Ο ηλίθιος ο Φιντέλ(επιθεση σε γατα)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
άλλο η προστασία
και άλλο το κυνήγι όμως
δηλαδή εκεί που ήταν με τον φύλακα του κυνηγότοπου και περίμενε τους πεινασμένους λαθροκυνηγους να τους ακινητοποιήσει (ώστε ο λόρδος το πρωί να τους δέσει στην πλατεία για παραδειγματισμό που αντί να κάτσουν στην πείνα τους τόλμησαν να κυνηγήσουν τα ελάφια που έχει ο λόρδος για την διασκέδασή του)
θα έφευγε το keepers dog να κυνηγήσει γάτες και κουνάβια??????????και δεν θα τον άκουγε????? μάλλον το πρωί θα το έδεναν αυτό εκεί που θα έπρεπε να δέσουν τον λαθροκυνηγό...........
ή όχι λέτε?θα το πήγαιναν για εκπαίδευση ξανά
Μη βιαστείς, και ανέμενε αύριο η μεθαύριο στο αφιέρωμα που κάνω για το Μαστιφ....Το μάστιφ ανέπτυξε ένα κακό συνήθειο, καλός δρομέας δεν ήταν ποτέ μα ποτέ, αλλά έλα όμως που είχε αναπτύξει το να κυνηγάει τα ελάφια του βασιλειά και ήταν....Ασταμάτητο με τρομερότατη επιτυχία....Το Μαστιφ ήταν τρομερός κυνηγός κάποτε, αυτό ΔΕΝ σταμάτησε η ΔΕΝ διαγράφηκε ποτέ απ το DNA του...το bullmastiff τι έχει μέσα στα αίματα του???? ;)....Eπίσης το Mastiff μπασταρδεύτηκε κατά το 1800 με ότι φυλή μπορείς να φανταστείς και χωράει ο νους σου...Τα αίματα του απατώνται από pug μέχρι.. αγιου βερνάρδου.....Ρίχνε που και που καμιά ματιά στο αφιέρωμα για το Mastiff....Θα δεις πολλά και ανέμενε προς αναγνώριση γι αυτά που έπονται!!!!;) ;) ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
εννοώ ότι μπορεί να εκτελεί εντολές ένας σκύλος όταν είναι σε φάση εκτέλεσης εντολών (γιατί έτσι έχει συνηθίσει να κάνει)
και να κάνει πλήθος εντολών απο σήκω κάτσε μέχρι πόσο κάνει δύο και δύο
αλλά να μην είναι πραματικά πειθαρχημένος μέσα σε μιά αγέλη που ο άνθρωπος είναι αρχηγός
έχω ψιλοβαρεθεί να δικαιολογούμε τον σκύλο και να το θεωρούμε μέχρι και μαγκιά του να φέρεται σαν άγριο ζώο που επειδή έκανε kick in το ένστικτό του τώρα μας γράφει κανονικά και κάνει ότι τον καλεί η άγρια φύση του να κάνει
και μετά να πρέπει για τον ίδιο σχεδόν λόγο να δικαιολογούμε και την χρήση εργαλείων απο πρόνγκ μέχρι ηλεκτρικό κολλάρο γιατί ο σκύλος κατα βάση είναι άγριο ζώο και δεν ελέγχεται αλλιώς

τελικά
δεν λύνεις τον σκύλο όσο δεν ελέγχεται και δουλεύεις με την πειθαρχία του μέσω της πειθούς και της συνήθειας
και του δίνεις μέτρα μακριά σου σταδιακά και ελεγχόμενα τηρώντας πάντα πειθαρχία

τα κυνηγόσκυλα πνιγμένα στο θηρευτικό ένστικτο δεν κρύβονται κάπου να φάνε το θήραμα-το φέρνουν
τα λαγόσκυλα εν ώρα ιχνηλάτησης και καταδίωξης ακούνε εντολες και σταματανε ή αλλαζουν πορεία
και βέβαια ακόμα και με το στόμα να συλλάβουν (που μπορώ να φανταστώ την αδρεναλίνη τους στα κόκκινα) το φέρνουν πάντα πίσω
ακόμα και τα κοκόνια με το ποντίκι στο στόμα να τσιρίζει αν βάλω τις φωνές το φτύνουν και έρχονται κατευθείαν
και την Αργω την έχω συμμαζέψει απο κυνήγι γάτας ενώ πήγαινε σπινιάροντας ..και έφερε τετ α κε για να επιστρέψει

δεν υπακούει και δεν εκτελεί
οχι δεν ακούει-σε αυτό διαφωνώ
και επισημαίνω ότι ο σκύλος που γνωρίζει και εκτελεί πολλές εντολές εν είδη τρίκ δεν είναι αναγκαστικά και πειθαρχημένος
και προσοχή
τα κυνηγόσκυλα που ανέφερα συνήθως έχουν πειθαρχήσει δια της σύντομου άρα και λάθος οδού της φάπας(στην καλύτερη)
υπάρχει και ο θετικός τρόπος όπου ο σκύλος πείθεται ότι έχεις την αρχηγεία κυριως απο τρίκ που εκτελείς εσύ και όχι ο σκύλος σου

Κόκονε, η αναλυση που εκανες είναι πραγματικα έξοχη, και δειχνει μια ιδιαιτερη ποιοτητα στην φιλοσοφια σου σχετικα με την εκπαιδευση, πειθαρχια και την σχεση με τον σκυλο. Αυτό σου το αναγνωριζω.

