Οι φίλοι και τα κατοικίδια μας...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
malfurionjr said:
exp sinithisi na grafo me greeklish giauto kai varieme na diorthono ta kimena moy sry :)
Παιδιά, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μαθήματα ορθογραφίας και συντακτικού. Ας καταλάβουμε όμως όλοι το εξής:
Ένα ανορθόγραφο κείμενο χωρίς παραγράφηση, σύνταξη και σημεία στίξης είναι απίστευτα κουραστικό για όσους μπουν στην διαδικασία να το διαβάσουν!
Με αυτόν τον τρόπο και επειδή πολλοί παρακάμπτουν τέτοιου είδους κείμενα, είναι πολύ πιθανόν να χαθεί μια ενδιαφέρουσα άποψη!

Kαλώς ή κακώς η σωστή χρήση της γλώσσας, μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι και συν τοις άλλοις είναι δείγμα σεβασμού προς στα υπόλοιπα μέλη του φορουμ.

:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Re: Οι φίλοι και τα κατοικίδια μας.

nikos_x said:
καλημερα!!!
ειπα να μοιραστω κατι π με στεναχωρει κ με ενοχλει αρκετα και ν μ πειτε κ σεις αν αντιμετοπιζετε κατι παρομοιο...
ειμαστε μια παρεα 4 αγορια και 3 κοριτσια. δεν θα το θεωρησω το θεμα προβλημα γτ δεν ξερω αν ειναι.ειναι κ θεμα ανθρωπου.
με μια κοπελα απο τις 3 κανουμε παρεα απο γυμνασιο,ειμαστε ΜΟΝΟ φιλοι,και οσο περιεργο κ αν ακουστει για καποιους ειναι κολλητη μ-σαν αδερφη μ-και μετα ερχεται ο κολλητος μ σαν αδερφος.το θεμα ειναι οτι τρωω κραξιμο και απο εκεινη και απο καποιους αλλους της παρεας οταν βλεπουν οτι κανω θυσιες για το σκυλο μ(κατοικιδια εστω γενικα).ειδικα αυτη η κοπελα μ τα χωνει κανονικα οταν πω πχ ''παιδια δεν θα βγω σημερα γτ η Χιονα κανει διαρροιες και θελω να κατσω να τη προσεξω'' ή ''το κουταβι π βρηκα ειναι χτυπημενο και θελει προσοχη,δεν θα βγω''.εκει ακουω ''εισαι 18!αν δεν βγεις τωρα ποτε θα βγεις!και βαζεις το σκυλο πανω απτη βολτα σ!και τι θα παθει το σκυλι αν φυγεις,στο σπιτι θα ειναι,εγινες μουχλας κ.α'' ή οταν επιλεξω με το χαρτζιλικι μ να παρω τα αντιπαρασιτικα κ τροφες για το σκυλο μ και να μν παω μολλ.κ.α. τετοια...ενω ειναι πλ συνασταλμενο ατομο ,εκει γινομαστε κομματια...δεν ξερω...οι φιλοι δεν εχουν παντα τα ιδια πιστευω με εμας,αλλα τουλαχιστον θα πρεπει να σεβονται τα πιστευω του αλλου.με εχει πειραξει απειρες φορες.εχετε αντιμετοπισει κατι παρομοιο?ολοι σας οι φιλοι ειναι οκ με τα κατοικιδια σας κ τη σχεση σας με αυτα? 1000 σορρυ για το μεγαλο ποστ!αλλου δεν βρισκεις φιλοζωους να συζητησεις...
Aπό αυτό που περιγράφεις για μένα τρία είναι τα αιτια ..το ένα είναι το θέμα της παιδείας όσον αφορά την ζωοφιλία όπου έχουμε ξανασυζητήσει και το θέμα του να διδάσκεται στα σχολεια..έτσι τώρα οι φίλοι σου θα ήταν πιο ευαισθητοποιημένοι με αυτό το θέμα και δεν θα σε αντιμετώπιζαν σαν εξωγήινο..,το άλλο είναι η επιπολαιότητα τις ηλικίας..και το άλλο και σημαντικό είναι και θέμα χαρακτήρα..
και εγώ έχω φίλους που δεν έχουν σχέσεις με ζώα και εμενα όταν ήμουν μικρή πιο μικρή από σένα με αντιμετώπιζαν οι φίλοι μου κάπως έτσι όταν τους έλεγα είναι άρρωστο το σκυλί μου θα κάτσω μέσα..η όταν έβρισκα αγέλες σκυλιών και τα μωρά τους προσπαθούσα να τα δώσω σε όσους αγαπούσα..ξέρεις τι κατάλαβα στο τέλος..?
προσπαθούσα να τους ευαισθητοποιήσω με τα σκυλιά να τους φέρω ένα κουταβάκι να το αγαπήσουν..τελικά αυτοί που δεν το θέλανε ακόμα και τώρα δεν αγαπάνε τα σκυλιά..αυτοί που τότε σε ηλικία 11,12,13,14...τα ήθελαν τώρα είναι αυτοκόλλητα με τα ζώα..άρα είναι και θέμα ανθωπου..
Είπες και κάτι πολύ ώριμο ..ότι οφείλουν να σέβονται τις επιλογές σου..,ναι οφείλουν να σέβονται πάνω από όλα ότι αγαπάς..αλλα μεγαλώνοντας θα καταλάβεις ότι θα έχεις και φίλους που δεν θα σέβονται αυτά που εσύ αγαπάς και κάποιοι άλλοι θα μάθουν να αγαπάνε ότι και εσύ για σένα..

