Ορφανό κουταβάκι

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Είναι κάτι που μου το είπαν οι πιο έμπειροι εκτροφείς και πάντα πετυχαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, γλύτωσαν έτσι πολλά νεογέννητα κουτάβια. Παίρνεις ένα κομμάτι (όχι πολύ μεγάλο) μοσχαρίσιο συκώτι το βάζεις στην κατσαρόλα με λίγο νερό και βράζεις στη σιγανή φωτιά για 5 λεπτά. Το στραγγίζεις, περιμένεις να κρυώσει και του δίνεις με σταγονόμετρο 4 σταγόνες ανά 2 ώρες για 12 ώρες. Δοκίμασε το, λένε ότι κάνει θαύματα.
Του πηρα συκωτι(δεν θα περιγραψω την σιχαμαρα μου) το επλυνα καλα και το εβρασα ετσι οπως μου λες,αλλα εχει αιμα...φοβαμαι να του το δωσω με το αιμα.Να το βρασω λιγο ακομη;;;Μηπως εκανα κατι λαθος;

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Απ'ο,τι καταλαβα το ζουμι του δινεις, οχι το συκωτι.. (εκτος κι αν το αιμα ειναι στο ζουμι αλλα δυσκολο μου φαινεται)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Του πηρα συκωτι(δεν θα περιγραψω την σιχαμαρα μου) το επλυνα καλα και το εβρασα ετσι οπως μου λες,αλλα εχει αιμα...φοβαμαι να του το δωσω με το αιμα.Να το βρασω λιγο ακομη;;;Μηπως εκανα κατι λαθος;
Μα δεν θα δώσεις το συκώτι, το ζουμί θα δώσεις

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Για το ζουμι λεω κ εγω,εχει αιμα...ειναι τελοσπαντων αρκετα κοκκινο σαν αβραστο

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Πιθανότατα το κομμάτι ήταν μεγαλούτσικο και δεν πρόλαβε να βράσει στο πεντάλεπτο.κοψτο σε 2-3 κομμάτια, ας το να πάρει άλλη μια βράση, σούρωσε το να καθαρίσει από τους αφρούς, και δώσε του το ζουμί όπως σου είπε η @haviharakennel.

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Πιθανότατα το κομμάτι ήταν μεγαλούτσικο και δεν πρόλαβε να βράσει στο πεντάλεπτο.κοψτο σε 2-3 κομμάτια, ας το να πάρει άλλη μια βράση, σούρωσε το να καθαρίσει από τους αφρούς, και δώσε του το ζουμί όπως σου είπε η @haviharakennel.
Θα δοκιμασω,ευχαριστω

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Να ξέρεις πάντως ότι σε παρακολουθούμε με αγωνία για το επόμενο μήνυμα.
Ούτε το GAME OF THRONES τέτοια αναμονή, για το επόμενο επεισόδιο!!!!!!!!!!!!
Χαχαχα σας τρελανα κ εσας!Συγνωμη

Luiza

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2015
49
69
Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο για αρχή! Χρησιμοποίησα το ίδιο γάλα πέρυσι αλλά για γατομωρό,είναι οικονομικό οπότε υπάρχει στα περισσότερα κτηνιατρεία, αλλά δεν έχω καθόλου καλή εμπειρία, οι ασταμάτητες διάρροιες κόπηκαν μαχαίρι μόνο όταν άλλαξα φόρμουλα (μέχρι και σταγόνες σιρόπι αντιδιαρροικό είχαμε δώσει και λοιπά ματζούνια , ρυζόζουμο κ.α.) . Οπότε προτείνω αν το σηκώνει η τσέπη και αν βρεις σε κάποιο κτηνιατρείο άλλης εταιρείας να πας άμεσα σε κάτι καλύτερο. Αν δεις τα σκούρα ρώτησε εθελοντές εκεί τι δουλεύουν γιατί μεγαλώνουν τοκετοομάδες ολόκληρες έτσι και θα χουν σίγουρα άλλη εμπειρία. Αφυδατώνονται πολύ εύκολα όταν δεν αφομοιώνουν την τροφή. Το γάλα χλιαρό προς ζεστό αλλιώς δεν το δουλεύει ο οργανισμός κι έχει τα ίδια υδαρά αποτελέσματα. Τα κακά πρέπει να είναι μουσταρδί/καφέ και σαν οδοντόκρεμα κάπως. Κάπου γράφεις για παράσιτα, αλλά είναι τόσο μικρός που δύσκολα να έχουν ήδη αναπτυχθεί και να φανούν και στα κακά...Αυτό τουλάχιστον από το δικό μου κτηνίατρο, μου το'χε τονίσει γιατί κι εγώ είχα φρικάρει και δεν ήξερα τι απ'όλα φταίει.. Στις μαλάξεις βοηθάει στο βαμβάκι λίγο baby oil αντί για νερό ή μετά μικρή ποσότητα bepanthol για συγκάματα μωρού. Επίσης καλή αποστείρωση σε μπιμπερό-θηλή. Μόλις μπορέσω θα διαβάσω και όλο το νήμα κι εύχομαι τα καλύτερα στο μπέμπη :love:

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Φτου!!!Σημερα του πηρα γαλατακι,μου ειπαν ειναι πολυ καλο κ να το συνεχισουμε...θαυμασια!!Εχεις να μου προτεινεις καποιο;;;Οχι οτι περισσευουν εδω καλα καλα δεν φτανουν αλλα μην το στειλω αδιαβαστο το μωρο.
Για τα σκουληκια που λες,η αδερφουλα του ειχε βγαλει...σε αυτον δεν ειδα πραγματικα τιποτα!
Μπουκαλακι και θηλη τα πλενω μετα απο καθε γευμα με καυτο νερο,δεν εχω αποστειρωτη,πειραζει;;
Γενικα δεν εχω τιποτα απο τα ειδη που απ'οσο καταλαβα χρειαζονται,αλλα το παλευουμε...αντεχει ο μικρος και απορω πως,με εμενα που εμπλεξε :p

• Like
Reactions: Hiraeth and Luiza

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
για αποστείρωση απλά τα ρίχνεις τα ήδη πλυμένα μπουκαλάκια μέσα στο νερό που βράζει κι ύστερα τα βγαζεις και τα κρατάς σε ένα καθαρό μέρος... θελει προσοχή μόνο με τη θηλή μη λιώσει, καλύτερα να την πιάσεις με μια πένσα ή με ένα τσιμπιδάκι, να τη βουτήξεις μέσα στο νερό και να τη βγάλεις αμέσως
(έτσι αποστείρωναν τα μπιμπερό και για τα ανθρωπομωρά, μη νομίζεις ότι πάντα υπήρχαν αποστειρωτές :) )

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
για αποστείρωση απλά τα ρίχνεις τα ήδη πλυμένα μπουκαλάκια μέσα στο νερό που βράζει κι ύστερα τα βγαζεις και τα κρατάς σε ένα καθαρό μέρος... θελει προσοχή μόνο με τη θηλή μη λιώσει, καλύτερα να την πιάσεις με μια πένσα ή με ένα τσιμπιδάκι, να τη βουτήξεις μέσα στο νερό και να τη βγάλεις αμέσως
(έτσι αποστείρωναν τα μπιμπερό και για τα ανθρωπομωρά, μη νομίζεις ότι πάντα υπήρχαν αποστειρωτές :) )
Δεν ειναι επικινδυνο να λιωσει και το μπουκαλακι;;;Δεν το βλεπω για σπουδαια κατασκευη

Luiza

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2015
49
69
Με βοήθησε πολύ η αγορά βραστήρα και μια ζυγαριά κουζίνας ψηφιακή (ζύγιζα καθημερινά για να παρακολουθώ αν βάζει βάρος + ημερολόγιο), θερμοφόρα είχα.Και τόνοι καφέ για να μη βρυκολακιάζω η άυπνη :coffee:. Δεν είναι απαραίτητα όμως , κάνε την αποστείρωση με βραστό νερό σε ένα μπωλ και ρίξε μέσα μπιμπερό κλπ. Είχα αγοράσει το Babycat της Royal Canin , μισοτιμής από zooplus , ήρθε σε μια βδομάδα. Δε θέλω να κάνω διαφήμιση , αλλά ειλικρινά είχε μέχρι και τις θηλές έτοιμες κομμένες -είχα ταλαιπωρηθεί να κόψω την οπή στα προηγούμενα ώστε να χει safe ρυθμό που πίνει (κάνουν πνευμονία αν τρέχει περισσότερο ή πιο γρήγορα απ΄όσο πρέπει). Και το υλικό έγραφε ότι είναι ασφαλές για αποστείρωση. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα απλά λέω τι ακολούθησα. Όσο θρεπτικό κι αν είναι το κρέας δε μπορεί να πέψει ο οργανισμός κάτι εκτός από γάλα τώρα. Ίσως να ανακατέψεις λίγη μους για μικρά όπως κάνουμε στον απογαλακτισμό αλλά αυτό πρέπει να το δεις με τον/την κτηνίατρό σου . Το μπουκαλάκι που έχεις τώρα δε θα λιώσει αλλά γίνεται πολύ έυκαμπτο πολύ unsafe. Τάιζε όπως θα έπινε από τη μαμά του προσομοιώνοντας το θηλασμό - όχι ανάσκελα -όχι όρθια. Το μπιμπερό δηλαδή οριζόντια ώστε να θηλάζει και να καλύπτει κι αυτή την ανάγκη. Επίσης ανοίγουν μάτια 12-14 ημερών ,πόσο υπολογίζεις ότι είναι τώρα ? Υπάρχουν ενδεικτικά charts βάσει ημερών πόσα ml τρώνε και κάθε πόσο, ίσως μπορείς κι από κει να δεις που βρίσκεστε... Από Αι Σπυρίδωνα είσαι και θα τον βγάλετε Σπύρο βρε ?

