Περί ξηρών τροφών

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
:lol: :lol: Άντε πάλι με τα σ@@ά!! Σοβαρά όμως ρωτάω γιατί θέλω να δώ απ'όλους όσους την χρησιμοποιούν ήδη τα προτερήματα της μήπως αλλάξω κι εγώ τροφή!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εγω orijen κοντα στη περιοχη μου δεν βρηκα.μονο αθηνα ,μεσα,και απο την περιοχη π μενω ειναι μακρυα.πηγα σε 3 μεγαλα πετ σοπ και μεχρι παραγελια ειχα ρωτησει και μ ειπαν δεν την βρισκουν.
ετσι σημερα αλλαζουμε σε techni-cal απο νουτρο. :roll:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
denis said:
παράδειγμα η barf που πειράζει αρκετους σκύλους, αλλά είναι πολύ καλή διατροφή
δηλαδή ξέρεις πως η BARF είναι πολύ καλή αλλά το σκυλί σου ξερνάει και έχει συνέχεια διάρροια,θα την συνεχίσεις???μέχρι πότε?μέχρι να ψοφήσει?

Οσο για τα κόπρανα και φυσικά πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης μιας τροφής(όχι το μοναδικό αλλά σημαντικό).

Για παράδειγμα ξέρω πως το γάλα είναι απαραίτητο για μας αλλά έχω δυσανεξία οπότε δεν το πίνω γιατί.......ξέρετε :oops:,φροντίζω να πάρω ασβέστιο από κάπου αλλού.

Τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα σκυλί θα τα βρει και από άλλες τροφές εκτός από την Όριτζεν που θεωρητικά είναι μια πολύ καλή τροφή που δεν ταιριάζει σε όλους τους σκύλους όμως.

Καλό είναι να συγκρίνουμε τους διάφορους τύπους διατροφής των σκυλιών μας με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου.

Είμαι αντίθετη με το να βάζουμε σε μια μάρκα ή σε ένα τύπο διατροφής την ετικέτα ΤΕΛΕΙΑ :wink:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
aleka2 said:
μήπως αλλάξω κι εγώ τροφή!!

ναι θα σου κάνει ένα σκατό και ένα μαλλί τέλειο,δεν θα χρειαστεί να ξαναλουστείς.Μπορείς να την τρως κάθε πρωί με το γάλα αντί για corn flakes. :shock:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Στη δικιά μου δεν έχω δει διαφορά στο σκ$@ό..Κάνει πάρα πολλά..(~3 φορές τη μέρα και αρκετά). Ούτε στο τρίχωμα είδα διαφορά..

Στο μόνο που είδα διαφορά είναι ότι από τότε που της δίνω Orijen σταμάτησε να βγάζει σπυράκια στην κοιλίτσα της που ο γιατρός έλεγε ότι είναι αλλεργία σε κάτι και είχαμε σημαντικό πρόβλημα.. Δεν ξαναέβγαλε μέχρι τώρα σπυράκια και προσωπικά το αποδίδω στο ότι έχει κάποια αλλεργία στα δημητριακά που έιχαν όλες οι άλλες τροφές..

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
vaso said:
Δεν ξαναέβγαλε μέχρι τώρα σπυράκια και προσωπικά το αποδίδω στο ότι έχει κάποια αλλεργία στα δημητριακά που έιχαν όλες οι άλλες τροφές..
μπράβο!Άρα για σένα η όριτζεν είναι μια πάρα πολύ καλή τροφή :wink: Εγώ ακόμα ψάχνω........

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
keyman said:
aleka2 said:

ναι θα σου κάνει ένα σκατό και ένα μαλλί τέλειο,δεν θα χρειαστεί να ξαναλουστείς.Μπορείς να την τρως κάθε πρωί με το γάλα αντί για corn flakes. :shock:
Ορεξούλες βλέπω!!! :lol: :lol: :lol: ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ τι εννοούσα !!! Πάντως ο καλός μου όντως δοκιμάζει τις τροφές αν είναι να την αλλάξουμε . Τώρα τι καταλαβαίνει???

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
keyman said:
aleka2 said:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλό είναι να συγκρίνουμε τις τροφές με βάση τα σκυλιά μας και όχι αυτά που γράφουν τα σακιά.
Εγω διαφωνω τελειος με αυτο..οπως διαφωνω να κρινουμε με βαση αν το σκυλι μας τα τρωει..
Αν π.χ τα παιδια μας θελουν καθε μερα χαρμπουκερ που παιζει να θελουν..δεν σημενει οτι ειναι η καλυτερη τρωφη απεναντιας η χειροτερη..
Στο αν ομως τα πηραζει οπως π.χ μπαρφ ...εννοειτε οτι θα το σταματησεις, οπως και οποιαδηποτε τροφη..
Τα αποτελεσματα ομως για το ποια τροφη ειναι καλη..βασιζονται σε κλινικες μελετες που γινονται σε μακροχρονια ερευνα..που για το τι θα ερθει στο αφτακι μας φανταζει ουτοπικο..
Γενικα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη..,οποτε ο καθενας βαση των γνωσεων του και την κριση του καθως και την συμπεριφορα του σκυλιου του οχι απο θεμα προτημησης αλλα οργανικα..,κινητε και ευχεται τελικα να εκανε την καλυτερη επιλογη...
Απλα η επιλογη να ειναι μακρια απο συμφεροντα (πετσοπαδες,η κτηνιατρους με ποσοστα..)και οτι γινει εγινε..αλλωστε στην ιδια μοιρα ειμαστε ολοι..τετραποδοι και διποδοι..

