Ο ηλίθιος ο Φιντέλ(επιθεση σε γατα)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ορίστε!Βρήκες ήδη και πελάτες!
Προσοχή μόνο στο σλόγκαν!
Το "για πελάτες που είναι γάτες" μάλλον δεν θα βοηθήσει!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Οκ , και ο τσοπανης -δε με νοιαζει πως- ας προστατεψει το κοπαδι με τροπους 100% αναιμακτους για τους λυκους και τις αλεπουδες .
Αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται με τα τσοπανόσκυλα. sory για το off topic αλλά καλό είναι να μη βγάινουν λανθασμένα συμπεράσματα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα τζάκ δεν αναπτύχθηκαν για αλεπούδες......αν δεν κάνω λάθος προέκυψαν απο αδέσποτα που δεν έβρισκαν με τίποτα υιοθεσία λόγο αεικίνητου χαρακτήρα.....στην αυλή του Αιδεσιμότατου Ράσελ.

και αν κάνω λάθος και αναπτύχθηκαν για αλεπούδες αυτό δεν σημαίνει ότι "κυνηγάνε μόνο αλεπούδες" αλλά ότι η σωματοδομή τους και άλλα χαρακτηριστικά τους εξυπηρετούν στο κυνήγι της αλεπούς.
και βέβαια θα κυνηγήσει και γάτες και ασβούς και κουνάβια και λαγούς αλλά με μικρότερες πιθανότητες επιτυχίας σε όλα τα άλλα πλην της αλεπούς

αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να απευαισθητοποιήσεις το κυνήγημα των τριχωτών θηραμάτων που δεν θες να κυνηγάει το κυνηγόσκυλο και να εστιάσεις στο επιθυμητό
τα λαγόσκυλα δεν κυνηγάνε αρνιά ας πούμε-το πας σε αρνιά και του δείχνεις ότι δεν θες να τα κυνηγάει και τέλος.
το πάς σε κουνέλι και κάνεις σαν τρελλός απο χαρά που το κυνηγάει
σχετικά απλό -αλλά δεν είναι και ανίχνευση εκρηκτικών δα........

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα αυθεντικά τσοπανόσκυλα δεν καταδιώκουν μέχρι θανάτου τον παρείσακτο-τον απωθούν σε απόσταση ασφαλείας απο το κοπάδι

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι Παναγιωτη και Βαγγελη, αλλά αν χρειαστει,δεν θα είναι και τοσο αναιμακτη η απομακρυνση, ετσι δεν ειναι? Τον παλιο καιρο τουλαχιστον.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δύσκολο να προλάβει αλεπού όμως ή λύκο........
και το νού του θα τον έχει πάντα στο κοπάδι.
και βέβαια όπως και μιά μάχη κυριαρχίας μέσα σε μιά αγέλη σκύλων ,αν χρειαστεί να γίνει,δεν θα λήξει με θάνατο αλλά απλά με υποχώρηση ;)
πλήν σπανίων περιπτώσεων που τα τραύματα τυχαίνει να είναι πολύ βαριά

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ναι Παναγιωτη και Βαγγελη, αλλά αν χρειαστει,δεν θα είναι και τοσο αναιμακτη η απομακρυνση, ετσι δεν ειναι? Τον παλιο καιρο τουλαχιστον.
Αρη,

Οπως είπες, πολύ σωστά, έχουμε χάσει το θέμα εδώ και πολλή ώρα...

Αλλά, ναι, δεν θα είναι αναίμακτη...
Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα είναι λιγότερο αναίμακτη από τις καραμπίνες και (κυρίως) τα καλάσνικοφ...;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στο βουνό κανείς δεν εγγυάται τίποτα και σε κανέναν...
Τα καλά σκυλιά όταν χρειαστεί θα τα δώσουν όλα!
Και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι οποιοδήποτε!

Αλλά όπως είπαν και οι ptf και johnk το συχνότερο είναι να αποφευχθεί η συμπλοκή ή να είναι συντομη!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στο βουνό κανείς δεν εγγυάται τίποτα και σε κανέναν...
Αχά!! Να που ερχεσαι στα λογια μου για τις γατες στο βουνο! Τι δουλεια εχουν οι γατες στο βουνο, ε??

Αντε για να γυρισουμε στο θεμα μας!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ok... Μπορει να είμαι οφ αλλα ο kokonis είπε θα ένιωθε καλύτερα αν έλεγα εδω ότι του έγραψα με πμ. Το αλλάζω μόνο ελαφρώς...
Τα Τζακ δν ήταν οι ανεπιθημητοι της υπόθεσης! Φτου σκορδα! Ναι φτιάχτηκαν απο τν Αιδ.(παρσον) Τζακ Ρασελ αλλα επειδή ήταν δεινός κυνηγός αλεπους, ήθελε κυνηγοσκυλα με εντελώς άλλο χρωμα απο το κόκκινο του θηραματος κ με πρότυπο την σκυλιτσα του που ήταν ημιαιμο-τύπου φοξ τεριε. Οσο για την ειδικότητα στην αλεπού... Το στήθος τους βάσει προτύπου έχει ίδιο μέγεθος με αυτο της κόκκινης αλεπους κ αυτο για να χωράνε να μπαίνουν στα λαγουμια τους! Κυνηγούσαν ή μόνα τους βρίσκοντας κ πιάνοντας το θηραμα ή μαζι με άλλες ρατσες κυνηγοσκυλων. Τα Τζακ ξετρυπωναν τν αλεπού κ τα αλλα τν έπιαναν.
Κ κτ έξτρα που θυμήθηκα μετα: η σκυλιτσα λεγόταν Τραμπ κ ήταν ημιαιμη με τν έννοια ότι ολα τα τεριε τότε τα έλεγαν φοξ τεριε. Τωρα υπάρχει σαν ξεχωριστή ράτσα κ είναι συγγενείς...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ντροπή μου!
δεν θυμάμαι που διάβασα αυτές τις ανακρίβειες που έγραψα πιο πάνω....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πως από την κακομοίρα την γάτα που αποδήμησε χθες ...φτάσαμε στον λόγο ύπαρξης του τζακ ????
Να δεις που τελικά ο Ερμής φταίει ...ελα δω ρεεεε.....!!!!τι έκανες πάλι ?????
:p:p
Βρε παιδιά τι ανάλυση και αυτή !!!!!τις πταίει ?? η γάτα, ο σκύλος, ο ιδιοκτήτης, ο κήπος χωρίς μάντρα, η εκπαίδευση, η ανυπακοή ?????
Όλοι συμφωνούμε νομίζω οτι στον δεμένο σκύλο δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να κυνηγήσει την γάτα. Στον λυτό σκύλο πιστεύω οτι αλλάζουν κάπως τα δεδομένα.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Όχι δεν είναι!Σε καμία περίπτωση!
Στο έγραψα κι από πάνω!
Τα σκυλιά αυτά κάνουν την δουλειά τους!

Αν η δουλειά κάποιου σκύλου είναι να σκοτώνει γάτες τότε καλώς κάνει...ποιου σκύλου είναι;
Τα dogo κυνηγουν πουμα ,αυτο πιανεται ?

Δεν εχει καμμια σημασια τι δουλεια κανει ο σκυλος ...οτι του εχει ορισει ο ανθρωπος κανει.Και οταν δεν εργαζεται ή αν δεν εργαζεται γενικως, μπορει να ακολουθησει καποιο ενστικτο και να κυνηγησει μια γατα που μπηκε στο χωραφι ...

Oποιος μπορει να εξασφαλισει οτι στο κτημα οπου ζει ο σκυλος, δεν θα εισελθει οποιοδηποτε ζωο που μπορει να γινει θηραμα του σκυλου, ασφαλως να το κανει ...εγω το θεωρω πρακτικα αδυνατο εκτος αν ο σκυλος περιοριστει σε ''κοτετσι''

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
Καλησπερα.
Νομιζω οτι ξεφυγαμε απο το θεμα μας συγκρινοντας ενα τσοπανοσκυλο που διαφυλασσει το κοπαδι επιτιθεμενος ακομα και σε λυκο με εναν σκυλο που σκοτωνει γατες για λογους... αγριων ενστικτων κατα πολλους .
Απλα εχω μια απορια διαβαζοντας το ποστ Νο 92 του φιλου harryf3
Αν καταλαβα καλα σε μια βολτα με λυτο το σκυλο την επεσε σε γατακι και το επνιξε . Αν ομως αυτο ηταν παιδακι θα μπορουσες να το αποτρεψεις ευκολα αυτο αναφερθηκε η εγω καταλαβα λαθος?(λογω τσιπουρου:))

