Παιχνίδι με δυνατά δαγκώματα

Status
Κλειδωμένο θέμα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.781
4.065
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και εγω πήγαινα σε αλανες ερημικές και αφηνα-αφήνω τα σκυλιά μου ελέυθερα να παίξουν με αλλα σκυλιά. Αλλά αυτα τα σκυλιά τα γνωρίζω, είναι φίλοι μου οι ιδιοκτήτες, και γνωρίζοουμε ο ενας τον αλλον, και πως ειναι ο κάθε σκυλος σε γενικές γραμμές. Βοηθάμε ο ενας τον άλλον. Δεν παμε να πιουμε τον καφε μας και να αφησουμε τα σκυλια μας ανεξελεγκτα απλα για να περασουν καλα, να κουραστουν για να πεσουιν ξερα στο σπιτι.
Ειπωθηκε η κοινωνηκοποιηση. Κοινωνηκοποηση σε ελέυθερη βολτα 8 μηνων με αλλα σκυλια, απο "απειρο" ιδιοκτητη αν εχω καταλάβει καλα. Αυτο είναι? Αυτο περιμενουμε να κανουμε για κοινωνηκποιηση? Εχει ορια ηλικιας η κοινωνηκοποιηση? Ειναι μονο μια δραστηριοτητα η κοινωνηκοποιηση?
Συμφωνώ!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.781
4.065
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η ερώτηση μου ήταν πολύ ξεκάθαρη . Βλέπω πως το παιχνίδι αγριεύει μεταξύ του σκύλου μου και ενός άλλου . Έστω πως τον ξέρουμε τον άλλον σκύλο , τα αφήνουμε να παίξουν μέχρι τερλικής πτώσεως ή τα χωρίζουμε .
Έστω τώρα πως δεν τον ξέρουμε τον άλλον τι κάνουμε ?
Αν τα σκυλιά έχουν επιθετικές τάσεις το ένα προς το άλλο θα φανεί από την αρχή (όχι απαραίτητα γρίλλισμα αλλά σηκωμένες ουρές, τρίχα, και ακίνητο σώμα). Οταν αγριέψουν τα σκυλιά εννοείται ότι τα χωρίζουμε και αποφεύγουμε τα συγκεκριμένα σκυλιά να βρεθούν ξανά μαζί λυτά, και το παιχνίδι απαγορευτικό. Υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει οπωσδήποτε τα δύο αυτά σκυλιά να παίξουν;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Απο ποτε ειναι το θεμα αγαπητε Kirki που μου κανεις quote και ειρωνευεσαι κι απο πανω???
Λες ανακριβειες, απλα για να λες και στο αποδεικνυω. Απλα.Τελικα σε ακουει ή δεν σε ακουει; Η σε ακουει καμια φορα, και καμια φορα οχι. Αρα δεν κανει αυτο που ειπα εγω. End..

σου φαινεται να μπερδευουμε την κοινωνικοποιηση με την κλτωτσοπατιναδα η τον υμνο με την μαντιναδα?το ξερεις οτι με βαση αυτα που λες ,δεν θα επρεπε να σε ειχε καλυψει το κοκονι?δεν σε βρισκω κ πολυ συμφωνο...εχεις μπερδεψει κατα πολυ την εκπαιδευση σπορ με την καθημερινοτητα φιλε...

απο εκει κ μετα ,μαθε οτι η φυση του σκυλου που αναφερεις,ειναι τετοια που τον βοηθαει να τα βγαζει περα με ιδιοκτητες σαν εμενα,σαν εσενα,σαν το παραδιπλανο μας....πληρης προσαρμωγη κ στις πιο δυσκολες συνθηκες!!!!οπωτε για ποια φυση μιλας?μηπως μπερδευεις μεσα λιγο κ απο την φυση κ τα θελω τα δικα μας?

