Να σου πω ότι ξέρω...
Γενικά, οι σκύλοι (αρσενικοί και θηλυκοί), εφόσον έχουν "κυριαρχικό" χαρακτήρα, καβαλάνε ανεξαρτήτως φύλου...
Και, επειδή οι πιο ειρηνικές σχέσεις (δηλαδή, αυτές που εμπεριέχουν μικρότερο κίνδυνο αντίδρασης - διόρθωσης) είναι αυτές με το αντίθετο φύλο... γι' αυτό σου δίνει την εντύπωση ότι καβαλάει μόνο θηλυκές... θέλω να πω, δηλαδή, ότι μέχρι τώρα καβαλάει μόνο θηλυκές...
Το "καβάλημα" είναι, κυρίως, τρόπος συμπεριφοράς (κυριαρχία) και, δευτερευόντως, σεξουαλική έλξη... δηλαδή, ακόμα και αν στειρωθεί το αρσενικό, υπάρχει (πολύ) μεγάλη πιθανότητα να εξακολουθήσει να το κάνει... απλά, δεν θα "λυσσάει" όταν θα μυρίζει θηλυκιά σε οίστρο... και, ενδεχομένως, δεν θα τσακώνεται με άλλα αρσενικά, με την ίδια συχνότητα και (ίσως) ένταση...
Γενικά μιλώντας, τα σκυλιά off-lease (ελεύθερα, χωρίς λουρί), στη διάρκεια του παιχνιδιού (ή και της προσέγγισης) καθιερώνουν πάντα σχέσεις ιεραρχίας... όπου το ανώτερο ιεραρχικά, θα καβαλήσει το κατώτερο... και εκείνο θα αποδεχθεί την πράξη αυτή και όλα καλά... ή, δεν θα την αποδεχτεί και θα υπάρξει πρόβλημα "προς επίλυση"...
Κατά τα άλλα, ναι, η σκύλα μπορεί να συλλάβει μόνο όταν είναι σε συγκεκριμένες από τις "μέρες της"...
Και, τότε, θα παρατηρήσεις (δεν σου το εύχομαι!) ότι η ίδια η σκύλα θα του "κάθεται"... και (εάν και) όταν συμβεί αυτό, δεν νομίζω ούτε ότι θα προλάβεις, ούτε ότι θα μπορέσεις να τους ξεχωρίσεις...