Να μην πηγαίνει σε άλλα σκυλιά;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αρη, σ'ευχαριστώ. Θα το προσπαθήσω. Γενικώς δουλεύω με τον Κούκη με διόρθωση και όχι με επιβράβευση διότι έξω όλα είναι πιο ενδιαφέροντα από το φαΐ ή τα παιχνιδάκια που τσιρίζουν.

Κατερίνα, αν εννοείς αν πήγα σε επαγγελματία, όχι. Δεν έχω βρει, όπως προείπα, κάποιον να μου εμπνέει εμπιστωσύνη, στην τελική, δεν χρειαζόταν. Το "ελα" δεν είναι υσχηρό, αλλά πιστεύω πως μπορώ να το δουλέψω.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η επιβραβευση στη φαση της εκπαιδευσης ειναι πολυ χρησιμη για να ξερει ο σκυλος οτι εκτελεσε σωστα, παιρνει θαρρος και δεν βλεπει την εκπαιδευση σαν αγγαρεια.

Ειδικα στις πολυ καλες εκτελεσεις μην παραλειπεις να επιβραβευεις εστω λεκτικα και με χάδια.
Στο ΕΛΑ παντα ειναι καλο να δειχνεις ενθουσιασμο και χαρά οταν ερχεται.

Το συστημα της Νατάσας για το ΕΛΑ ειναι το αγαπημενο μου.
Πιστευω ειναι κομμενο και ραμενο στα μετρα του Κουκη σου:

ΕΛΑ

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Η επιβραβευση στη φαση της εκπαιδευσης ειναι πολυ χρησιμη για να ξερει ο σκυλος οτι εκτελεσε σωστα, παιρνει θαρρος και δεν βλεπει την εκπαιδευση σαν αγγαρεια.

Ειδικα στις πολυ καλες εκτελεσεις μην παραλειπεις να επιβραβευεις εστω λεκτικα και με χάδια.
Στο ΕΛΑ παντα ειναι καλο να δειχνεις ενθουσιασμο και χαρά οταν ερχεται.

Το συστημα της Νατάσας για το ΕΛΑ ειναι το αγαπημενο μου.
Πιστευω ειναι κομμενο και ραμενο στα μετρα του Κουκη σου:

ΕΛΑ

Συμφωνω, και η τεχνικη της νατασσας λειτουργει! Το ιδιο κανω και εγω. Οταν βλεπω οτι δεν θα υπακουσει ευκολα, προκειμενου να δωσω εντολη, να παει χαμενη και να πρεπει μετα να τη μαλωνω κλπ.... της φωναζω απο μακρια "Φευγω , παμε" και αρχιζω να περπαταω με γυρισμενη την πλατη (ριχνοντας καμια κλεφτη ματια...) και ερχεται σφαιρα!

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Αγαπητή μου Berna,

γενικά εγώ θα πάω λίγο κόντρα με το ρεύμα και θα πω το εξής..
Αν και απίθανο να χτυπαγα σκύλο που έρχεται για παιχνίδι στην δικιά μου που είναι μόλις 5 μηνών, θα έμπαινα μπροστά από τον σκύλο αν καταλάβαινα ότι ερχόταν με άγριες διαθέσεις και αν δεν υποχωρούσε τότε μάλλον και εγώ θα το κοπάναγα.. Με τίποτα δεν θα ήθελα να αποκτήσει η δικιά μου φοβίες με άλλα σκυλιά επειδή κάποιος ασυνείδητος πιστεύει πως τα σκυλιά πρέπει να κυκλοφορούν χωρίς λουρί.
Επίσης δεν ξέρω τι λένε οι νόμοι της χώρας που ζεις αλλά στην Ελλάδα έχω την εντύπωση πως οποιοδήποτε σκυλί κυκλοφορεί χωρίς λουρί και φίμωτρο στο δρόμο θεωρείται αδέσποτο.
Φυσικά κανένας δεν θα ήθελε να δει το σκυλί του με φίμωτρο στη βόλτα οπότε ας συμμορφωθούμε με το λουρί.
Αν όπως λέτε η ροτβαιλερινα ήταν δολοφόνος μάλλον καλό σου έκανε ο ιδιοκτήτης που τον κοπάνησε στο κεφάλι (όσο άσχημο και αν ακούγεται). Αν σου το είχε σκοτώσει δεν θα ήθελες να του κάνεις μύνηση μετά ότι κυκλοφορεί με επικύνδυνο σκύλο χωρίς φίμωτρο;

Προσωπικά όποτε βλέπω σκύλο χωρίς λουρί συφιλιάζομαι όταν σκέφτομαι πόσο εύκολα μπορεί να γίνει το κακό. Προχθές έσκασε μπροστά στην βόλτα μου bull mastif τριπλασίων κιλών από την δικιά μου. Ήμουν έτοιμος να φάει κλωτσιά (αν και μάλλον θα έχανα το πόδι μου). Ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθότι ήταν φιλικός..

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Με τίποτα δεν θα ήθελα να αποκτήσει η δικιά μου φοβίες με άλλα σκυλιά επειδή κάποιος ασυνείδητος πιστεύει πως τα σκυλιά πρέπει να κυκλοφορούν χωρίς λουρί.
..ακριβως... Ηθελα να το αναφερω και αυτο νωριτερα, αλλα το πηρε το ποταμι καθως εγραφα. Ειναι εξισου σημαντικο, οταν καποιος εχει ενα νεο σε ηλικια σκυλο, να μην αποκτησει φοβιες επειδη ηρθε ξαφνικα ενας τεραστιος (και φιλικος, δεν λεω...) τυπος για να παιξει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αρη, σε ευχαριστω πολυ!
Trickius,
Ουτε τα σκυλια τσακωθηκαν, ουτε η ροτβαϊλερινα εδειχνε φοβισμενη, ουτε ολα τα σκυλια κυκλοφορουν με λουρι, ουτε ειναι απαγορευμενο στο συγκεκριμενο σημειο να ειναι τα σκυλια ελευθερα. Αν δεν θελει καποιος να συναντησει ελευθερα σκυλια τοτε πηγαινει σε μερη οπου το λουρι ειναι υποχρεωτικο.
Να ξανααναφερω πως και η ροτβαϊλερινα ηταν χωρις λουρι.
Και κατι αλλο: ΕΛΕΟΣ το να χτυπησεις ξενο σκυλι ειναι για μενα σαν να χτυπησεις ξενο παιδι! Μπορεις πολυ απλα να το πιασεις απο το περιλαιμιο, μισο λεπτο μου χρειαστηκε για να ερθω να τον παρω! :mad:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αρη, σε ευχαριστω πολυ!
Trickius,
Ουτε τα σκυλια τσακωθηκαν, ουτε η ροτβαϊλερινα εδειχνε φοβισμενη, ουτε ολα τα σκυλια κυκλοφορουν με λουρι, ουτε ειναι απαγορευμενο στο συγκεκριμενο σημειο να ειναι τα σκυλια ελευθερα. Αν δεν θελει καποιος να συναντησει ελευθερα σκυλια τοτε πηγαινει σε μερη οπου το λουρι ειναι υποχρεωτικο.
Να ξανααναφερω πως και η ροτβαϊλερινα ηταν χωρις λουρι.
Και κατι αλλο: ΕΛΕΟΣ το να χτυπησεις ξενο σκυλι ειναι για μενα σαν να χτυπησεις ξενο παιδι! Μπορεις πολυ απλα να το πιασεις απο το περιλαιμιο, μισο λεπτο μου χρειαστηκε για να ερθω να τον παρω! :mad:
Δεν λεει κανεις οτι ειναι σωστο να χτυπαμε ξενα σκυλια. Ουτε τα δικα μας χτυπαμε αλλωστε... Το ιδιο ισχυει και για τα παιδια κλπ κλπ.... Το να εχεις ενα σκυλο ομως που ενοχλει τα αλλα σκυλια, ή αλλους ανθρωπους, ΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, δεν ειναι σωστο! Επισης δεν ειναι ασφαλες για τον σκυλο, αφου οπως παραδεχεσαι, δεν σε ακουει. Ουτε ειναι υποχρεωμενος κανενας να πιασει το σκυλο σου μεχρι να ερθεις να τον παρεις, ουτε δικιο εχεις οσον αφορα το rott, αφου και λυτο που ηταν δεν πηγε στο σκυλο σου - αλλα ο σκυλος σου σε αυτη... Κανεις δεν ξερει αν ο σκυλος σου δαγκωνει, αν εχει καποια αρρωστια, αν, αν, αν . . . Τωρα αν θεορεις ακομα οτι δεν χρειαζεται να εκπαιδευσεις το σκυλο σου, ή λουρι θα του βαλεις ή θα τσκωνεσαι με διαφορους , θα στο κλωτσανε και αλλα τετοια... Δικια σου ειναι η επιλογη, το ιδιο και ο σκυλος. Οτι θες κανεις..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ποιος ειπε οτι δε θελω να τον εκπαιδευσω; Ποιος ειπε οτι δε φταιω που ο σκυλος μου πηγε σε αλλο σκυλο; :confused:
Γι'αυτο αλλωστε ανοιξα το θεμα, πηρε αλλη τροπη, αλλα μου δωσατε και καλες ιδεες, ιδιαιτερα ο Αρης και το ποστ της Natassa.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ποιος ειπε οτι δε θελω να τον εκπαιδευσω; Ποιος ειπε οτι δε φταιω που ο σκυλος μου πηγε σε αλλο σκυλο; :confused:
Γι'αυτο αλλωστε ανοιξα το θεμα, πηρε αλλη τροπη, αλλα μου δωσατε και καλες ιδεες, ιδιαιτερα ο Αρης και το ποστ της Natassa.

Γραφεις λιγο πιο πανω οτι δεν χρειαζοταν να παει σε εκπαιδευτη, και το εξελαβα ετσι. Αφου εχεις την ιδια αποψη, ok. Καλυτερα και για τους δυο σας! Στο θεμα ομως του αν φταις η οχι, δεν εχω καταλαβει να συμφωνεις με την αμεση λυση αρχικα (δλδ το λουρι) και στη συνεχεια τη μακροπροθεσμη (δλδ εκπαιδευση, που το καλυψαμε ομως..). Δεν σου κανω κριτικη, για να μην παρεξηγηθουμε, ο καθενας οτι θελει κανει και το αποτελεσμα τον κρινει. Στο λεω για να μην εχεις παρατραγουδα στις βολτες σου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γραφεις λιγο πιο πανω οτι δεν χρειαζοταν να παει σε εκπαιδευτη,
Αν εβρισκα καποιον της προκοπης λες να μην πηγαινα; Δυστυχως ομως δεν βρισκω, και πρεπει να τον εκπαιδευσω μονη μου. Το οτι δεν χρειαζεται εκπαιδευτη (επαγγελματια) κατα την αποψη μου δεν σημαινει πως δεν χρειαζεται εκπαιδευση (γι'αυτο αλλωστε και αυτο το τοπικ, για να ακουσω τις συμβουλες σας).

δεν εχω καταλαβει να συμφωνεις με την αμεση λυση αρχικα (δλδ το λουρι)
Δεν πιστευω πως το λουρι ειναι λυση. Για μενα ειναι τεμπελια (δεν θελω να εκπαιδευσω τον σκυλο μου, δεν θελω να ασχοληθω, δεν θελω να προσεχω, τον έχω δεμένο, άρα, δεν θα κάνει τίποτα). Το σκυλι μου δεν ειναι το καλυτερα εκπαιδευμενο σκυλι του κοσμου, αλλα ομολογω οτι δεν ειναι και το πιο κακομαθημενο. Εν τελει, για να μαθει κατι, πρεπει να το αφησεις και λιγο ελευθερο. Αυτό με το μακρύ λουρί μου αρέσει γιατί απ' την μια το σκυλί είναι δεμένο και έχεις κάπως τον έλεγχο, απ' την άλλη δεν είναι και δίπλα σου και πρέπει να το προσέχεις.

