Οι φίλοι και τα κατοικίδια μας...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ πάντως δεν βγάζω τα σκυλιά έξω για κανένα. Σε όποιον δεν του αρέσουν ας μην έρθει ποτέ σπίτι μου. Σέβομαι το σπίτι και τις συνήθειες των άλλων και απαιτώ το ιδιο

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σίγουρα ο σκύλος χ#στικε για τα Χριστούγεννα.

Εμένω στις απόψεις μου που ουδεμία σχέση είχαν με τις γιορτές.
Συμφωνώ με την Αλέξια.

Στο κάτω, κάτω ίσως είναι ώρα η αδερφή (και η κάθε αδερφή) να ξεπεράσει τις φοβίες της και τα παιδάκια της να μάθουν να σέβονται (και να μην φοβούνται) τα ζώα.

Η άποψή σου Denis είναι σίγουρα η εύκολη λύση, και σίγουρα δεν θα βλάψει τον σκύλο. Για της ανθρώπινες σχέσης όμως είναι όντως η καλύτερη;

Δεν διαιωνίζει την κατάσταση (η οποία δεν έχει και σοβαρό λόγο να διαιωνίζεται);

Πάντα αν δεν τα καταφέρει, μπορεί να απομονώση μετά τον σκύλο.
Φτάνει όπως επισήμανες κι εσύ, να προσέξει μην χάσουν τα παιδιά κανένα δακτυλάκι!
:p

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Η άποψή σου Denis είναι σίγουρα η εύκολη λύση, και σίγουρα δεν θα βλάψει τον σκύλο. Για της ανθρώπινες σχέσης όμως είναι όντως η καλύτερη;
Τις ανθρώπινες σχέσεις (και μανίες και φοβίες) δεν θα τις λύσει ο σκύλος, στην τελική δεν φταίει σε τίποτα το ζωντανό ...

Εγώ όταν ξέρω ότι ενοχλεί ο σκύλος μου νιώθω άσχημα και αν ο άλλος το δείχνει, στραβώνω με τον άλλο χωρίς λόγο αν το σκεφτείς καλά καλά ... αν βρεθούμε σε μία τέτοι κατάσταση σάμπως βοηθάει αυτό τις ανθρώπινες σχέσεις ?

Και όλα καλά να πάνε πάλι νιώθω άσχημα που γίνονται τα σκυλιά κλόουν, γιατί κλόουν γίνονται όταν ασχολούνται άσχετοι με τους σκύλους μαζί τους ...

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας. Ευτυχώς τα παιδιά είναι μεγάλα, η ''υστερική'' με τα σκυλιά είναι η αδελφή μου. Η chiara είναι γ.π. 2 1/2 χρονών και πολύ παιχνιδιάρα, εκπαιδευμένη στο κάτσε-μείνε κατά 90% (μη βαράτε για το ποσοστό, ξέρω ότι κάποιοι θα πούν ή 100% ή τίποτα). Εχω σκεφτεί να τους πώ να έρθουν κατά δόσεις, πρώτα αυτοί που δεν έχουν κόλλημα με το σκύλο, οπότε να τους μυρίσει να παίξει μαζί τους και τέλος πάντων να φτιαχτεί η ατμόσφαιρα. Κατά δεύτερον να εμφανισθεί η αδελφή, με το σκυλί δεμένο στο σώμα του καλοριφέρ και δίπλα μου. Βέβαια καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολο για τους φοβικούς, και αν λυθεί και αν με φτάσει ως εδώ που κάθομαι κλπ, κλπ. Πάντως στο μπαλκόνι δεν θέλω να την βγάλω, θα βλέπω την μούρη της και θα την λυπάμαι ξέροντας ότι στο φινάλε η σκυλίτσα θα κάτσει ήσυχα στα πόδια μας και θα κοιμηθεί.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
στις 31 αρραβωνιάζομαι κ θα έχουμε κόσμο σπίτι, όπου θα κάνουμε κ πρωτοχρονιά. Θα φοράμε όλοι τα καλά μας... θα έρθουν κ 2,3 που φοβούνται τα σκυλιά κ οι γονείς μου πρότειναν να αφήσουμε τη λώρα έξω στο μπαλκόνι, για να μη μας 'λερώνει' κ.λ.π.. Θα είμαστε γύρω στα 15 άτομα. Εννοείται πώς ο σκύλος δεν καταλαβαίνει από γιορτές κ τα συναφή, ΑΛΛΑ είναι μέλος της ζωής κ της οικογένειάς μου κ θέλω να είναι δίπλα μου εκείνη την ώρα.

Οπότε εξηγήθηκα ότι το σκυλί θα μείνει όπως πάντα στη θέση του (δηλ. μέσα στο σπίτι) κ όποιος θέλει έρχεται.

Κ εγώ αισθάνομαι άσχημα όταν κάποιος ενοχλείται από το σκυλί μου ή φοβάται ότι θα κολλήσει καμιά ανίατη ασθένεια κ αυτό με στενοχωρεί.