αυτο καταλαβαινω....για αυτο κ η απαγορευση στον σκυλο να παιζει με αλλα σκυλια...για να εχεις πιο ευκολα την προσοχη του αργοτερα,οχι κατι αλλο!!!!δυστυχως δλδ,απο τα λεγωμενα σου,του στερεις την ευχαριστηση ,για να εχεις την απολυτη υπακοη του πιο ευκολα...να σε πληροφορησω λοιπον,οτι η απολυτη υπακοη ερχεται ακομη κ μετα απο ατελειωτο παιχνιδι με αλλα σκυλια!δεν ειναι εμποδιο το παιχνιδι.

ανεφερες για την φυση του σκυλου...η φυση του σκυλου μηπως ηταν να ζει σε διαμμερισμα??μηπως να τρωει ξηρα τροφη??μηπως να κυνηγαει σαν χανος μανικια??του αρεσει να ζει με τον ανθρωπο...οκ...κριμα να μην εχουν μιλια να μας πουν κ με λογια αυτο που θελουν....απο την στιγμη που βλεπω ενα σκυλι να ξεσαλωνει κ να γουσταρει ομως με το παιχνιδι με αλλα σκυλια,ειναι αρκετο να με κανει να καταλαβω το τι θελει...να ανοιξω τα ματια θελει κ να δω!

το σκυλι δεν ειναι μπλουζακι....βγαινει απο το εργοστασιο κ μπαινει στην ντουλαπα μας???εφυγε απο την μανα κ γεια σου σκυλοκοσμε ,γιατι ειμαι ματιαοδοξος κ θελω να δεθει μονο μαζι μου?θα παω κ θα του κανω κοινωνικοποιηση με περιστερια κ χελιδωνια που εχω στο σπιτι κ θα τον βαζω να βλεπει κ αυτια να μαθει για συνταξεις!καλη φαση!κ οταν θα βλεπει αλλα σκυλακια το σκυλακι μου αυριο μεθαυριο κ θα θελει να τα κοψει στα δυο,θα ειμαι περιφανος για το καταπληκτικο δεσιμο που εχω μαζι του....
Μαλλον εσυ μπερδευεσαι και βγαζεις αλλη μια φορα συμπερασματα. Επειδη ειναι ολοφανερο οτι εχεις μπερδεψει τι πρεπει να κανει και τι οχι ενας σκυλος, και επειδη ειναι προφανες οτι δεν εχεις ιδεα τι καταλαβαινει και τι οχι ενας σκυλος (υπαρξιακα και λοιπα προβληματα) δεν μπαινω καν στη διαδικασια, γιατι το μονο που θα καταφερουμε θα ειναι να τρογωμαστε για ωρες.

Αυτο που ξερω ειναι οτι πιεση δεν βαζω, ουτε εργαλεια, το σκυλι μου δεν δαγκωθηκε ποτε, με σκυλια εχει αριστη επαφη, ειναι τριςευτυχισμενη (και η Amirah και τα αλλα 2 σκυλια μου) και η υπακοη μου ειναι by far υψηλοτερου επιπεδου απο μια απλη βασικη υπακοη και all weather. Ο καθενας κανει οτι νομιζει σωστο. Καλημερα σας.

..παρτε και μια ιδεα απο τη ζωη ενως δυστυχισμενου σκυλου.. κεννελ - στοιβος - κεννελ - στοιβος!!!!

Attachments

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.781
4.065
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λες ανακριβειες, απλα για να λες και στο αποδεικνυω. Απλα.Τελικα σε ακουει ή δεν σε ακουει; Η σε ακουει καμια φορα, και καμια φορα οχι. Αρα δεν κανει αυτο που ειπα εγω. End..
Εχεις χάσει επεισόδια. Το συγκεκριμένο μου ποστ ήταν πριν από ένα χρόνο. Βλέπε και ημερομηνίες. Αλλά δεν θα χάνω ξανά τα λόγια μου για να αποδείξω σε κανέναν τί κάνει και τί δεν κάνει ο σκύλος μου, αν ακούει ή δεν ακούει. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το πόσο με ακούει. Και ΟΧΙ, δεν θα πάει σε άλλο σκυλί αν δεν του το επιτρέψω (και χωρίς λουρί όταν είναι). Από εκεί και πέρα, δεν είναι ρομποτάκι. Αν ήθελα ρομποτάκι θα είχα απευθυνθεί στη SONY.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.781
4.065
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
..παρτε και μια ιδεα απο τη ζωη ενως δυστυχισμενου σκυλου.. κεννελ - στοιβος - κεννελ - στοιβος!!!!
Ναι, δεν την άφηνες να παίζει με τα σκυλιά... ναι...
Τώρα ποιος λέει ανακρίβειες...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Last edited:

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Ο σκυλος δεν εχει ΚΑΜΙΑ απολυτως αναγκη να παιζει με αλλα σκυλια. Ουτε σαν κουταβι, ουτε σαν ενηλικας. Απαξ και αποχωρηστικε την τοκετοομαδα, ο φιλος του, μπαμπας του, μαμα του, σκυλος, γατος , καναρινι εισαι ΕΣΥ και μονο εσυ. Ετσι εχεις δυνατη σχεση και συνεργασια με το σκυλο σου. Αν δεν ειναι κατανοητο για οποιοδηποτε λογο, πες μου να στο εξηγησω περισσοτερο. Αν δεν ειναι αποδεκτο, πες μου για να μην κουραζομαι..
αυτο πως γινεται οταν εχεις πανω απο ενα σκυλι στο σπιτι?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.883
5.157
patra
grdane.blogspot.com
εχμ.... πουφ! γινεσαι αδιακριτος... :p
εννοει εξω απο την "οικογενεια " του παντα... αλλοιως θα παρεξηγηθει και θα πρεπει να μην συναναστρεφεται ο σκυλος ουτε τα ατομα της υπολοιπης οικογενειας....
η σωστή κοινωνικοποιηση ειναι μετα την τοκετοομαδα και με την εισοδο στο νεο σπιτι...
το κουταβι να γνωρισει καθε περιβαλλον ανθρωπους ζωα και καταστασεις...
η δε συναναστροφη του με "ξενα" ζωα.... πρεπει να σταματαει με την εμφανιση του πρωτου σημαδιου κυριαρχιας... σε οποια ηλικια αυτο κι αν εμφανιστει..
απο εκει και περα... ελπιζουμε να εχουμε εναν σκυλο που απλα θα αδιαφορει... αλλοιως παντα προσεχουμε... για να εχουμε....
συγκεκριμενα στον φιλο cisse
δηλαδη τι περιμενεις για να τα χωρισετε... να δεις μεχρι που θα φτασουν? δηλαδη στα αιματα? στα κοψιματα?να μαζεψετε τα κομματια απο τον δρομο?
σε περιπτωση μαλωματος... πριν μαλωσεις το ξενο κουταβι... σκεψου αν θα σου αρεσε ενας ξενος να μαλωσει το δικο σου κουταβι....
αν τα σκυλια τα αφησετε να παιξουν ... τα χωριζετε αμεσως μολις αντιληφθειτε οτι η αδρεναλινη ανεωαινει... πριν αρχισοθν να δαγκονονται και να κλαινε.... αυτο δεν νομιζω να χρειαζεται ουτε σκεψη... ποσο μαλον συζητηση

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ αρχίζω να σχηματίζω την εντύπωση πως μερικοί βαριούνται να διαβάσουν αν το κείμενο ξεπερνά τις 40 λέξεις και περιέχει πάνω απο δυό λέξεις που δεν είναι πολύ συνηθισμένες....:(

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
εγώ αρχίζω να σχηματίζω την εντύπωση πως μερικοί βαριούνται να διαβάσουν αν το κείμενο ξεπερνά τις 40 λέξεις και περιέχει πάνω απο δυό λέξεις που δεν είναι πολύ συνηθισμένες....:(
και ηταν αναγκη να με καρφωσεις..............:D:D

cisse1908

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2010
45
0
κι ακομα εισαι παο?:eek::p:paja1:
Όταν μεγαλώνεις με κάποιες αρχές και κάποιες στάνταρ ιδέες απο μικρός δεν τα αλλάζεις ποτέ...

Πάο για πάντα :) και κομμένη ουρά στο ροτβάλερ πάντα :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι ακομα εισαι παο?:eek::p:paja1:
άααρχοντας :)

και ηταν αναγκη να με καρφωσεις..............:D:D
καρφώνεσαι μόνος σου....

