Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν θέματα ταμπού. Από όλην αυτήν την συζήτηση εγώ μόνο θετικά πράγματα βλέπω, που βοηθάνε στην απόκτηση γνώσης. Ειδικά για όσους από εμάς γνωρίζουμε λίγα και θέλουμε να μάθουμε.Βασικά είναι ένα θέμα ταμπού και δεν ξέρω αν και κατά πόσο θέλετε να ανοίξει αυτή η συζήτηση.
Γιατί ή θα πούμε αλήθειες ή θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και θα το φέρνουμε απ'έξω απ'έξω
1.Συμφωνώ ότι ο Στέλιος ξέρει πολύ καλά τι λέει και πάντα διαβάζω τα γραφόμενα του με μεγάλο ενδιαφέρον.1.Ο Στέλιος ξέρει πολύ καλά τι λέει.
2.Εγώ με 2 λόγια μόνο θα πώ ότι ένα pit bull που δέν είναι επιθετικό προς άλλα σκυλιά απλά δεν είναι pit bull είναι κάτι άλλο...
Η διαφωνία μου σε αυτά που γράφει έχει να κάνει στο ότι έδωσε βάρος από την αρχή του θέματος, μόνο στην εκτροφή και καθόλου στο μεγάλωμα και στην κοινωνικοποιηση του σκύλου και έκρινε το κείμενο που παρέθεσα στο πρώτο μήνυμα λάθος απ'ακρη σ'ακρη επειδή δεν αναφέρεται στην εκτροφή των πιτμπουλ. Έκρινε το κείμενο αυτό σαν να ήταν κάποια επιστημονική μελέτη με λάθος συμπεράσματα.
Στην ουσία το κείμενο που παρέθεσα είναι ενα απλό κείμενο που σκοπός του είναι (κατά την γνώμη μου πάντα και αυτός ήταν ο λόγος που άνοιξα το θέμα) να αναδείξει προκαταληψεις και συμπεράσματα όπως αυτό το κομμάτι:
Ας μάθουμε να συμπεριφερόμαστε στα ζώα όπως τα αξίζει. Και να είστε σίγουροι πως ξέρουν πολύ καλά να ανταποδίδουν την αγάπη που τους δείχνετε.
Και μια ιδιαίτερη παράκληση. Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, μην το θεωρείτε δεδομένο. Και μην γίνεστε ιδιοκτήτες ζώων, αν δεν είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις ευθύνες σας.
που για μένα είναι σωστό και δεν μπορεί να χαρακτηριζεται λάθος απ'άκρη σ'ακρη.
Σε αυτό ήταν η ένσταση μου. Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ σε τίποτα από τα υπόλοιπα που έγραψε. Δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω.
2 Δεν νομίζω όμως ότι ήταν αυτός ο λόγος που απαγορευτηκαν. Μάλλον απαγορευτηκαν επειδή κατά καιρούς ακούμε στις ειδήσεις: πιτμπουλ έφαγε άνθρωπο, σκότωσε μωρό στην κούνια του, δάγκωσε ανθρώπους κτλ, κτλ
χρειάζεται υπευθυνότητα απο τους ιδιοκτήτες είτε είναι πίτμπουλ είτε άλλη ράτσα.
σωστό. Μονό τα γονίδια δεν βγάζουν σωστούς σκύλους. Χρειάζεται και σωστός ιδιοκτήτης. Βασικά ότι γονίδια και να έχει ο σκύλος άμα ο ιδιοκτήτης δεν είναι όπως πρέπει, προβληματικος σκύλος θα προκύψει.
-----------------------------------------------------------------------------
Πάντως χαίρομαι που το θέμα εξελίχτηκε σε πηγή γνώσης. Εγώ δεν έχω να γράψω κάτι περισσότερο αλλά θα το διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον, ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί έτσι.