Ωστοσο, υπαρχει παντα και ο αντιλογος.
Το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο, η ευκολη λυση, μπορεις να πεις, για να «ξεφυγω» και να τελειωνουμε, είναι αυτο που ειπα σε προηγουμενο ποστ, κατι το οποίο πιστευω, και δεν το χρησιμοποιω σαν δικαιολογια, αλλιως δεν θα μετειχα κάν στο θεμα.

Ότι δηλαδη αναφερομαι σε σκυλο με πραγματικο prey drive, κατι που πρεπει να το ζησεις για να το καταλαβεις και που δεν εχει καμια απολυτως σχεση με τα συνήθη ψευτοκυνήγια που κανουν τα περισσοτερα σκυλια στις γατες.

Σιγουρα ο σκυλος που είναι σε ωρα ή συνθηκες μαθηματος είναι πολύ περισσοτερο αφοσιωμενος και συγκεντρωμενος σε αυτό που κανει και στον χειριστη του.

Και παντα επιδιωκεις το τελειο κατά το δυνατον στο μαθημα ώστε την ωρα της αληθειας να εχεις οσο το δυνατον καλυτερη αποδοση, μικροτερη όμως παντα, λιγοτερο ή περισσοτερο, από οση στην «ταξη».

Μηπως το ιδιο δεν συμβαινει και με μας? Παμε σχολειο, οπου απαγγελουμε με επιτυχια δυσκολα ποιηματα, ώστε αργοτερα στη ζωη οταν ανοιγουμε το στομα μας να μην κανουμε «κρα».

Εσυ μπορει να εχεις βαρεθει να δικαιολογουμε τον σκυλο, καποιος άλλος θα πει ότι εχει βαρεθει να ακουει για επιτευγματα πειθαρχιας ευκολων σκυλων, όπως και για θεωριες που απαγγελονται από την καρεκλα μπροστα στην οθονη από τους wheelchair warriors.

Επιτελους ας αναγνωρισουμε ότι δεν υπαρχει ένα καλουπι για όλους τους σκυλους.
Διαφορετικες φυλες, προσωπικοτητες, χαρακτηρες, ακομα και σε ατομα της ιδιας φυλης, διαφορετικο περιβαλλον στο οποιο μεγαλωσανε, διαφορετικος ιδιοκτητης.

Ας δουμε δυο παραδειγματα γνωστων μας σκυλων.
Ο μικρος Κασπερ του Γιαννη (ας μου το επιτρεψει ο Γιαννης, λογω της γνωστης του μεγαλοθυμιας, αντε και της φιλιας), και η δικια μου η Ηρα.

Ο Κασπερ συζεί με μια γατα, η οποια μαλιστα τον «διορθωνει», ενω η Ηρα τα γνωστα.
Ο Κασπερ θεωρει τον Γιαννη αρχηγο από την αρχη, ηρθε στο σπιτι δυο μηνων, δουλευεται από την πρωτη μερα, εχει ιδιοκτητη που είναι πλεον εμπειρος, προερχεται από εκτροφεα κλπ κλπ.

Βλεπεις εστω και ένα κοινο, μια κοινη βαση για να δουλεψουμε στο θεμα Γατα, με την Ηρα που ηρθε 7 μηνων στο σπιτι ενός ασχετου, ζωντας πριν σε ένα αγριο περιβαλλον, χωρις ανθρωπινη παρουσια, με εκπαιδευση από ενα περιβαλλον που διδασκε πως ο,τι κινειται εκτελειται?

Για διάφορα θεματα, που ειχε ή εχει ακομα, εχω μιλησει με αρκετους αξιολογοτατους Ελληνες εκπαιδευτες, και, ειδικα για το θεμα της γατας με έναν παλαιμαχο αμερικανο εκπαιδευτη εκπαιδευτων στρατιωτικων σκυλων.

Καποιοι από τους οποιους, ΝΑΙ, σε ωρα περιπολιας με άμεση πιθανοτητα εμπλοκης με τον «εχθρο», μπορει να τα παρατησουν όλα για να κυνηγησουν γατα.

