Νέος κάτοχος Λαμπραντόρ

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Δηλαδη αν παρεις σκυλι εισαγωμενο απο εκτροφεια αυτο διασφαλιζει οτι δεν εγινε αναπαραγωγη απο αδερφια ή οτι οι γονεις του δεν εμφανισαν προβληματα υγειας? Απο οσα ειδα οι περισσοτεροι επαγγελματιες δινουν εγγυηση 1 χρονο μετα απο αυτον τι συμβαινει?
Τα κουταβια εισαγωγης προερχονται απο puppy mills και ειναι οτι χειροτερο υπάρχει στην αποκτηση κουταβιου.
Ψαξτο λιγο αυτο.

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Επομενως δε σε απασχολει και τοσο να ειναι στην εμφανιση αλλα και στο χαρακτηρα "πολυ" Λάμπραντορ;
Δε το λεω απαξιωτικα απλώς ρωταω.
Με απασχολει να ειναι Λαμπραντορ γιατι αυτο μου αρεσει.

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Απο οσο εχω ψαξει υπαρχει στην Ελλάδα 1 εκτροφειο Λαμπραντορ ή κανω λαθος?

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
3 υπάρχουν.

Τωρα αν θες Λάμπραντορ, διοτι σου αρεσει οπως λες, δεν ξερω κατα ποσο θα σου βγει Λαμπραντορ αυτο του ιδιωτη.
Αυτος ο τροπος αποκτησης ειναι λαθος για πολλους λογους. Μπορει να ειναι τζαμπα, αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις σ' αυτη τη ζωη, συνηθως.

Δε θελω να σε αποκαρδιωσω αλλα αν αφιερωσεις μια μερα να ψαξεις καλα οτι διαβαζεις εδω, την επομενη μερα που θα ξαναμπεις να γραψεις θα μας λες ποσο δικιο ειχαμε.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Τα κουταβια εισαγωγης προερχονται απο puppy mills και ειναι οτι χειροτερο υπάρχει στην αποκτηση κουταβιου.
Ψαξτο λιγο αυτο.
ακριβως....δεν ειναι επαγγελματιες, δεν ζουν δηλ. αποκλειστικα οι περισσοτεροι απο αυτο, ελεγχουν τα σκυλια τους, τα δειχνουν σε εκθεσεις για να κρινονται και ως σωστα μορφολογικα, για αναπαραγωγη και συνοδευονται με πιστοποιητικα υγειας απο το εξωτερικο. Επισης ζευγαρωνουν μονο τα σωστα σε χαρακτηρα σκυλια τους.
ο εκτροφεας μπορει επισης να σου πει ποιο σκυλακι βασει χαρακτηρα σου ταιριαζει πιο πολυ...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
ακριβως....δεν ειναι επαγγελματιες, δεν ζουν δηλ. αποκλειστικα οι περισσοτεροι απο αυτο, ελεγχουν τα σκυλια τους, τα δειχνουν σε εκθεσεις για να κρινονται και ως σωστα μορφολογικα, για αναπαραγωγη και συνοδευονται με πιστοποιητικα υγειας απο το εξωτερικο. Επισης ζευγαρωνουν μονο τα σωστα σε χαρακτηρα σκυλια τους.
ο εκτροφεας μπορει επισης να σου πει ποιο σκυλακι βασει χαρακτηρα σου ταιριαζει πιο πολυ...
Ακριβως! Στην περιπτωση μου ζητησα θυμαμαι το πιο ηρεμο της γεννας. Λογω οτι ζω σε διαμερισμα δεν θα μπορουσα να συμβιωσω με ενα μπουνταλα τυπου elvis :). Οντως, ουτε ινδος μυημενος στη φιλοσοφια ZEN δεν ειναι τοσο ηρεμος οσο η lovey. Αυτο και μονο το χαρακτηριστικο καθιστα τη συμβιωση αψογη.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ειναι πολλα τα οφελη πιστεψε με....εχω δυο ετων σκυλι απο εκτροφειο και ειμαι σε συνεχη επικοινωνια για ενα σωρο πραγματα με την εκτροφεα της μεχρι σημερα....για την υγεια της, το χαρακτηρα της, τη περιποιηση της...τα παντα...ειναι "ο ανθρωπος μου" οσον αφορα το σκυλο μου...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Ακριβως! Στην περιπτωση μου ζητησα θυμαμαι το πιο ηρεμο της γεννας. Λογω οτι ζω σε διαμερισμα δεν θα μπορουσα να συμβιωσω με ενα μπουνταλα τυπου elvis :). Οντως, ουτε ινδος μυημενος στη φιλοσοφια ZEN δεν ειναι τοσο ηρεμος οσο η lovey. Αυτο και μονο το χαρακτηριστικο καθιστα τη συμβιωση αψογη.
Δεν είναι μόνο θέμα χαρακτήρα αλλά και φύλλου. Ο Έλβις ειδικά τώρα που έχει και ορμές είναι πολύ ζωηρός. Όταν όμως τον είχα δει στην τοκετοομάδα του ήταν το πιο ήσυχο κουτάβι. Όταν είπα στον εκτροφέα ότι τον επιλέγω για αυτό μου είπε ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα δεις σπίτι σου, και είχε δίκιο.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εδώ ακριβός είναι και το μυστικό της ιστορίας .
Πολύ καλά κάνεις και λες ότι προτιμάς το Labrador γιατί αυτή η φυλή σου αρέσει.
Τι είναι αυτό όμως που μα κάνει να επιλεγούμε μια φυλή;
Είναι όλα αυτά που έχουμε διαβάσει και έχουμε γνωρίσει αναζητώντας πληροφορίες βάση του προτύπου της φυλής .
Αυτό λοιπόν που διασφαλίζει η ελεγχόμενη και επιλεκτική εκτροφή είναι η δημιουργία κουταβιών με όσο το δυνατό καλύτερη προσέγγιση στο πρότυπο φυλής.
Έχοντας διασφαλίσει την ανυπαρξία κληρονομικών παθήσεων , την αποφυγή <<κακού χαρακτήρα >> και διάφορα άλλα.
Ακόμα και ανάμεσα σε καθαρόαιμα σκυλιά η εμπειρία του εκτροφέα δεν επιτρέπει το ζευγάρωμα , γιατί πολύ απλά κρίνει πως τα δυο αυτά σκυλιά δεν έχουν τους απαιτούμενους συνδυασμούς για να μπουν στον κύκλο αναπαραγωγής.
Δεδομένου λοιπόν όταν λέμε <<αγαπώ αυτή τη ράτσα>> και εννοώντας τα χαρακτηριστικά της φυλής , τότε η επιλογή σκύλου από σοβαρό εκτροφέα είναι μονόδρομος.
Θα έχεις ακούσει διάφορους να λένε κατά καιρούς << πήρα έναν τάδε σκύλο αλλά μου βγήκε πολύ άγριος πολύ ξεροκέφαλος πολύ το ένα πολύ το άλλο >>
Σίγουρα δεν φταίει ο σκύλος αλλά τα γονίδια που κάποιος τα συνέθεσε ανεύθυνα.
Φιλικά
Vagelis_ras

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Δεν είναι μόνο θέμα χαρακτήρα αλλά και φύλλου. Ο Έλβις ειδικά τώρα που έχει και ορμές είναι πολύ ζωηρός. Όταν όμως τον είχα δει στην τοκετοομάδα του ήταν το πιο ήσυχο κουτάβι. Όταν είπα στον εκτροφέα ότι τον επιλέγω για αυτό μου είπε ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα δεις σπίτι σου, και είχε δίκιο.
Εχεις δικιο. Το μεγαλυτερο αιτιο της ηρεμιας της ειναι οτι ειναι θυληκια.. Απλά βγηκε και τεμπελα μαζι. Αχτυπητος συνδυασμος. :)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κι εμας πλεον ειναι πολυ ηρεμη στο σπιτι. τερμα τα μασουληματα κι οι ζαβολιες, μπορω ακομα και να φευγω, να την αφηνω χυμα, κι απλα ν αραζει στον καναπε..

Manos δωσε λιγο βαση σ αυτα που λενε. Οσα γραφουμε δεν ειναι επειδη ειμαστε "περιεργοι" ή κατι τετοιο..
Ο ιδιωτης θα σου δωσει ενα σκυλακι που προερχεται απο γονεις που δε ξερεις τι κληρονομικες παθησεις μπορει να κουβαλανε. Πχ η δυσπλασια του ισχυου ειναι πολυ σημαντικη στη φυλή. Θα ναι απο γονεις που δεν εχουν κατεβει σε εκθεσεις αρα δεν μπορεις να ξερεις κατα ποσο ειναι λαμπραντορ!

Το δε σκυλακι μπορει τον καιρο που ταν με τον ιδιωτη να χει ασχημες εμπειριες πχ να το τρομαζε καποιος για πλακα και να του μεινει φοβια, να δαγκωνε και να το χαιδευαν οποτε να σου ναι πιο δυσκολο να το κοψεις, να περπαταγε σε πλακακια και να εμφανισουν προβλημα τα ποδια του...

Εγω περιμενα χρονια μεχρι να παρω λαμπραντορ κι οταν μπορεσα απευθυνθηκα σ εκτροφεα και πηρα ενα καταπληκτικο σκυλι, ακριβως οπως το ηθελα!

Ο εκτροφεας ζευγαρωνει σκυλια ΜΟΝΟ αν αυτα περασουν με επιτυχια τα κτηνιατρικα τεστ (που δειχνουν οτι και το κουταβι θα ναι οκ) , αν εχουν τον σωστο χαρακτηρα, και τη σωστη μορφολογια για Λαμπραντορ.
επισης φερεται σωστα στο κουταβι, ο δικος μας της ειχε μαθει και το crate πριν την παρω!

Αν πας και δεις σκυλια ιδιωτη ή πετ σοπ, και μετα τα συγκρινεις με αυτα των καλων εκτροφεων, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Ακομα και κουταβια εχουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορα, ακομα κι ενας ασχετος βλεπει τις διαφορες στον σκελετο τους!

+ το οτι ο εκτροφεας εχει πολλες γνωσεις και θα σε βοηθαει οποτε το χρειαζεσαι. Κατι που ειναι πολυ σημαντικο στην πορεια

Θες Λαμπραντορ καιρο..γιατι να μη παρεις ενα ΣΩΣΤΟ κουταβι???

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
κοιτουσα ενα εκτροφειο κοκερ πριν λιγα λεπτα, βρηκα στο gallery αυτη τη φωτο και σε σκεφτηκα....

θα μιλησω για τα κοκερ μια πολυ χτυπημενη φυλη ανεξελεγτων γεννων ειτε σε κουταβοπαραγωγους ειτε και σε ιδιωτες....

αν βρεις 5 κοκερ σκυλια ιδιωτων και τα βαλεις στη σειρα σε ενα παγκακι να στηθουν για φωτογραφιση, εγω χαριζω το σκυλο μου....:p

Uploaded with ImageShack.us

με συναντουν στο δρομο και με λυπουνται που αποφασισα να ζω με το διαολισμενο σκυλι που ολο δαγκωνει και δεν στεκεται λεπτο...γιατι αυτο ειναι για τους περισσοτερους αυτος ο σκυλος...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Πραγματικα πριν αποφασισεις πηγαινε σ ενα εκτροφειο! Να δεις ο ιδιος με τα ματια σου τις διαφορες!! Κι ελα μετα να μας πεις αν ειχαμε δικιο ή τα βγαζαμε απ το κεφαλι μας..