Αλλά από την άλλη έχω δει παιδάκι να κλαίει στο πάρκο επειδή έπεσε κ χτύπησε (2 χρόνων θα'ταν ;;; ) κ τη λώρα να πηγαίνει κ να της κάνει χάδια κ το κοριτσάκι να λύνεται στα γέλια :) (οι γονείς είχαν σκύλο, πάλι καλά... )

Το συμπέρασμά μου;;
περί ορέξεως................

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Και όλα καλά να πάνε πάλι νιώθω άσχημα που γίνονται τα σκυλιά κλόουν, γιατί κλόουν γίνονται όταν ασχολούνται άσχετοι με τους σκύλους μαζί τους ...
Δηλαδή μόνο οι σχετικοί μπορούν να ασχοληθούν με τα σκυλιά σου? Συγγνώμη δεν κατάλαβα τι εννοείς!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aλλο ένας άνθρωπος - αυτό με ευχαριστεί και μπορώ να δίνω πληροφορίες μέχρι το Πάσχα. Μιλάω για συγκέντρωση όπως αυτές των ημερών όπου βρίσκονται πολλοί που δεν έχουν καμία σχέση με τα σκυλιά σε ένα σπίτι. Αυτό με εκνευρίζει αφάνταστα διότι από την παρατήρηση προκύπτει και σχολιασμός μία ενασχόληση του τύπου "ωχ κοίτα ρε πώς το ακούει το όνομά του - κάτσε - πάρε ένα φιστίκι Αιγίνης - ώχ κάθισε ρε δεν το πιστεύω - άμα του πώ δίνει και το χέρι ? - ωχ ανέβηκε πάνω μου τελικά - πάρτο - πάρτο - φοβάμαι - πάρε άλλο ένα φιστίκι Αιγίνης :D Δεν ξέρω αν κατάλαβες τώρα πώς το εννοώ ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Α καλά... κι εσύ έχεις ροτ! Εγώ με τον τρισχαριτωμένο μου να δεις τι τραβάω! Που ουρλιάζουν όλοι μαζί όταν τον φωνάζουν και έρχεται, τον τραβολογούν τα παιδάκια και κυρίως του δίνουν μεζέδες χωρίς την άδειά μου!
Εκεί γίνεται κι ο καυγάς συνήθως.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μην σου κάνει εντύπωση Λίζα. Και εγώ θέλω να ασχολούνται με τον σκύλο μου μονο όσοι γνωρίζουν από σκυλιά. Ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι γι’ αυτό όταν κάποιος ασχολειται μαζί του πρέπει να ξέρει πως θα το κάνει. Τους ασχετους φροντίζω να τους καθοδηγώ εγώ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Εντάξει δεν μπορώ να απαιτήσω να παίξουν μαζί του μόνο οι σχετικοί. Και πόσοι είναι αυτοί τελικά?
Τελευταία βέβαια που μου έχει γίνει πιο ευαίσθητος ανησυχώ με τους "καινούριους" πολύ περισσότερο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εντάξει δεν μπορώ να απαιτήσω να παίξουν μαζί του μόνο οι σχετικοί.
Εγώ μπορώ και δεν με ενδιαφέρει αν θα παρεξηγηθώ.
Στους άσχετους εξηγώ τον τρόπο που θα πλησιάσουν το σκύλο μου, το τρόπο που θα τον αγγίξουν,χαϊδέψουν, πως θα πρέπει να είναι η στάση του σώματος τους και ο τρόπος που θα του μιλούν.
Για παράδειγμα να μην σκύβουν πάνω από το σκύλο, να μην απλώνουν άγαρμπα τα χέρια τους επάνω του, να τον αφήσουν να τους μυρίσει, να μην τσιρίζουν, να μην τον χαϊδεύουν στο κεφάλι κτλ.

Το ζητούμενο πάντα είναι να απολαύσει και ο σκύλος την ανθρώπινη παρέα και ο άνθρωπος την επαφή με το ζώο χωρίς στρες και παρατράγουδα.

Δεν έχει? Δεν υπάρχει ένας άλφα σεβασμός στα μεγαλύτερα και "άγρια" σκυλιά?
Φόβος όχι σεβασμός.;)

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Επί του θέματος που συζητάμε όχι δεν υπάρχει. Όταν δηλαδή έρχονται επισκέπτες στο σπίτι (που είναι και σπίτι του σκύλου) και τον βλέπυν όλοι τι καλός και υπάκουος κλπ κλπ που είναι δε θα τον σεβαστούν περισσότερο από ένα μικρό....

Το σκηνικό που περιγράφει ο Denis είναι όντως πάρα πολύ εκνευριστικό, όταν έμενα ακόμη με τους δικούς μου όποτε είχαμε κόσμο έπιανε εμένα απελπισία πόσο μάλλον το σκυλί. "Έλα" ο ένας, "κάτσε" ο άλλος, "στο κρεβάτι σου" ο παράλλος (και όλοι ταυτόχρονα!!!) και ότι άλλο έβλεπαν ή ακουγαν ότι λέγαμε στο σκυλί και μας άκουγε, γιατί αφού ακούει εμένα πρέπει να ακούει και οποιονδήποτε άλλο, έτσι?, και φυσικά γιατί να μη δώσει στο σκυλί φυστίκι/ψωμί/γλυκό, αφού κοιτάει μωρέ το κακόμοιρο και θέλει?

