Παμε καμπινγκ!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αν θες να μη σε κυνηγήσουν πας Σούγια ή Καλούς λιμένες, που ουσιαστικά "επιτρέπει" η τοπική κοινωνία το ελεύθερο, και έχει νεράκι άφθονο και κάποιου τύπου τουαλέτες.
Αν θες πιο ειδυλλιακές περιοχές απ το γυφταριό των Καλών Λιμένων (βλέπε ποστ Μαρία & Ήρα), πας με δική σου ευθύνη :D
Προτείνω Αγιοφάραγγο (15 λεπτά από εκεί που θα αφήσεις το αυτοκίνητο), ή κάποια παραλία στους εξαιρετικούς χωματόδρομους της διαδρομής Καλοί λιμένες - Φαράγγι Τρυπητής.
Επιλογές τύπου Κεδρόδασος , Ροδάκινο, κλπ, θα είναι ακόμα πιο πήχτρα από πριν ένα μήνα που πήγα....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Επισης,
Αν γουσταρεις βουνο εκδρομη λιγη περιπετεια κ 4κινηση συνδιαστικα με το σκυλο ο οποιος ΠΑΝΤΑ γουσταρει κατι τετοια, μπορεις να απευθυνθεις σε καποιο 4κινητο συλλογο της Κρητης εχει σιγουρα στα Χανια κ στο Ρεθμνο, αν θες info με πμ.

Οι αγαπες δεν κρυβονται, εμενα ηταν η 4κινηση κ το βουνο απο την μια κ τα σκυλια μου απο την αλλη, ευτυχως τα συνδιασα κ τα δυο κ περναμε καταπληκτικα.......
Το αμαξι σου οπως ολα τα αγροτικα ειναι πισωκινητο.
Κατεβαζοντας το λεβιε εκει που γρφει 4Η μεταφερεις κινηση κ στους 4τροχους. Βαζοντας το λεβιε στο 4L παλι μεταφερεις κινηση και στους 4τροχους αλλα μεταφερεις κ διαφορικα κλιμακουμενη σχεση μεταδοσης, μπορεις να πεις "περισσοτερη δυναμη" ωστε στα δυσκολα να μην σε κρεμασει.

Οχι με το βαρος δεν βουλιαζει.
Περαν ελαχιστων εξαιρεσεων (βλεπε περισσα σαντορινης που κολλας κ με τα ποδια) η αντιστοιχα παραλιων με πολυ κλιση κοντα στο κυμα η σημεια που βουλιαζουνε αν δεν φορας αναγομωμενα τρακτερωτα λαστιχα, και βαζοντας το λεβιε στο 4L θα ειναι σαν να οδηγεις στο δρομο.....

Αν παντως κολλησεις στην Κρητη η οπουδηποτε στην Ελλαδα παρε στο τηλεφωνο της Πανελληνια ομαδα βοηθειας να σε ξεκολλησουμε.
Σχετικο λινκ εδω
http://www.off-road.gr/article1086.html

Καλα να περασεις, ελπιζω να βοηθησα.
Δεν εχω τι να πω! Σε χιλιοευχαριστω!

Παιδια εχω σημειωσει παραλιες ψιλοαγνωστες που πανε ελαχιστοι. Δε θελω πολυ κοσμο. Καθιστε να παω κ θα σας πω λεπτομερειες!

• Like
Reactions: dnassib

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πρόσεχε γιατί σε πολλές παραλίες πέφτει κυνηγητό. Ίσως χρειαστεί στήσιμο το βράδυ και ξεστησιμο το πρωί.
Γαυδος ίσως;;;

Στην άμμο συνήθως το αμάξι δεν έχει θέμα. Τραβά κάνε δοκιμές στους λόφους μετά την νέα χώρα για να δεις αν το έχεις.

@betty coltrane Εγώ είμαι αυτός ο λιγότερο αγχωδης

Και βουνό που ππρότεινε ο @sea-mol δεν είναι κακή ιδέα. Αν το βάλεις στο πρόγραμμα έχω να σου προτείνω μέρη στα λευκά όρη.
Γαυδο θα πηγαινα μεχρι μεσα Ιουλιου. Τωρα θα γινεται χαμος!

Νεα χωρα,ε; Δεν το ειχα σκεφτει! ;)

Το βουνο το εχω για αγροτικες δουλειες. Για χαλαρωση...θαλασσαααα!!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@manolo
Εκτος κι αν εχεις την σκηνη ΠΑΝΩ στο αμαξι, στην καροτσα η σκηνη οροφης(y) οπου δια νομου δεν μπορουν να σε γραψουνε.