:wink:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
μολις πηρα τη techni-cal...η Χιονα επιασε τη μυρωδια πριν καν ανοιξω τη σακουλα και εκανε σαν τρελη!κατι π ειχε να κανει καιρο για ξηρα... :roll:
της εδωσα λιγο και το εφαγε αμασητο.ξερω δεν ειναι επιχειρημα το οτι τρωει τη ξηρα ειναι κ καλη αλλα πιστευω οτι θα μας παει καλυτερα απο nutro.και στις κενωσεις δεν ημασταν και πολυ οκ.τωρα αν ειναι ιδια με τη royal canin λογω εξαγορας της εταιριας δεν το γνωριζω.το καλο π τους θελω να ειναι καλη μονο για να μην φανε αυτοι καμια μολοτοφ!!! :twisted:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Tις εκπομπές του εισαγγελάτου, για το τι τρώμε εμείς τις έχετε δει?
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στις ξηρές τροφές βάζουν άλφα ποιότητα κρέας και α ποιότητα λαχανικά κλπ, ενώ σε εμάς τους ανθρώπους μας ταϊζουν κάθε λογής σκουπίδαι...

Θα μου πείτε ότι εκεί είναι εξωτερικό, κι εδώ Ελλαδιστάν...

Ναι αλλά... Τα Μακ Ντόναλτς ας πούμε, δεν τα φτιάχνουν στην Ελλάδα, και κάποιοι προφανώς τα ελέγχουν κι αυτά.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Noμίζω πως συζητούσαμε για την όριτζεν,τώρα γιατί μας πήγαν σε άλλο θεματάκι δεν ξέρω :roll:

Το ερώτημά μου :Γιατί τόση πρεμούρα για την όριτζεν?γιατί τα λέει ωραία στην ετικετούλα της??Πόσα χρόνια κυκλοφορεί στην αγορά και άρα έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας για την ποιότητά της???

Τόσα χρόνια που ταϊζατε τα σκυλιά σας με άλλες τροφές δεν ήσασταν ευχαριστημένοι?(απευθύνομαι κυρίως στους εκτροφείς-μέλη μας).Πείτε συγκεκριμένα γιατί ΔΕΝ ήσασταν ευχαριστημένοι και θα πρέπει να στραφούμε σε τροφές τύπου ΟΡΙΤΖΕΝ και να πληρώνουμε παραπάνω χρήματα το κιλό.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eίπε κανένας εκτροφέας ότι η Orijen τον ικανοποιεί ?? Εγώ δεν έχω δώσει ΚΑΝ ΠΟΤΕ ...

Εγώ λέω

ΒΑΣΕΙ ΕΤΙΚΕΤΑΣ είναι η καλύτερη ...

μετά αρχίζουν τα ...

.. κακά της Μάγιας :D
.. McDonalds
.. κοτόπουλα
.. ψάρια
.. δημητριακά
.. ξεροκόμματα στο χωριό

.. κλπ κλπ

και τελικά κανείς δεν μου λέει

ΒΑΣΕΙ ετικέτας ΠΟΙΑ και γιατί είναι καλύτερη ...

και αν δεν βάλουμε ΓΕΝΙΚΟ συμπέρασμα βάσει ετικέτας ΠΩΣ θα το βγάλουμε ...

εκφράζω δε δημόσια και τις απορίες μου σχετικά στον αρμόδιο, και περιμένω ...

το topic χωρίστηκε για αυτό το λόγο ... γιατί η συζήτηση ήταν άλλαντάλλων ...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
προσωπικα,δεν εδωσα ποτε ακριβη τροφη στα σκυλια μου,παντα καπου μεταξυ μεσαιας προς ακριβης εδινα ,και εδω και 20 χρονια,ΦΤΟΥ-ΦΤΟΥ! :wink: τα τελευταια 8 χρονια δινω purina.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εγω απο φρισκις=purina αν δεν κανω λαθος δεν ημουν ευχαριστημενος και μαλλον το καταλαβα και αργα.το σκυλι π ειχα (ημιαιμο κολευ-τσοου τσοου) δεν ηταν ποτε ιδιαιτερα παχυ και ειχε πολλες κενωσεις.απειρος εγω νομιζα οτι ειναι καλα και με τα λεγομενα του κτηνιατρου''ειναι πολυ καλη η φρισκις'' ,ταιζα χορταρι το σκυλι μου. :evil: επειδη ακουω πολλα θελω να δωσω κατι καλο στο σκυλι μ και οχι πχ την τροφη του σουπερ-μαρκετ.
(ποτε δεν με παρασυρουν πωλητες.με δικη μ ερευνα αγοραζω ξηρα).
(αυτα τα αναφερω στο σωστο θεμα ετσι???περι ξηρων τροφων)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
μου εχουν πει οτι purina=friskies...αν κανω λαθος 1000 σορυ...ετσι μ ειπαν για αυτο.και με επεισε το οτι και την purina kai ti friskies τη παιρνεις και σε σουπερ-μαρκετ.+η φρισκις πανω εχει το σημα της purina...αν κανω λαθος διορθωσε με ...δεν ειμαστε και ξερολλες!για να μαθω και γω γραφω[/img]