Περί ξηρών τροφών

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, κι εγώ απορώ με ποιό αντικειμενικό κριτήριο, κάποιοι διαφημίζουν την τάδε τροφή ως καλύτερη, και με ποιό κριτήριο θάβουν κάποια άλλη?

Εγώ έχω δοκιμάσει διάφορες, έχω επιφυλάξεις για όλες, τελικά έχω προτιμήσει την Νούτρο, γιατί η σκύλα μου την τρώει με πιο πολύ όρεξη!!!
Παρόλα αυτά,
δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιά είναι καλή και ποιά όχι, εαν χρησιμοποιούν σκουπίδια για να την φτιάξουν, μεταλλαγμένα, και ποιός ξέρει και τι άλλο...

Το βέβαιο είναι ότι κι εμείς, σκουπίδια τρώμε επί το πλείστον.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Το θέμα είναι μην κάνουν το λάθος και αυξήσουν την τιμή διότι θα πάμε για άλλες …
Στο εξωτερικό πωλούν φτηνότερα ACANA και ORIJEN
8)

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Ποσο ακομα να την ακριβηνουν; 84 την πληρωσα προχτες! :roll:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
amangos said:
Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, κι εγώ απορώ με ποιό αντικειμενικό κριτήριο, κάποιοι διαφημίζουν την τάδε τροφή ως καλύτερη, και με ποιό κριτήριο θάβουν κάποια άλλη?

Εγώ έχω δοκιμάσει διάφορες, έχω επιφυλάξεις για όλες, τελικά έχω προτιμήσει την Νούτρο, γιατί η σκύλα μου την τρώει με πιο πολύ όρεξη!!!
Παρόλα αυτά,
δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιά είναι καλή και ποιά όχι, εαν χρησιμοποιούν σκουπίδια για να την φτιάξουν, μεταλλαγμένα, και ποιός ξέρει και τι άλλο...

Το βέβαιο είναι ότι κι εμείς, σκουπίδια τρώμε επί το πλείστον.
Αν ξερεις να διαβασεις τα συστατικα, μπορεις να βγαλεις καπιο συμπερασμα, για την ποιοτητα της τροφης.
Και οταν μια τροφη για κρεατοφαγο περιεχει πανω απ'ολα δημητριακα- βεβαια δεν ειναι καταλληλη και θελει θαψημο!
Δυστιχος ομος παρα πολυς κοσμος δεν κανει ουτε καν τον κοπο να ριξει μια ματια στα συστατικα της σκυλοτροφης που ταιζει-αλλα πιστευουν τις διαφημισεις και αυτα που τους λεει ο πετσοπας.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οι πετσοπαδαδες κανουν γενικα πολυ μεγαλο κακο...,προπσαθωντας να πουλησουν και παιζοντας τους ξερολες...

Εγω ειμαι της ακανας προς το παρον...,με την οριτζεν κραταω επιφυλαξεις...,αν και επιφυλαξεις κραταω γενικα...

Εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να θεοποιουμε καμια μαρκα ..,γιατι οποια πρωτη υλη και αν εχει καποια μαρκα ακομα και αν εχει μεγαλυτερη ποσοτητα πρωτης υλης σε προτεινη ,δεν ξερουμε την ποιοτητα..και ακομα και αν συγκριτικα με καποια αλλη τροφη που χρησιμοποιει σαν πρωτο συστατικο τα δημιτριακα αν σε αυτο με την προτεινη, ειναι μεταλαγμενη προτεινη ή σκουπιδια ,τοτε στην ιδια μοιρα ερχονται και τα δυο..
Γενικα ας κραταμε μια επιφυλαξη για τα παντα..

Ενα ειναι το καλυτερο στα σιγουρα..μπορουμε να παρεχουμε της απετουμενες διατροφικες αξιες κατα ημερησια δοση μονοι μας ,στις απαρετητες αναλογιες?
Αν ναι..τοτε αυτος ειναι ο καλυτερος και ασφαλεστερος δρομος..

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Έπρεπε να διαβάζω τα συστατικά?
Ουπς, δεν το ήξερα αυτό!!!
Και δεν μου λέτε, ποιός ελέγχει εαν αυτά που γράφουν σαν συστατικά οι συσκευασίες, έχουν σχέση με την πραγματικότητα?

