Ξαφνικά σταμάτησε να τρώει ξηρά τροφή

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για εμένα εξεταση στον γιατρο..αιματος+εξεταση κοπρανων..

Πως συμπεριφερομαι εγω σε παρομοια φαση..στην πρωτη μερα της διαρροιας απομακρινουμε την τροφη..
Ερσεφουριλ και αναλογα με την ποσοτητα της διαρροιας (της φορες),αν ειναι πολυ..1 πρωι και ενα βραδυ..
Αν δεν σταματησει δηλαδη αμεσως..και συνεχισει η διαρροια μια εβδομαδα με την φαρμακευτικη της hills η της royal ,η βραστο κοτοπουλακι με ριζακι..και ερσεφουριλ..

Πολυ συνοπτικα αυτα σε περιπτωση παντα που ειναι κατι τροφικο..και οχι παθολογικο..
Μακη απο αυτα που αναφερα εγω που κανω ,θεωρεις οτι κατι ισως ειναι κατι λαθος?
Δεν το λεω για εσενα..απλα επειδη ειπαμε σχεδον τα ιδια στο λεω..
Μην παρεξηγηθεις και εσυ οτι κανεις υποδειξη επειδη δεν εισαι γιατρος..;)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν βρισκω λόγο να φαρμακώνω το σκυλί χωρίς λόγο

αυτο που προτείνω ειναι δοκιμασμένο πολλά χρονιά απο πολλους και δουλευει μια χαρα

ααααααα

ξεχασα και τους υλεκτρολύτες (Almora) την πρωτη ημέρα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν δεν σταματαει η διαρροια πρεπει..

Δεν ειναι δα και βαρη φαρμακο το ερσεφουριλ..δηλαδη ειναι πιο ελαφρυ απο το φλατζιλ..

Το περνουν και τα μωρα..:):)

Αρα περα απο αυτο συμφωνουμε..!!:):)

Ναι ναι οι υλεκτρολυτες ειναι μεγαλο θεμα να γλιτωσει την αφυδατωση!!

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Μάκη, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Όμως, αυτό το "καποια στιγμη θα φάει κανονικα αν δεν εχει προβλημα
πότε????
ισως σε 1 , ισως σε 2 ισως και σε 3 μήνες......"
,
μου έκανε την καρδιά περιβόλι!!!

Anyway Μάκη, thanks.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και ομως ισχυει

εχω δει αρσενικο νεαρο ντομπ

και 20 κιλα να σου πω :(:(:(

τι εχει ????

τιποτα

σταματησε να τρωει

το ξαναειδα μετα απο κανα μήνα μια χαρα

τι εγινε ???

αρχισε να τρωει :D

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Πολλα νεαρα αρσενικα ντομπερμαν "παιρνουν διαζυγιο" απο το πιατο στην ηλικια των 10-12 μηνων...Τα πραγματα συνηθως διορθωνονται κατα τους 20 μηνες...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κι αρκετά "ηλικιωμένα" σκυλιά επίσης. Μου συνέβη πριν από λίγες ημέρες, εξαιτίας της μάνας μου που τον λυπήθηκε και τον τάισε κονσέρβα. Ε μετά σνόμπαρε την ανάλατη ξηρά που πρέπει να τρώει. Η συμβουλή του γιατρού "άστον να πεινάσει, να χάσει και κανένα γραμμάριο, καλό θα του κάνει" :confused:
Έφαγε τα πάντα τελικά.

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Οι γονείς μου όποτε πάω με τον Τσάρλι πηγαίνουν κ ψωνίζουν κ μαγειρεύουν ειδικά για αυτόν (το καλυτερό του...!!!!!!!!!!!!!). Κάθε φορα που θα πάμε ο μπαμπάς στέλνει την μαμά να πάρει βάτο που δέν έχει κόκκαλα για να φάει το "παιδί" ψαράκι...!!! Επίσης κοτοπουλάκι, παιδάκια, συκωτάκια, όλα μαγειρεμένα ειδικά για τον μικρο!!! Μέτα το σκασμένο που να φάει τις κροκέτες...!!!! Το βλέπεις οτι πεινάει... παει στο πιάτο του, μυρίζει τις κροκέτες κ φεύγει...!!! Δοκίμασα να ανακατέψω κοτοπουλάκι με κροκροκέτες αλλα το σκασμένο πηγαίνει κ διαλέγει το κοτόπουλο κ αφήνει τις κροκέτες. Ο κτηνίατρος μου είχε πει να τον βάλω μόνο κροκέτες κ να τον αφήσω νηστικό μέχρι να τις φάει κ οτι έχει πολύ πείσμα κ να μην ανησυχώ...μπορεί να μέινει κ 5 μέρες νηστικος!!! Αυτό έχω σκοπό να κάνω τώρα αλλα 5 μέρες δεν είναι πολύ? Στις πόσες μέρες να ανησυχήσω? Χτες κ σήμερα το πρωί δεν έφαγε τίποτα...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Νομίζω ότι θα πρέπει να εξηγήσεις στους γονείς σου ότι έχουν 2 επιλογές!Ή να σταματήσουν να του δίνουν τέτοια ή να σου ψωνίζουν και να τα μαγειρεύουν κάθε μέρα ώστε να έχει το σκυλί να τρώει!Μάλλον θα πιστεί να σταματήσει να του τα δίνει!!:p
Π'ερα από την πλάκα θα πρέπει να τους εξηγήσεις ότι δεν πρέπει να του δδίνουν τέτοια να τρώει γατί του χαλάνε τις συνήθειες!:)

5 μέρες μου φαίνονται πολλές αλλά πιστεύω ότι θα αρχίσει να τρώει πολύ πιο σύντομα, αρκεί να μην υποχωρίσεις και του δώσεις κάτι άλλο να φάει!τι ηλικία έχει;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δοκιμασε να του δωσεις κροκετες με το χερι και πιεσε τον, αν της φαει με το χερι ειναι κακομαθημενος,το φαγητο αφηνε το 15 λεπτα, δεν τρωει να το παιρνεις,και να του δινεις πολυ λιγο πρεπει να τον κανεις να καταλαβει οτι αυτο ειναι οτι πιο νοστιμο υπαρχει,το προβλημα ειναι οτι ειναι μονος του αν υπηρχε και αλλος θα ετρωγε τα παντα και γρηγορα,και εγω τα δικα μου τα μαγειρευω αλλα τα ταιζω και ξηρα,κανενα προβλημα,κρεας την μια μερα με λαχανικα και ρυζι,και την αλλη μερα ξηρα, μηδεν προβλημα την τρωνε σαν να τρωνε κρεας.Στην αρχη μην τον ταιζεις καθε μερα για να μην υπαρχει η σιγουρια του οτι υπαρχει φαγητο,και εγω οταν ειναι το ψυγειο γεματο δεν πειναω,και κοιτα με τα ζωα στον ζωολογικο κηπο επειδη πλητουν τους κρυβουν την τροφη,ενα αλλο κολπο ειναι χοντρο κοκκαλο απο τον χασαπη μοσχαρισιο ωμο,αστον να γλειφη του ανοιγει η ορεξη μετα.

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Είναι 7 μηνών... μικρούλη είναι ακόμα για αυτό θέλω να ξέρω στις πόσες μέρες να ανησυχήσω!!! Πάντως έχει πολύ πείσμα τπ σκασμένο ακόμα δέν έχει φάει!!!!
Το κακό με τουσ γονείς είναι οτι τα λέω κ τα ξέρουν...είχε ο μπαμπάς κάποτε ένα σέττερ κ εκεί να δείς τι τυπικός που ήτανε με το θέμα διατροφής κ εκπαίδευσης... αλλα αυτός ο μικρός τους έχει πάρει το μυαλο... όταν θέλει το άτιμο είναι μέσα στο νάζι :p. Το καλό είναι οτι μένουν μακρυά οπότε δέν μας πολυβλέπουν αλλα όταν πάμε η "ζημία" γίνεται.

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Μακάρι να ήταν κ το δικό μου έτσι...να μπορούσα να του δίνω κ μαγειρευτό κ κροκέτες. το δοκίμασα κ με το χέρι... έρχετε με όρεξη κ με το που τις μυρίζει γυρίζει το κεφάλι απο την αλλη, με τα πολλά του βάζω την κροκέτα στο στόμα κ στην αρχή την φτήνει κ μέτα τρώει λίγες αλλα κυριολεκτικά λίγες... 4-5 κροκέτες. Δέν πολυεπιμένω κ με το χέρι μην μάθει να τρώει μόνο απο το χέρι κ δεν τρώει αλλιώς...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κοιτα αφου ο γιατρος σου ειπε οκ,παντως δινε του καλυτερα κανενα ωμο μοσχαρισιο κοκκαλο να γλυφει,και μονο ξηρα, η λιγο ξερο ψωμι μεχρι να αρχισει παλι να τρωει κανονικα.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Xμμ...δηλειμα.
Ενα κουταβι στην αναπτυξη που καθεται νυστικο και μια ''μαμα'' που εχει αποφασισει να ταιζει ξηρα...:rolleyes:

Good luck!
Tο περασαμε σχεδον ολοι αυτο με το φαγητο.Θα μαθει καποια στιγμη οτι αυτο ειναι το φαγητο του.:)