όπως είπες εσύ "τα συμπαθείς αρκετά" :?
εγώ πολύ απλά "τρελαίνομαι για αυτά"
αυτή είναι η διαφορά μας...
εγώ πολύ απλά "τρελαίνομαι για αυτά"
αυτή είναι η διαφορά μας...
SwkDoG said:Για εμένα τα φόρουμ είναι κάτι σαν διαδυκτιακά καφενεία...
=D>tattooman said:ΟΚ ας γράψουμε κάτι για τα Πιτ λοιπόν...
...για 'μένα τα Πιτ δεν είναι απλά μια φυλή σκύλων, είναι στάση ζωής!!!
Το να είσαι θετικός, αεικίνητος, πάντα έτοιμος για παιχνίδι αλλά και για τσαμπουκάδες, όταν προσβάλονται οι αγαπημένοι σου και το να μην τα παρατάς παρά τις δυσκολίες είναι για 'μένα αξιοθαύμαστη συμπεριφορά και την έχω υιοθετήσει...
...και για τους τυχόν μη γνώστες ή εθελοτυφλούντες λόγω συμφέροντως κάποιου είδους, για χάρην πληροφόρησης, το να πιστεύεις ότι η εκτροφή προσανατολίζεται στην πίεση των σιαγόνων είναι το λιγότερο ρηχή προσέγγιση...άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλές φυλές με πολύ μεγαλύτερη πίεση σιαγόνων....
Για το θέμα των κυνομαχιών τώρα γιατί το έχουμε πιπιλήσει πολύ τελευταία. Οι κυνομαχίες είναι βγαλμένες από μία εποχή που η ηθικές αξίες ήταν πολύ διαφορετικές από τις δικές μας. Κάποτε για παράδειγμα το κορυφαίο θέαμα της πόλης ήταν 10 λιοντάρια να τρώνε 5 χριστιανούς ή 20 άνθρωποι να παλεύουν μέχρι θανάτου και το πλήθος να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτά.
Οι εποχές αλλάζουν...ο άνθρωπος εκπολιτίζεται(ή τουλάχιστο έτσι λέει) και οι ανάγκες του αλλάζουν και αυτές. Σίγουρα κατάλειπα άλλων εποχών μένουν σε όλους τους τομείς...
Η εκτροφή των σκύλων ουσιαστικά καλύπτει ανάγκες της εποχής και συμβαδίζει με την ηθική μας (κατά το πλείστον). Το να κολλάμε ταμπέλες σε ανθρώπους ή ζώα και να τους αφορίζουμε κουνώντας το δάχτυλο με την ενέργεια αυτή να προκαλείται αντανακλαστικά και όχι κατόπιν ώριμης σκέψης, είναι κι αυτό κατάλειπο μιας άλλης εποχής με διαφορετικές αξίες...ή μήπως τελικά ζούμε σε μια ανήθικη εποχή και αυτό που κάνουμε είναι να κρυβώμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας?
Μήπως κοιτάμε πως να πάρουμε τη θέση της γριούλας στο λεωφορείο? Μήπως δεν αφήνουμε να μας προσπεράσουν και βρίζουμε με την πρώτη ευκαιρία? Μήπως προτιμάμε να μην έχει ο διπλανός μας απ'το να αγωνιστούμε για να έχουμε κι εμείς? Μήπως χαιρόμαστε με την αποτυχία του συνάνθρωπού μας ή ακόμα χειρότερα την επιδιώκουμε κι όλας? Μήπως όλα τα παραπάνω κατά βάθος τα γνωρίζουμε και προτιμούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι για όλα φταίνε τα Πιτ Μπουλ και οι φρίκουλες με τα τατουάζ??
OFF TOPIC? Ίσως...αλλά πριν αρχίσουμε να κολλάμε ταμπέλες και να δείχνουμε με το δάχτυλο τον διπλανό μας, μήπως πρέπει να γυρίσουμε ελαφρώς το κεφαλάκι μας, αυτό με την ψηλή μύτη και να κοιτάξουμε την καμπούρα μας??? Μήπως λέω μήπως να ασχοληθεί ο καθένας με τη λύση των δικών του ελαττωμάτων και όχι με τη λύση των ελαττωμάτων του διπλανού του?
Δεν λέω να πάμε στο άλλο άκρο...του παρτακισμού αλλά έλεος ρε παίδες...δεν μπορώ να ακούω άλλες ανοησίες και δεν αναφέρομαι υποχρεωτικά στους συνομιλητές στο forum...ή τουλάχιστο όχι σε όλους... :wink:
Το ποστ αυτο που εγραψες,εμενα μου βγαζει μια πικρια,μια αγανακτηση,ενα παραπονο για ολα αυτα που γραφοντε και ακουγοντε εντος και εκτος φορουμ για τα πιτ μπουλ και μπορω να καταλαβω την αγανακτηση σου αλλα αν εσυ και ολοι οσοι εχουν πιτ μπουλ δεν απαντησουν σε ερωτησεις οπως αυτες που εκανε εδω ο Swkdogtattooman said:ΟΚ ας γράψουμε κάτι για τα Πιτ λοιπόν...
...για 'μένα τα Πιτ δεν είναι απλά μια φυλή σκύλων, είναι στάση ζωής!!!
Το να είσαι θετικός, αεικίνητος, πάντα έτοιμος για παιχνίδι αλλά και για τσαμπουκάδες, όταν προσβάλονται οι αγαπημένοι σου και το να μην τα παρατάς παρά τις δυσκολίες είναι για 'μένα αξιοθαύμαστη συμπεριφορά και την έχω υιοθετήσει...
...και για τους τυχόν μη γνώστες ή εθελοτυφλούντες λόγω συμφέροντως κάποιου είδους, για χάρην πληροφόρησης, το να πιστεύεις ότι η εκτροφή προσανατολίζεται στην πίεση των σιαγόνων είναι το λιγότερο ρηχή προσέγγιση...άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλές φυλές με πολύ μεγαλύτερη πίεση σιαγόνων....
Για το θέμα των κυνομαχιών τώρα γιατί το έχουμε πιπιλήσει πολύ τελευταία. Οι κυνομαχίες είναι βγαλμένες από μία εποχή που η ηθικές αξίες ήταν πολύ διαφορετικές από τις δικές μας. Κάποτε για παράδειγμα το κορυφαίο θέαμα της πόλης ήταν 10 λιοντάρια να τρώνε 5 χριστιανούς ή 20 άνθρωποι να παλεύουν μέχρι θανάτου και το πλήθος να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτά.
Οι εποχές αλλάζουν...ο άνθρωπος εκπολιτίζεται(ή τουλάχιστο έτσι λέει) και οι ανάγκες του αλλάζουν και αυτές. Σίγουρα κατάλειπα άλλων εποχών μένουν σε όλους τους τομείς...
Η εκτροφή των σκύλων ουσιαστικά καλύπτει ανάγκες της εποχής και συμβαδίζει με την ηθική μας (κατά το πλείστον). Το να κολλάμε ταμπέλες σε ανθρώπους ή ζώα και να τους αφορίζουμε κουνώντας το δάχτυλο με την ενέργεια αυτή να προκαλείται αντανακλαστικά και όχι κατόπιν ώριμης σκέψης, είναι κι αυτό κατάλειπο μιας άλλης εποχής με διαφορετικές αξίες...ή μήπως τελικά ζούμε σε μια ανήθικη εποχή και αυτό που κάνουμε είναι να κρυβώμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας?
Μήπως κοιτάμε πως να πάρουμε τη θέση της γριούλας στο λεωφορείο? Μήπως δεν αφήνουμε να μας προσπεράσουν και βρίζουμε με την πρώτη ευκαιρία? Μήπως προτιμάμε να μην έχει ο διπλανός μας απ'το να αγωνιστούμε για να έχουμε κι εμείς? Μήπως χαιρόμαστε με την αποτυχία του συνάνθρωπού μας ή ακόμα χειρότερα την επιδιώκουμε κι όλας? Μήπως όλα τα παραπάνω κατά βάθος τα γνωρίζουμε και προτιμούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι για όλα φταίνε τα Πιτ Μπουλ και οι φρίκουλες με τα τατουάζ??
OFF TOPIC? Ίσως...αλλά πριν αρχίσουμε να κολλάμε ταμπέλες και να δείχνουμε με το δάχτυλο τον διπλανό μας, μήπως πρέπει να γυρίσουμε ελαφρώς το κεφαλάκι μας, αυτό με την ψηλή μύτη και να κοιτάξουμε την καμπούρα μας??? Μήπως λέω μήπως να ασχοληθεί ο καθένας με τη λύση των δικών του ελαττωμάτων και όχι με τη λύση των ελαττωμάτων του διπλανού του?
Δεν λέω να πάμε στο άλλο άκρο...του παρτακισμού αλλά έλεος ρε παίδες...δεν μπορώ να ακούω άλλες ανοησίες και δεν αναφέρομαι υποχρεωτικά στους συνομιλητές στο forum...ή τουλάχιστο όχι σε όλους... :wink:
και να ξεκαθαριστουν καποια πραγματα,ποιος περιμενετε να το κανει?Έχουν τα Πιτ-Μπουλς γεννετική προδιάθεση για επιθετικότητα σε άλλα ζώα?...
Πως είναι ως προς τον άνθρωπο?...
Μπορεί να "εξαφανισθεί" η όποια γεννετική προδιάθεση με επιλεκτική αναπαραγωγή και αυτό θα είναι καλό για την φυλή?...