Δεν σου κανω κριτικη, για να μην παρεξηγηθουμε, ο καθενας οτι θελει κανει και το αποτελεσμα τον κρινει. Στο λεω για να μην εχεις παρατραγουδα στις βολτες σου.
Το ξέρω, εγώ δεν παρεξηγούμαι :)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Απλα πιστευω οτι πρεπει να ξεκινησεις με λουρι, οχι με τεμπελια, και να ασχοληθεις οσο περισσοτερο χρειαζεται ωστε να σε ακουει. Θα χρειαστει και να το μαλωσεις, και να τον δεσεις αν ειναι ανυπακουος.. ισως αν τον κανεις να καταλαβει οτι η ελευθερια του δεν ειναι δεδομενη, και οτι την περνεις πισω οποτε θελεις, να σε ακουει σε ολες τις περιπτωσεις και οχι επιλεκτικα. Αν του φωναζεις ΕΛΑ, δεν ερχεται, πας τον μαζευεις και του κανεις και γλυκες, δεν θα τον πεισεις οτι οταν ακουει ΕΛΑ πρεπει να το κανει κιολλας! Καλο ειναι παντος, αφου προκειται για διορθωση και οχι "απλη" εκπαιδευση, να απευθυνθεις σε καποιον επαγγελματια. Εστω και μεσω αλληλογραφιας με καποιον που εμπιστευεσαι απο Ελλαδα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Για μένα υπερβάλλετε. Τα σκυλιά δεν έχουν κρυφή ατζέντα... εύκολα βλέπεις με τι διαθέσεις έρχονται.

Επαναλαμβάνω, βγάζω τα σκυλιά μου καθημερινώς λυτά και δεν έχουν αρπαχτεί ποτέ. Μεταξύ τους καταλαβαίνουν μια χαρά τη γλώσσα του σώματος και χωρίς λουρί μπορούν να κινηθούν ανάλογα με την περίπτωση.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Alexia,

Φαίνεται πως δεν έχουμε πρόβλημα με τα σκυλιά, αλλά με τους ιδιοκτήτες. Απ' την μία, ναι, ίσως είναι υπερβολή να σε πειράζει να έρθει ένα φηλικό σκυλί να μυρίσει το δικό σου, απ' την άλλη όμως πρέπει να το σεβαστώ, τι να κάνουμε.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Γίνεται αυτό;
Δεν ξερω! αλλα αφου δεν εμπιστευεσαι κανεναν, κατι πρεπει να κανεις! :)
Δες στο σαν ενα βιβλιο εκπαιδευσης, γραμμενο απο τον εκπαιδευτη που εμπιστευεσαι, και να απανταει στα προβληματα σου!

...καλο ακουγεται, τωρα το σκεφτηκα! :):p:)

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Για μένα υπερβάλλετε. Τα σκυλιά δεν έχουν κρυφή ατζέντα... εύκολα βλέπεις με τι διαθέσεις έρχονται.

Επαναλαμβάνω, βγάζω τα σκυλιά μου καθημερινώς λυτά και δεν έχουν αρπαχτεί ποτέ. Μεταξύ τους καταλαβαίνουν μια χαρά τη γλώσσα του σώματος και χωρίς λουρί μπορούν να κινηθούν ανάλογα με την περίπτωση.
Συμφωνο, αλλα εχω παραδειγμα απο γερμανικο ποιμενικο του στρατου - δεμενο, καθως ο ιδιοκτητς του ξερει το προβλημα του - που πηγε η μικρη μες την τρελη χαρα να τον δει απο κοντα, αυτος δεν κουνηθηκε καν, αλλα ο ιδιοκτητς του (συνοδος σκυλων στο στρατο) παραλιγο να τον βαλει πανω στο κεφαλι του μεχρι να την μαζεψω. Και ειχα τεραστια απορια γιατι το εκανε ολο αυτο. Οταν μου εξηγησε οτι δεν κοινονικοποιηθηκε ποτε, και απλα θα την εκοβε στα δυο με ενα δαγκωμα - ουτε γαβ, ουτε γουβ- μια και εξω.. τοτε πηρα τα χαμπαρια μου που λενε...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οταν βλεπω οτι δεν θα υπακουσει ευκολα, προκειμενου να δωσω εντολη, να παει χαμενη και να πρεπει μετα να τη μαλωνω κλπ.... της φωναζω απο μακρια "Φευγω , παμε" και αρχιζω να περπαταω με γυρισμενη την πλατη (ριχνοντας καμια κλεφτη ματια...) και ερχεται σφαιρα!
Αυτη η μεθοδος, σε περιπτωση που το σκυλι μπλεξει σε αγαπες με σκυλο αντιθετου φυλου ή πολυ χειροτερα σε καυγα, σου υπογραφω οτι δεν θα πιασει.

Πιανει μονο οταν χαζευει ανεμελα ή μυριζει καπου μακρια και ειναι ευκολο να σε δει και να σε ακουσει.

Δεν λεει κανεις οτι ειναι σωστο να χτυπαμε ξενα σκυλια.
Συμφωνω, αλλά υπαρχουν καποιες σπανιες περιπτωσεις που μπορει να χρειαστει να ριξεις και καμια κλωτσια σε ξενο σκυλο που επιτιθεται στον δικο σου.

Σε τετοιες περιπτωσεις μπορει να δαγκωθεις ασχημα αν δεν επεμβεις με τον σωστο τροπο.

Δυστυχως ομως δεν βρισκω, και πρεπει να τον εκπαιδευσω μονη μου.
Μπορεις εν συντομια να πεις το προγραμμα που ακολουθει ο Κουκης και τι εχει μαθει μεχρι τωρα?
Σε ποιες αποστασεις εκτελει? Κατω απο ποιες συνθηκες?

Δεν πιστευω πως το λουρι ειναι λυση. Για μενα ειναι τεμπελια (δεν θελω να εκπαιδευσω τον σκυλο μου, δεν θελω να ασχοληθω, δεν θελω να προσεχω, τον έχω δεμένο, άρα, δεν θα κάνει τίποτα).
Η τεμπελια ειναι να εχεις εκπαιδευμενο και ελεγχομενο σκυλο, να μπορεις να τον αφηνεις ελευθερο να τρεχει και να εκτονωνεται και εσυ να μην κανεις τιποτα :D

Αν ειναι συνεχεια με το λουρι, αναγκαζεσαι να περπατας χιλιομετρα για να τον εκτονωσεις.

Η δικια μου μικρη εμπειρια δειχνει οτι οι διαθεσεις αλλαζουν στο δευτερολεπτο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά

Μην είσαι τόσο απόλυτη...και εγω έτσι έλεγα 11 χρόνια...αλλά ρωτα να σου πουν τι έκανε το "σαχλοκούδουνο" μου τη Κυριακη στα Βασιλικά!!!!
Η γνώμη μου είναι ότι όταν κάνει κάποιος την επιλογή να έχει τα σκυλιά του λυτά σε περιοχές με άλλα σκυλιά...η πρέπει να είναι άψογα εκπαιδευμενα στο ΕΛΑ...η ΄πάιρνει το ρίσκο ότι κάποια στιγμη μπορει και να αρπαχτούν..
Γιατι μπορει να ξέρεις το δικό σου σκυλί, (αλλά ποτε στο 100%)...αλλά δεν ξέρεις το σκυλί του άλλου...
Σκυλιά είναι δεν είναι τηλεκατευθυνόμενα!!:):)

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
πραγματικα δεν ξερεις παντα πως θα αντιδρασει ενα σκυλι. Στην τελευταια εκθεση επεστρεφα τον ατλα το γκολντεν μιας φιλης στο κρατε του ωσπου ξαφνικα ενας σκυλος που τον γνωριζω και εχει πολυ καλη φυση και γενικα ειναι πολυ ησυχο μας αρπαξε γι αυτο ο ιδιοκτητης πρεπει να εχει παντα το νου του

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97