Ο μαγικός πνίχτης...

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Δεν διάβασα όλες τις σελίδες...αλλά βλέπω μέλη που ποστάρουν συχνά στο φόρουμ να είναι θετικοί με την ιδέα του πνίχτη...

Θετικές μέθοδοι για να μην τραβάει ο σκύλος δεν υπάρχουν;

Ορισμένες φορές παρατηρώ μεγάλες αντιφάσεις...ναι αγαπάμε τα σκυλιά (μας αλλά και γενικότερα), ειδικά τα αδέσποτα (τρέλα με τα αδέσποτα), αλλά παράλληλα χρησιμοποιούμε πνίχτη...

Ο σκύλος πονάει...δεν "ξαφνιάζεται" απλά...Δεν νοείται να ονομάζεσαι φιλόζωος και να λες ναι στον πνίχτη...ειδικά στο προνγκ!!

Γνώμη μου.

Let the flame war begin! :p
πολύ σωστός και το ίδιο σκέφτομαι όταν ακούω στο φόρουμ να μιλάνε για τον πνίχτη με τέτοιον θαυμασμό αλλά χωρίς ειρωνεία η έστω με λίγη,είμαστε εγωιστές λίγοι θα κάτσουν να μάθουν τον σκύλο να μην τραβάει με θετική εκπαίδευση και πολύ προσπάθεια.
Θεωρώ λάθος ένας εκπαιδευτής να σου τον μαθαίνει αυτόν τον τρόπο γιατί είναι άσχετος να μάθει τον σκύλο σου και εσένα με σοβαρό τρόπο να μην τραβάει και βρίσκει την εύκολη λύση.
συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω δεν μου αρέσει ο πνίχτης!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Εμεις αναγκαστικα χρησιμοποιουμε αυτον
κατοπιν υποδειξης των εκπαιδευτων,γιατι ειναι ανυπακουος και με απλο κολαρο δε γινοταν τιποτα! Καποια φορά μαλιστα κοντεψε να το βγαλει (το απλο κολαρο) και να φυγει,οπότε είναι αναγκαστική η χρηση του!! Μας το ειχε δωσει ο πρωτος εκπαιδευτης,και μαλιστα ειναι Sprenger!
μα τι γλυκό κολάρο....

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
KIKCASS δεν μπορεις να κρινεις απο τη στιγμη που δεν εισαι εκπαιδευτης κανέναν!!! Ποτέ δεν ήμουν υπέρ τέτοιοων εργαλείων,ομως υπάρχουν περιπτώσεις σκύλων που είναι αναγκαίο κακό!!! Και ναι σε μερικά χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να μην τραβάνε στη βόλτα αλλά γενικότερα.
Οταν ειδικά έχεις ένα σκύλο όπως είπα και πιο πάνω τρομερά κυριαρχικό και δεν υπακούει αναγκάζεσαι να το χρησιμοποείς!!!
Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι δεν αγαπάς τα σκυλιά ούτε ότι δεν είσαι φιλόζωος!!! Με τη σωστή χρήση του και όχι με λανθασμένο χειρισμό πάντα!!!
Κι όπως είπε ένας γνωστός μου,είναι σαν το νυστέρι που σε χέρια άσχετων ή ενός μικρού παιδιού ειναι φονικό όπλο! Στα χέρια όμως ενός χειρούργου είναι απαραίτητο εργαλείο!!!
Εξάλλου δεν γνωρίζεις ούτε εμένα ούτε το σκύλο μου για να βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν σε προσέβαλα...κάνε ότι θές δικό σου είναι ο σκύλος απλά είμαι κατά του και η κουτσή μαρία γίνεται εκπαιδευτής να ξέρεις.

Last edited:

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Ο καθε σκυλος ειναι διαφορετικός στην υπακοή.
Δεν ειναι κακό να έχεις πνιχτη στο σκύλο σου και εγω στον δικο μου εχω πνιχτη καθ υπόδειξη εκπαιδευτή.
εχει και ενα προνκ το οποίο εγω προσωπικά δεν της το εχω βάλει ποτε. Μου είπαν πως της το φορούσαν στις βόλτες με το ποδήλατο. Τωρα που Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με την υπακοή θα ζητήσω βοήθεια και αν χρειαστεί θα το εφαρμοσω.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ειδικά τα ριτρίβερ πολύ τράβηγμα αλλά και πάλι υπάρχουν τρόποι καλύτεροι.τέλος πάντων ας το αφήσουμε για όποιον τον απασχολεί παρά μία αντιπαράθεση,όποιος το θεωρεί σωστό μαγκιά του.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Τελικά αυτή η αλεπού είναι πολύ χαζό ζώο , μάλλον μας δούλευε ο Αίσωπος στα παραμύθια του και την παρουσίαζε ως έξυπνη και πονηρή .
Τόσα χρόνια εξέλιξης και ακόμα να μάθει να βάζει σκάλα , πάλι κρεμαστάρια τα κάνει όσα δε φτάνει .

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αν δε το έλεγαν <<πνίχτη >> και το ονόμαζαν κολάρο διόρθωσης θα ήταν καλύτερα προφανώς .
Το πρόβλημα όμως δεν είναι στον πνίχτη , το πρόβλημα είναι σε αυτόν που δεν ξέρει τι είναι ο πνίχτης αλλά ταυτόχρονα έχει και άποψη .

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
οχ εξυπνάκια ras δεν σημαίνει πώς πρέπει να χρησιμοποιήσω πνίχτη στον σκύλο μου για να μπορώ να έχω άποψη,έχω πολλούς γνωστούς δλδ όλους όσοι τα βγάζουν έξω βόλτα που τον χρησιμοποιούν και παράλληλα το καλοκαίρι βρισκόμουν στο ίδιο μέρος με εκπαιδεύτρια που τους έδειχνε πώς να τον χρησιμοποιούν.
λάθος αν δεν έχεις την ίδια γνώμη θα πέσουν να σε φάνε,καλύτερα να συμφωνήσω για να τελειώνει αυτή η ιστόρια!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Παιδιά, μην παίρνετε φόρα κάθε κατάσταση είναι διαφορετική!

Ravendark, εντελώς φιλικά ειλικρινά, κοίτα να μεγαλώσεις το κουτάβι σου σωστά, γιατί μετά θα αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που τώρα κατηγορείς.

Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Η Βιβιάνα ας πούμε, πήρε έναν μεγαλόσωμο ενήλικο σκύλο από τη φιλοζωική. Κάπως πρέπει να τον χειριστεί, δε νομίζετε? Και όχι, δεν γίνεται με τις λιχουδιές να μάθεις έναν ενήλικο αρσενικό μεγαλόσωμο σκύλο με πολύ κυριαρχικές τάσεις να μην ορμάει στα άλλα σκυλιά στη βόλτα. Πρέπει όμως να τον πας βόλτα. Και πρέπει κάπως να τον κουμαντάρεις.
Αν είχε πάρει 10κιλο γκριφονοειδές, με την ίδια συμπεριφορά, δεν θα έβαζε προνγκ, γιατί το συγκατείς και με απλό κολλάρο. Και παράλληλα δουλεύεις, με πολυ υπομονή και ξέροντας ότι θα σου πάρει πολύ χρόνο, να εξαλείψεις όσο γίνεται τη συμπεριφορά αυτή. Η οποία μπορεί και να μη φύγει ποτέ.

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Κι εγώ πάντως στην αρχή άκουγα πνίχτη και έλεγα πως δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω στη Μάγια. Έλα όμως που μόλις είδα τη σωστή χρήση από τον εκπαιδευτή μας αναθεώρησα απόψεις...

Ο πνίχτης δεν είναι η μαγική λύση, ούτε η ιδανική για όλα τα σκυλιά. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως είναι ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει έναν σκύλο να φχαριστιέται τη βόλτα του -όσο παράξενο κι αν ακούγεται-, σε αντίθεση με το απλό κολλάρο... Και προφανώς όχι μόνο αυτό...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Η Βιβιάνα ας πούμε, πήρε έναν μεγαλόσωμο ενήλικο σκύλο από τη φιλοζωική. Κάπως πρέπει να τον χειριστεί, δε νομίζετε? Και όχι, δεν γίνεται με τις λιχουδιές να μάθεις έναν ενήλικο αρσενικό μεγαλόσωμο σκύλο με πολύ κυριαρχικές τάσεις να μην ορμάει στα άλλα σκυλιά στη βόλτα. Πρέπει όμως να τον πας βόλτα. Και πρέπει κάπως να τον κουμαντάρεις.
Αν είχε πάρει 10κιλο γκριφονοειδές, με την ίδια συμπεριφορά, δεν θα έβαζε προνγκ, γιατί το συγκατείς και με απλό κολλάρο. Και παράλληλα δουλεύεις, με πολυ υπομονή και ξέροντας ότι θα σου πάρει πολύ χρόνο, να εξαλείψεις όσο γίνεται τη συμπεριφορά αυτή. Η οποία μπορεί και να μη φύγει ποτέ.
Ετσι ακριβως ειναι!! Μα αν δεν είχε τέτοια συμπεριφορά εννοείται οτι δεν θα χρησιμοποιούσα πνίχτη!! Μακάρι να μπορούσε να τη διορθώσει και αύριο που λέει ο λόγος.Θα τον καταργούσα τελείως!!! Οταν στην αρχή του φορούσα απλό κολάρο,σε κάποια τυχαία συνάντηση με αρσενικό κι ενω προσπαθούσα να αλλάξω κατεύθυνση,έβγαλε το κολάρο κι έφυγε κατευθείαν στον άλλο σκύλο και τον βούτηξε!!! Αυτό βέβαια πριν πάμε σε εκπαιδευτή!!!
Επειδή έμεινε ένα διάστημα στο δρόμο,δεν ξέρω τι βιωματα έζησε και έχει τόσο κυριαρχική συμπεριφορά!!!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
οχ εξυπνάκια ras δεν σημαίνει πώς πρέπει να χρησιμοποιήσω πνίχτη στον σκύλο μου για να μπορώ να έχω άποψη,έχω πολλούς γνωστούς δλδ όλους όσοι τα βγάζουν έξω βόλτα που τον χρησιμοποιούν και παράλληλα το καλοκαίρι βρισκόμουν στο ίδιο μέρος με εκπαιδεύτρια που τους έδειχνε πώς να τον χρησιμοποιούν.
λάθος αν δεν έχεις την ίδια γνώμη θα πέσουν να σε φάνε,καλύτερα να συμφωνήσω για να τελειώνει αυτή η ιστόρια!
Εγώ δεν σου λέω να χρησιμοποιείς για να μάθεις τι είναι.
Απλά διαπιστώνω ότι δεν έχεις ιδέα το τι είναι και πως λειτουργεί .
Απλά φαντάζεσαι ότι κάποιος με αυτό πνίγει το σκυλί του .
Η γνώση δεν έβλαψε κανέναν , ακόμα και αν δεν τη χρειάστηκε ποτέ.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Εγώ δεν σου λέω να χρησιμοποιείς για να μάθεις τι είναι.
Απλά διαπιστώνω ότι δεν έχεις ιδέα το τι είναι και πως λειτουργεί .
Απλά φαντάζεσαι ότι κάποιος με αυτό πνίγει το σκυλί του .
Η γνώση δεν έβλαψε κανέναν , ακόμα και αν δεν τη χρειάστηκε ποτέ.
δεν φαντάζομαι απλά δεν μου αρέσει σαν τρόπος χρήσης μαζί με όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει απο κακή χρήση και ο εξαναγκασμός στον σκύλο αν τραβήξεις θα πονέσεις.βέβαια ναι δεν ξέρω απο την πλευρά του ιδιοκτήτη το αποτέλεσμα και ίσως να αναθεωρούσα αλλά μακριά μας.

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Η λογική δεν είναι "αν τραβήξεις θα πονέσεις". Είναι "αν τραβήξεις θα σε σκουντήξω να επανέλθεις και να συγκεντρωθείς σε μένα" και αμέσως θα σε επιβραβεύσω.

Μεγάλη κουβέντα... :)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Η λογική δεν είναι "αν τραβήξεις θα πονέσεις". Είναι "αν τραβήξεις θα σε σκουντήξω να επανέλθεις και να συγκεντρωθείς σε μένα" και αμέσως θα σε επιβραβεύσω.

Μεγάλη κουβέντα... :)

και μετα , αντε βγαλε μια χαλαρη βολτα τον σκυλο...

οπως το λες... μεγαλη κουβεντα!!

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Μια χαρά χαλαρή βόλτα κάνει ο σκύλος. Το θέμα είναι να καταλαβαίνει πότε περπατάμε και δε τραβάμε και πότε χαλαρώνουμε, μυρίζουμε, παίζουμε κτλ κτλ.

Τα σκυλιά καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα κάποια πράγματα από όσο νομίζουμε εμείς.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
οι τραυματισμοι που ακουγονται ειναι απο τραμπουκους κομπλεξικους κανεις δεν πνιγει τον σκυλο κανεις δεν του σπαει το λαιμο η την καροτιδα τουλαχιστον λογικος ανθρωπος...

ο πνιχτης ειναι χειρουργικο εργαλειο....πολυ απλα πας σε εκπαιδευτη σου δειχνει πως ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ και απλα εφαρμοζεις....τωρα τι να λεμε και τι να συζηταμε....

γιατι διορθωνουμε με πνιχτη? γιατι πολυ απλα ειναι το μεσο που θα διορθωσει σε αυτο το επιπεδο τον αναλογο σκυλο με την αναλογη συμπεριφορα....αν ηταν σε αλλο επιπεδο πολυ πιο χαμηλο θα διορθωναμε με το ΜΗ η το ΟΧΙ αρκει να εχουμε φροντισει να τα ξερει ο σκυλος και αφου ειμαστε στην αναλογη ιεραρχια για να μας ακουσει.....οταν δεν υπαρχουν αυτα διορθωνουμε μια λαθος συμπεριφορα με πνιχτη αλλα με τον ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΣΩΣΤΟ.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ο καθενας μπορει να κανει ο,τι πιστευει αλλα εγω θελω να κανω μια και μονο, απλη, ερωτηση.

Πως γινεται ο πνιχτης να ναι ενα βιαιο , απαισιο, ψυχοφθορο κλπ εργαλειο, και μολις τον βλεπει ο σκυλος να κανει σα τρελος για να τον βαλει να παει βολτα? γιατι δεν αντιδρα σ αυτο που του προκαλει τοσα προβληματα, οπως λεγεται?

Sent from my new iPad using Tapatalk HD