Αυτό μόνο ως δεδομένο...Α!...Στο μόνο που έχω κάτι να συμπληρώσω (όχι να διαφωνήσω) είναι ότι κυνομαχίες γίνοντε ΚΑΙ σήμερα και μάλιστα σε εντατικότερο ρυθμό και μεγαλύτερο αριθμό από ότι το Μεσαίωνα.
Σε παγκόσμιο και ελληνικό επίπεδο...
Αρα έχουμε επιθετικότητα ΚΑΙ προς τους ανθρώπους, αυτό γι'αυτούς που το κατακρίνουν και ερωτούν, εγώ δεν είμαι απ'αυτούς, έχω εξάλλου Rottweiler, πώς θα μπορούσα...Το να είσαι θετικός, αεικίνητος, πάντα έτοιμος για παιχνίδι αλλά και για τσαμπουκάδες, όταν προσβάλονται οι αγαπημένοι σου
Εννοείται ότι είναι ρηχή προσέγγιση, λόγω χώρου και γνώσεων των τυχόν τυχαίων επισκεπτών αυτού του site, οι οποίοι ίσως δεν παρατήρησαν ότι σε Topic με τίτλο ''ο λόγος που διάλεξα Pitbull'' ένας σκύλος κυνηγάει ζωντανή κότα, προκειμένου να τραβήξει βάρος. Κάτι που εγώ επαναλαμβάνω δεν κατακρίνω, έχεις κάθε δικαίωμα να γουστάρεις ζώο που δαγκώνει ζώα, όπως και εγώ, αλλά ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ, αυτό το ζώο μπορεί να το πάρει κάποιος που δεν τα γουστάρει αυτά, επειδή εσύ λες ότι δεν δαγκώνει. Και οι έχοντες γνώση από αυτά ξέρουμε οτι ο σκύλος στην προπόνησή του τρώει κότες......και για τους τυχόν μη γνώστες ή εθελοτυφλούντες λόγω συμφέροντως κάποιου είδους, για χάρην πληροφόρησης, το να πιστεύεις ότι η εκτροφή προσανατολίζεται στην πίεση των σιαγόνων είναι το λιγότερο ρηχή προσέγγιση...άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλές φυλές με πολύ μεγαλύτερη πίεση σιαγόνων....
Ποιός κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του?Το να κολλάμε ταμπέλες σε ανθρώπους ή ζώα και να τους αφορίζουμε κουνώντας το δάχτυλο με την ενέργεια αυτή να προκαλείται αντανακλαστικά και όχι κατόπιν ώριμης σκέψης, είναι κι αυτό κατάλειπο μιας άλλης εποχής με διαφορετικές αξίες...ή μήπως τελικά ζούμε σε μια ανήθικη εποχή και αυτό που κάνουμε είναι να κρυβώμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας?
ναι αυτό θέλω και εγώ , πιστεύεις όμως ότι υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος βλέποντάς με στο δρόμο με τα σκυλιά μου να κάνω τη συνηθισμένη μου βολτίτσα, θα έχουνε την ικανότητα να διαχωρίσουνε τη ράτσα..."πλάκα με κάνεις" :shock:denis said:Καλησπέρα!
Εσύ μην μπαίνεις στο καζάνι που βράζει!
)denis said:επίσης δεν νομίζω να παρέθεσες βίντεο με σκύλους της ράτσας σου να κυνηγούν ζωντανή κότα κάνοντας έλξη βάρους. (δεν κατηγορώ το σκύλο, την κότα θα την κηνυγούσε και ένα Γιορκσαιρ σέρνοντας, κατηγορώ την νοοτροπία των ιδιοκτητών τους
Συγνώμη θέλεις να σε πάρω στα σοβαρά τώρα :shock: :?:denis said:Υπάρχει (η μη αναγνώρισή τους από την FCI) και όμως δεν εξαφανίζονται, ίσως να είναι καλύτερα, κάποιοι να ξεσπούν σε αυτά τα ζώα και να αφήσουν ήσυχες τις άλλες φυλές. Φανταστείτε σε 10 φυλές σκύλων να υπήρχε και παράλληλη αναπαραγωγή (και παραπληροφόρηση) με βάση το κράτημα στο δάγκωμα...θα τους ανακούφιζε αν ίσχυε ένας νόμος που ως δια μαγείας θα εξαφάνιζε τα pitbull
konstantina μπα δεν κατάλαβες λάθος. Το ίδιο καταλάβαμε. Καλύτερα να την πληρώνει ο ένας παρά όλλοι οι άλλοι. . Βλέπεις παλιά τα πίτμπουλ δεν είχαν τους υπεύθυνους ιδιοκτήτες και ήταν ποιό εύκολο να μπλέξεις πάντα το πίτμπουλ. Τώρα μάλλων πειράζει μερικούς. Ποιους? Αυτό πιστεύω το έχουμε καταλάβει.Πές μου σε παρακαλώ...ότι εγώ το αντελήφθην λάθος το post σου
(η γεννετική προδιάθεση για επίθεση σε άλλα ζώα)(Για μένα δεν αμφισβητείται ότι υπάρχει και μη σου πώ δεν την κατακρίνω ως ένα σημείο.)