Με βάση όσα γράφουν οι συσκευασίες, θα έπρεπε εμείς να τρώμε Κέλογκς κόκο ποπς, αλλά... αμφιβάλλω αν είναι ότι καλύτερο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
amangos said:
Έπρεπε να διαβάζω τα συστατικά?
Ουπς, δεν το ήξερα αυτό!!!
Και δεν μου λέτε, ποιός ελέγχει εαν αυτά που γράφουν σαν συστατικά οι συσκευασίες, έχουν σχέση με την πραγματικότητα?

Με βάση όσα γράφουν οι συσκευασίες, θα έπρεπε εμείς να τρώμε Κέλογκς κόκο ποπς, αλλά... αμφιβάλλω αν είναι ότι καλύτερο.
Πρωτα, δεν εννοω αυτα που γραφουν πανω στην συσκευασια!
Δηλ κατι σαν "Κανει λαμπερο το τριχομα επειδη περιχεχει Ομεγα 3" και τετια, αλλα την λιστα συστατικων που βρισκεται παντα στο πισω μερος τις συσκευασια.
Εκει αναγραφονται κατα βαρυτιδα του περιεχουμενου αυτα που περιεχει η τροφη.
Ελεγχονται Αντονι μου!
Δεν μπορουν να βαλουν μεσα οτι θελουν.
Στην γερμανια εχουν κανει επαναλειμμενα τεστ στις γατο- και σκυλοτροφες, αν συμβαδιζουν αυτα που αναγραφονται στις συσκευασιες- με το περιεχουμενο.

Αλλα επειδη ξερουν οι παρασκευαστες, οτι κανεις δεν θα ταιζε στον σκυλο του π.χ Φλουδες απο φυστικια η πριονιδια, τα αναφερουν ως κυτταρινη!
Και αυτο ειναι μονο ενα παραδειγμα.
Εχουν βγει και αλλες "οραιες" ονομασιες για σκουπιδια.

Αν διαβασεις αυτην την αναλυση απο τα Κελογκς (και εκει αναγραφεται)- μαλλον δεν θα την εδινες στα παιδια σου.

Αλλα επειδη και εγω ειμαι γενικος δυστπιστος ανθρωπος, μπαρφαρω την μικρη μου σχεδον 6 χρονια τωρα! :wink:

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
amangos said:
Ο Καναδάς από όπου μας έρχονται ACANA και ORIJEN δεν είναι Ελλάδα
Παιδιά εκεί δεν περνά καθόλου η σκέψη για κλεψιά δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο οι εταιρίες
αν κάτι πάει στραβά θα είναι από κάποιο λάθος 8)

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Bασικά θεωρώ το ωμό(κρέας-λαχανικά)το καλύτερο γιατί ξέρεις τι δίνεις στο σκύλο σου(κατα ένα μεγάλο ποσοστό).Από κει και πέρα ΔΕΝ πιστεύω 100% αυτα που αναγράφονται στο πίσω μέρος του σακιού.Αυτό που θα πιστέψω είναι η υγεία του σκυλιού μου και τίποτα άλλο.

Για παράδειγμα δεν πα'να μου λες πως η όριτζεν είναι και γαμώ τις τροφές,αν δεν δω αποτέλεσμα στο σκυλί μου για μένα δεν αξίζει μία.ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.

Η Μάγια κατάναλωσε 2 σακιά συνολικά όριτζεν,δεν πήρε το αναμενόμενο βάρος,τα κακά της δεν ήταν σταθερά καλά,μετά το 20μερο δεν της άρεσε και κάναμε διάφορα κόλπα για να την φάει.Αυτό που μου άρεσε ήταν η μυρωδιά της,άνοιγες το σακί και μοσχοβολούσε :D

Με την ΝΟΥΤΡΟ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΡΥΖΙ τα κακά της είναι πάντα καλά αλλά δεν της αρέσει και πολύ :(

Λόγω πιθανής αλλεργίας δοκιμάσαμε και τις ειδικές τροφές της ΗΙLLS(Z/D)οι οποίες μύριζαν υπέροχα,ήταν πανάκριβη :( (10 κιλά=70 ΕΥΡΩ)μετά από 2 σακιά ΔΕΝ την βαρέθηκε και τρελαινόταν πραγματικά για την γεύση της,πήρε αρκετό βάρος αλλά τα κακά της δεν ήταν σταθερά καλά οπότε την διακόψαμε και συνεχίζουμε το ψάξιμο μέχρει να βρούμε την ιδανική για την Μάγια μας και όχι την ιδανική σύμφωνα με κάποιο site ή τον γιατρό ή τον πετσοπά.

