείτε στα SUPER MARKET

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδια ..με μαυρα γυαλια ακροβατουμε..
Τον ποιο δρομο θα επιλεξει κανεις..,τον πιο λογικο δρομο θεωρητικα τον εχουμε αναφερει..
Τιποτα τυποποιημενο δεν ειναι αγιο...
Απο εκει και περα στις μερες μας..ολα ειναι junk food ..και για μας και για τα σκυλια μας..
Την καλυτερη τροφη δεν ειμαστε σε θεση να την πουμε περα απο καποια συστατικα που θεωρουμε καλα λαμβανοντας υποψιν οτι μιλαμε για σαρκοφαγα στην ουσια ζωα...,αλλα και η μεγαλη αναλογια προτεινης που εχει διχασει τους γιατρους στο ναι και στο οχι ερχεται να μας προβληματισει εκει που λεμε πως κατι τελικα εχουμε βρει οσον αφορα τον σωστοτερο δρομο διατροφης..
Στην ουσια με την φτωχη επιλογη που εχουμε στην Ελλαδα ,προσωπικα θεωρω οτι παιζουμε και λιγο τζοκερ..
Γιατι ακομα και να παρουμε σαν παραδειγμα καποιον που δεινει πολλα χρονια π.χ οριτζεν παντα παιζει και ο παραγωντας τυχη στην ευημερια του καθε ζωου..
Ποσα χρονια υπαρχει η οριτζεν δεν εχει διευκρινιστει ετσι και αλλιως..
Θεωρω οτι ειναι και λιγο μοδα..καθως ειναι το πιο "σιωπηλο"μαρκετινκ που εχω δει ποτε..το οποιο θεωρω πολυ εξυπνο αφενος αλλα αφετερου δεν με εχει πεισει και ολας..
Ας κραταμε επιφυλαξεις για τα παντα σε αυτα τα θεματα..και ας προσπαθησουμε να μαθουμε εμεις τις διατροφικες αναγκες του σκυλιου μας
και ετσι να κρινουμε βαση συστατικων..
Σιγουρα παντως οπως πολλοι ειναι κατα για τις βιταμινες...,δεν υπαρχει καλυτερη πυγη απο την φυσικη..,ετσι και οταν ειναι αγνωστου ποιοτητας συστατικων ειναι καλο να εχουμε καποια επιφυλαξη..,οταν ομως δεν εχουμε και αλλη επιλογη στο να μπορεσουμε να παρεχουμε εμεις ολα τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται ,τοτε ο δρομος ειναι μονοδρομος..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΒΑΣΕΙ ετικέτας ΠΟΙΑ και γιατί είναι καλύτερη ...

και αν δεν βάλουμε ΓΕΝΙΚΟ συμπέρασμα βάσει ετικέτας ΠΩΣ θα το βγάλουμε ...
Επειδη ο σκυλος ειναι σαρκοφαγος, θα επρεπε να βγει απο την ετικεττα, οτι η τροφη περιεχει κυριος κρεας.
Αν στης πρωτες 2-3 θεσεις τις λιστας συστατικων αναφερονται δημητριακα- δεν ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο.
Ακομα και αν στην πρωτη θεση αναφερετε κρεας (φρεσκο, οχι αλευρα) χανει κατα την επεξεργασια το νερο του, ελαφρυνει και πεφτει μετα στην λιστα πολυ πιο πισω.
Επισης αν αναφερετε στην πρωτη θεση καπιο κρεαταλευρο- αλλα μετα απο αυτο καλαμποκι σε 3 μορφες, ριζι/η αλλο δημιτριακο- επισης θα ειναι τα ποσοστα τον φυτικων παραγογων στην τροφη πιο υψηλα- απο τα ζωηκα- δηλ, το κρεας.

Μετα υπαρχουν και τα αλλα συστατικα, απο τα οποια ειναι γνωστο πια, οτι επιβαρυνουν τον οργανισμο του σκυλου (τευτλα, Γλυτεινη,συντηριτικα και αλλα πολλα) ειτε επειδη ειναι υποπτα οτι προκαλουν αλλεργιες, προβληματα στις αρθροσεις, στα νεφρα και αλλα.

Μια τροφη που με καλυπτει στα παραπανω, ειναι καλη!- βαση ετικεττας.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Λοιπόν χθές μίλησα με τον κτηνίατρο για την orijen, και γι'αυτη που χρησιμοποιηούμε ήδη. Η απάντηση του ήταν ότι δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για ΚΑΜΜΙΑ ξηρά τροφή.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
καλά στη φωτιά βάζω στοίχημα ούτε ο παρασκευαστής της όριτζεν δεν θα το βάζει :lol: :lol: :lol: μη καούμε κιόλας για μια σκυλοτροφή :lol:

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Όπως πάει με τις συζητήσεις μας προς τα εκεί το βλέπω :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θεμα

xris1 said:
απο βδομαδα κανω μεταβαση απο τη hills στην ORIJEN με πεισατε γι την ποιοτητα της τροφης αυτης .ο κτηνιατρος μου δεν την εχει καν ακουστα την ORIJEN μου ειχε προτεινει τη hills ειναι 9 μηνων τωρα τι λετε θα ξετρελαθει με την ORIJEN? :D

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
αναλογα το σκυλο...η δικια μ και με την οριτζεν παω στοιχημα οτι 1,2,3 φορες θα την εφτυνε οπως κανει με ΚΑΘΕ ξηρα...μακαρι να τη φαει το δικο σου!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Γεια σας!
σημερα ειδα στο πετ σοπ της γειτονιας μ ,για πρωτη φορα,ειχαν φερει την NUtro holistic puppy.Ειναι καλη???την ταιζει κανενας στο σκυλο του?
εχει 4 αστερακια απο οτι ειδα...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
να δω ποσα αστερακια θα δει ο σκυλος,με τοσα γυμνασια που του κανεις στην τροφη.... 8)
σε εχει κανει λαστιχο ,γιατι να το κρυψομεν αλλωστε? :lol: