Να μην πηγαίνει σε άλλα σκυλιά;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ε....μέχρι να συνέλθει....δεν τον κρατάς με λουρί?
Και μένα ο χτεσινός...τον είχε λυτό να χαίρεται....και το είχαμε το νταβαντούρι....
Δεν φταίει κανένας...να τον καβαλάει ο σκύλος μας....δικαίωμά του είναι να μην τα γουστάρει....
Εδώ μέσα...μερικοί παρεξηγούνται αν τους χαιδέψει λέει...κάποιος τον σκύλο τους και δεν θέλουν.....
Αν ο σκύλος μας (που μην ξεχνάμε είναι ζώο....) τρέχει κατά πάνω σε άνθρωπο...θα φταίει ο άνθρωπος για την οποιαδήποτε αντίδραση?

Γνώμη μου....ποτέ χωρίς Λουρί σε περιβάλλον που δεν ελέγχουμε 200% τις παραμέτρους....ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι το ξέρει 100% το έλα....
Εγώ διαφωνώ μ'αυτό πάντα γιατί ο σκύλος θέλει να τρέξει και να παίξει να μυρίσει και όχι να είναι πάντα σούζα στο λουρί να τον τραβολογάμε και να μας τραβολογάει. Απλά θέλει εκπαίδευση και η ζωή μας και η ζωή του σκύλου μας γίνεται πιο όμορφη :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Αν κινδυνεύει να φάει κλωτσιά....καλύτερα στο λουρί για μένα....
Και για τον σκύλο μου....και γι'αυτόν που θα τον κλωτσήσει...
Αν είμαι κάπου στην μέση του πουθενά...οκ....
Αν είμαι σε περιφραγμένο χώρο...οκ...
Αν όλοι οι παράγοντες είναι ελεγχόμενοι...(φιλικά σκυλιά...άνθρωποι που τα συμπαθούν....παιδάκια που δεν θα φάνε κωλοτούμπα αν ο σκύλος πέσει πάνω τους)....οκ...

Αλλιώς...να ξέρω ότι έχω ένα μαύρο σκύλο 70 πόντους σαν τον Elvis...που κάνει χαρούλες με charge σε ανθρώπους...nope!

Δηλαδή πρέπει ο άλλος να ξέρει ότι είναι Labrador?
H θα του κρεμάσει κονκάρδα με το σήμα της ειρήνης και καρδούλες στα αυτιά για να ξέρουν τις προθέσεις του?:D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δηλαδή πρέπει ο άλλος να ξέρει ότι είναι Labrador?
H θα του κρεμάσει κονκάρδα με το σήμα της ειρήνης και καρδούλες στα αυτιά για να ξέρουν τις προθέσεις του?:D
Είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες.. Λαμπραντορ ξελαμπραντορ ειναι ένας μεγαλόσωμος σίφουνας και δεν οφείλει ο καθένας να ξέρει ότι είναι φιλικός. Επίσης αν βρεθεί παιδάκι στον δρόμο του την έβαψε.. Το παιδάκι.. Ο μακρύς ιμάντας ειναι μια λύση για τώρα ίσως..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Συμφωνώ και με τους δυό. Και δεν πρέπει να είναι ανεξέλεγκτος γιατί δεν είναι σωστό και πρέπει να τρέχει ελεύθερος γιατί το έχει ανάγκη. Τα βάλαμε που τα βάλαμε στα διαμερίσματα ας σεβαστούμε τουλάχιστον και κάποιες ανάγκες τους. Ο ιμάντας είναι μια λύση ίσως μέχρι να ωριμάσει λίγο...σε 5-6 χρόνια δηλαδή...-.-

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συμφωνώ και με τους δυό. Και δεν πρέπει να είναι ανεξέλεγκτος γιατί δεν είναι σωστό και πρέπει να τρέχει ελεύθερος γιατί το έχει ανάγκη. Τα βάλαμε που τα βάλαμε στα διαμερίσματα ας σεβαστούμε τουλάχιστον και κάποιες ανάγκες τους. Ο ιμάντας είναι μια λύση ίσως μέχρι να ωριμάσει λίγο...σε 5-6 χρόνια δηλαδή...-.-
Αισιόδοξη σε βρίσκω! :p

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Εγώ διαφωνώ μ'αυτό πάντα γιατί ο σκύλος θέλει να τρέξει και να παίξει να μυρίσει και όχι να είναι πάντα σούζα στο λουρί να τον τραβολογάμε και να μας τραβολογάει. Απλά θέλει εκπαίδευση και η ζωή μας και η ζωή του σκύλου μας γίνεται πιο όμορφη :)
απλα να σεβομαστε και την ζωη και δικαιωματα του αλλου....

κι εγω αφηνω τα σκυλια μου ελευθερα στο βουνο ψηλα...
μετα απο αναγνωριση για κοπαδια και τσοπανοσκυλα...
αλλοιως βρισκω αλλους τροπους να τρεχουν... ( ποδηλατο, βεσπακι.... κλπ)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
απλα να σεβομαστε και την ζωη και δικαιωματα του αλλου....

κι εγω αφηνω τα σκυλια μου ελευθερα στο βουνο ψηλα...
μετα απο αναγνωριση για κοπαδια και τσοπανοσκυλα...
αλλοιως βρισκω αλλους τροπους να τρεχουν... ( ποδηλατο, βεσπακι.... κλπ)
Αν έχεις έναν υπάκουο σκύλο, πώς δεν σέβεσαι τα δικαιώματα του άλλου; Βέβαια δεν θα πας στην κεντρική πλατεία και στην πολυκοσμία να αφήσεις τον σκύλο ελεύθερο. Η Κυβέλη μιλάει για βόλτα στο δάσος.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
δεν υπαρχει εκπαιδευτης... και μαλιστα ειδικα οσοι εχουν περασει εξετασεις επιτυχως σε β.υ.
που να προτεινουν η να επιτρεπουν στον σκυλο τους να ειναι ελευθερος σε κοινοχρηστους χωρους...

αυτοι ξερουν......

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
δεν υπαρχει εκπαιδευτης... και μαλιστα ειδικα οσοι εχουν περασει εξετασεις επιτυχως σε β.υ.
που να προτεινουν η να επιτρεπουν στον σκυλο τους να ειναι ελευθερος σε κοινοχρηστους χωρους...

αυτοι ξερουν......
Αυτό είναι αλήθεια..Ο εκπαιδευτής μας μου έχει πει ότι εάν τον αφήνω ελεύθερο στο περπάτημα στο δάσος δεν θα μάθει ποτέ να περπατάει σωστά με το λουρί στο δίπλα. Με έχει συμβουλεύσει να μάθει πρώτα να είναι υποδειγματικός με το λουρί και σε κανά δυο μήνες τον αφήνω και ελεύθερο γιατί αλλιώς είναι δύσκολο να ξεχωρίσει πότε πρέπει να είναι καραγκιόζης και πότε όχι..Πρέπει πρώτα να μάθει να μην είναι καραγκιόζης σε καμία περίπτωση και μετά να έχει ελευθερία.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Αν έχεις έναν υπάκουο σκύλο, πώς δεν σέβεσαι τα δικαιώματα του άλλου; Βέβαια δεν θα πας στην κεντρική πλατεία και στην πολυκοσμία να αφήσεις τον σκύλο ελεύθερο. Η Κυβέλη μιλάει για βόλτα στο δάσος.
Ναι αυτό που λέω όμως είναι ότι δεν έχω έναν υπάκουο σκύλο...Αυτό εννοούν τα παιδιά..π.χ. την ημέρα που δεν ξέρω τι αστροπελέκι με χτυπησε και είχα την φαεινή ιδέα να τον λύσω στον κήπο μας..μιλάμε ότι αυτό δεν το έχω κάνει χρόνια και χρόνια με σκύλους που είχαμε..και πήγε έπεσε πάνω στον κύριο και ο κύριος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό..εντάξει δεν σχολιάζω το πως έκανε ο κύριος που προσπαθούσα να του μιλήσω ήρεμα και με έβριζε, το αφήνω ασχολίαστο γιατί προφανώς είχε φοβία με τους σκύλους, προφανώς ήταν σε κατάσταση υστερίας και δεν λειτουργούσε λογικά και στην τελική η ευθύνη ήταν όλη δική μου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μάλλον δεν καταλάβατε τι λέω! Δεν έγραψα πουθενά να αφήσεις ανυπάκουο σκύλο ανεξέλεγχτο να κάνει τον κόσμο άνω κάτω για να εκτονωθεί.

Εγραψα να δουλέψει η Κυβέλη τη βασική υπακοή του σκύλου (έδωσα μια ιδέα πως να γίνει αυτό) για να μπορέσει ο σκύλος να τρέξει και να παίξει ελεύθερος χωρίς να ενοχλεί.

Το δεύτερο είναι (για μένα τουλάχιστον) μακράν καλύτερο από τα τραβολογήματα στο λουρί γιατί δεν θελήσαμε να μάθουμε το σκύλο μας 2 πράγματα παραπάνω..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97