33 γερη να μαι!

Πουφ εγω εχω χρονο ακομα ή να αλλαξω ομάδα?

Off off off
κόψου και τσέκαρε τι χρώμα τρέχει και μετά πράξε τα δέοντα

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ναι, δεν την άφηνες να παίζει με τα σκυλιά... ναι...
Τώρα ποιος λέει ανακρίβειες...
δεν την αφηνω, αυτα ειναι τα σκυλια μου. Εχει επαφη με αλλα ζωα, και ειναι κοινωνηκοτατη. Το ιδιο συμβαινει και αν τυχει να ερθει σε επαφη με ασχετο σκυλι στο δρομο. Δεν το επιδιωκω ομως.. Και κανω οτι μπορω για να μην γινει κατι τετοιο.

Θα μου πεις το φοβερο... αν το αλλο σκυλι ειναι καλο, τι σε πειραζει κλπ κλπ.. Και ποιος εγγυαται οτι ειναι καλο;; Οι 9 στους 10 δεν ξερουν ουτε τι σκυλο εχουν, ουτε τι ειναι παιχνιδι, κυριαρχια, παρασταση μαχης κλπ.. Η μαλακια μια φορα γινεται, οχι καθε μερα. Η Amaliaz ξερει...

Να σας πει και ο Zouzounos αν διαβαζει, ποσες φορες δαγκωθηκε ο σκυλος του σαν κουταβι, απο σκυλια που τα αφεντικα τους ελεγαν "να μυριστουνε; να παιξουνε;; ειναι καλος ο δικος μου! - ..θα δαγκωσει;; - οχι οχι!! ειναι καλος!" .. Τωρα ο Ruud, μετα απο τοσες που εφαγε στα καλα καθουμενα σαν κουταβι, θελει να φαει οποιο σκυλι πλησιασει...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.781
4.065
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
δεν την αφηνω, αυτα ειναι τα σκυλια μου. Εχει επαφη με αλλα ζωα, και ειναι κοινωνηκοτατη. Το ιδιο συμβαινει και αν τυχει να ερθει σε επαφη με ασχετο σκυλι στο δρομο. Δεν το επιδιωκω ομως.. Και κανω οτι μπορω για να μην γινει κατι τετοιο.

Θα μου πεις το φοβερο... αν το αλλο σκυλι ειναι καλο, τι σε πειραζει κλπ κλπ.. Και ποιος εγγυαται οτι ειναι καλο;; Οι 9 στους 10 δεν ξερουν ουτε τι σκυλο εχουν, ουτε τι ειναι παιχνιδι, κυριαρχια, παρασταση μαχης κλπ.. Η μαλακια μια φορα γινεται, οχι καθε μερα. Η Amaliaz ξερει...

Να σας πει και ο Zouzounos αν διαβαζει, ποσες φορες δαγκωθηκε ο σκυλος του σαν κουταβι, απο σκυλια που τα αφεντικα τους ελεγαν "να μυριστουνε; να παιξουνε;; ειναι καλος ο δικος μου! - ..θα δαγκωσει;; - οχι οχι!! ειναι καλος!" .. Τωρα ο Ruud, μετα απο τοσες που εφαγε στα καλα καθουμενα σαν κουταβι, θελει να φαει οποιο σκυλι πλησιασει...
Ωραία λοιπόν, εσύ έχεις πολλά σκυλιά... αν όμως κάποιος έχει μόνο ένα; Δηλαδή δεν πρέπει να παίξει το κουτάβι με άλλα σκυλιά; Ανέφερες την περίπτωση του ζουζούνου... οκ, δεν αμφιβάλλω ότι κυκλοφορούν έξω σκυλιά που θα έπρεπε να είναι μόνο σε λουρί και με φίμωτρο... αλλά δεν είναι και όλα τα σκυλιά έτσι! Ο σκύλος μου δεν δαγκώθηκε ποτέ όταν ήταν κουτάβι. Αλλά και να είχε δαγκωθεί, αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποφεύγω όλα τα σκυλιά;

Status
Κλειδωμένο θέμα