Για μένα όχι μόνο δεν προέρχεται ο ΒΥΒ απο το σοβαρό εκτροφέα, αλλά δεν έχουν καμία σχέση. Οπως δεν έχει καμία σχέση αυτός που θέλει καθαρόαιμο απο εκτροφέα, με αυτόν που θέλει καθαρόαιμο των 250 ευρω.
Απλά είναι τα πράγματα. Υπάρχει ενα 10% που λάτρεύει μια συγκεκριμένη φυλή, θέλει να την κατέχει, θέλει να τη διατηρήσει και τη γουστάρει τρελά. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι που θέλουν γενικά ένα σκύλο. Είναι άνθρωποι που θέλουν κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ας τους βγάλουμε έξω απο την κουβέντα, γιατι δεν άναφερόμαστε σ'αυτούς.
Υπάρχει και το υπόλοιπο 90% που απλώς θέλει ένα σκύλο με καποια ίσως γενικά χαρακτηριστικά. Σ'αυτό το κοινό απευθύνονται τα αδέσποτα. Αυτοί, είναι σίγουρο οτι θα βρούν σκύλο στα μέτρα τους στα καταφύγια και στους δρόμους. Αυτοί, ακόμα κι οταν λένε οτι θέλουν καθαρόαιμο, στην πραγματικότητα, δεν ξέρουν τι ζητάνε (γι'αυτό και το ζητάνε στο λάθος μέρος, γι'αυτό και μετά σου λένε "δε μ'ενδιαφέρουν οι εκθέσεις", γι'αυτό και μετά όταν τους εξηγείς σου λένε "εμένα δε με νοιάζει αν είναι 2 πόντους πιο ψηλό απ'οσο θα'πρεπε", γι'αυτό και σου λένε "εγώ θα το αγαπούσα οπως και να'ταν". )
Σάυτούς είναι που προσπαθούμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει ΒΥΒ και πετ σοπ.
Το άλλο 10% της σοβαρής κυνολογίας, αφήστε το στην ησυχία του. Δεν αφορά αυτή την κουβέντα. Αυτή είναι η γνώμη μου.