κι εγώ για την ασιτία μίλησα στην περίπτωση σκύλου που φτύνει το σαλάμι όταν δεί άλλο σκύλο για να γαυγίσει
και όχι όταν είναι στην ανάπτυξη δεν είναι και τόσο καλό να μένει νηστικό αν και δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση του δικού σου σκύλου
πάντως μιάς και το πιάσαμε κι εγώ κάνω μία ήμέρα νηστεία στα ενήλικα σκυλιά ,όχι για λόγους εκπαίδευσης
,για λόγους υγείας
εφόσον ο σκύλος σου έχει διάθεση να εστιάσει στον μεζέ και εφόσον προφανώς δεν έχει και τόσο σοβαρό πρόβλημα επιθετικότητας αλλά απλά φοβάσαι να μην αποκτήσει ,πιστεύω πως ίσως και η μέθοδος που σου προτείνω μπορεί να δουλέψει
το να πάς σε ειδικό σαφώς και θα δουλέψει περισσότερο!!! αλλά ειδικό συμπεριφοράς-όχι εκπαιδευτή για σήκω κάτσε,είναι λίγο διαφορετικά αυτά
και sea-mol δεν είναι ενστικτώδης συμπεριφορά του σκύλου(καμίας φυλής) να θεωρεί αντίπαλο κάθε σκύλο που εμφανίζεται από πέεεεεερα
σαφώς και υπάρχουν φυλές που έχουν έντονες τάσεις περιφρούρησης του χώρου τους και συνήθως τις αποκτούν άνθρωποι που τους ενδιαφέρει αυτή η τάση
και προφανώς και είναι πολύ πολύ δυσκολότερο να τα κάνεις να δέχονται άλλα σκυλιά στον χώρο τους χωρίς να τα δούνε έστω πολύ επιφυλακτικά
εδώ όμως τελικά,μιλάμε για τον σκύλο του μέλους μας,που τώρα τελευταία του προέκυψε το θέμα και μάλιστα όχι στο puppy park αλλά μόνο με το λουρί και σε συνάντηση με έναν σκύλο
δηλαδή απλά κάτι έχει παρεξηγήσει και δεν είναι ότι γενικά έχει θέμα επιθετικότητας με εισβολείς στον χώρο του ή γενικά με τα άλλα σκυλιά
και το μέλος συγχρόνως δεν το επιθυμεί κιόλας αυτό ούτε πήρε Γερμανικό Ποιμενικό για να διώχνει άλλους σκύλους
αν λοιπόν δεν έχεις πρόχειρο κάποιον ειδικό συμπεριφοράς τότε προσπάθησε όπως σου λέω ,με το να κάνεις υπακοή στον σκύλο μπορεί να δουλεύει γιατί ο σκύλος δεν θέλει να σπάσει το κάτσε επειδή έχει συνηθίσει να το διατηρεί
αλλά ταυτόχρονα από μέσα του βράζει από ένταση γιατί έτσι έχει συνηθίσει και μεγαλώνοντας δεν ξέρεις πως θα του βγεί αυτή η πίεση
ενώ ,λέω εγώ τώρα,αν τον κάνεις να συνηθίσει στην ιδέα ότι οι άλλοι σκύλοι είναι Happy Hour σταδιακά θα ξεσυνηθίσει να τσιτώνει μόλις τους βλέπει.....αυτά