Ξαφνικά σταμάτησε να τρώει ξηρά τροφή

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Α!να πω και κάτι άλλο.Στο πάρκο που πάμε για βόλτα,μου είπαν οι υπόλοιποι ιδιοκτητες ότι κάποιες φορές μόλις τα αρσενικά να "μυρίσουν" θηλυκο,ειδικά πρώτες φορές,περίπου 7-8 μηνών μπορεί να σταματησουν να τρωνε.κάτι σαν να ερωτευονται.Σε έναν ιδιοκτητη το λαμπραντορ του δεν ετρωγε 2-2,5 εβδομάδες.Μπορεί να ισχύει για τον Agis;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
και αυτη η μικρη αλλαγη τροφης μπορει να προκαλεσει διαρροια..
το ξερω,αλλα τι να κανω;αδυνατισε πολυ
Αφου αυτη τη τρωει...Η τροφή δεν ήταν χαλασμενη,την έλεγξα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ειναι παρα πολυ 2-2.5 εβδομαδες..,να σταματησουν για λιγο να τρωνε ναι..1-2 μερες εμενα μου εχει τυχει ενω ειχε ζευγαρωσει..

6 μερες διαρροια ειναι παρα πολλες και σιγουρα θα εχουν ταραχτει οι ηλεκτρολυτες του..
κανονικα πρεπει να πινει πολυ νερο για να μην αφυδατωθει..
ο γιατρος τι ειπε?
δεν επρεπε να παρει κατι για να σταματησει την διαρροια?
ενα ερσεφουριλ μια δαιτιτικη κονσερβα?
κατι?
6 μερες ειναι πολυ..

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
'Ετσι μου είπε,δεν ξερω.Μπορεί να ήταν κεραυνοβολος ερωτας!:p
Του έδωσε η γιατρος δεν την έφαγε τη κονσερβα.Flagyl του έδωσα άλλα δεν τον πιάνει.Λίιιιγο πιο στερεα γινονται αλλα ως εκει.Εγω ηρεμησα σχετικά που ξεκινησε να τρωει.Μολις δουμε τις εξετασεις θα δουμε τι θα δωσει για τη διαρροια.Πάλι καλά που είναι ζωηρός ακομα.Καλό σημαδι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και μια εξεταση κοπρανων δεν θα ηταν κακη ιδιαια..;)

η ορεξη για φαγητο και για παιχνιδι ειναι παντα καλο σημαδι..

ισως να επαθε καποια δηλητηριαση..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εγώ αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα όταν πρωτοπήρα το Μουφ-Μουφ (=το Ατταλακι) πριν απο πέντε μήνες. Το σωστικό δίκτυο του έδινε τη φτηνιάρικη τροφή ενός γνωστού αμερικανικού κέντρου χοντρικής πώλησης διότι δεν έχει και πολλά λεφτά. Μάλιστα πέρσυ έγινε και σκάνδαλο με τους ηλίθιους τους Κινέζους που βάλανε νοθευμένο/δηλητηριασμένο ρύζι μέσα! Κόντεψα να πάθω συγκοπή και με συμβουλέψανε να του δώσω καλύτερο φαϊ. Δυστυχώς όμως το Μουφίδιο έπαθε διάρροια κι εγώ έπαθα πλάκα. Η καλή εκείνη τροφή είχε και ψάρι και αρνί. Πήγα τρεχάλα σε μια φίλη κτηνίατρο που μου είπε να μη δίνω ΠΟΤΕ των ΠΟΤΩΝ αρνί, ψάρι, ή γουρούνι στο Μουφ-Μουφ και με διέταξε να του δίνω τη New Science Diet Light με κοτόπουλο και ρύζι (ξηρή). Πριν όμως του αλλάξω την τροφή (την οποία προφανώς και άλλαζα σταδιακά για να συνηθίσει την καινούρια), με διέταξε να του δίνω λαπά με κοτόπουλο. Μιλαμε, το Μουφάκι ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ!!!!! Δεν έχω δει ζωντανό με τέτοια αγάπη προς το λαπά! Να βλέπατε κλάματα που έρριξε όταν λιγόστεψε ο λαπάς και έγινε περισσότερη η ξηρή σκυλοτροφή. Τι να κάνει όμως, αναγκάστηκε να τη φάει ή αλλιώς είχε πείνες. Η κανονική του κτηνίατρος με συμβουλεύει να μείνω στο συγκεκριμένο φαί και να του προσθέτω μια φορά τη μέρα καμιά κουταλιά από κονσέρβα από την ίδια ακριβώς μάρκα τροφής. Βοδινό επιτρέπεται ενίοτε εφόσον του δίνω ανθρώπινο φαϊ από καθαρή αδυναμία, αλλά μου τσιρίξανε να του δίνω μόνο βοδινά κόκκαλα και ουχί γουρουνίσια. H κτηνίατρος φίλη μου λέει επίσης ότι καλά είναι και τα βρασμένα λαχανικά με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Οπότε κάθομαι και του βράζω λαχανάκια Βρυξελλών που τα λατρεύει!

Μέχρι τώρα είμαστε καλά, αν και τελευταία είχα κάτι ντράβαλα όταν το Μουφ-Μουφ ξέρασε καλαπόδια αφού α) μια φορά πήγε το UFO και καταβρόχθισε ένα μικρό σαπουνάκι σαν αυτά του ξενοδοχείου και δεν το έφτυνε το άθλιο όσο και να προσπάθησα και β) μια άλλη φορά με βρήκε μπόσικη και του έδωσα τον αγαπημένο του τραχανά με φέτα ψιλοκομμένη (ας έκανα κι αλλιώς!) και του ήρθε βαρύς για πρώτη φορά. Τώρα κάνει δίαιτα και θα το παραλάβω από τη φάρμα που πέρασε τα Χριστούγεννα μεθαύριο. Ελπίζω να έχασε κανά δράμι, αλλιώς η κτηνίατρος θα με εκτελέσει τον Απρίλιο. Μου είπε ότι θα τον κάνω να πάθει τρομερά πράγματα και αν του δώσω μαγειρευτό δε θα τρώει καθόλου άμα γεράσει και θα υποφέρει κλπ. κλπ. Περιττό να σας πω ότι αισθανόμουνα μεγάλες ενοχές.

Εν κατακλείδι, ίσως θα πρέπει να ταϊζουμε τα σκυλιά μια απλή τροφή και το κοτόπουλο είναι το ασφαλέστερο.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Skylakos ο σκύλος είναι άρρωστος ... πρέπει να φάει κάτι και αν δεν τρώει πρέπει να μπεί σε ορό.

Agis την 4η μέρα και αν δεν έχει φάει ΚΑΘΟΛΟΥ (χωρίς τις δοκιμές που αναφέρατε πιο πάνω) δίνεις κονσέρβα. Εστω κακής ποιότητας έστω και σκέτη. Αν φάει και συνεχίζει να τρώει τον ξαναπροσαρμόζεις στην ξηρά. Αυτό για τα κουτάβια.

Ναι, γνωρίζω αρενικά που δεν τρώνε 10 μέρες αν μυρίΖΟΥΝ σκύλα συνέχεια (όχι με μία φορά) ή αν ζευγαρώνουν - σε μικρό σκύλο είναι σχεδόν αδύνατο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εμενα μετα την πραξη δεν ηθελε για φαγητο 2 μερες τι ηταν κοιλιοδουλος?:D:D

18 μερες δεν ειναι πολλες?:rolleyes:

Rentina - Marley

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2009
133
1
Thessaloniki
φυσικά δεν γνωρίζω πολλά από τα κουτάβια
όμως θα πω την "εμπριρια" μου με την Ρεντίνα
Διότι έχω αυτή την στιγμή το ίδιο
Πρόβλημα
Δυστυχώς η Ρεντίνα είναι Πεινασμένη συνεχεια ακόμη και μόλις έχει Φαΐ.
Σε μια Βόλτα που κάναμε Έφαγε Πετρα την Έσπασε και την Έφαγε σε μικρά κομματάκια.
( Δυστυχώς δεν την ιδα)
Το Αποτέλεσμα Ευκοίλια και 3 μέρες χωρίς Φαγητό.
φυσικά Προσπαθεί να τις Βγάλει με τις εκκένωσης.
Σου συνιστώ αν δεν έχει κάτι άλλο παθολογικό το σκυλί σου να του κανεις Διατροφή Γαστρεντερίτιδας για 2-3 μέρες.
Υπάρχουν ειδικές Κονσέρβες.
Έπειτα μπορείς να Κανεις τον Λεγόμενο Λαπά ( Ρύζι με Κοτόπουλο ) και σιγά σιγά να βάζεις σε αυτό και την Ξηρά τροφή μέχρι να την Θέλει και πάλι.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Tελικά ο κτηνίατρος τι λέει; Είναι πολύ μεγάλο διάστημα για κουτάβι δεν μπορεί να μην τρώει. Βρίσκεται στην ανάπτυξη. Κρίμα που στο forum δεν έχουμε και έναν κτηνίατρο όπως έχουμε εκτροφείς και εκπαιδευτές. Αλλά και να είχαμε δεν νομίζω να άντεχε για πολύ (θα απαντούσε στις ερωτήσεις μας και δεν θα δούλευε).:)

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Η διάρροια στο Molder παρουσιάστηκε απόγευμα Κυριακής 11/01/09. Όπως ανέφερα πριν, αργά το βράδυ της Κυριακής, σταμάτησε.
Το πρόβλημα είναι η ολοκληρωτική απέχθεια στην ξηρά τροφή. Είναι Τετάρτη μεσημέρι & έχει φάει ελάχιστα. Σήμερα το πρωί μόνο, για πρώτη φορά έφαγε πολύ λίγη ξηρά. Με δυσκολία έστω.
Δεν ξέρω, σκέφτομαι να κάνω αυτό που λέει ο denis με την κονσέρβα & τη σταδιακή μίξη της με ξηρά.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ναι αλλά μείνε σε επαφή με την κτηνίατρο, δεν μπορεί η μοναδική της συμβολή να είναι μία κονσέρβα και ένα φάρμακο. Πίεσε την να συβάλλει λίγο πιο πολύ στην περίπτωση σου, και μαζί να βρείτε μία γραμμή διατρόφής, σύμφωνα με την ηλικία, τα κιλά και τις σωματικές ανάγκες του σκύλου σου σε ενέργεια. Μπορεί η διάρροια να σταμάτησε αλλά χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Λοιπόν,τα μεσημεριανά του κόπρανα ήταν ωραιότατα.Της πρωινής τροφή δηλ!Χαρα εγώ!Με την καινούρια τροφή.Μετα όμως θυμήθηκα ότι χθες η γιατρος του εδωσε τα βιολογικα χάπια που τον πιάνουν.Μια και συνήλθε λίγο,του έδωσα τη δικιά του τροφή και την έφαγε!:):):):)Μέχρι τι βράδυ θα φανούν όλα.Αν κάνει ξανα διάρροια τον πειράζει η τροφή του.Αν όχι συνεχίζουμε κανονικά.Με δουλεύει,ε;:rolleyes:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Έτσι μου τα είπε.Τα χημικά δεν τον πιάνουν.Μάλλον θε είναι βασισμένα σε¨"συνταγές της φύσης".Δε ξέρω.