α και για να απαντησω στο ερωτημα σου ναι το ξερω,και γω εχω παιξει μπουνιες με το σκυλο μου
Γιατι εγω πώς νομιζεις οτι καταφερα τελικα (πριν πολύ καιρο) να επιβληθω στην σκυλα μου? Με κερασματα και χαδακια ή με διορθωσούλες?
Αυτή ετσι μονο ξερει να επιβαλλεται στους κυριαρχικους ομοιους της και αυτή την γλωσσα καταλαβαινει. Οπότε της μιλησα κι εγω στη γλωσσα της.
Μιλαμε για σκυλα που δεν το ειχε σε τιποτα να μου κανει μαρς. Και όταν παιζουμε αγρια, μου κανει μαρς συνεχεια.
γιατο μεσο ιδιοκτητη ισως χρηζει διορθωσης μεχρι ενως σημειου η μεχρι σημειου που ο ιδιοκτητης θελει να ασχοληθει απλα για μενα,η επιλυση ενως τετοιου θεματος ειναι πολυ σημαντικη
Εξαρταται πώς το βλεπει καποιος. Όπως βλεπεις κι εδώ κατά καιρους αναμεσα μας, η αντιμετωπιση του θεματος είναι διαφορετικη.
Ο ενας μπορει να πει ότι ειναι ανεπιτρεπτο να κυνηγαει ο σκυλος γατες για φιλοζωικους λογους, ο άλλος για λογους υπακοης, ο άλλος γιατι μπορει ο σκυλος να τραυματιστει από τα νυχια της γατας ή να πατηθει από αυτοκινητο, ο άλλος λεει ασε την φυση να κανει τη δουλεια της.
Η δικη μου θεωρηση πλεον είναι πανω κατω η παρακατω.
Στην πολη ετσι κι αλλιως η σκυλα μου ειναι παντα στο λουρι, για διάφορους, σημαντικους και προφανεις λογους.
Μπορουμε συνηθως και περναμε στο 1,5 μετρο από γατα και λογω του λουριου και της εκπαιδευσης δεν υπαρχει κλειδωμα και καταδιωξη. Το αποτομο πεταγμα σε γατα, εάν παρουσιαστει ξαφνικα και δεν την δω, αντιμετωπιζεται με την δικια σου φιλοσοφια: Εσπασε το δίπλα = διορθωση. Αν επιμενει, η διορθωση δυναμωνει αναλογα.
Στην εξοχη, βουνο κλπ, η σκυλα θα λυθει μονο όταν γινει ενδελεχής ελεγχος της περιοχης (κυριως για ανθρωπους και σκυλους – οι γατες δεν φαινονται ευκολα ετσι κι αλλιως) και σε μερη που είναι πολύ μακρια ο δρομος. Οπότε δεν τιθεται θεμα αυτοκινητων.
Η σκυλα ελευθερη μπορει να κανει ο,τι θελει και υπακουει στα παντα περα από το σταματημα καταδιωξης γατας.
Παντα μεχρι στιγμης, εκτος από την περιπτωση του μωρου γατιου (θυμασαι το θεμα), η γατα ή ο σκιουρος προλαβαινει και ανεβαινει στο δεντρο. Μιλαμε για πευκοδάση.
Εστω ότι δεν προλαβε. Δεν είναι το τελος του κοσμου, δεν δαγκωθηκε ανθρωπος για παραδειγμα. Δεν είναι φιλοζωικο, αλλά είναι η φυση. Δεν θα κανω τρομερη διορθωση ουτε θα ασκησω βια χωρις σοβαρο λογο.
Για μενα πραγματικα σοβαρος λογος ειναι μονο να κινδυνευσει σοβαρα ανθρωπος.