Ο εκπαιδευτης αυτος είναι ισως ο μονος που γνωριζει την μονη αξιοπιστη μεθοδο αντιμετωπισης του προβληματος.
Δυσκολη, που απαιτει ακριβεια και βοηθους, μια μικρη στημενη επιχειρηση, που απαιτει χρονο και επαναληψεις εφ όρου ζωης. Θυμιζει αρκετα την μεθοδο αποφυγης φολας.

Όλες οι άλλες τεχνικες, που κατά καιρους διαβαζουμε, μπαζουν και εχουν μονο ένα ποσοστο επιτυχιας.

Ο σκυλος πραγματι την ωρα του κυνηγιου ή την ωρα του δαγκωματος ή του καυγα, μπορει να μην ακουει κάν.
Χρειαζεται ένα πολύ δυνατο «σκουντημα» για να «ξεκλειδωσει».

Αν λογω εμπειριας γνωριζει ότι το σκουντημα αυτό θα ερθει, με την μορφη κλωτσιας ή ρευματος, και ένα μικρο μερος του μυαλου και των αυτιων του ακομα λειτουργει, επειδη εχει το νου του και το περιμενει, είναι άλλη ιστορια.
Αν εχει δουλευτει από πολύ μικρος, είναι παλι κατι άλλο.

Η απολυτη πειθαρχια, την οποια αποζητας ή διακηρύσσεις, σε πραγματικα δυσκολο όμως σκυλο, επιτυχνανεται από άλλα επιπεδα χειριστων, αγνωστα σε μας τους πολλους.
Να σου θυμισω όμως, ότι ακομα και χειριστες του παγκοσμιου απορριπτουν σκυλους που εχουν καποια χαρακτηριστικα περισσοτερο εντονα από οσο χρειαζεται.

υπάρχει και ο θετικός τρόπος όπου ο σκύλος πείθεται ότι έχεις την αρχηγεία κυριως απο τρίκ που εκτελείς εσύ και όχι ο σκύλος σου
Αυτό θα αξιζε πραγματικα να το αναλυσεις περισσοτερο. Περιμενω ειλικρινα με αγωνια.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το "έχω βαρεθεί" θα έπρεπε να το βάλω σε εισαγωγικά.

μου αρέσει ο τρόπος που το χειρίζεσαι πάντως-το παρακαλουθώ και σε κάτι κριτές σκύλων-πρώτα αναφέρουν ότι θετικό βλέπουν ώστε τα αρνητικά που τους χτυπήσανε στο μάτι απο χιλιόμετρα να γίνουν δεκτά πιο ήρεμα.....

ανέφερα πάντως και κυνηγόσκυλα (αφού ψάχνουμε για παράδειγμα σκύλου με έντονο θηρευτικό ένστικτο)

κι εγώ που λές έχω κολλήσει απο ένα ερώτημα του σούπερμαν κάποτε και όποτε πετύχω εκπαιδευτή θετικής που λένε του κάνω αυτό το ερώτημα-είσαι σε εκπαίδευση λοιπόν και περνάει γάτα-τον αφήνεις να την κυνηγήσει κυριλέ ή και να την σκοτώσει ή και (γιατί παίζει κι αυτό) να του βγάλει τα μάτια???

για την Ηρα σου τα πράγματα είναι σαφώς πολύ πιο δύσκολα έως ακατόρθωτα αφού δεν μπορείς καν να ξέρεις τι έχει ζήσει ώστε να φροντίσεις να επέμβεις καταλυτικά
ας αφήσουμε αυτήν την περίπτωση στην άκρη (προς το παρών)

το κέντρο της τοποθέτησής μου βρίσκεται στο ότι "δεν υπακούει
και όχι δεν ακούει"
και στο ότι δεν είναι άγριο ζώο που "άααααμα λοκάρει στόχο πάει τελείωσε.........."

πάντως επειδή είναι Σαββατο θα επανέρθω δριμύτερος μιάν άλλη στιγμή .
Καλημέρα προς το παρών

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ανέφερα πάντως και κυνηγόσκυλα (αφού ψάχνουμε για παράδειγμα σκύλου με έντονο θηρευτικό ένστικτο)
Το ξερω ότι ανεφερες τα κυνηγοσκυλα, εγω όμως ο ερμος τι να σου απαντησω, που δεν γνωριζω από κυνηγοσκυλα.

Όταν δεν γνωριζεις, ρωτας….

Μηπως εκπαιδευονται από πολύ μικρα και το βλεπουν και σαν παιχνιδι?
Μηπως καποια κακοποιουνται στην εκπαιδευση?
Μηπως επιλεγονται αυτά που βρισκονται στο οριο μεταξυ εκπαιδευσης/υπακοης/«κωφωσης» λογω prey drive?
Μηπως τα άλλα, που αποκλειονται από την εργασια, καταληγουν κρεμασμενα με συρμα?
Μηπως απλά ξετρυπωνουν το θηραμα και φυσικα στη συνεχεια το κυνηγουν και μετα πεφτει ο πυροβολισμος?
Μετα, που ο σκυλος το φερνει νεκρο στον κυνηγο, μηπως δεν μιλαμε πλεον για κυνηγι αλλά για απόρτ?
Αν το θηραμα είναι μισοπεθαμενο από τα σκαγια, μηπως ο σκυλος το αποτελειωνει και το φερνει?
Μηπως τοτε χανεται πλεον το ενδιαφερον του σκυλου για το κυνηγι?

