Ο μαγικός πνίχτης...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
πες το ψεματα...
αφορμη σε αυτο ηταν ενα επεισοδια του σιζαρ μιλαν.. με ακριβως το ιδιο σκεπτικο. Θελαν να κανουν περπατημα σε ενα αμσταφ .. το οποιο τραβουσε σα λυσασμενο.. τους λεει ο σκυλος ειναι ορολογιακη βομβα με τοση ενεργεια που εχει και ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ διπλα σου..
το τσακωνει ο Σιζαρ, φοραει τα πατινια.. φερνει 5 βολτες το τερταγωνο (βεβαια στην αμερικη τα τετραγωνα ειναι οσο 4 τετραγωνα εδω..) και μετα ο σκυλος σουζα στο περπατημα.
;-)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
το έχω δει..αμσταφ ήταν; εγω θυμάμαι μπουλντογκ. έτσι κάνει και η μικρή η δικιά μου kasi. Με πάει βόλτα μέχρι να τρέξει και να σκάσει. Μετά είναι κυρία. Και υπακούει όταν τη διορθώνω σε περίπτωση που τραβήξει παραπάνω από όσο πρέπει..Δεν είναι λύση όμως..

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Λυση δεν ειναι, οχι, ο δικος μου ειναι ενα κυνηγοσκυλο 35 κιλων που η ενεργεια του σπαει κοκκινα..
δεν ειναι ομως ουτε λυση 5 χρονια να τραβολογιομαστε ..
ειναι ομως κατι που δουλευει και με εχει βολεψει... οποτε.... :cool:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
αν σε έχει βολέψει τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό. Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα πάντα να την αφήνω κάπου να τρέξει πριν από τη βόλτα. Τις περισσότερες φορές, πηγαίνουμε βόλτα σε πλατεία. Κι εκεί όσο και να περπατάει και δυο ώρες βόλτα να κάνουμε, η ουσία είναι ότι περπατάει..και δεν τρέχει σα μανιασμένη όπως θα ήθελε. Ηρεμεί στο τέλος βέβαια και πάλι. Απλά διαρκεί περισσότερη ώρα η διαδικασία και μου βγάζει το λάδι, αφού την έχω συνεχώς στο λουρί.

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
Θα το πω με όσο γίνεται λιγότερες λέξεις.
Αν χρησιμοποιείς τον πνίχτη όπως χρησιμοποιείς το απλό κολλάρο πολύ πιθανόν να κάνεις την ζωή του σκύλου δύσκολη.
Ο πνίχτης χρησιμοποιείται για να διορθώσεις στιγμιαία και αμέσως να απελευθερώνεται. Αν απλά αφήνεις το σκύλο να τραβά το ταλαιπωρείς. Η διόρθωση διαρκεία το πολύ δευτερόλεπτο, δεν πνίγεις το σκυλί.
Ειμαι ακριβως της ιδιας αποψης.. ΚΙ εγω αντιμετωπιζω το ιδιο προβήμα με τη δικια μου αλλα περιοριζομαι ατο απλο σαμαρακι και αποτομο τραβηγμα με ταυτοχρονη φωνητικη εντολη "μη!" σε αυστηροτατο και σταθερο τονο..
Μεσα σε 2 βδομαδες βλεπω οτι εχει αρχισει και ..ακουει Οχι παντα βεβαια αλλα το .. δουλευουμε..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Το σαμαράκι, είναι το πλέον αδιάφορο, από πλευράς εκμάθησης του σκύλου να μην τραβάει, εργαλείο. Σε απλά Ελληνικά...με το σαμαράκι, τραβάει περισσότερο, απ'ότι με οτιδήποτε άλλο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πάντως εμείς που είχαμε θέμα με τον λαιμό λόγω επίθεσης άλλου σκύλου(η οποία τώρα που το σκέφτομαι αν είχα prong και του το φορούσα ανάποδα δε θα είχε (τόσο) άσχημες συνέπειες:rolleyes:) και ο κτηνίατρος για λίγο καιρό μας απαγόρευσε τον πνίχτη και οποιοδήποτε άλλο κολάρο, του έβαλα το στηθόλουρο και περπατούσε αξιοπρεπέστατα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Σε σκύλο που τραβάει πολύ -γιατί υπενθυμίζω...το θέμα είναι περί πνίχτη- και μάλιστα δυνατό σκύλο, το σαμαράκι δεν προσφέρει στην διόρθωση της συμπεριφοράς. Αντιθέτως, βοηθάει να τραβάει περισσότερο. Εξαιρέσεις, υπάρχουν πάντα :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Σε σκύλο που τραβάει πολύ -γιατί υπενθυμίζω...το θέμα είναι περί πνίχτη- και μάλιστα δυνατό σκύλο, το σαμαράκι δεν προσφέρει στην διόρθωση της συμπεριφοράς. Αντιθέτως, βοηθάει να τραβάει περισσότερο. Εξαιρέσεις, υπάρχουν πάντα :)
Εγώ αναφέρομαι σε σκύλο που, με τον πνίχτη, έμαθε να μην τραβάει και μετά του έβαλα το σαμαράκι. :)