Καλημέρα...
Μιλάμε, γενικά, με εναν άκομψο ιδιοκτητη κρατς-κρατς...Και γνωρίζουμε τα παρακατω:
Eκπαιδευει μονος του τον σκυλο του,
Που εχει μαθει τα ξενα σκυλια επειδη γνωρισε τους ιδιοκτητες στο παρκο,
Που ακολουθει το Αμερικανικο προτυπο,
Που δεν εχει λέφτα για πεταμα,
Που σκεφτεται να κανει χρηση ηλεκτροσοκ για αρνηση τροφης,
Που του πετανε τροφες πικαντικες οι γειτονες,
και δεν θυμαμαι και τι αλλο.
Δεν ξερουμε τα παρακατω:
ποσο καιρο εχει τον σκυλο,
τι χαρακτηρα εχει ο σκυλος,
σε τι ιλικια πηρε το σκυλο,
απο που πηρε τον κουταβο του,
ποια η καθημερινοτητα του σκυλου,
για πιο λογο πήρε σκυλο,
πως εκπαιδευει τον σκυλο μονος του,
αν εχει εμπειρια με αλλα σκυλια,
Στις απαντησεις μου απλα είπα ότι:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι υπάρχει αυτη η νοοτροπία...
Πρέπει να παίξει το σκυλί με άλλα σκυλιά και ειδικά με σκυλιά που δεν τα γνωρίζουμε, και ούτε γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες...Γιατί?
Μετά πάμε στο θέμα: Σκυλομαχίες, Mαχη σωμα με σωμα, Πρώτη φορά δάγκωσε δυνατα άλλο σκυλί, Δεν το έχει κάνει ποτε εκτός απο σήμερα, Μου δάγκωσαν το κουτάβι μου, Πρόβλημα στο σκυλοπάρκο, Πρόβλημα με άλλα σκυλιά, κλπ...
Βγάζε βόλτα το κουτάβι σου, ασχολήσου μαζί του ώρες και ώρες με δραστηριότητες, βγάζε τον βόλτα αρκετά συχνά με λουράκι να παίρνει "πόντους, να βλέπει άλλα σκυλιά με λουράκι, κλπ... Γίνε εσυ ο σκύλος που θα παίξει μαζί του, αν και δύσκολο, κάτι θα καταφέρεις, κάτι θα καταφέρουιμε όλοι μας.
Είναι πολλοί οι παράγοντες...
Αρσενικό, θυληκό, κοινωνηκοποίοηση, τραυματα, φοβίες, ανωμαία ιδιοκτήτη, κλπ...
Αν τα χωρίσεις τι μπορεί να γίνει?
Αν τα αφήσεις τι μπορεί να γίνει?
Οκ. Αστοχα τα λογια μου, μαζί σου.
Εχεις ενα ροττυ αρσενικό 8 μηνών απο εκτροφείο. Σωστά?
Πόσο καιρό το έχεις εσυ?
Εχεις "διαβάσει" τον χαρακτηρα του?
Επέιδή γνώρισες τους ιδιοκτήτες των αλλων σκύλων, τους εχεις μάθει κιόλας? Εχεις μάθει και τα σκυλιά τους?
Περιμένεις να κοινωνηκοποιηθεί 8 μηνών αρσενικό ρόττυ σε ελευθερο παιχνίδι με αλλα σκυλιά?
Πες μου σε παρακαλώ αν θέλεις:
Αν τα χωρίσεις τι μπορεί να γίνει?
Αν τα αφήσεις τι μπορεί να γίνει?
Περιμένει-περιμένετε 8 μηνών αρσενικό ροττυ να κοινωνοικοποιηθεί στο πάρκο παίζοντας με αλλα κουταβια, αρσενικα-θυληκα, χωρις να γνωρίζουμε τι σκυλια και τι ιδιοκτητες εχουν???
Μεχρι τότε τι εχει κανει ο εκτροφέας? Τι έχει κάνει ο ιδιοκτήτης?
Και εγω πήγαινα σε αλανες ερημικές και αφηνα-αφήνω τα σκυλιά μου ελέυθερα να παίξουν με αλλα σκυλιά. Αλλά αυτα τα σκυλιά τα γνωρίζω, είναι φίλοι μου οι ιδιοκτήτες, και γνωρίζοουμε ο ενας τον αλλον, και πως ειναι ο κάθε σκυλος σε γενικές γραμμές. Βοηθάμε ο ενας τον άλλον. Δεν παμε να πιουμε τον καφε μας και να αφησουμε τα σκυλια μας ανεξελεγκτα απλα για να περασουν καλα, να κουραστουν για να πεσουιν ξερα στο σπιτι.
Ειπωθηκε η κοινωνηκοποιηση. Κοινωνηκοποηση σε ελέυθερη βολτα 8 μηνων με αλλα σκυλια, απο "απειρο" ιδιοκτητη αν εχω καταλάβει καλα. Αυτο είναι? Αυτο περιμενουμε να κανουμε για κοινωνηκποιηση? Εχει ορια ηλικιας η κοινωνηκοποιηση? Ειναι μονο μια δραστηριοτητα η κοινωνηκοποιηση?
Δυνατα δαγκώματα στο παιχνιδι. Και αν ειναι στα 10 μετρα μακρια και γινει η μαχη, τι θα κανει? Τι θα προλάβει? Και καλα, ο κουταβος του δεν επαθε τιποτα, αν παθει ο αλλος? Αν τα κουταβια αποκτησουν φοβια απο ισχυρο δαγκωμα? Αν,,αν,,.,αν...