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Αυτη ειναι απο τις καλυτερες ατακες που εχω διαβασει, αν και δε με βρισκει απολυτα συμφωνη. Εχω την αισθηση οτι με τους φιλους μας πρεπει να μοιραζομαστε τουλαχιστον το ιδιο συστημα αξιων

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
kango εχεις δικιο.ετσι ειναι τα πραγματα...
και να πεις οτι τους φιλους τους διαλεγουμε!!!δεν γινεται ετσι ...το να κολλησει η φιλια σ με καποιον ειναι μεγαλη δουλεια και τυχη...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Νικο ναι..απο καποια ηλικια και περα τους επιλεγουμε..
θα το καταλαβεις καποια στιγμη.. :wink:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Rania said:
Αυτη ειναι απο τις καλυτερες ατακες που εχω διαβασει, αν και δε με βρισκει απολυτα συμφωνη. Εχω την αισθηση οτι με τους φιλους μας πρεπει να μοιραζομαστε τουλαχιστον το ιδιο συστημα αξιων
Υπήρχε και μια ειρωνεία σε αυτό που είπα..
Για μένα φίλοι που δεν σέβονται τις επιλογές σου δεν είναι φίλοι..
Αλλα αυτό το μαθαίνεις με τον χρόνο..,σε αυτήν την ηλικία μαθαίνουν ακόμα..
Oλοι κάποτε είχαμε φίλους.. και φίλους..
Aυτό προσπαθώ να πω στον Nίκο κάτι που θα συναντήσει γενικά στην ζωή του..

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Μ΄αυτο που λες τωρα συμφωνω απολυτα :) .

Η ηλικια παιζει σημαντικο ρολο σε ολες μας τις επιλογες

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εμενα ακομα και η μανα μου τρελη με ανεβαζει..
αντε κανε κανα παιδι μου λεει και παρατα τα κολοσκυλα..
οποτε της λεω οτι ονειρευομαι την μερα που θα βγαζω βολτα το παιδι μου και θα εχω 2 αφγκαν διπλα στο καροτσι του!!!
και μας οι φιλοι εχουν ελλατωθει απο τοτε που τα σκυλια εγιναν 3 αλλα δε βαριεσαι..μαλλον αυτοι που εφυγαν δεν ηταν πραγματικοι φιλοι....

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα κι εγω με τους φιλους μου...δεν λενε να καταλαβουν το δεσιμο που εχω με τον σκυλο μου...μου λενε...σκυλος ειναι σιγα! κι αλλοι εχουν σκυλια και δεν κανουν ετσι! η βαζεις το σκυλο σου πιο πανω απο εμας , ποιος ο λογος να τον βγαζεις τοση ωρα βολτα, και μιση ωρα φτανει κλπ κλπ...δεν ξερω τι πρεπει να κανω για να τους δωσω να καταλαβουν οτι δεν ειναι τα πραγματα οπως νομιζουν...δεν λενε να σεβαστουν την σχεση μου μαζι του...θεωρειται οτι ωρες ωρες ειστε υπερβολικοι εσεις με τα σκυλια σας??? ειναι σωστο να φθειρονται οι ανθρωπινες σχεσεις λογω του σκυλου??? :-|

