Νέος κάτοχος Λαμπραντόρ

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Δυστηχως δεν εχω την δυνατοτητα να παω σε καποιο εκτροφειο γιατι μενω στην Ροδο.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κανονικά αφού γράφει η Κυβέλη είναι υπερβολή να γράψω κι εγώ και πιθανότατα να βαρύνω ανούσια το κλίμα. Εντούτοις όμως θέλω να σε ρωτήσω ManosF κάτι:

γιατί Λαμπραντόρ;

ναι το κατάλαβα ότι σ' αρέσει και σ' ενθουσιάζει το βλέμμα του, αλλά κατ' ουσία τί σ' αρέσει;

Γνωρίζεις πως κάθε σκύλος υπόκειται σε μια χαρακτηροδομή χαρακτηριστική της φυλής του, των ιδιαίτερων γονιών του και οριστικοποιείται απ' τη συμβίωση μαζί μας;

Αλλά και την ίδια την ουσία της ύπαρξης χαρακτήρα την κατανοείς;

Υπάρχει χαρακτήρας και υπάρχουν και ανάγκες και απαιτήσεις της φυλής. Τίς γνωρίζεις; Είσαι έτοιμος;

Τέλος επειδή είδα πως έχεις κήπο ο σκύλος θα είναι φιλαράκι του κήπου, ή δικός σου φίλος; Που σημαίνει θα ζει μαζί σου ως μέλος της οικογενείας σου, ή παρέα με τις αροκάριες;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Για μένα λες γρίφε ; Μα τι γρίφους πετάς βρε παιδί μου; Γιατί αφού γράφω εγώ είναι περιττή η δική σου άποψη!;; Ειλικρηνά δεν κατάλαβα:)

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Την πρωτη φορα που ηρθα σε επαφη με Λαμπραντορ μου εκανε εντύπωση η καλοσύνη του, η αντιληψη του και η αφοσίωση του στον ιδιοκτήτη του , γενικά αυτο το σκυλί εκπέμπει ευγένεια. Το σκυλι δεν με ηξερε αλλα μετα απο 5 λεπτα εκανε σαν τρελό απο χαρα οπότε με αντίκριζε . Ξερω οτι στην φυλη ειναι απαραίτητη η συμβίωση με τον άνθρωπό. Δεν προκειται να γινει φιλος της αυλής . Σημερα πηγα και πηρα παρκο για μωρα, για να την κοιμίζω στο σαλόνι .

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Την πρωτη φορα που ηρθα σε επαφη με Λαμπραντορ μου εκανε εντύπωση η καλοσύνη του, η αντιληψη του και η αφοσίωση του στον ιδιοκτήτη του , γενικά αυτο το σκυλί εκπέμπει ευγένεια. Το σκυλι δεν με ηξερε αλλα μετα απο 5 λεπτα εκανε σαν τρελό απο χαρα οπότε με αντίκριζε . Ξερω οτι στην φυλη ειναι απαραίτητη η συμβίωση με τον άνθρωπό. Δεν προκειται να γινει φιλος της αυλής . Σημερα πηγα και πηρα παρκο για μωρα, για να την κοιμίζω στο σαλόνι .
σωστο! ο εκτροφεας ομως θα σου μιλησει και για τις δυσκολιες του στη συμβιωση σας! π.χ. εχει μια ατελειωτη και πολυ δυσκολη εφηβεια! κοινως, πολυ συχνα σου βγαζει το λαδι...
ο λογος παρακαλω στο βημα στην κυρια Κυβελη! παρακαλω κυρια μου...πειτε μας για το σκυλο σας! :p

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Καλα για την αφοσίωση στον ιδιοκτητη μην παιρνεις και ορκο. Αν απο τη μια βαλεις λιχουδια και απο την αλλη εισαι εσυ και φωναζεις να ρθει, σιγουρα δεν θα δεις την αφοσιωση που περιμενεις...:)

Σιγουρα ομως δεν ζουν μονα τους. Θελουν συνεχεια να ναι απο διπλα σου.

Απ' οτι εχω καταλαβει απο τον 1 χρονο περιπου συμβιωσης ειναι οτι θελουν συνεχεια να τα βαζεις να κανουν κατι. Εχω φτασει να περναω ολο το απογευμα με το να σκαρφιζομαι τι να της αναθεσω. Τη μια κρυβω κροκετες στο μπαλκονι, την αλλη της γεμιζω το KONG, την τριτη παιζουμε διελκυστινδα, της κρυβω το γουρουνακι και το ψαχνει... Χαμος.. Κι ολα αυτα το ιδιο απογευμα. Δε θελω να το παιξω οτι ασχολουμαι και οτι ειμαι γαμω τους ιδιοκτητες. Ειναι και φορες που δεν της δινω σημασια μεχρι τη βολτα. Αλλα ο κανονας ειναι οτι θελουν αποστολές. Να σχολουνται, να μυριζουν κλπ.

Αν τα γουσταρεις ολα αυτα ειναι οκ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επίσης να συμπληρώσω Μάνο ότι ότι έχεις διαβάσει για τα Labrador απευθύνεται στα Labrador. Αν θέλεις Labrador στην όψη και στον χαρακτήρα πρέπει να ψάξεις για καθαρόαιμο. Το να μοιάζει με Labrador δεν θα ευχαριστήσει έναν λάτρης της φυλής. Το ερώτημα είναι... την αγαπάς την φυλή ή απλά είναι ένας ενθουσιασμός?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δυστηχως δεν εχω την δυνατοτητα να παω σε καποιο εκτροφειο γιατι μενω στην Ροδο.
Μιλα στο τηλεφωνο εστω, και καποια στιγμη που θα μπορεις, κανε ενα ταξιδι εδω! Και ν αργησει λιγο δε πειραζει, το καλο πραγμα αργει να γινει!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Επίσης να συμπληρώσω Μάνο ότι ότι έχεις διαβάσει για τα Labrador απευθύνεται στα Labrador. Αν θέλεις Labrador στην όψη και στον χαρακτήρα πρέπει να ψάξεις για καθαρόαιμο. Το να μοιάζει με Labrador δεν θα ευχαριστήσει έναν λάτρης της φυλής.
ακριβως...ξερεις ποσα Λαμπ ειναι υπερκινητικα, νευρικα και πολυ κυριαρχικα με σκυλια του ιδιου φυλου?? αυτα ειναι αποτελεσματα κακης εκτροφης , απο ιδιωτες και bybs δηλαδη..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Ki εγώ επίσης συμβιώνω ένα χρόνο με ένα λαμπ. Πολύ μικρή περίοδος για να έχω ολοκληρωμένη άποψη για την φυλή. Εάν προσεγγίσεις έναν εκτροφέα και του ζητήσεις να σου μιλήσει για τα σκυλιά αυτά θα μάθεις τόσες πολύτιμες πληροφορίες που θα είσαι έτοιμος πραγματικά για να πάρεις την απόφαση, αν τελικά μ'αυτό το σκυλί θέλεις να συμβιώσεις τα επόμενα 10-15 χρόνια.
Εγώ πέτυχα ένα λαμπραντορ πολυ αντιπροσωπευτικό της φυλής από θέμα χαρακτήρα. Πολλές φορές έχω φτάσει να πιστεύω πως το λαμπ πρέπει να ζει μαζί σου , δίπλα σου αλλά συγχρόνως να διαθέτεις και μεγάλο κήπο για να εκτονώνεται. Όχι ότι θα πάει να παίξει μόνο του χωρίς εσένα. Με τίποτα. Αλλά ο σκύλος αυτός θέλει χώρο για να κάνει την σωστή άσκηση. Μπορεί να χοροπηδάει και στο παρκέ , με ολέθρια αποτελέσματα για τα πόδια του. Εάν όμως η άσκηση του γίνεται σε χώμα δεν θα υπάρχει κίνδυνος.
Όλα τα καλά που έχει η φυλή , και ακόμη παραπάνω τα έχει ο σκύλος μου. Είναι ο πιο τρυφερός (για το πιστός εξαρτάται ποιός κρατάει την μπριζόλα) , αισιόδοξος, αστείος, φιλικός , κοινωνικός και περίεργος σκύλος που υπάρχει. Είναι όμως σε πολλές περιπτώσεις και μια βόμβα ενέργειας έτοιμη να εκραγεί..Δεν είναι η πιο εύκολη φυλή όπως συνηθίζεται να ακούγεται από πολλούς. Εγώ πιστεύω ότι ένα λαμπραντορ θέλει αντοχές και υπομονή.

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Για μένα λες γρίφε ; Μα τι γρίφους πετάς βρε παιδί μου; Γιατί αφού γράφω εγώ είναι περιττή η δική σου άποψη!;; Ειλικρηνά δεν κατάλαβα:)
Κομπλιμέντο πήγε να κάνει ο άνθρωπος.....:):)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Κομπλιμέντο πήγε να κάνει ο άνθρωπος.....:):)
Σιγά την γνώστρια Δημήτρη μου. Δέκα μήνες τον έχω τον σκύλο μου και συνέχεια μαθαίνω όπως όλοι μας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Προσπάθησε να κάνεις κάτι...

Δεν ήταν σκοπός μου να επιμείνω στον χαρακτηρισμό επειδή τον είπες!Σκοπός μου είναι να σε ενημερώσω...
Ήθελα απλώς να σου κάνω αισθητό το τι σημαίνει ένας καθαρόαιμος σκύλος, τι σημαίνει pedigree, και τι οφέλη μπορείς να έχεις ψάχνοντας για την φυλή και ανθρώπους που ασχολούνται(εκτροφείς).

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
αγαπητέ μάνο, καλώς να το δεχτείς το σκυλάκι σου, και μακάρι να το πάρεις απο σωστή πηγή
περιμένω και γώ οπως και συ να παρω λάμπ και περιμένω εδώ και καιρό (θα σας ενημερώσω ,έχω εξελίξεις)

πέντιγκρι για μένα σημαίνει:
- ότι ο σκύλος θα είναι μορφολογικά λαμπραντορ

- ότι ο χαρακτήρας του θα είναι ενός λαμπραντόρ

- ότι δεν θα φοβάμαι μην μου πάθει δυσπλασία. Δεν θα παρακολουθώ το σκυλί μου να πονάει όταν πατάει το πόδι του.Δεν θα ψάχνω πανικόλβητη να δω τις διαφορετικές τεχνικές για ορθοπεδική επέμβαση. Δεν θα ψάχνω πανικόβλητη να δω πόσο κοστίζει η επέμβαση στο σκυλί, ή μήπως χρειαστει να βγω στη βουλγαρία διοτι εκει μπορει να μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά. Υπάρχει πολύς κόσμος που το τράβηξε, και το τραβάει αυτό το λούκι και είναι αξιέπαινοι για την αγάπη που δείχνουν στα ζώα τους. Προσωπικά ομως θέλω να το αποφύγω αυτό το λούκι.

- σημαινει επίσης οτι θα έχω πάντοτε δίπλα μου τον εκτροφέα, να με βοηθήσσει και να με συμβουλεύσει. Σε ότι πιθανά χρειαστώ.

Το σκυλί που θα πάρω (πρώτα ο Θεος) θα είναι απο εκτροφείο. Τα χρήματα τα μαζεύω σιγά σιγά εδώ και ενάμιση χρόνο. Διότι δεν είμαι πλούσια για να παίρνω φθηνά πράγματα. Και εδώ μιλάμε για ζωντανό οργανισμό.

Καλή ιδέα το παρκο. Πρέπει να κοιτάξω να παρω και γώ κανενα

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
αγαπητέ μάνο, καλώς να το δεχτείς το σκυλάκι σου, και μακάρι να το πάρεις απο σωστή πηγή
περιμένω και γώ οπως και συ να παρω λάμπ και περιμένω εδώ και καιρό (θα σας ενημερώσω ,έχω εξελίξεις)
περιμενεις σε καμια βδομαδα να δεις τι θα γινει? ;)

MANOSF

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
47
0
Τελος παντων, το σκυλακι που εγραψα θα το παρω γιατι εχω δεσμευτει για αυτο και δεν μου αρεσει να αθετω τον λογο μου. Σας ανακαλυψα αργα. Τωρα ελπιζω να πανε ολα καλά μαζι του , αλλωστε ειμαι προθυμος να αναλαβω τις συνεπειες της πράξης μου . Παντως έχετε δικιο σε αυτα που γραφετε για την προέλευση του σκυλιου και σαφως ειναι καλυτερο να παρεις ενα σκυλι απο σοβαρο εκτροφεα . Αλλα και παλι δεν διασφαλίζεται η μακροχρόνια υγεια του σκυλιού , μειώνονται όμως οι πιθανότητες.
Διαβασα εδώ http://www.labradors.gr/diatrofi.htm οτι η δυσπλασία μπορει να προελθει οχι μονο απο την κληρονομικότητα αλλα και απο το υπερβαλον σωματικο βαρος . Ισχυει κατι τετοιο?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Τελος παντων, το σκυλακι που εγραψα θα το παρω γιατι εχω δεσμευτει για αυτο και δεν μου αρεσει να αθετω τον λογο μου. Σας ανακαλυψα αργα. ... οτι η δυσπλασία μπορει να προελθει οχι μονο απο την κληρονομικότητα αλλα και απο το υπερβαλον σωματικο βαρος . Ισχυει κατι τετοιο?

Kαθολου αργα δεν μας ανακαλυψες αλλα μαλλον δε θελεις να κανεις το σωστο. Βολευεσαι κι εσυ με το φτηνο ή το δωρεαν.

Για ποιον λογο μιλας οταν προκειται για ενα ζωο που θα εχεις στο σπιτι σου για τα επομενα 12-15 χρονια? Αυτο και μονο δεν στηριζει κανεναν λογο σε ΒΥΒ φιλους.

Ναι το υπερβαλλον σωματικο βαρος κατα την αναπτυξη και πολλοι αλλοι παραγοντες μπορουν να δημιουργησουν τετοιο προβλημα. Μεγαλυτερο ρολο απ'ολα παιζει ισως η γεννετικη προδιαθεση, κατι που για το σκυλι που ετοιμαζεσαι να παρεις δεν θα εχεις την παραμικρη ιδεα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τέλος πάντων για να μην οξύνω υπερβολικά τα πράγματα αν και μπορώ να γίνω ιδιαίτερα κακός και επίσης μπορώ να υποστηρίξω αυτά που θα πω και στον κατάλληλο εργαστηριακό χώρο να σου δείξω τι ακριβώς σημαίνει κληρονομικότητα και πόσο επιδρά και ελέγχει τόσο τη χαρακτηροδομή όσο και τις μη ελεγμένων απογόνων παθήσεις, θα προσπεράσω τους λόγους που θέλεις να πάρεις το συγκεκριμένο σκύλο για να μη σου απαντήσω πάνω στο θυμικό περί του λόγου σου που γράφεις, το οποίο μόνο σε θεωρητική βάση μπορώ να το καταλάβω (σε πρακτική βάση κι εφ' όσον μιλάμε για έναν οργανισμό που αναπνέει όπως εσύ και θα εξαρτάται για μια ζωή από 'σενα, δε μπορώ να το καταλάβω).

Θα σου ευχηθώ με το καλό να αποκτήσεις το σκύλο σου και να είσαι σίγουρος 100% ότι τα χρήματα του εκτροφικού σκύλου είναι ελάχιστα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του σκύλου τόσο σε χρήματα όσο και σε χρόνο που θα πρέπει να καλύπτεις για πολλά χρόνια και εύχομαι να είσαι πραγματικά έτοιμος να αναλάβεις αυτές τις ευθύνες ως το τέρμα για τον οποιονδήποτε σκύλο αγοραστό ή μη.

Δεν επικροτώ την κίνηση σου αλλά σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να είμαι εγώ ο γραφικός που πιστεύω στην παντοδυναμία της τήρησης γενεαλογικών δέντρων και να είσαι απ' τους τυχερούς κι ο σκύλος σου απ' τους ζωντανούς και ευτυχείς που υπάρχουν αλλά είναι πολύ λιγότεροι.