Δεν ξερω. Ρωταω …

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
μπορω να πω οτι συμφωνω πολυ με τον κοκονη.
δεν υπαρχει δε ακουει υπαρχει δεν υπακουει
ενας σκυλος με εντονο πρει δε θα κυνηγησει μονο γατα αλλα ενα ποδηλατο,ενα αυτοκινητο,εναν ανθρωπο που κανει τζοκιν,ακομα και ενα οικοδομικο καροτσι που κινητε.
πριν ανεφερα οτι σε μια τετοια περιπτωση θα ελεγα μη και αν με γραφε θα εδινα πλατζ.
μιλαω για μενα γιατι ο δικος μου σκυλος εκανε ολα τα παραπανω(και τα κανει ακομα εντος σπιτιου γιατι το επιτρεπω).
σε μια τετοια κατασταση μιας κ ξερω τι συμπεριφορα του σκυλου μου το μη μπορει να μη πιασει γιατι εκεινη τι στιγμη λογω στρες ειναι αλλου για αλλου ομως το πλατζ που ειναι μια πολυ ισχυρη εντολη ξερω οτι θα την εκτελεση εστω και στιγμιαια κ ας τη σπασει.σε αυτη τη περιπτωση ξερω οτι θα διορθωσω το σκυλο μου οχι γιατι κυνηγησε μια γατα,αλλα γιατι εσπασε μια εντολη και θα καταλαβειι το λαθος.
τωρα το πως το διορθωνω το αφηνω στη φαντασια του καθενα!!!

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Κρίμα το γατί.

Παρότι και εμένα θεωρείται πως ακούει και εκτελεί πολύ καλά, με κινούμενα ζωντανά και δη // ή κάθετα μπροστά της, 4 στις 10 παρακούει και μετά ίσα ίσα που την προλαβαίνω.

Δούλεψε σε αυτόν τον τομέα, περισσότερο το ΜΕΙΝΕ σου με μακρύ λουρί έχοντας ως πρόκληση γάτες-κότες.

Τις προάλλες που βρέθηκα Αη Στράτη η σκύλα "κλείδωσε" σε κατσίκι και μετά από 200 μέτρα κυνήγι (εμένα από πίσω) την σταμάτησα οριακά πριν την κουτουλήσει η κατσίκα με τα κέρατα καθώς η σκύλα μου την είχε στριμώξει μεταξύ δύο βράχων.

Πάντως μην τον βρίζεις και κακώς του έδωσες λιχουδιά κατά τη γνώμη μου.

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
εννοώ ότι μπορεί να εκτελεί εντολές ένας σκύλος όταν είναι σε φάση εκτέλεσης εντολών (γιατί έτσι έχει συνηθίσει να κάνει)
και να κάνει πλήθος εντολών απο σήκω κάτσε μέχρι πόσο κάνει δύο και δύο
αλλά να μην είναι πραματικά πειθαρχημένος μέσα σε μιά αγέλη που ο άνθρωπος είναι αρχηγός
έχω ψιλοβαρεθεί να δικαιολογούμε τον σκύλο και να το θεωρούμε μέχρι και μαγκιά του να φέρεται σαν άγριο ζώο που επειδή έκανε kick in το ένστικτό του τώρα μας γράφει κανονικά και κάνει ότι τον καλεί η άγρια φύση του να κάνει
και μετά να πρέπει για τον ίδιο σχεδόν λόγο να δικαιολογούμε και την χρήση εργαλείων απο πρόνγκ μέχρι ηλεκτρικό κολλάρο γιατί ο σκύλος κατα βάση είναι άγριο ζώο και δεν ελέγχεται αλλιώς

τελικά
δεν λύνεις τον σκύλο όσο δεν ελέγχεται και δουλεύεις με την πειθαρχία του μέσω της πειθούς και της συνήθειας
και του δίνεις μέτρα μακριά σου σταδιακά και ελεγχόμενα τηρώντας πάντα πειθαρχία

τα κυνηγόσκυλα πνιγμένα στο θηρευτικό ένστικτο δεν κρύβονται κάπου να φάνε το θήραμα-το φέρνουν
τα λαγόσκυλα εν ώρα ιχνηλάτησης και καταδίωξης ακούνε εντολες και σταματανε ή αλλαζουν πορεία
και βέβαια ακόμα και με το στόμα να συλλάβουν (που μπορώ να φανταστώ την αδρεναλίνη τους στα κόκκινα) το φέρνουν πάντα πίσω
ακόμα και τα κοκόνια με το ποντίκι στο στόμα να τσιρίζει αν βάλω τις φωνές το φτύνουν και έρχονται κατευθείαν
και την Αργω την έχω συμμαζέψει απο κυνήγι γάτας ενώ πήγαινε σπινιάροντας ..και έφερε τετ α κε για να επιστρέψει

δεν υπακούει και δεν εκτελεί
οχι δεν ακούει-σε αυτό διαφωνώ
και επισημαίνω ότι ο σκύλος που γνωρίζει και εκτελεί πολλές εντολές εν είδη τρίκ δεν είναι αναγκαστικά και πειθαρχημένος
και προσοχή
τα κυνηγόσκυλα που ανέφερα συνήθως έχουν πειθαρχήσει δια της σύντομου άρα και λάθος οδού της φάπας(στην καλύτερη)
Aυτός ο σκύλος δεν είναι ένας τυχαίος σκύλος...Είναι ο fidel, και ο fidel ΔΕΝ είναι ένα κυνηγόσκυλο 25-30-35 κιλών είναι ένα πολύ πολύ μεγάλο bullmastiff 61 κιλών , ιδιαιτέρως αθλητικότατος. (τον έχεις δει από κοντά???? :D :D ;) )....Πολύ όμορφα όλα αυτά που λες (ειλικρινά), αλλά εδώ μιλάμε για bullmastiff -και ΟΧΙ για κάποια θέματα που βρίσκουν απήχηση στα κυνηγόσκυλα- και όταν ένα τέτοιο ζώο ΤΕΤΟΙΩΝ διαστάσεων κυνηγάει ή ''την πέφτει'' , έχουμε θέμα γιατί είναι αυτό που λέγαμε, έχει......ΤΟΝ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΟ.....Επίσης ΑΝ θέλει ένα bullmastiff και κρίνει ότι πρέπει, τότε ίσως σε ακούσει!! Είναι σκυλιά με άποψη και ΟΧΙ τυφλοί στρατιώτες ΑΝ γουστάρουν θα ακούσουν και ΑΝ γουστάρουν θα εκτελέσουν, δεν έχει να κάνει με το πόσο ακούνε ή το πόσο σε υπακούνε (Βασίλη ;) )....
Έχουν φτιαχτεί για να πεθάνουν για σένα... ΚΑΙ για να μη σε πλησιάζει εσένα, τους φίλους και την οικογένεια σου ούτε ΚΟΥΝΟΥΠΙ που έχει κακές προθέσεις....Eίναι μακράν το πιο ξεροκέφαλο σκυλί στο σκυλοβασίλειο με ΓΙΓΑΝΤΙΑ διαφορά απ τον δεύτερο, μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό???????Έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν ότι άπαξ και δώσεις ένα χιλιοστό χώρου στο bullmastiff, αμέσως στο έκανε με ''μαγικό τρόπο'' ΜΙΛΙ.......Εκτροφείς bullmastiff ανά τον κόσμο λένε ότι το 95% των bullmastiff , ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, και ξεκινάνε κρίνοντας απ τα δικά τους σκυλιά!!! Μιλάμε για εξωγήινη επιμονή..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν έχω χρόνο-αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πώ κάτι αρνητικό ή θετικό για τον Φιντέλ συγκεκριμένα ή για τα μπουλμαστίφ ως φυλή
συζήτηση κάνουμε
εμένα το μυαλό μου είναι κυρίως στην αντίληψή μας για τον σκύλο-τον κάθε σκύλο

τώρα για να ευθυμήσουμε λίγο....που βλέπεις ρε Κίμωνα την αυτοθυσία και την προστασία στο κυνήγι και την εκτέλεση μιάς γάτας,δεν ξέρω
-ούτε και τις κακές προθέσεις της γάτας βέβαια
και σε παρακαλώ ας μην ξεχνάμε ότι η γάτα θα μπορούσε να του είχε κάνει μία ωραιότατη διάρρηξη οφθαλμού με όλες τις τραγικές της προεκτάσεις...
Στον Άρη επι τροχάδην να πώ ότι δυστυχώς έχει δίκιο σε πολλά απο αυτά που λέει Μήπως αλλά υπάρχουν και κυνηγόσκυλα που μεγαλώνουν σαν τα δικά μας σκυλιά -και που έχουν τόσο έντονο κυνηγετικό πάθος που ούτε θηλυκιά σε οίστρο δεν θα τα διέκοπτε απο μία έρευνα αλλά θα ερχόντουσαν στο ΕΛΑ απλά γιατί είναι σκύλοι-μέλη αγέλης και υπακούνε στον αφέντη τους ο οποίος άντε να τα τσίμπησε λίγο κάποτε παλιά(το πολύ πολύ)

ο φίλος THEO που υπήρξε ο εμπνευστής μου στο Kokoni Fan club της υπογραφής μου και τον έχω σε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου (κι ας μην τον ξέρω καθόλου) είπε ωραία κουβέντα με το μακρύ(και πολύ μακρύ ακόμα) λουρί.