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μη σε απασχολούν Γεωργία! Ο σκύλος δεν είναι επουσιώδες ζήτημα, αλλά μέλος της οικογένειάς σου! Αλλά και να ήταν (επουσιώδες) όφειλαν να το σεβαστούν. Γι' αυτή τη δουλειά έχουμε φίλους, αλλιώς βράστα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μη σε απασχολούν Γεωργία! Ο σκύλος δεν είναι επουσιώδες ζήτημα, αλλά μέλος της οικογένειάς σου! Αλλά και να ήταν (επουσιώδες) όφειλαν να το σεβαστούν. Γι' αυτή τη δουλειά έχουμε φίλους, αλλιώς βράστα!
Αυτο..;);)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
οι άνθρωποι διαφέρουν, τόσο κ το δέσιμο που έχουν στις σχέσεις τους με ανθρώπους ή κ κατοικίδια.

κ εμένα κάποιοι δεν καταλαβαίνουν το 'κόλλημα' που έχω με τα σκυλιά, εντάξει δεν είμαι κ 'άρρωστη', αλλά είμαι πολύ δεμένη κ γενικά θέλω να τα βοηθάω.

Αλλά ένα είναι το σίγουρο. Δεν θα μπορούσα να μείνω με κάποιον που δεν αγαπάει τα σκυλιά κ δεν θέλει να μοιράζεται τον ίδιο χώρο με αυτά. Πάλι καλά, στάθηκα τυχερή σε αυτό με τον άνθρωπο που είμαι τώρα. :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Νίκο το βασικό σου πρόβλημα είναι ότι είσαι ΠΟΛΥ πιο ώριμος από τους φίλους σου.

Επι τη ευκαιρία, σε συγχαίρω για την ωριμότητα και υπευθυνότητά σου.

Δεν είναι "περίεργο" να δένεσαι και να φροντίζεις τον σκύλο σου. Οι άνθρωποι το κάνουν αυτό περίπου 120 χιλιάδες χρόνια τώρα. Μάλλον "περίεργοι" είναι εκείνοι που δεν το έχουν καν πάρει γραμμή (πως είναι μια ΠΟΛΥ παλαιά αγάπη που μας δένει με αυτό το ζώο)....!

Από τη προσωπική εμπειρία, έχω να σου πω να ΜΗΝ το βάλεις κάτω με την κολλητή σου. Το πιο πιθανό είναι να αλλάξει.... οι δικοί μου φίλοι που είχαν πρόβλημα με τα σκυλιά μου κατέληξαν ΟΛΟΙ συν το χρόνο, να πάρουν κι αυτοί σκύλους!!!!

-Ασε που 2-3 έχουν γίνει ΠΙΟ "πορωμένοι" κι από μένα.... η μία που "συχαινόταν" τους σκύλους (ΤΡΕΛΗ με την καθαριότητα!) κατέληξε να ΚΟΙΜΑΤΑΙ αγκαλιά με τον σκύλο της.

Μην το βάζεις κάτω... εξηγησέ της πως δεν είσαι ο "απλός" 18 χρονος. Πως έχεις και ΑΛΛΑ ενδιαφέροντα εκτός από το σεξ και το ποτό. Πες της πως μάλλον εκείνη είναι "μαμούχαλη" που δεν ασχολείται με τίποτα πραγματικά σοβαρό (ή ούτε σοβαρά διασκεδαστικό, όπως είναι οι βόλτες και τα παιχνίδια με σκύλο!)!

Εγώ είμαι 35 ετών και πιστεύω πως ο σκύλος μου έχει βοηθήσει ΠΟΛΥ στο να είμαι σε περισσότερη "φόρμα" από τα περισσότερα 18-χρονα κορίτσια (είναι ο προσωπικό μου γυμναστής!) - ποιά μαμούχαλη; επειδή δεν κάνω κάθε μέρα κλάμπινγκ; Κάνω, ορειβασία (με σκύλο), ιππασία (με σκύλο), wind-surfing (ΝΑΙ με σκύλο), ποδηλασία (με σκύλο), εκδρομές (με σκύλο) και ενίωτε πάω και στα μπαράκια ΜΕ ΣΚΥΛΟ!

ΧΩΣ της τα κι εσύ (με χαμόγελο πάντα) και θα δεις πως θα σε καταλάβει. Κι αυτή σ'αγαπάει πολύ σίγουρα και αυτό θα βοηθίσει!

Αν χάλαγες ΟΛΗ σου τη μέρα δουλεύοντας σκληρά για να πάρεις ένα κάμπριο αυτοκίνητο και δεν έβγαινες ποτέ, θα σε καταλάβαινε περισσότερο. Κουφό εε; Μα αλήθεια.

Κι εκεί είναι που ΝΟΣΕΙ η σημερινή κοινωνία.
Είναι μικρή ακόμη η φίλη σου όμως, και ΠΟΛΥ τυχερή που (ακόμη) σε έχει κοντά της.

Εσύ μπορείς να της δείξεις πως η ζωή έχει ΠΟΛΛΕΣ χαρές (και διαφορετικές για τον καθένα μας). Τουλάχιστον θα σε σεβαστεί πιστεύω.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Έχουμε και λέμε:
Η αδερφή μου τον φοβάται και οι αδερφές του Τάσου. Ο μπαμπάς του Τάσου έχουμε το πρόβλημα ότι παραείναι ανέμελος "αστον μωρέ να τρέξει λίγο (ανοίγει την πόρτα κάνοντας νόημα στον Δία) βγαίνει ο Δίας έξω και εξαφανίζονται όλες οι γάτες της γειτονιάς. Επίσης ο Δίας κάθε φορά που ο μπαμπάς του Τάσου αποφασίζει να "τον πιάσει" νομίζει ότι παίζουνε, πλησιάζει ο μπαμπάς του Τάσου και ενώ κάθεται ακίνητος ρίχνει ένα σάλτο πάει 5 μέτρα πιο μακριά. Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι ο πατέρας του Τάσου να κουραστεί, μετά ο Δίας πάει μόνος του κοντά του.
Η μάνα του Τάσου και η δικιά μου συμφωνούνε ότι το σκυλί πεινάει και πρέπει να του δίνουμε πιο πολύ φαγητό (ολόκληρο το σακί αν γίνεται ).
Οι φίλοι μας αν εξαιρέσουμε αυτούς που τον φοβούνται και σπανίως έρχονται πλέον σπίτι, αν εξαιρέσουμε αυτούς που πιστεύουν ότι το παρακάνουμε (καλά δίνεις εμφιαλωμένο νερό στον σκύλο? -το νερό είναι γλυφό εδώ που μένουμε και ενίοτε που ξεμένουμε από τα 4κιλά που έχουμε και γεμίζουμε για τον Δία του δίνουμε Αύρα... ), έχουν μείνει 2-3 που ακόμα μας αντέχουν
...:D:D:D

Last edited:

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Αυριο έρχεται η αδελφή μου με την οικογένεια της στο σπίτι. Αυτή φοβάται υπερβολικά τα σκυλιά ανεξαρτήτου μεγέθους. Φανταστείτε ότι έχει να μας επισκεφθεί 2 χρόνια και κάτι, δηλαδή από τότε που αποκτήσαμε την σκυλίτσα μας. Τι κάνουμε λοιπόν; Που πάει το σκυλί;Θα μείνει στο μπαλκόνι και θα μαραζώσει, θα κάνει Χριστούγεννα έξω; Ειμαστε υπερβολικοί;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Chiara,

Έχω βρεθεί στη θέση σου.
Είναι δύσκολο, αλλά χωρίς να πω τίποτα (πριν έρθει η φίλη μου που κυριολεκτικά ΤΡΕΜΕΙ όλους τους σκύλους) φέρθηκα λες και δεν συνβαίνει κάτι.
Δηλαδή, αρνήθηκα να διώξω το σκύλο από το σαλόνι.

Όμως, ο σκύλος ήταν καλά εκπαιδευμένος (και ενήλικας) και ήμουν σίγουρη πως δεν θα πλησιάσει καν τους καλεσμένους μου, όσο είναι κάτω από εντολή ("κάτω + μείνε").

Αν η σκυλίτσα σου είναι υπάκουη προτίνω να μην την απομονώσεις από την αδερφή σου. Βέβαια εσύ θα έχεις παιδιά (τα ανηψάκια σου) οπότε πάει αλλού το θέμα.
Πόσο χρονών είναι τα παιδιά; Είναι αρκετά μεγάλα ώστε να τους μάθεις εσύ πως θα σέβονται τη σκυλίτσα σου; Τι ράτσα είναι;

Αν δεν υπάρχουν έντονα προβλήματα (παιδιά κάτω των 5 ετών ή υπερκινητικό κακομαθημένο σκυλάκι) μάλλον όλα θα πάνε ομαλά κι όμορφα (όσο και να ΜΗΝ αρέσει αυτό στην αδερφή σου!). Αφού όμως δεν έχει πρόβλημα εκείνη (αδυνατώ να πιστεύψω πως το θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι θα απομονώσεις τη σκυλίτσα!) δεν βλέπω γιατί να έχεις εσύ από τώρα. Ο άντρας της τι άτομο είναι (όσον αφορά τους σκύλους) ;
Ελπίζω να σε βοηθήσει κι αυτός. Αν είναι κυνόφιλος, ίσως είναι και καλό να το συζητήσεις μαζί του.

Μην ξεχνάς πως το λουρί δεν είναι ΜΟΝΟ για τη βόλτα. Μπορείς κάλλιστα να την έχεις με λουρί (το οποίο θα έχεις εσύ, δεν είναι καν απαραίτητο να τη δέσεις κάπου, όχι συνεχώς τουλάχιστον). Αν βλέπεις (μετά από 30-40 λεπτά) πως όλα πάνε όμορφα τη λύνεις κι όλας (και την ξαναδένεις αν αρχίζουν και ξεφεύγουν τα πράγματα, πχ. τα παιδιά την κυνηγούν). Πρόσεξε μην της σπάσουν τα νεύρα τα πιτσιρίκια (ούτε να την κουράσουν πολύ με χάδια) γιατί είναι ΜΙΚΡΗ ακόμη και μπορεί πανεύκολα να μισήσει όλα τα παιδιά μετά. Επίσης, δεν είναι απίθανο να τα δαγκώσει τ' ανήψια σου αν πιεστεί πολύ (λίγοι σκύλοι είναι που ΔΕΝ θα δάγκωναν παιδί υπο αρκετή πίεση!).

Άρα μάλλον η αδερφή σου είναι το λιγότερο...
Προς το παρών όμως δεν βλέπω ουτέ ΕΝΑΝ πραγματικό λόγο να απομονώσεις τη σκύλα αλλού. Ο μόνος λόγος θα ήταν αν εσύ βαριέσαι να την προσέχεις/προστατεύεις, που και εκεί θα σου έλεγα να πηγαινοέρχεται από την απομόνωση (όχι να μένει μακριά συνέχεια, αλλά πότε - πότε, όπως όταν τρώτε πχ).

Όλα αυτά βέβαια εξαρτούνται από το πόσο καλά την έχεις εκπαιδεύσει. Αν δεν έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΑ (δηλαδή ακόμη πηδάει πάνω στους επισκέπτες) τότε είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολα τα πράγματα....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Διαφωνία.

Αν έχεις τον σκύλο μέσα , θα ασχολείστε όλοι με τον σκύλο είτε με το καλό είτε με το κακό ... αν υπάρχουν και στο κολπο μικρά παιδιά και μάλιστα με υστερικά αντι-σκυλού μαμά , πρόσεξε μην τρέχετε και σε κανα φαρμακείο - νοσοκομείο. Οπως και να έχει μπορείς να αγαπάς τον σκύλο σου όλες τις άλλες μέρες και ώρες το ίδιο.

Πρέπει να κάνουν όλοι Χριστούγεννα ΕΚΤΟΣ από τον σκύλο ο οποίος ΔΕΝ έχει Χριστούγεννα, το πώς θα περάσει το ρεβεγιόν στο μπαλκόνι είναι δικό σου κόλημμα, ο σκύλος θα έχει περάσει και χειρότερα (πχ σε πανσιόν τον έχεις πάει ?) και σίγουρα δεν θα σκέφτεται ότι είναι Χριστούγεννα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog