Νέος κάτοχος Λαμπραντόρ

Μαίρη Φ.

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
80
0
Οχι "αν δεν θέλει να τη ζευγαρώσει", δεν πρέπει με τίποτα να τη ζευγαρώσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rolleyes:
Καλησπέρα !!!
Είμαι υπέρ της στείρωσης 100 τα 100 , αλλά δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε κάποιον την γνώμη μας , γι αυτό το έγραψα έτσι .
Η δικιά μου άποψη είναι λιγότερα κουτάβια γιατί δεν ξέρουμε που και πως θα καταλήξουν , εξάλλου η στείρωση σε γλυτώνει από διάφορα προβλήματα υγείας της σκυλίτσας σου .

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Σημερα ειχα την αφιξη της Ζωης. Παιξαμε αμεσως μολις ηρθε σπιτι , γνωρισε όλα τα μελη της οικογενειας. Τα παιδια δεν ξεκολουσαν απο κοντά της παρα τις συστασεις μου. Της εβαλα να φαει να πιει . Αφου επαιξα μαζι της για 30 λεπτα περιπου την εβαλα στο παρκο για να ξεκουραστει λιγο. Αμεσως πηρε εναν υπνακο . Το απογευμα θα την παω στον κτηνιατρο για να την εξετασει.

Να και μια φωτογραφια της

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Άκου μιας και την πήρες και τα λόγια πλέον είναι περιττά σκάστης της ένα φιλί στη μουράκλα από 'μενα και να ζήσετε όμορφα μαζί. Κι ό,τι θες ρώτα πάντα θα υπάρχει κάποιος να σου δώσει μια συμβουλή.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Για να εξιλεωθείς θα πρέπει να αποτρέψεις τουλάχιστον τρεις γνωστούς/φίλους που στο μέλλον θα θελήσουν να πάρουν σκυλί από pet shop / BYB :p

Να σου ζήσει και να είναι υγιής!

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Για να εξιλεωθείς θα πρέπει να αποτρέψεις τουλάχιστον τρεις γνωστούς/φίλους που στο μέλλον θα θελήσουν να πάρουν σκυλί από pet shop / BYB :p

Να σου ζήσει και να είναι υγιής!
Χαχαχα ναι θα το κανω .

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Μολις γυρισαμε απο τον κτηνιατρο ολα καλα. Μια τυπικη εξεταση καναμε και ρωτησαμε για 2-3 θεματακια. Μας ειπε για 5 μερες να της δινουμε κοτοπουλο με ρυζι για να αποφυγουμε τυχον διαρροια απο την αλλάγη της τροφης. Πολυ υπνο ριχνει . Παιζει λιγο , πινει το νερο της και λιγο φαγητο και αμεσως κοιμάτε. Ειναι φυσιολογικο? Κανει μερικα παραπονακια οταν την εχω μεσα στο παρκο αλλά μετα απο 5 λεπτα σταματαει. Πηρα και ενα σπρει για το κατουρημα , αυτο που ψεκαζεις την πανα . Κανει δουλεια αυτο?
Γενικα φαινετε να ειναι βολικο σκυλακι
Ολα καλα με την φατσουλα.

Μαίρη Φ.

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
80
0
Αυτο με τον καρκινο και μαλιστα κατα 90% ποιος το λεει???
Εχεις συζητησει κατι τετοιο με τον κτηνιατρο σου? Δεν μπορω να καταλαβω γιατι διαφερουν τοσο πολυ οι αποψεις ακομα και των γιατρων για τη στειρωση. 3 γιατρους που εχω αλλαξει οι 2 ηταν κατα και ο ενας υπερ.
Καλησπέρα !!!
Δεν λέω ποτέ κάτι από το μυαλό μου , πάντα το έχω συζητήσει με κτηνίατρο , πιστεύω ότι οι παλιοί κτηνίατροι έχουν αυτές τις απόψεις περί μη στείρωσης η επιστήμη όμως προχωρά .

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μολις γυρισαμε απο τον κτηνιατρο ολα καλα. Μια τυπικη εξεταση καναμε και ρωτησαμε για 2-3 θεματακια. Μας ειπε για 5 μερες να της δινουμε κοτοπουλο με ρυζι για να αποφυγουμε τυχον διαρροια απο την αλλάγη της τροφης. Πολυ υπνο ριχνει . Παιζει λιγο , πινει το νερο της και λιγο φαγητο και αμεσως κοιμάτε. Ειναι φυσιολογικο? Κανει μερικα παραπονακια οταν την εχω μεσα στο παρκο αλλά μετα απο 5 λεπτα σταματαει. Πηρα και ενα σπρει για το κατουρημα , αυτο που ψεκαζεις την πανα . Κανει δουλεια αυτο?
Γενικα φαινετε να ειναι βολικο σκυλακι
Ολα καλα με την φατσουλα.
Φυσιολογικοτατα τα βρισκω ολα. Πάντως μην περιμενεις να πηγαινει μονη της στην πανα μονο με τη μυρωδια. Θα πρεπει εσυ να την πηγαινεις τις ωρες που υπολογιζεις οτι θα τ' αφησει ή στο επ' αυτοφωρο που λεγαμε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
. Τωρα ελπιζω να πανε ολα καλά μαζι του , αλλωστε ειμαι προθυμος να αναλαβω τις συνεπειες της πράξης μου .
Εύχομαι ποτέ να μην χρειαστεί να αποδείξεις την παραπάνω φράση σου αλλά αν ω μη γένοιτο χρειαστεί να το κάνεις με συνέπεια.

Παντως έχετε δικιο σε αυτα που γραφετε για την προέλευση του σκυλιου και σαφως ειναι καλυτερο να παρεις ενα σκυλι απο σοβαρο εκτροφεα . Αλλα και παλι δεν διασφαλίζεται η μακροχρόνια υγεια του σκυλιού , μειώνονται όμως οι πιθανότητες.
Διαβασα εδώ http://www.labradors.gr/diatrofi.htm οτι η δυσπλασία μπορει να προελθει οχι μονο απο την κληρονομικότητα αλλα και απο το υπερβαλον σωματικο βαρος . Ισχυει κατι τετοιο?
Σαφέστατα και η απόκτηση με τον σωστό τρόπο δεν διασφαλίζει την μακροχρόνια υγεία του σκύλου, όπως λες πολύ σωστά όμως μειώνει τις πιθανότητες για μελλοντικά προβληματα.
Το άρθρο που παραθέτεις δεν λέει ότι η δυσπλασία είναι κληρονομική ή οφείλεται στην διατροφή αποκλειστικά, λέει ότι υπάρχουν κύριοι και δευτερεύοντες αιτιολογικοί παράγοντες. Υπάρχει μεν η προδιάθεση σε ορισμένα σκυλιά αλλά εάν δεν μεγαλώσουν γρήγορα και δεν παχύνουν ποτέ μπορεί το πρόβλημα να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις. Για αυτό και πολλοί εκτροφείς συμβουλεύουν τις junior τροφές να τις σταματάς στον έκτο μήνα ώστε να μην αναπτυχθεί υπερβολικά γρήγορα το κουτάβι. Επίσης ένα φυσιολογικό βάρος εώς χαμηλό, βοηθάει σε όλες αυτές τις παθήσεις.

Το κουτάβι σου είναι πανέμορφo και αξιαγάπητο, να το μεγαλώσεις με υπομονή και αγάπη και έχεις να πάρεις πολλά από αυτό. :)

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Εχω παθει τρελαθει μαζι της, τι πλασμα φοβερο ειναι αυτο. Ειναι πολυ νωρις να αρχισω να την εκπαιδευω? Ειναι 9 εβδομάδων.

Και ενα βιντεακι της

[video=youtube;5rmzZTFsDbc]http://www.youtube.com/watch?v=5rmzZTFsDbc&context=C30a158fADOEgsToPDskKUQxtPczH11YakZDb9HKns[/video]
Για προσεξτε λιγο στο βιντεο προς το τελος μετα το 0,37 που πηδαει μαζευει την ουρα και τρεχει. Μηπως πονεσε από το ατσαλο πηδημα οταν καθησε κατω ? Μετα απο αυτο τρεχει σαν τρελο μεσα στο σαλονι. Με προβληματισε που διπλωσε λιγο το σωμα της και αρχισε να τρεχει γρυλίζοντας .

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εχω παθει τρελαθει μαζι της, τι πλασμα φοβερο ειναι αυτο. Ειναι πολυ νωρις να αρχισω να την εκπαιδευω? Ειναι 9 εβδομάδων.

Και ενα βιντεακι της

Για προσεξτε λιγο στο βιντεο προς το τελος μετα το 0,37 που πηδαει μαζευει την ουρα και τρεχει. Μηπως πονεσε από το ατσαλο πηδημα οταν καθησε κατω ? Μετα απο αυτο τρεχει σαν τρελο μεσα στο σαλονι. Με προβληματισε που διπλωσε λιγο το σωμα της και αρχισε να τρεχει γρυλίζοντας .

Koυκλα ειναι! :) Οχι δεν φανηκε να πονεσε. Αυτο ειναι ενα στυλ τρεξιματος για να σε παρασυρουν να τρεξεις να κυνηγηθειτε να παιξετε. Το κανει κι ο δικος μας κι ειναι 8 χρονων. :D