Επισης να πω απο δικη μου εμπειρια επειδη παω καθε χρονο ελευθερο , τα τελευταια χρονια εχουν σταματησει το πολυ κυνηγητο. Καλυτερη προορισμοι: Βορεια Ευβοια (ο καλυτερος με βουνο και θαλασσα μαζι) Αμοργος, Κατω κουφονησια, Κρητη, Ικαρια, Σεριφος.
Να υποθεσω οτι εχεις ανακαλυψει την παραλια ποταμου η αρχιτεκτονων διπλα στην βλαχια;
Απειρη σκια κ πλατανια διπλα στο κυμα.....

Εγω εννοειται μονο ερημικες παραλιες.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@skylakos Δεν έχεις άδικο για την γαυδος. Εγώ από Σεπτέμβρη με βλέπω για κάνα σκ.
Στην νέα χώρα έχει μερικά σημεία με αρκετή άμμο ιδανικά για δοκιμάσεις τις δυνατότητες σου.
Μην το υποτιμάς το βουνό. Δεν είναι μόνο για αγροτικές δουλειές. Σίγουρα αυτή την εποχή όλοι κοιτάμε για καμία θάλασσα, αλλά από φθινόπωρο άμα ψηνεσαι και δεν έχεις θέμα με το περπάτημα, πάμε καμία εξόρμηση και θα το εκτιμήσεις και ακόμα περισσότερο ο σκύλος σου.

@east49 Έτσι όντως δεν μπορούν να σου πουν τίποτα αλλά το θέμα είναι να στήσεις την σκηνή σε ένα ωραίο μέρος κάτω από κάνα δέντρο και να γουστάρεις. Πάνω στην καροτσά (συνηθως) δεν λέει. Άσε που δεν έχουμε όλοι αμάξια με καροτσα.

Γενικά για την Κρήτη τα καλύτερα μέρη για κάμπινγκ δεν πάει το αμάξι κοντά. Εκεί που έχει πρόσβαση αμάξι γίνεται ο κακός χαμός.
Προσωπικά εμένα αλλά μέρη μου αρέσουν για κάμπινγκ. Μέρη που το δάσος να είναι μέχρι εκεί που σκάει το κύμα. Δυστυχώς στην Κρήτη δεν υπάρχουν και πολλά τέτοια μέρη. Όταν εμένα Αθήνα, σχεδόν κάθε σκ ήμουν για κάμπινγκ είτε Πελοπόννησο είτε βόρεια Εύβοια. Τώρα πλέον το έχω ψιλοκοψει (από την άλλη τώρα πάω σχεδόν καθημερινά για μπάνιο που στην Αθήνα δεν το έκανα).

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Το που μπορει να φτασει ενα αμαξι τελικα πραγματικα μπορει να σε εκπληξει.
Το μονο που χρειαζεται ειναι σεβασμος και προσοχη στην φυση.
Εγω προτειμω το χειμερινο καμπινγκ ειδικα σε μερη πολλα χιλιομετρα απο τον πολιτισμο με αγαπημενο την Οιτη.
Τελος οταν λεω σκηνη οροφης εννοω κατι τετοιο
http://theworldoffroad.gr/theworldoffroad/detail.php?topic_id=97

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
@manolo
Εκτος κι αν εχεις την σκηνη ΠΑΝΩ στο αμαξι, στην καροτσα η σκηνη οροφης(y) οπου δια νομου δεν μπορουν να σε γραψουνε.

Να υποθεσω οτι εχεις ανακαλυψει την παραλια ποταμου η αρχιτεκτονων διπλα στην βλαχια;
Απειρη σκια κ πλατανια διπλα στο κυμα.....

Εγω εννοειται μονο ερημικες παραλιες.
Πςςς τι ειπες τωρα προπερσι ημουν εκει.Φετος πηγα σε μια παραλια κοντα στις Ροβιες με απειρα πευκα. Φυσικα κ εγω μιλαω για απομονομενες παραλιες οχι πχ χιλιαδου που γινεται χαμος. Α και φυσικα Σαμοθρακη για τον απολυτο παραδεισο! Ακομα υπαρχει μια παραλια στη Σεριφο, το μαλιαδικο που πραγματικα εισαι μονος σου αντε να χει αλλη μια σκηνη, και εχει τεσσερα τεραστια αρμυρικια ο,τι πρεπει για σκηνη!

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@east49 Πίστεψε με το γνωρίζω. 4×4 έχω και του χω πιει το αιμα. ΚΚαροτσα δεν έχω. :)
Όσο για σεβασμό στην φύση απεριόριστο.
Και τις σκηνές που λες τις γνωρίζω αλλά προσωπικά δεν μου κάνουν

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τελος οταν λεω σκηνη οροφης εννοω κατι τετοιο
http://theworldoffroad.gr/theworldoffroad/detail.php?topic_id=97
Αυτο δεν νομιζω να χωρα στην καροτσα σε πλατος, αλλα ειχα σκεφτει αμα ζοριστω με αστυνομιες κτλ, να στησω υπερυψωμενη τεντα πανω απο την καροτσα, στρωματακι απο κατω, μια χαρα!

