1. johnk, δε τον διώχνουν όμως πάντα τα θηλυκά, για παραδειγμα εχθες πηγε και καβαλησε μια στειρωμενη η οποια ομως εκεινη την ωρα επαιζε με ενα αλλο θηλυκο και απλα τον αγνοουσε, αν δε τον μάζευα θα καθόταν εκεί...
2. ...Δεν ξερω αν παιζει ρόλο αλλα τον ειχε καβαλήσει 2-3 φορές ένα ενήλικο αρσενικό οταν ηταν μικρότερος.
3. ...Δεν είναι οτι προσβάλομαι εγώ αλλά πιθανότατα να προσβληθεί ο ιδιοκτήτης του άλλου σκύλου. Άρα το ¨ριχνω" σε κυριαρχικότητα και δε τον μαζεύω; είναι σωστό αυτό; και αν τον αρπαξει κανενα θηλυκό; το παιζω 50-50;
4. ...epial πως τα έχεις καταφέρει και σταματάει με τη φωνή; εγω του φωνάζω αλλα τίποτα, με αγνοεί τελειως.
10 μηνών είναι μιά καλή ηλικία, όπου έχει μάθει πλήρως τη "γλώσσα των σκύλων"...
1. Ενα θηλυκό, θα τον διώξει σε δύο περιπτώσεις:
α) Είναι κυριαρχικό και δεν τα σηκώνει αυτά... ή, έστω, πιο κυριαρχικό από τον δικό σου... εκεί, ο δικός σου, είτε θα φύγει, είτε δεν θα φύγει και θα τον διορθώσει (ή δεν θα μπορέσει να τον διορθώσει)...
β) Εχει βαρεθεί να την καβαλάει και θέλει την ησυχία της, οπότε θα του "παραπονεθεί", ή και θα τον διορθώσει...
2. Δεν παίζει ρόλο αυτό... θα τον ξανακαβαλήσουν αρσενικά (και, ίσως, θηλυκά), don't worry!
Και τον κούταβό μου τον έχουν καβαλήσει αρσενικά 2-3 φορές (και έχει "κάτσει", παραδεχόμενος την ιεραρχία)... και μία θηλυκιά (και έχει "κάτσει", για τον ίδιο λόγο)...
Τον έχει καβαλήσει δύο (μόνο) φορές και ένα ακόμα αρσενικό... που, τη δεύτερη φορά, ήταν πολύ "αγενές" και πιεστικό και ο δικός μου αντέδρασε και τον "χτύπησε"... και, από τότε, ο άλλος γρυλίζει όταν τον συναντάει, αλλά δεν πλησιάζει και (κυρίως) δεν κοιτάζονται στα μάτια... απλά, προσπαθούν να αγνοήσουν ο ένας τον άλλο...
3. Κοίτα, εφόσον έχεις αφήσει το σκύλο σου ελεύθερο, να παίξει στις συνθήκες της "μητέρας φύσης"... οφείλεις (και ο άλλος) να αποδεχτείς τους κανόνες της... δεν τον μαζεύεις, εκτός από την περίπτωση που το άλλο σκυλί είναι πιο μικρόσωμο και υποφέρει σωματικά από το βάρος του δικού σου...
Συνήθως, αν γυρίσει και του την πέσει η θηλυκιά, δεν θα υπάρχει εκτεταμένος καυγάς...
4. Κι εγώ έχω μεγάλη απορία (και θαυμασμό!!!) και, μάλλον, θα μείνω με αυτήν!