Το θέμα της διατροφής στα σκυλιά όπως και στους ανθρώπους είναι αρκετα περίπλοκο και καθαρά υποκειμενικό.Δεν υπάρχουν τέλειες τροφές με τα τέλεια συστατικά.Το καλό είναι πως υπάρχουν αρκετές επιλογές(στην Ελλάδα δυστυχώς όχι πάρα πολλές)για να δοκιμάσουμε και να επιλέξουμε το καλύτερο για τον δικό μας μοναδικό φίλο :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.
Μα υποκειμενικό είναι να κρίνουμε μία τροφή από τα κακά της Μάγιας, ή όχι?? Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί, δυστυχώς δεν καταλαβαίνω πιά τί θέλει να πεί ο καθένας. :roll: :roll:

Εκτός κι αν εννοείς ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε καθόλου τις τροφές, για να δούμε ποιά είναι καλύτερη ... :?

Frenchie AN θέλω να πάρω τροφή ποιά τροφή να πάρω ?? Νομίζω ότι η παρέμβασή σου (και όχι μόνο τώρα) όσον αφορά τς τροφές είναι άσκοπη.

Περιμένω κι εγώ απάντηση για το πώς συντηρείται η τροφή με ψήσιμο στους 90 βαθμούς χωρίς συντηρητικά, με όλη την καλή διάθεση. Και θέλω απάντηση από εδώ και όχι μέσω mail και προσωπικής επικοινωνίας.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
denis said:
Μα υποκειμενικό είναι να κρίνουμε μία τροφή από τα κακά της Μάγιας, ή όχι??

Υποκειμενικό είναι γιατί αφορά τα κακά της Μάγιας και όχι του Τζακ :lol: :lol:
Καλό είναι να συγκρίνουμε τις τροφές με βάση τα σκυλιά μας και όχι αυτά που γράφουν τα σακιά.Ταπεινή μου γνώμη.Βέβαια δεν θα πάρω και ξηρά τροφή από το σούπερ μάρκετ(τώρα,στο μέλλον μπορεί και να το δοκιμάσω)

Εσύ τόσα χρόνια εκτροφέας αποκλείεται να μην έχεις μια black list ξηρών τροφών.Από τόσα σκυλιά που έχουν περάσει από τα χέρια σου,όλα είχαν την ίδια διατροφική συμπεριφορά?Σε όλα ταίριαζε η ίδια ξηρά τροφή?

Εσύ αποκλείεται να είσαι μπερδεμένος,προφανώς το ερώτημά σου είναι ρητορικό.

και όσον αφορά την όριτζεν αλλά και οποιαδήποτε καλή ή κακή ξηρά τροφή 6 ή 16 αστέρων ή φεγγαριών αν την δοκιμάσεις στα σκυλιά σου για 5-6 μήνες και δεν μείνεις ευχαριστημένος θα την αλλάξεις ή θα επιμείνεις γιατί αυτά που γράφει από πίσω το σακί είναι αυτά που χρειάζονται τα σκυλιά???

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Frenchie AN θέλω να πάρω τροφή ποιά τροφή να πάρω ??
Εγω δεν μπορω να σου συστηνω καμια τροφη!
Ο καθενας επιλεγει με αλλα κριτιρια- τι ταιζει τον σκυλο του!

Νομίζω ότι η παρέμβασή σου (και όχι μόνο τώρα) όσον αφορά τς τροφές είναι άσκοπη.
Και η παρεμβαση μου κατευθυνθηκε στα ερωτηματα του Αντονι.

Δεν ηξερα οτι πρεπει να ζητησω και την εγκριση σου για να απαντησω σε μια ερωτηση!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
@ Keyman αν δώ ότι η τροφή που ταιριάζει σε έναν σκύλο μου είναι η κουκουρουκου (φυσικά γίνεται, ΑΛΛΑ δεν σημαίνει ότι από αυτην ξαφνικά ο σκύλος αυτός τρέφεται τέλεια) δεν είναι κριτήριο για να κρίνω την τροφή αυτήν στο αν είναι καλή. Τα κόπρανα του σκύλου είναι άσχετο δείγμα (πολύ το χρησιμοποιούν ώς κριτήριο) για να ξέρεις αν ωφελείται και κατά πόσο ένας σκύλος από μία τροφή. Αυτό γίνεται γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σιγουροι γιατί ο σκύλος βγάζει πχ μαλακά κόπρανα ... η ποσότητα δε είναι δείγμα πεπτικότητας , αν ο σκύλος έτρωγε πχ αυτές τις αφρώδεις καραμέλες που κυκοφορούν στο εμπόριο ίσως έκανε τέλεια κόπρανα, δεν σημαίνει ότι είναι καλή τροφή ... παράδειγμα η barf που πειράζει αρκετους σκύλους, αλλά είναι πολύ καλή διατροφή.

@ Frenchie Εννοείται ότι δεν πρέπει να ζητήσεις την άδειά μου, αλλά δεν έχω μπεί πουθενά, όπου κάποιος αντιμετώπισε πχ μία διάρροια ή εξέφρασε μία απορία για την barf να πώ ''άστα αυτά πάρε μία ξηρά να ησυχάσεις'' (λέμε τώρα ΑΝ ήμουνα και τρελός με τις ξηρές) Εδώ το topic λέει για ξηρές τροφές, εμένα αυτή η πόρωση με το barf και το τόσο μανιασμένο σπρώξιμό του , με τρομάζει ... δεν μπορεις να συστήσεις μία τροφή, οκ, (ούτε εγώ) αλλά οι τόσο μεγάλες γνώσεις σου θα μπορούσαν να βοηθάνε περισσότερο σε τέτοια topic, δλδ ok, το barf τέλειο, παμε πάρακάτω ...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εδώ το topic λέει για ξηρές τροφές, εμένα αυτή η πόρωση με το barf και το τόσο μανιασμένο σπρώξιμό του , με τρομάζει ...
Εγω δεν σπρωχνω τιποτα! (τι κερδος θα ειχα εξαλλου??)
Ουτε μανιασμενη ειμαι! (μονο πολυ ευχαριστημενη με την εικονα του σκυλου μου.)
Την τρομαρα σου δεν καταλαβαινω!
Ο καθενας οτι νομιζει (το ξαναειπαμε)- απλα επισιμανα, οτι αν θες να εισαι σιγουρος για το τι τρωει ο σκυλος σου (αφου δεν πιστευεις, οπος ο Αντωνις, το τι γραφουν οι παρασκευαστες)- δεν σου μεινει αλλη λυση, απο το να του "παρασκευασεις" μονος σου την τροφη. Τελος!

Και ακομα πιστευω, οτι ουτε ασκοπο η αστοχω δεν ηταν η παρεμβαση μου.
Τωρα ομος η συζητηση εχει βγει ΟΤ!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ προτείνω να επανέλθουμε εντός θέματος και να περιμένουμε τον Paps να απαντήσει στα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που του θέσαμε σχετικά με την Orijen.

:)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
να σπρώξω εγώ μια τροφή που θέλω να εισάγω στην Ελλάδα :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
άνετα,γιατί όχι????Μετά από μένα όμως σε παρακαλώ,μην πέσουμε ο ένας πάνω στον άλλο και πάρουμε τα α$%^^Εα μας.....

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
ΜΑΚΗΣ said:
να σπρώξω εγώ μια τροφή που θέλω να εισάγω στην Ελλάδα :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
AME αν είναι καλή!!!! Θα σε βοηθήσουμε να την προωθήσεις κιόλας :wink: !
Εγώ την Orijen 1η φορά την είδα στο forum πάντως. Απο την άλλη μιάς και αρκετοί ταίζουν τους φίλους τους με orijen, δεν μου λέτε κι εμένα αν έχετε δεί κάτι διαφορετικό στο ζώο σας? Εννοώ ποιότητα τριχώματος , πεπτικότητα κ.λ.π.