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Της royal πηγα να παρω εχτες αλλα μου ειπαν(οχι εδω να ξεκαθαρισω) οτι και δεν πρεπει να αλλαξω γαλα γιατι θα τον πειραξει και οτι το συγκεκριμενο (lait maternise) ειναι πολυ καλο...Εσυ λες οχι,και με εχει πιασει πανικος...Επισης ο μικρος το κατεβαζει το γαλα σε δευτερολεπτα οποτε εχω αγχωθει και για τυχον πνευμονια που αναφερεις...τι καλα!!!Οπως θα επινε απο τη μαμα του του δινω και μου εχει καταγρατζουνισει τα χερια ο ατιμος!!Τι νυχια κ αυτα ουτε γατα να ηταν!Το ζουμακι απο το συκωτι ηδη το εδωσα 2 φορες...μη μου πεις δεν κανει παω να χτυπησω το κεφαλι μου στον τοιχο!!
Ο κτηνιατρος ειπε τοτε οτι ειναι 3-4 ημερων κ οτι τα ματια ανοιγουν γυρω στη βδομαδα,εγω ηξερα στις 2 αλλα τι να πω...επισης ειπε οτι δεν εχουν πιει πρωτογαλα και τα κοριτσια τα ειχαν 2 μερες...δηλαδη ειναι λιγο μπερδεμα.Αν ισχυει αυτο που ειπε ο γιατρος ειναι πανω κατω 10 ημερων,αλλα παραειναι ζωηρος και δυνατος για τοσο μωρο.Δεν εχω καμια φοβερη εμπειρια με κουταβια,ειχα βρει πριν χρονια δυο με ανοιχτα ματακια κ ηταν πιο ευκολα τα πραγματα,αλλα για 10 αντε πες 12 ημερων δεν τον κοβω τον μπεμπη.Εδω προσπαθει να βγει απο την κουτα!!
Ναι απο Αγιο ειμαι,ξερεις το χωριο μου;;;Και σιγα μην τον πουμε Σπυρο...δεν του παει λεμε!!! :p

Attachments

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
τα κακά στρώσανε;
ήπιε το ζουμάκι και αντρίεψε ο κεφτές, γι' αυτό προσπαθεί να βγει από την κούτα :)
Ναι ευτυχως,αλλα δεν κανει τοσο συχνα.Προς το παρον σημερα(μετραω απο τις 12 το βραδυ) εχει κανει 3 φορες μετα απο γευμα,2 και μετα απο γευμα και ενδιαμεσα και πριν που τον ταισα καθολου.Να το θεωρησω δυσκοιλιοτητα;;;
Ασε τον ειδα και πριν το ζουμακι ολο μαγκιες ειναι η μυξα...ξετσουτσουνιασε!! :p:ROFLMAO:
Δεν θελω να ξερω τι θα γινει αν τον "πιασει" και το ζουμακι!!Μαλλον θα τον κυνηγαω!

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Να μην το θεωρήσεις τίποτε. Απλά αφομοιώνει καλύτερα την τροφή.
Μην λες τον κεφτέ μύξα. Πληγώνεται και θα πάθει ψυχικό τραύμα :p
Θα φάει την κούτα.:LOL:
Του βαζω ρυζονερο μονο απο εχτες και λεω μηπως του εκανα ζημια...
Δεν το λεω μπροστα του...ειναι μυστικα μεταξυ μας αυτα!! :LOL: Κεφτε να τον πω ή εκτος απο την κουτα θα φαει κ εμενα;!:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν