Ki εγώ επίσης συμβιώνω ένα χρόνο με ένα λαμπ. Πολύ μικρή περίοδος για να έχω ολοκληρωμένη άποψη για την φυλή. Εάν προσεγγίσεις έναν εκτροφέα και του ζητήσεις να σου μιλήσει για τα σκυλιά αυτά θα μάθεις τόσες πολύτιμες πληροφορίες που θα είσαι έτοιμος πραγματικά για να πάρεις την απόφαση, αν τελικά μ'αυτό το σκυλί θέλεις να συμβιώσεις τα επόμενα 10-15 χρόνια.
Εγώ πέτυχα ένα λαμπραντορ πολυ αντιπροσωπευτικό της φυλής από θέμα χαρακτήρα. Πολλές φορές έχω φτάσει να πιστεύω πως το λαμπ πρέπει να ζει μαζί σου , δίπλα σου αλλά συγχρόνως να διαθέτεις και μεγάλο κήπο για να εκτονώνεται. Όχι ότι θα πάει να παίξει μόνο του χωρίς εσένα. Με τίποτα. Αλλά ο σκύλος αυτός θέλει χώρο για να κάνει την σωστή άσκηση. Μπορεί να χοροπηδάει και στο παρκέ , με ολέθρια αποτελέσματα για τα πόδια του. Εάν όμως η άσκηση του γίνεται σε χώμα δεν θα υπάρχει κίνδυνος.
Όλα τα καλά που έχει η φυλή , και ακόμη παραπάνω τα έχει ο σκύλος μου. Είναι ο πιο τρυφερός (για το πιστός εξαρτάται ποιός κρατάει την μπριζόλα) , αισιόδοξος, αστείος, φιλικός , κοινωνικός και περίεργος σκύλος που υπάρχει. Είναι όμως σε πολλές περιπτώσεις και μια βόμβα ενέργειας έτοιμη να εκραγεί..Δεν είναι η πιο εύκολη φυλή όπως συνηθίζεται να ακούγεται από πολλούς. Εγώ πιστεύω ότι ένα λαμπραντορ θέλει αντοχές και υπομονή.