Μην το υποτιμάς το βουνό. Δεν είναι μόνο για αγροτικές δουλειές. Σίγουρα αυτή την εποχή όλοι κοιτάμε για καμία θάλασσα, αλλά από φθινόπωρο άμα ψηνεσαι και δεν έχεις θέμα με το περπάτημα, πάμε καμία εξόρμηση και θα το εκτιμήσεις και ακόμα περισσότερο ο σκύλος σου.
Μη μου ταζεις, ειμαι παιδι που δεν ξεχνω! ;)

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα, αν πριν το βουνισιο καμπινγκ, πηγαιναμε να μαζεψουμε τις ελιες στο χωριο! :p

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@skylakos
Μπαινει υπο συνθηκες κ πατεντες σε ολα τα αυτοκινητα.
Το εχω δει απο fiat panda σε jimny μεχρι land rover κ hilux........
Απλα ειναι ακριβη..... Αλλα κ πολυτελης... Σαν σπιτι πανω απο το αμαξι..... Με ενα 12βολτο αεροθερμο πας κ στα χιονια ααααανετα....... Χαχαχαχα
Ψαχτο κι αν θες πληροφοριες για πατεντες αμαξι/σκηνη/σκυλος σε καμπινγκ στειλε πμ μην το ξεφτυλισουμε εδω περα....

• Like
Reactions: mareco

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Θεωρω οτι σε πρωτη φαση οικειοποιησης για ελευθερο καμπινγκ με σκυλο, ειμαι καλυμμενη. Βημα -βημα τη φορα. ;)

Αλλα να το ξεφτιλισουμε, γιατι οχι; Οι συμβουλες σου, φαινεται οτι ξερεις ΠΟΛΛΑ -θα σε ξεζουμισουμε, θα βοηθησουν πολυ κοσμο που επιχειρει ή θα επιχειρησει κατι τετοιο. Αλλωστε, εντος θεματος ειμαστε!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αν με μιλαγαμε πριν 6-7 χρονια κ μονο στο ακουσμα της λεξης καμπινγκ εβγαζα φλυκταινες...
Αγαπουσα ομως παντα το 4χ4 κ την φυση.

Μου ειχε πει τοτε καποιος οτι "για να εκτιμησεις το καμπινγκ πρεπει να το κανεις ΜΟΝΟ με σωστο εξοπλισμο, αλλιως ειναι ταλαιπωρια"

Φυσικα επειδη δεν μπορουσα να διαθεσω καπου 500+ευρω για.... δοκιμη, μου παραχωρησε ευγενικα τον δικο του.
Και ναι ηταν απολαυση κ οχι δεν ειχε καμια σχεση με ταλαιπωρια.

Προσεχε δλδ μην κατάληξεις στο ταλαιπωρια απο ελλειψεις βασικου εξοπλισμου.
Δλδ αν η σκηνη σου δεν ειναι καλοκαιρινη η all weather, θα βρασεις κ θα σιχτηρισεις.
Αν δεν εχεις πραγματα που σου λειπουνε η χωρο να ακουμπησεις κατι η κρεμασεις ψηλα παλι θα βριζεις
Ομοιως αν δεν εχεις νερο για καθε χρηση.
Με ενα αυτοκινητο, μια δεξαμενη 100λιτρα κ ενα 12βολτο αντλιακι, εχουμε κανει μπανιο 4 ατομα κ απειρη λαντζα επι τρεις μερες.....
Και μιας κ εχεις αγροτικο αυτα ειναι παιχνιδακι γιατι εχεις χωρο να τα βολεψεις.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Παιδιά η Γαύδος είναι πανέμορφη μετά από 20-25 Αυγούστου -- εμείς πρόπερσι που πήγαμε στις 28 δεν είχε ψυχή! (το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο................)

Επίσης, μιας και αναφέρετε διάφορα μέρη, πάρα πολύ ωραία για ελεύθερο κάμπινγκ είναι και στη Μαυροσπηλια στην Κίμωλο <3

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Να σε δω του λόγου σου @Serge σε κάμπινγκ με τον χοντρό, την κοντή και τον Μπιλ, και τί στον κόσμο!!!!!! ΠΙΟ κοσμογονικό γεγονός και από εμένα σε σκηνή θα είναι.....

(έτσι όπως πάνε τα οικονομικά ε-φέτο, δε με βλέπω να γλιτώνω το βάπτισμα του πυρός... έστω και για 1-2 νύχτες, για να πέσω στα 'μαλακά' μου λένε. έχει να πέσει ΠΟΛΥ γέλιο)

• Like
Reactions: ghelly and mareco