την κότα θα την κηνυγούσε και ένα Γιορκσαιρ
Η επίθεση είναι ανυπόστατη είναι γνωστό ότι τα Τerrier δεν δείχνουν τόσο ανεπτυγμένη επιθετικότητα για τον άνθρωπο. To τι λέει η κάθε φιλόζωη κυρία...
Απειρα περιστατικά δείχνουν οτι το κοριτσάκι ( που μπορεί να είχε κρεμαστεί από τα αυτιά του σκύλου, τίποτα δεν είναι σίγουρο) μπορεί να είχε δαγκωθεί από Pekignese, απλά δεν θα το βλέπαμε στις ειδήσεις...
Μην φανατίζεσαι
Γιατί μόνο PITBULLS?
Ολοι έχουμε τέτοια προβλήματα.
Αν η FCI δεν αναγνωρίζεται ως νόμος για σένα σε κυνολογικό επίπεδο, μάλλον πρέπει να πας εσύ σχολείο. Οπως είπε και ο MAKHSΣτη φυλή σου υπάρχει πολλή ημιμάθεια, πολλοί πέρνουν πραγματικά ημίαιμα για καθαρόαιμα, ενώ αυτοί που δεν ξέρουν δημιουργούν μύθους γύρω της.
τώρα:Λυπάμε εάν σε απογοητεύσω αλλά τα pit σαν φυλή απλά δεν υφίστατε.
Η FCI η οποία είναι η ΜΟΝΗ ανεγνωρισμένη ομοσπονδία ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ να αναγνωρίζει φυλές,δεν τα αναγνωρίζει.
Το ΑΚC επίσεις.
Φορείς όπως ukc, adba δεν είναι ανεγνωρισμένοι από την FCI .
Ο λόγος που υπάρχουν είναι για να αναγνωρίζουν ‘φυλές’ όπως τα apbt και να εισπράτουν λεφτά από αυτούς.
Pedigree (γεννεαλογικοί χάρτες ) από αυτές τις ομοσπονδίες-φορείς ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕ πουθενά στον κόσμο.
Και πρέπει να μην την διαχωρίζεις και εσύ? Να συμπεριφέρομαι εγώ δηλαδή στα σκυλιά μου με φόβο, ή να υπερασπίζομαι διάφορα Rottweiler που τρώνε παιδάκια επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχωρίσει οτι δεν είναι τα σκυλιά από τον Εξορκιστή??πιστεύεις όμως ότι υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος βλέποντάς με στο δρόμο με τα σκυλιά μου να κάνω τη συνηθισμένη μου βολτίτσα, θα έχουνε την ικανότητα να διαχωρίσουνε τη ράτσα..."πλάκα με κάνεις"
Εγώ πάντως δεν κάνω κανένα τέτοιο σχόλιο, ούτε για τα ΑPBT, πόσο μάλλον για τα δικά σου. Το πρόβλημά μου είναι το ίδιο με πριν:δεν με ενοχλεί το να μπερδέψουνε τα σκυλιά μου με Pitbull, αλλά η προκατάληψη και τα ανάλογα σχολιάκια που ακολουθούνε μαζί με αυτή
Εχω πει 10 φορές που είναι αυτό το βίντεο, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.να κάνω denis παράθεση ένα τέτοιο βίντεο
Ναι. Και για τους σκύλους τους. Και για την εκτροφή. Και για την κυνοφιλία. Δυστυχώς το εξιλαστήριο θύμα δεν το ψάχνω. ΕΙΝΑΙ μπροστά στα μάτια σου και λέγεται Pitbull.καλύτερα για ποιόν ?
για τους υπολοίπους κατόχους σκυλιών με εξίσου δυνατά δαγκώματα σε λίμπρες?
Συγγνώμη, γουστάρεις το ζώο σου να σκοτώνει άλλα ζώα? Καλά κατάλαβα? FCI, AKC, APBT όλα ζώα είναι, αυτή η μούρη του άρεσε.Κάτι που εγώ επαναλαμβάνω δεν κατακρίνω, έχεις κάθε δικαίωμα να γουστάρεις ζώο που δαγκώνει ζώα, όπως και εγώ, αλλά ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ, αυτό το ζώο μπορεί να το πάρει κάποιος που δεν τα γουστάρει αυτά, επειδή εσύ λες ότι δεν δαγκώνει.