Να μην πηγαίνει σε άλλα σκυλιά;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γιατί λες πεδιάδες, ποτάμια..και σκέφτομαι που είναι αυτά τα μέρη??

Κοίτα μιλάω περισσότερο για συνθήκες Ελλάδας για αυτό και είπα πιο πάνω δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πάρκα για σκυλιά..

Πάντως αν η σκυλίτσα ήταν σε οίστρο..ο σκυλλάκος σου είχε μπει και στο αυτοκίνητο τους και τους είχε ακολουθήσει και στην Καπερναούμ....:p:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πάντως αν η σκυλίτσα ήταν σε οίστρο..ο σκυλλάκος σου είχε μπει και στο αυτοκίνητο τους και τους είχε ακολουθήσει και στην Καπερναούμ....
Δεν τον έγκρινε το αφεντικό της :rolleyes:

Να πώς είναι (το δρομάκι είναι ποδηλατόδρομος)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kάποια μηνύματα στα οποία συμμετείχα και εγώ και βγήκαν εκτός θέματος, σβήστηκαν.:)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να εχει το σκυλι δεμενο διπλα του εκτος κι αν υπαρχουν ταμπελες που να το ανακοινωνουν (δεν υπαρχουν στο συγκεκριμενο σημειο).

Συμφωνω με σενα πως δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να ανεχεται το σκυλι μου, αλλα ουτε κι εγω ειμαι υποχρεωμενη π.χ. να ανεχομαι τα παιδια αλλονων, δεν τα κλοτσαω ομως στο κεφαλι. Τεσπα, δεν ηταν η συμπεριφορα του τυπου το προβλημα μου, ειναι μην βρεθουν κι αλλοι τετοιοι τυποι να μου χτυπησουν το σκυλο... Μη βρεθει ο σκυλος μου μπροστα τους δηλαδη...
Δεν οριζεται απο το νομο οτι πρεπει ο σκυλος να ειναι με λουρι στους δημοσιους χωρους; Δεν ειμαι σιγουρος, ερωτηση ειναι.. Φυσικα η συμπεριφορα αυτου του τυπου ειναι απαραδεκτη. Ομως απαραδεκτο ειναι να ενοχλει και ο σκυλος μας τον οποιονδηποτε. Εχω βρεθει πολες φορες σε δυσκολη θεση λογο των αχρηστων που κυκλοφορουν εκει που κανουμε τη βολτα μας. Μιλαω για βαρια, μεγαλα σκυλια οπως ενα samoyed και ενα akita (που κανουν παρεουλα), και ερχονται καθε φορα και κατεδαφιζουν τα δικα μου με κινδυνο να τους ξεκουμπωσει κανα ισχυο! Η μεγαλη εχει καταγμα στο ενα ποδι και η μικρη κινδυνευει να διαλυθει οποτε εμφανιζονται αυτοι οι τυποι... Το akita δαγκωνει κιολλας! Eχω αναγκαστει, αφου οι ιδιοκτητες τους παρακολουθουσαν απο μακρια απαθεστατοι, να απομακρυνω τα σκυλια τους καπως βιαια. Δεν μιλαω για κλωτσιες, αλλα δεν τα χαιδολογησα κιολλας. Ολα αυτα συναιβησαν ενω το doberman του τριτου της παρεας καθοταν ακινητο διπλα στον ιδιοκτητη του (να ναι καλα ο ανθρωπος). Τα σκυλια μου δεν ενοχλουν ποτε και αμα βρεθουν κοντα με αλλα, εχουν πολυ ηρεμες αντιδρασεις και συμπεριφορα. Εχεις λοιπον μια ακραια περιπτωση ενοχλημενου, και εγω την αντιθετη πλευρα. Νομιζω οτι πρεπει να υπαρχει ο μεγαλυτερος δυνατος ελεγχος στη βολτα, ωστε να μην δημιουργουνται τετοια περιστατικα.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν εχω διαβασει ολοκληρο το θεμα και μπορει να εχει αναφερθει παρακατω, αλλα δεν οριζεται απο το νομο οτι πρεπει ο σκυλος να ειναι με λουρι στους δημοσιους χωρους;
Οχι στο συγκεκριμένο σημείο! Δεν μένω Ελλάδα.

Ομως απαραδεκτο ειναι να ενοχλει και ο σκυλος μας τον οποιονδηποτε.
Δεν διαφωνώ καθόλου. Εγώ όμως στη συγκεκριμένη περήπτωση δεν έβλεπα από μακριά αλλά έτρεξα να τον πάρω.

Μετά όμως σκέφτομαι... γιατί τον κοινωνικοποίησα. Γιατί τον πήγαινα να παίζει με άλλα σκυλιά όταν ήταν κουτάβι. Καλύτερα να μην τα έδινε σημασία... :-|

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Οχι στο συγκεκριμένο σημείο! Δεν μένω Ελλάδα.

Δεν διαφωνώ καθόλου. Εγώ όμως στη συγκεκριμένη περήπτωση δεν έβλεπα από μακριά αλλά έτρεξα να τον πάρω.

Μετά όμως σκέφτομαι... γιατί τον κοινωνικοποίησα. Γιατί τον πήγαινα να παίζει με άλλα σκυλιά όταν ήταν κουτάβι. Καλύτερα να μην τα έδινε σημασία... :-|
Δεν παει ετσι. Καλα εκανες και τον κοινονικοποιησες, και φυσικα μπορει ο δικος σου να ειναι ενας παιχνιδιαρης σκυλακος με τις καλυτερες προθεσεις. Σκεφτεσαι να παει να παιξει με καποιο "κακο" τετραποδο δολοφονο; Μπορει να προλαβεις να μαζεψεις μονο το πτωμα του! Sorry που στο λεω ετσι, αλλα το λεω για να καταλαβεις οτι δεν εχει καμια σχεση αν ειναι καλος η οχι. Οπως επισης οτι οσο σημαντικο ειναι να τον ελεγχεις για να μην ενοχλει, αλλο τοσο ειναι και για την δικη του ασφαλεια. Αμα δεν ακουει λοιπον, λουρι αναγκαστικα. Και τον αφηνεις ελευθερο μονο οταν εχεις τις ιδανικες συνθικες. (ερημια, περιφραξη κλπ...)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν παει ετσι. Καλα εκανες και τον κοινονικοποιησες, και φυσικα μπορει ο δικος σου να ειναι ενας παιχνιδιαρης σκυλακος με τις καλυτερες προθεσεις. Σκεφτεσαι να παει να παιξει με καποιο "κακο" τετραποδο δολοφονο; Μπορει να προλαβεις να μαζεψεις μονο το πτωμα του! Sorry που στο λεω ετσι, αλλα το λεω για να καταλαβεις οτι δεν εχει καμια σχεση αν ειναι καλος η οχι. Οπως επισης οτι οσο σημαντικο ειναι να τον ελεγχεις για να μην ενοχλει, αλλο τοσο ειναι και για την δικη του ασφαλεια. Αμα δεν ακουει λοιπον, λουρι αναγκαστικα. Και τον αφηνεις ελευθερο μονο οταν εχεις τις ιδανικες συνθικες. (ερημια, περιφραξη κλπ...)
Εγώ διαφωνώ! Το αφεντικό του "δολοφόνου" οφείλει να ελέγχει το σκύλο του, τα παιχνιδιάρικα γιατί να μην παίξουν και τρέξουν?

Και εγώ τα δικά μου τα αφήνω κάθε μέρα ελεύθερα στην βόλτα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ χαλάρωσα λίγο όταν είπε πως μένει στο Βελιγράδι γιατί..στο εξωτερικό τα περισσότερα σκυλιά είναι σωστά εκπαιδευμένα.., σπανια βλέπεις σκυλιά με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές γιατί σπανια βλέπεις ιδιοκτητες με περίεργες πεποιθήσεις για αυτά..
H κυνοφιλική παιδεία έχει περάσει γενιές για γενιές στο "πετσί" τους έτσι ώστε τα ίδια τα σκυλιά να είναι σκυλιά σωστών ιδιοκτητων σε πολύ μεγάλο ποσοστό για χρόνια..και είναι πολύ λιγότερα τα αδέσποτα..

Δεν είναι τυχαίο που παράδειγμα στην βόρειο Ιταλία βλέπεις σκυλιά στα καλύτερα εστιατόρια και όλα τα σκυλιά είναι υποδειγματικά σωστά διπλα στον ιδιοκτητη τους με τέλεια συνύπαρξη το ένα διπλα στο άλλο.

Πολλές φορες ζηλεύουμε αυτές τις συνθήκες η αλήθεια είναι όμως πως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Γενικά καλο είναι να αφήνουμε τα σκυλιά μας ελεύθερα σε ελεγχόμενες συνθήκες.., σε όποια χώρα και αν βρισκόμαστε.. με ότι συνεπάγεται αυτό..

και αν σε κάποιες χώρες κάποια πράγματα είναι αυτονόητα.., για την ελλαδίτσα μας μέρη ανέμελα για τα σκυλιά μας συνεπάγεται με χιλιόμετρα και για μετρημένα στα δάχτυλα..

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Kango1, δυστυχως σ'αυτην την "αναπτυγμενη" κυνοφιλικα χωρα εν ονοματει Σερβια δυσκολευομαι να βρω σωστο εκπαιδευτη, ενω στην Ελλαδα ξερω ακριβως σε ποιον θα πηγαινα! Δευτερον τα byb δεν θεωρουνται κακο και πολλοι ζευγαρωνουν ετσι τα σκυλια τους! Απο αυτο το φορουμ εμαθα πως και γιατι αυτο ειναι μεγαλο λαθος!

Οσο για το δολοφωνο σκυλο ειναι πιο πιθανο να βρισκεται σε λουρι και μακρια απο τον κοσμο γιατι κανεις δεν θελει μπλεξιματα, αυτο δεν το φοβαμαι...

Εχω δυο αποριες: πρωτον, με την ηλικια θα χασει το φοβερο ενδιαφερον του για τα αλλα σκυλια; δευτερον, η στειρωση θα την επηρεαζε αυτην την συμπεριφορα;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Εγώ διαφωνώ! Το αφεντικό του "δολοφόνου" οφείλει να ελέγχει το σκύλο του, τα παιχνιδιάρικα γιατί να μην παίξουν και τρέξουν?

Και εγώ τα δικά μου τα αφήνω κάθε μέρα ελεύθερα στην βόλτα.
καλα το αφεντικο του δολοφονου, και ο δολοφονος δεν θα επρεπε να υπαρχουν , αλλα αλλο θεμα αυτο...
Και δεμενος αν ειναι, αμα παει ο αλλος απο μονος του να παιξει; δεν θα τον φαει νομιζεις;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
καλα το αφεντικο του δολοφονου, και ο δολοφονος δεν θα επρεπε να υπαρχουν , αλλα αλλο θεμα αυτο...
Και δεμενος αν ειναι, αμα παει ο αλλος απο μονος του να παιξει; δεν θα τον φαει νομιζεις;
Μα τα σκυλιά δεν είναι χαζά, καταλαβαίνουν τις διαθέσεις του άλλου και φεύγουν. Εμεις πάντως στις βόλτες μας δεν συναντάμε "δολοφόνους"

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εχω δυο αποριες: πρωτον, με την ηλικια θα χασει το φοβερο ενδιαφερον του για τα αλλα σκυλια; δευτερον, η στειρωση θα την επηρεαζε αυτην την συμπεριφορα;
Με την ηλικία πιθανόν να ηρεμήσει, αλλά βασικά είναι θέμα εκπαίδευσης. Και τα λαμπραντορ εύκολα εκπαιδεύονται :D

Όχι, η στείρωση δεν είναι λύση.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kango1, δυστυχως σ'αυτην την "αναπτυγμενη" κυνοφιλικα χωρα εν ονοματει Σερβια δυσκολευομαι να βρω σωστο εκπαιδευτη, ενω στην Ελλαδα ξερω ακριβως σε ποιον θα πηγαινα! Δευτερον τα byb δεν θεωρουνται κακο και πολλοι ζευγαρωνουν ετσι τα σκυλια τους! Απο αυτο το φορουμ εμαθα πως και γιατι αυτο ειναι μεγαλο λαθος!
Δεν γνωριζω την κυνοφιλια σε αυτην την χωρα υπεθεσα πως ισως ειναι λιγο καλυτερη απο της Ελλαδας !!:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εκπαιδευση, αλλα να κανω τι; :confused: Ειναι και στο σκυλι γιατι ξερω καποιους που ποτε δεν χρειαστηκε να εκπαιδευσουν το σκυλι τους να μην πηγαινει σε αλλα σκυλια. Απλα δεν τα ενδιαφερουν τα αλλα σκυλια. Ειχα δει καποτε ενα παιδι που εκανε βολτα το κουταβακι χασκι του το οποιο σε μια στιγμη ετρεξε προς μια αγελη αδεσποτων. Ειπε τοτε "ας τον γαυγισουν κι ας τον διωξουν, δεν θα ξαναπαει".

Μα να που ο Κουκης και γαυγισματα ακουσε, ακομα και κλοτσιες εφαγε χθες, επιμενει εκει!

Δεν ξερω τι να κανω... Για εκπαιδευτη δεν γινεται... Ξερω κι εγω να του βαλω e-collar αλλα δεν θελω!:(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
To e-collar πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις, αλλιώς δεν έχει κάποια αξία...απλά θα ταλαιπωρείται το σκυλάκι!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Πριν προφτάσει να πάει στα άλλα σκυλιά να του λες κάτι άλλο να εκτελέσει και σιγά σιγά να μάθει να πηγαίνει μόλις του δίνεις την άδεια εσύ.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτο κανω, αλλα ακουει μονο οταν ειναι κοντα μου.
Foibo, ειμαι γενικοτερα κατα του e-collar και των μεθοδων που χρεισιμοποιουν οι εκπαιδευτες με τους οποιους επικοινωνησα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στην δικια μας περιπτωση εγινε με διορθωση.
Μολις πηγαινε να πλησιασει ξενο σκυλο ή ανθρωπο, τοτε ΜΗ και διορθωση.
Σιγα σιγα επιτευχθηκε και χωρις λουρι μονο με ΜΗ και με δυνατο ΕΛΑ.
Χωρις δυνατο ΕΛΑ δεν γινεται τιποτα.
Τωρα την αφηνω πλεον επιλεκτικα γιατι ξερω ότι θα ερθει.

Σημασια εχει να λεγεται το ΜΗ πριν κορυφωθεί κατι. Αν παει στον ξενο σκυλο και αρχισει το παιχνιδι ή ακομα και τον καυγα, τοτε τα πραγματα περιπλέκονται και το ΕΛΑ είναι πιο αδυναμο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το ότι δουλεψε κατι στην Ηρα, δεν σημαινει ότι θα δουλεψει και στον Κουκη.
Η Ηρα δεν είναι το πιο φιλικο σκυλι του κοσμου και πηγαινε στα άλλα σκυλια συνηθως για καυγα και όχι για παιχνιδια. Επισης αντεχει αυστηρες διορθωσεις.

Γενικα μιλωντας, πας βολτα με το λουρι και ο Κουκης παει να πλησιασει ξενο σκυλο ή ανθρωπο. Πολλοι ανθρωποι δεν το εκτιμουν αυτό επειδη απλά φοβουνται ή δεν θελουν να λερωθουν ή σιχαινονται και είναι δικαίωμα τους να μην θελουν.

Την ωρα που ο Κουκης κανει την κινηση προς τον ξενο, του λες κοφτά ΜΗ και τραβας (τιναγμα – όχι τραβολόγημα) το λουρι προς το μερος σου επαναφεροντας τον στη θεση «δίπλα».
Οσο πιο εντονη είναι η επιθυμια ή το τραβηγμα, τοσο πιο εντονη πρεπει να είναι και η διορθωση.
Σιγα σιγα πιστευω θα μαθει ότι αυτό είναι ανεπιθύμητη συμπεριφορα.

Μετα πας σε πιο μακρυ λουρι/ιμαντα 5 μετρων και μετα 10 και παλι η ιδια ιστορια.
Στο τελος μαθαινει χωρις λουρι.

Η δικια μου πλεον παει σε ξενους σκυλους ή ανθρωπους μονο μετα από ΟΚ (την ωρα που τους κοιταζει για να καταλαβει πως αυτό που θελει γινεται δεκτό) αλλιως δεν πλησιαζει.
Τους ανθρωπους τους αγνοει πολύ πιο ευκολα εκτος αν κρατανε σακουλα από σουβλατζιδικο.
Αν κανει πως τους πλησιαζει, ένα «α α α!» την σταματαει αμεσως και συνεχιζει να μυριζει ή να τρεχει. Με ΕΛΑ ερχεται σφαιρα. Κάθε μα κάθε φορα που ερχεται χαδια, παιχνιδι (μπαλακι, λουκανικο) ή ζωηρη λεκτικη επιβραβευση.

Πριν βεβαιωθεις οτι εχεις πολύ ισχυρο ΕΛΑ, μην περιμενεις να ερχεται αν αρχισουν οι εναγκαλισμοί με αλλον σκυλο, ειδικα αντιθετου φυλου.
Γενικα, αν το ΕΛΑ είναι ισχυρο, τα περισσοτερα προβληματα λυνονται αρκει να μην εχει μπλεξει σε καυγα, κατι δυσκολο για τον Κουκη.

Αντι για διορθωση μπορεις να δουλεψεις θετικα, κρατωντας και δινοντας του κατι ενδιαφερον την ωρα που τεινει προς τον ξενο σκυλο, πχ μεζεδακι, μπαλακι κλπ.
Δεν θα εχεις όμως παντα μαζι σου αναλογο ανταλλαγμα και τον μαθαινεις στην δωροδοκία, ενώ την φωνη σου την εχεις παντα εκτος κι αν παθεις φαρυγγίτιδα.

Πρεπει να ακουει όχι μονο όταν εχεις κατι σημαντικο να του προσφερεις. Πρεπει να υπακουει επειδη το ζητας εσυ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97