το θέμα είναι να εκπαιδεύουμε υπακοή σε όλες τις συνθήκες (κι αυτό όλοι το καταλαβαίνουμε)
αλλά να μην έχουμε στο μυαλό μας το κάκιστο "αμα ξυπνήσει το ζώο μέσα του αααααα,μ@μησέ τα......δεν ακούει το έρμο,κουφαίνεται,γίνεται θεριό ανήμερο-τι να κάνεις τώρα"

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
δεν έχω χρόνο-αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πώ κάτι αρνητικό ή θετικό για τον Φιντέλ συγκεκριμένα ή για τα μπουλμαστίφ ως φυλή
συζήτηση κάνουμε
εμένα το μυαλό μου είναι κυρίως στην αντίληψή μας για τον σκύλο-τον κάθε σκύλο

τώρα για να ευθυμήσουμε λίγο....που βλέπεις ρε Κίμωνα την αυτοθυσία και την προστασία στο κυνήγι και την εκτέλεση μιάς γάτας,δεν ξέρω
-ούτε και τις κακές προθέσεις της γάτας βέβαια
και σε παρακαλώ ας μην ξεχνάμε ότι η γάτα θα μπορούσε να του είχε κάνει μία ωραιότατη διάρρηξη οφθαλμού με όλες τις τραγικές της προεκτάσεις...
Στον Άρη επι τροχάδην να πώ ότι δυστυχώς έχει δίκιο σε πολλά απο αυτά που λέει Μήπως αλλά υπάρχουν και κυνηγόσκυλα που μεγαλώνουν σαν τα δικά μας σκυλιά -και που έχουν τόσο έντονο κυνηγετικό πάθος που ούτε θηλυκιά σε οίστρο δεν θα τα διέκοπτε απο μία έρευνα αλλά θα ερχόντουσαν στο ΕΛΑ απλά γιατί είναι σκύλοι-μέλη αγέλης και υπακούνε στον αφέντη τους ο οποίος άντε να τα τσίμπησε λίγο κάποτε παλιά(το πολύ πολύ)

ο φίλος THEO που υπήρξε ο εμπνευστής μου στο Kokoni Fan club της υπογραφής μου και τον έχω σε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου (κι ας μην τον ξέρω καθόλου) είπε ωραία κουβέντα με το μακρύ(και πολύ μακρύ ακόμα) λουρί.

το θέμα είναι να εκπαιδεύουμε υπακοή σε όλες τις συνθήκες (κι αυτό όλοι το καταλαβαίνουμε)
αλλά να μην έχουμε στο μυαλό μας το κάκιστο "αμα ξυπνήσει το ζώο μέσα του αααααα,μ@μησέ τα......δεν ακούει το έρμο,κουφαίνεται,γίνεται θεριό ανήμερο-τι να κάνεις τώρα"
Δε με πιάνεις κόκονε, ΔΕΝ μιλάω γι αυτήν ταύτην την στιγμήν... Μ@Μ0 το πληκτρολογιο μου μεσάααααααα :p :p......Kάνω γενικές αναφορές ''αναμιγνύοντας'' κάποια θέματα του bullmastiff με λίγο Mastiff....Γαμώτο ρίξε μια ματίτσα στα θέματα Mastiff και Bullmastiff να ''πιάσεις'' τι εννοώ!!!! Σύντομα θα προχωρήσω όπως σου προείπα το θέμα ''Mastiff'' και θα διαβάσεις ότι τα Μαστιφ ΝΑΙ ανέπτυσαν χαζοσυνήθειες με το να κυνηγάνε ελάφια......Και σου έγραψα πάλι με ιδιαίτερη επιτυχία......Μην κολλάς κάπου και πιάνεσαι από λέξεις και προτάσεις βρε :p :p :D :D.....Διάβασε λίγο στο ''The Mastiff'' και επανέρχομαι δρυμίτερος -εκεί- και θα πιάσεις τι εννοώ...Πολλά που βρίσκουμε σήμερα ξεκινάνε από το 60-65% του Mastiff και κάποιοι κωλοπαιδισμοί και κάποιες ''αλητίες'' και ''επιμονιές'' :p ,τα δίνει το ριμάδι εκείνο το..... 30-35% Old English Bull(ορμάω και ας πεθάνω μες το στόμα του ταύρου και αν πεθάνω και πάλι χέστηκα θα τον ριμάξω) - Dog.....Mη στέκεσαι πάντως....Αναλύωντας το θέμα ''The Mastiff'' θεωρώ πολλά θα λυθούνε....Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το Mastiff είναι το μεγαλύτερο πολεμόσκυλο που περπάτησε ποτέ στη γη όμως..Ας το χουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας έτσι απλά να παίζει και να υπάρχει...Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι το Old English Bulldog ήταν Ο μεγαλυτερος ''χασάπης'' και ότι πιο ατρόμητο περπάτησε πάνω στη γη (και αυτό ας το έχουμε κάπου να παίζει και να υπάρχει, έτσι σαν ιδεά ότι κάποτε το διάβασα σε μια παράγραφο ;) ).....Θα επανέλθω δριμύτερος γιατί τώρα παραγίνομαι πρόχειρος ...... ;)

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σουπερμαν, ουδεμία σχεση εχει η γατα, ο σκιουρος, ο λαγος, το κάθε τριχωτο, με ποδηλατα και αυτοκινητα.

Το ότι εσενα πχ υπακουει στο πλατς την ωρα του κυνηγιου, δεν σημαινει τιποτα, ουτε φυσικα σημαινει τιποτα το ότι η δικια μου είναι αδυνατο να σταματησει εφοσον υπαρχει καταδιωξη σε εξελιξη.
Γι αυτό και δουλευω στην αποφυγη του κλειδωματος, με καλα αποτελεσματα.

Δεν ξερω αν η δικια μου είναι αδυνατο να σταματησει. Ξερω μονο ότι είναι αδυνατο να την σταματησω ΕΓΩ ενώ κινειται στον τριχωτο στοχο.
Με εμενα ιδιοκτητη και χειριστη, τα ορια βρισκονται εκει. Καποιος άλλος, πολυ πιο εμπειρος θα ειχε διαφορετικα αποτελεσματα.
Εγω σαν χειριστης, ένα άλλο σκυλι ισως να το ειχα «τηλεκατευθυνομενο». Όλα παιζουν.

Προσπαθω να πω ότι δεν υπαρχει κανονας και ένα διδυμο χειριστη/σκυλου φτανει καποια στιγμη σε ένα ανωτατο οριο, περαν του οποιου, και για διάφορους λογους, μικρη βελτιωση μπορει να υπαρξει πλεον, συχνα όμως μη αρκετη για καποιες καταστασεις.

Τη στιγμη που εκπαιδευτες του αμερικανικου στρατού, χειριστες του παγκοσμιου και εκπαιδευτες με διεθνες κυρος επισημαινουν καποια πραγματα και κανουν καποιες παρατηρησεις ή απορριπτουν δυσεύρετους και τρομερους κατά τα άλλα σκυλους, εχει λες νοημα να πουμε εμεις ότι ο σκυλος μου σταματησε - αρα γινεται και δεν υπαρχει «δεν ακουει»?

Δεν προκειται να επεκταθω παραπανω, αλλά το ξερεις πως μεγαλοι εκπαιδευτες εχει χρειαστει να παλεψουν σωμα με σωμα με καποιους σκυλους, οι οποιοι ειχαν μεχρι πριν ένα δευτερολεπτο υποδειγματικη υπακοη?

Κόκονε, το να απορριπτεις την υπαρξη αγριας φυσης σε καποιους σκυλους, είναι αν μη τι άλλο understatement.

Θα περιμενω με υπομονη την απαντηση στο ερωτημα του προηγουμενου ποστ, οπως και πιο λεπτομερεις τοποθετησεις σου, οταν βρεις χρονο.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
harry δε λεω οτι εγω μπορω να σταματησω το σκυλο μου χωρις λουρι,ουτε ποτε προκειτε να στματησει να βλεπει γατα και να της γυρναει το ματι.
εγω ειπα οτι δινω μια εντολη που ξερω οτι θα την εκτελεσει εστω και στιγμιαια(που σημαινει οτι ο μαλακας μου πε να ξαπλωσω αλλα εγω ξερω οτι πρεπει να ξαπλωσω και να μη σηκωθω αν δε μου πει,αλλα εγω τον γραφω στα απο τετοια μου και παω για τη γατα).
οποτε εγω διορθωνω το σπασιμο της εντολης που καταλαβαινει για πιο λογο τη διορθωνω!

α και για να απαντησω στο ερωτημα σου ναι το ξερω,και γω εχω παιξει μπουνιες με το σκυλο μου

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Σούπερμαν συμβαίνει το ίδιο αν ο σκύλος σου είναι δεμένος με όταν είναι ελεύθερος ? Εννοώ υπακούει το ίδιο και στις δύο καταστάσεις ?
Εμένα όταν είναι δεμένος, προλαμβάνω την κατάσταση, μόλις βλέπω γάτα τον βλέπω ότι λοκάρει αμέσως και τον ξεκολλάω στιγμιαία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να ενδιαφερθεί για κάτι άλλο και αρκετές φορές να αδιαφορήσει τελείως για την γάτα. Όταν είναι ελεύθερος (στο κτήμα) έχει εξιταριστεί τόσο από την τρεχάλα, το μπαλάκι κλπ που πραγματικά τον χάνω από τα μάτια μου σε κλάσματα δευτερολέπτου έτσι και αντιληφθεί γάτα και φυσικά δεν υπακούει στην εντολή παρόλο που την ξέρει καλά.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εννοειτε πως δε θα υπακουσει το ιδιο.αφου δεν υπαρχει ο συνδετικος κρικος το λουρι.θεωρω με το λουρι οι περισοτεροι το καταφερνουμε.
απλα εγω λεω για τον τροπο διορθωσης δε παιζει να διορθωσεις το σκυλο επειδη κυνηγησε μια γατα αλλα γιατι εσπασε μια εντολη

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Μην ξεχνάτε πως το κυνηγόσκυλο που έχει ξεκινήσει καταδίωξη,δύσκολα σταματάει,και αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο!
Δεν είναι Γερμανικός να τον κάνεις ότι θες.
Προτιμάτε αυτοί οι σκύλοι εν ώρα εργασίας να έχουν την δική τους κρίση,και αυτό γιατί δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης/χειριστής να είναι παρόν κατά την διάρκεια καταδίωξης.
Το να ''κλειδώνει'' αναπόσπαστα στο θήραμα είναι και αυτό που τον κάνει κυνηγό!

Μαθαίνεις στον σκύλο τι θα πρέπει να κυνηγάει,του δείχνεις και τον τρόπο.
Έπειτα ανάλογα με το πόσο καλός κυνηγός είναι θα βάλει μόνος του τις λεπτομέρειες.

Για εμένα ακούγετε σχεδόν φυσιολογικό κάποιο κυνηγόσκυλο να μην άκουσε ή να έκανε πως δεν άκουσε το ''ΜΗ''

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και πως ΔΕΝ κυνηγάει άλλο τριχωτό θήραμα και άλλο το κυνηγάει?
και δεν μιλάμε για κυνηγόσκυλα-τα οποία κι όμως σταματάνε την δίωξη αν τους το ζητήσεις

αλλά δεν μιλάμε για κλουβόσκυλα ή βαρελόσκυλα........δεν ξέρω τι γίνεται εκεί.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σουπερμαν, το σεναριο με τον σκυλο σου να υπακουει ηταν υποθετικο για χαρη της συζητησης. Επρεπε να το διευκρινισω, συγνωμη.

Η σκυλα σου, η σκυλα μου και πολλοι αλλοι σκυλοι, προτιμουν να κυνηγησουν ενώ ξερουν ότι προκειται να διορθωθουν αυστηρα έως σκληρα αν δεν υπακουσουν.
Και το κανουν αυτό επειδη γι αυτους αξιζει τον κοπο.

Υπαρχουν δυο περιπτωσεις:
Ο σκυλος να εκανε πως δεν ακουσε την εντολη, δηλαδη να την αγνοησε.
Η άλλη είναι, και επιμενω, να μην ακουσε πραγματικα την εντολη.

Γνωριζοντας πλεον την σκυλα μου καλα, και εχοντας δουλεψει ατελειωτες ωρες μαζι της, μπορω με βεβαιοτητα να πω ότι αναλογα με την περιπτωση μπορει να συμβει ή το ένα ή το άλλο.

Μπορω πλεον να καταλαβω πότε κανει πως δεν ακουει και πότε δεν ακουει πραγματικα. Αυτές οι στιγμιαιες απειροελαχιστες ενδειξεις, είναι που με κανουν να ξερω πότε εκανε ότι δεν με ακουσε.

Κόκονε, δεν είναι μονο το τριχωτο στοιχειο. Είναι και η γλωσσα του σωματος, η ολη κινηση. Της γατας είναι ισως η πιο ελκυστικη.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μα ακούνε κλαδάκι να σπάει στα εκατό μέτρα τα #%^@^*σκυλα.....
όπως τότε που έπιανες με πηρούνι και έβαζες σε κουτί τον μεζέ ώστε να μην το μυρίσει το σκυλί!!!!!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
όπως τότε που έπιανες με πηρούνι και έβαζες σε κουτί τον μεζέ ώστε να μην το μυρίσει το σκυλί!!!!!!!
χαχαχαχα :D:D:D:D:D:D τι θυμηθηκες ρε συ τωρα!!!

thanks x 1000 δεν υπαρχει ρε γμτ???

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν είναι Γερμανικός να τον κάνεις ότι θες.
Ρε συ DOG CRIME, τι λογια ειναι αυτα???
Αμα τον ΓΠ τον εχει ξεφτελισει η εκτροφη, τι φταιει η φυλη να διασυρεται γενικως?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97