Επιπροσθετα
τοσα χρονια ορειβατης-ποδηλατης γατια στο βουνο δεν εχω δει
Αν ειχα κηπο και ειχα σκυλο στον κηπο και εβλεπα συχνα σκοτωμενα γατια απο το σκυλο μου πιστεψτε με κατι θα εκανα γι αυτο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Smike
Εδώ είναι το θεμα στο οποιο αναφερθηκα. Όχι, το γατακι δεν καταφερε να το πνιξει η σκυλα μου.

Ο Λύκος κι αν εγέρασε ...

Οσο για την αποτροπη, αυτό που ειπα, μεθερμηνευόμενο σημαινει ότι αν ηταν ένα παιδακι και όχι ένα γατακι, θα ασκουσα ολη την απαραιτητη βια για να σωσω το παιδι και να μην μπω φυλακη, ασχετα από τα αποτελεσματα που θα ειχε αυτή η ενεργεια στη σκυλα μου.

Για τετοια περιπτωση, αν το φερει η κακια ωρα, δεν πιστευω ότι υπαρχει νοημων ανθρωπος που θα φερει αντιρρηση για βια.

Αλλά δεν υπαρχει περιπτωση να ασκησω βια για να σωζω γατες. Οσο μπορω τις αποφευγω.

Τα δικα μας τα βουνα κοντα στην Ξανθη είναι περιεργα. Εχουν και γατες και σκιουρους. Ειδικα σκιουρους. Γατες εχω δει πολύ λιγες φορες. Κάποτε απορουσαν καποια μελη που εχουμε σκιουρους, τωρα απορεις εσυ με τις γατες.

Μιλαμε για βουνο ή μαλλον δασος εξω από την πολη, οπου παω την σκυλα το πρωι για βολτα πριν παω στο γραφειο.
Πιθανον αν ανεβουμε πιο ψηλα να μην υπαρχει καμια πλεον πιθανοτητα εμφανισης γατας, αλλά μετα πρεπει να ξυπναω ακομα πιο χαραματα και να κανω πιο πολλα χιλιομετρα και εξοδα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι Πηγη, μιλαω σοβαροτατα. Ειπα σε ποια περιπτωση και μονο θα ασκουσα βια, και μαλιστα πολλη. Σε καμια άλλη περιπτωση.

Με εκπλησσει αυτό που λες. Δεν το περιμενα, ομολογω. Δηλαδη θα ασκουσες βια και μαλιστα πολλη στον σκυλο συντροφο σου για να σωσεις μια τυχαια γατα που βρεθηκε σε λαθος τοπο την λαθος χρονικη στιγμη!

(Μηπως θα εριχνες και το αυτοκινητο στα χωραφια για να μην την πατησεις?)

Τοτε, αν σου συμβει, και αν μαλιστα εχεις να κάνεις με καποιον δυναμικο σκυλο, γνωριζε ότι δεν μπορουν ολοι να ασκησουν βια επιτυχως. Μπορει πολύ ευκολα να βρεθεις δαγκωμενη.

Βεβαια, αν ελεγα ότι προθυμως θα ασκουσα βια για το γατί, ισως (εσυ ή καποιο άλλο μελος)δεν θα με εκθιαζες και μπορει να με ελεγες και βιαιο.

Είναι από τις δυσκολες και «επικινδυνες» συζητησεις που ο,τι και να πεις είναι λαθος, γι αυτό και οι περισσοτεροι τις αποφευγουν.

Συζηταμε επι 10 σελιδες τωρα. Δεν εχεις να συνεισφερεις με κατι πιο εποικοδομητικο στα τοσα πολλα που αναλυσαμε? Στην βια ή την μη-βια κολλησες?

Τελος παντων, σε αφηνω γιατι πρεπει να βγαλω τον δολοφονο λυκο βολτα!

ΥΓ. Εχεις το thanks μου μονο και μονο γιατι «τολμησες» να πεις ότι θα χρησιμοποιουσες βια, ασχετως πανω σε ποιον!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97