Εγώ δεν το διαχωρίζω σε σχετικούς και μη σχετικούς, μ' αρέσει να ασχολούνται με το σκυλί μου, και σ' αυτό αρέσει να κάθεται με τις ώρες και να το χαϊδολογάνε, και να του δίνουνε σημασία, απλά θεωρώ ότι όταν μαζεύονται σαρανταδώδεκα και φωνάζουνε όλοι μαζί, κι ο καθένας λέει και κάνει το μακρύ του και το κοντό του, το ζωντανό στρεσάρεται κα ταλαιπωρείται.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι και εγώ έτσι είμαι..
Δεν μου αρέσει με την καμια να ασχολούνται άσχετοι με το σκυλί μου και βγάζω αφρούς αν του δίνουν για να κάνουν τους καλους τσιμπολογήματα που εγώ δεν του δίνω ποτε..
Πως να το κάνουμε απαγορεύεται να του δίνουμε σοκολατάκια,ξηρους καρπούς και οτιδήποτε υπάρχει στο τραπέζι....όχου...:mad::mad:!!!!
Mου την σπάει να κάνουν σπαστικά στο σκυλί μου και να λένε ox μαλακα γαύγισε...!!!!:paja1::paja1:
Δεν τον βγάζω ποτε για άλλους στο μπαλκόνι...,σπίτι του ήρθαν, σπίτι του θα μείνει..
Απλά αν δεν έχω άλλη επιλογή και έρθουν σπαστικοί με τα σκυλιά ,απλά θα πάω το σκυλί μου στην μαμά μου που το έχει για δεύτερο σπίτι του.
Σε μπαλκόνια,ταράτσες και απομονώσεις δεν παίζει..
Ευτυχώς έχω σταθεί τυχερη και οι περισσότεροι φίλοι μου τον λατρεύουν..

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
για crate τα σκυλια εχουν το δωματιο μου τα κλεινω εκει και δεν τρεχει τιποτα

αυτο που μου την σπαει εμενα ειναι οταν μου λενε καλα τα σκυλια μεσα στο σπιτι ; τρωμε τωρα ... αλλα μετα πανε να του δωσουν φυστικια και σοκολοτακια απο το τραπεζι

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ρε τι ναι αυτό το πράγμα με τους μεζέδες απ' το τραπέζι?
Έλεος πραγματικά... νόμιζα ότι μόνο οι τρελοί συγγενείς μου το κάνουν.
Αποκορύφωμα μια θεια μου που του δίνει συνέχεια μαλ@@κίες απ' το τραπέζι και όταν της φωνάζω αρχίζει "σιγά ρε Λίζα μόνο εσύ ξέρεις από σκυλιά? Τι θα πάθει? Έλα μωρό μου αστη την τρελή τη μάνα σου!" :mad::mad::mad:
Την περιμένω αύριο... :-|

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έλα μωρό μου αστη την τρελή τη μάνα σου!
Ναι κατι τετοια τα πεταει και η δικη μου μανα..και μολις τα πεταει..την στραβοκοιταω και ξερει πως δεν θα τον ξαναδει αν δεν εχει καλη διαγωγη και επειδη εχει παθει εξαρτηση με τον μπλανκο δεν του δινει τιποτα..(εκτος απο τοτε που ξεσπασε στα σκυλοσοκολατακια και τον μπουκωσε και ο μικρος αρχισε τους εμετους..)καλα καλα μου λεει δεν ξαναδινω τιποτα..!!!
Με τους αλλους ομως μεγαλο προβλημα..

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Καλημέρα και χρόνια πολλά
Τα αποτελέσματα του χθεσινού τραπεζιού. Οπως σας είπα ήρθαν κατά ομάδες. Πρώτα αυτοί που δεν είχαν πρόβλημα με το σκυλί. Μετά από ένα τέταρτο οι ᾽᾽προβληματικοί᾽᾽, η chiara εξοστρακίστηκε δυστυχώς στο μπαλκόνι για κανά δίωρο. Η καυμένη στεκόταν στην μπαλκονόπορτα και μας έβλεπε ήσυχα. Αφού έρευσαν τα οινοπνεύματα και χαλάρωσε λίγο η κατάσταση πείσαμε τους ᾽ὐστερικούς᾽᾽να βάλουμε το σκυλί μέσα και να το δέσουμε κοντά στο τραπέζι. Δεν νομίζω εάν εκείνη την στιγμή υπήρχε μεγαλύτερη ευτυχία για το σκυλί. Εκατσε να την δέσουμε, πήρε λίγα μεζεδάκια μόνο από μένα και κοιμήθηκε κοντά μας μέχρι που διάλυσε η συνάντηση τις πρώτες μικρές πρωινές ώρες. Ηταν μια εμπειρία για όλους. Και του χρόνου.