Δεν καταλαβα την ερωτηση. Ποιος μιλησε για καλλιεργεια φοβου;Θέλω ν ρωτήσω ποιος ο λόγος ν καλλιεργείται φόβος προς τ ζώα (όχι ν είμαστε αφελείς κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά); Εκεί υπάρχει η απομάκρυνση από τ φύση κτλ κτλ κτλ
Δεν καταλαβα την ερωτηση. Ποιος μιλησε για καλλιεργεια φοβου;Θέλω ν ρωτήσω ποιος ο λόγος ν καλλιεργείται φόβος προς τ ζώα (όχι ν είμαστε αφελείς κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά); Εκεί υπάρχει η απομάκρυνση από τ φύση κτλ κτλ κτλ
Μα δεν καλλιεργείται...Φοβήθηκε αυθόρμητα.Θέλω ν ρωτήσω ποιος ο λόγος ν καλλιεργείται φόβος προς τ ζώα (όχι ν είμαστε αφελείς κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά); Εκεί υπάρχει η απομάκρυνση από τ φύση κτλ κτλ κτλ
Συμφωνώ απόλυτα. Είναι και αυτή μία όψη της πραγματικότητας.Εγώ αυτό που παρατηρώ είναι ότι των τουριστών τα παιδιά σε σχέση με τα Ελληνάκια έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά με τα ζώα, είτε αδέσποτα είτε δεσποζόμενα. Αυτό το με ακούμπησε σκύλος και είναι επίθεση είναι απλά γελοίο. Στο δρόμο αν κάποιος σκοντάψει και πέσει πάνω μου δεν το θεωρώ επίθεση, αν χαζεύει και πέσει πάνω μου δεν είναι επίθεση, αν με μπερδέψει με κάποιον άλλον και έρθει και με σκουντήξει δεν είναι επίθεση. Τώρα το πως ο σκύλος έκανε όλο αυτό "θα ήθελα να σας πω, πως οτιδήποτε - ακόμη και το άγγιγμα- εφόσον προσβάλλει την προσωπικότητά μου λογίζεται ως επίθεση" μάλλον η φαντασία μου δεν φτάνει μέχρι εκεί.
Όσοι βλάκες σκυλοιδιοκτήτες υπάρχουν, υπάρχουν άλλοι τόσοι βλάκες με τα παιδιά τους που ενοχλούν εμένα και τον σκύλο μου χωρίς λόγο, δεν μπήκα στο φόρουμ των μαμάδων να τους βάλω χέρι και να τους ρωτήσω γιατί κοπανάνε τα πόδια τους από την απένταντι μεριά του δρομου με σκοπό να τρομάξει ο ελεγχόμενος δεμένος σκύλος μου, γιατί με ρωτάνε που το πας αυτό θα φάει κόσμο με ένα σκυλί που είναι 11-12 ετών και δεν πάει ούτε μισό μέτρο μπροστά μου, γιατί του κάνουν ξουτ ξουτ μαζί με σπασμωδικές κινήσεις 1 μέτρο απο τον σκύλο μου και για να μην τσακωθώ πρέπει να αλλάξω εγώ σημείο που περιμένω παρόλο που εγώ ήμουν εκεί εξαρχής και αυτοί ήρθαν και κολήσαν πάνω μας, γιατί πρέπει εγώ να έχω τα μάτια μου 14 που το ξένο παιδάκι ήρθε να χαιδέψει και καλά το σκύλο μου και του τραβάει τα μουστάκια ή κάνει ένα σωρό εξυπνάδες στον σκύλο μου και ο γονιός παρόλο που του μιλάω δεν έρχεται να το μαζέψει και πρέπει αναγκαστικά να φύγω από εκεί που κάθομαι γιατί το βλαστάρι του δεν ξεκολλάει με τα λόγια.
Με τα ξένα παιδιά ανεξαρτήτως πως συμπεριφέρονται πρέπει να είμαστε ανεκτικοί εως αηδίας αλλιώς είμαστε περίεργοι, τα ξένα σκυλιά μας ακουμπάνε και είναι επίθεση.
Φυσικά υπάρχει καλλιέργεια φόβου από γονείς απέναντι στα ζώα.
Ρισκάροντας να βούμε λίγο οφ τόπικ. 2 ενστάσεις έχω φίλε mechsilk.@Μάρθα & Σίλβα δεν ξέρω εγώ έχω απογοητευτεί. Δηλαδή πως μόνοι τους οι καλοί σκυλοιδιοκτήτες με την άρτια συμπεριφορά μας θα αλλάξουμε όλους τους υπόλοιπους. Δεν το βλέπω ρεαλιστικό. Καταρχάς δεν υπάρχει κίνητρο να γίνει όλο αυτό. Ωραια εγώ πχ κατάφερα λέμε τώρα και έφερα πιο κοντά την γειτόνισα με το 8 χρονο γιό της, και? Στην συζήτηση μου λέει το δικό σου σκυλί είναι καλό όλα τα άλλα κακά.
Παράνομο είναι αλλά έλα πες μου σε μια χώρα που δεν υπάρχει χώρος να πάνε και αυτοί (στραβοί κουτσοί καλοί) να λύσουν τα σκυλιά τους να παίξουν να εκτονωθούν να κοινωνικοποιηθούν τι προτείνεις να γίνει? Να μου πεις εδώ δεν υπάρχει χώρος να πάνε τα παιδιά να παίξουν, τα πρεζάκια, τα σκουπίδια, οι ρομά και οι συμμορίες τα έχουν ρημάξει όλα και ότι δεν διέλυσαν αυτοί τα έχει διαλύσει η αμέλεια των Δήμων. Οπότε συζητάμε για το καλό της συζήτησης.
Σε μια χώρα που τα αδέσποτα τα φροντίζουν σχεδόν αποκλειστικά εθελοντές, που κάθε λίγο και λιγάκι κάνουν μαζικούς καθαρισμούς Δήμοι, μαγαζάτορες και κάθε τυχαίος και το θεωρούμε καθημερινότητα, που ο φιλόζωος αν δεν είναι σε κάποιο σωματείο αντιμετωπίζει αδιαφορία σε περίπτωση καταγγελίας για κακοποίηση παραμέληση ζώου συντροφιάς και εν μέσω αυτών το κράτος αποφασίζει να δυσκολέψει την μετακίνηση ζώου από Ελλάδα προς εξωτερικό, ξέρω γω να τα κρατήσουμε να αυγατίσουν - μην γλυτώσει κανένα εύκολα -στην Γερμανία τα βιάζουν ενώ εδώ Ελλάδα καλοπερνάνε, εσυ πιστεύεις ότι μια χούφτα "καλοί" σκυλοιδιοκτήτες θα αλλάξουμε τον κόσμο.
Εμένα γυαλίζει το μάτι μου κάθε φορά που βλέπω "ανέμελο" παιδάκι ειδικά δημοτικού και πλησιάζει οπότε μην με υπολογίζετε να φέρω κανέναν πιο κοντά.
Δεν έγινα κατανοητή, εννούσα η κατηγορία της επίθεσης ότι θα μπορούσε να βλάψει τον σκύλο όχι το παιδί.@mechsilk μονο επιτιθεμενο ενα σκυλι μπορει να τραυματισει καποιον, ενα μικρο παιδι στην προκειμενη;