Μου κόπηκαν τα πόδια..

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
τις προάλλες ήμουν μπροστά σε περιστατικό:
ισε ανύποπτο χρόνο έχει πεταχτεί έξω το ροτ,έχει αρχίσει να κυνηγάει το ημίαιμο το ημίαιμο γύρω γύρω απο τον ιδιοκτήτη του και το αφεντικό του ροτ να προσπαθεί να τον πιάσει...ευτυχώς τον έπιασε και η βόλτα τους συνεχίστηκε κανονικά(και χωριστά φυσικά)
Και δεν ακουστηκε η ατάκα, ''μη φοβασαι να παιξει θελει'';

takos03

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2011
176
2
40
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
τώρα το είδα το θέμα...
Προχθές δεχθήκαμε επίθεση από ένα λυμμένο rot στη γειτονιά μου.. σκηνή που μόνο αν τη ζήσεις μπορείς να καταλάβεις τον τρόμο.

Από προηγούμενο ποστ γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράψω..

"Δυστυχώς δάγκωσε την Ήρα ένα Rottweiler εχθές το απόγευμα και από θαύμα ζει τώρα η καημενούλα..

Ξεκινάμε για την απογευματή μας βόλτα και 100 μέτρα από το σπίτι πίσω από ένα αυτοκίνητο πετάγεται ένα Rottweiler γνωστό στη γειτονία και πάει να αρπάξει την Ήρα. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου, δε γάβγησε, δεν έκανε τπτ, απλά γρύλιζε και έπεσε με τα μούτρα πάνω στην Ήρα μου. Την τραβάω από το λουρί με απίστευτη δύναμη και την πρόλαβα οριακά από το να την τελειώσει για πλάκα. Στην αγκαλία μου πλέον η Ήρα και το Rottweiler να χυμαέι πάνω μου και δαγκώνει την Ήρα πριν προλάβω να την προστατέψω τελέιως με τα χέρια μου. Κλωστάω βαράω μπουνίες, ουρλιάζω και ευτυχώς δεν την είχε πιάσει καλά και την αφήνει.

Η Ήρα να κλάει σαν παλαβή, εγώ να έχω τρομοκρατηθεί απίστευτα και το γ@#$%νο το Rottweiler ξαναχυμάει πάνω μου με στόχο εμένα τώρα. 30 δευτερόλεπτα έδινα μαχη με το Rottweiler και δεν ήξερα τι να κάνω. Τριγύρω κανένας απολύτως και πως τυχαίνει και μπαίνω σε ένα γκαράζ δίπλα στα αμάξια που είχε θυμωνιά με ξύλα και αρπάζω ένα κούτσουρο και αρχίζω και το κοπανάω όπου βρω. Με τα πολλά έφυγε και η καημενη η Ήρα να ουρλίαζει..την λυπηθηκα αφάνταστα.

Κατευθέιαν στο αμάξι, κτηνίατρο και ευτυχώς όλα καλά, κάναμε πλύσεις με ορό στην πληγή, θα παίρνει αντιβίωση για μία βδομάδα και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ψυχολογικά δε ξέρω πως θα το πάρει, για την ώρα πάντως είναι πολύ πεσμένη και τρέμη συνέχεια.

Το Rottweiler είναι ενός τύπου εδώ στην Ηγουμενίτσα που το αφήνει ελέυθερο να κοβει βόλτες. Το έχω ξαναπετύχει έξω πάρα πολλές φορές αλλά κυρίως μεσάνυχτα, ημέρα λίγες φορές. Πηγαίνω στον τύπο μετά τον κτηνίατρο και μου ζήταγε συγγνωμη και δε θα ξαναγίνει κλπ. Αλλά εγω σκέφτομαι να κινηθώ νομικά, αξιζει τον κόπο ή θα τρέχω άδικα?? Στην αστυνομία έχω παέι ήδη για καταγραφή του περιστατικού. "

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Τώρα τελευταία παρατηρώ αρκετά επεισόδια με ροντβάιλερ,όπως κι εμείς οπως είχα πει.
Γιατί βρε παιδιά?
Μήπως όσοι έχετε rott μπορείτε να μου το εξηγήσετε?
Αν και πιστεύω ότι δεν φταίει το κάθε rott,αλλά ο ιδιοκτήτης τους....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Και δεν ακουστηκε η ατάκα, ''μη φοβασαι να παιξει θελει'';
δεν ακουγα τι έλεγαν,αλλά απο τον τρόπο που άρχισε να τρέχει πίσω απο το σκυλί για να το πιάσει δε νομίζω πως υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο και το καταλαβε και ο ιδιος:Ρ παρ'αυτα τα σκυλια του τα βγαζει ακομα λυτα

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
δεν ακουγα τι έλεγαν,αλλά απο τον τρόπο που άρχισε να τρέχει πίσω απο το σκυλί για να το πιάσει δε νομίζω πως υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο και το καταλαβε και ο ιδιος:Ρ παρ'αυτα τα σκυλια του τα βγαζει ακομα λυτα
Συνηθως οποιος εχει λυτο σκυλι και χασει το ελεγχο και ο σκυλος του παει καρφι σε καποιον αλλο σκυλο, το πλεον συνηθισμενο και πυροσβεστικό ειναι αυτο το ''μη φοβασαι, να παιξει θελει''...:rolleyes:

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
Μένω σε ήσυχο βόρειο προάστιο της Αττικής και αντιμετωπίζω συχνά το εξής πρόβλημα. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ημι-υιοθετούν διάφορα αδέποτα, τα οποία τα ταίζουν και τους φτιάχνουν σπιτάκια στα κενά οικόπεδα της περιοχής. Πρόκειται για σκυλιά που ζουν στο δρόμο δηλαδή, τα οποία ταίζονται από κάποιοα οικογένεια. Συχνό είναι το φαινόμενο να δημιουργούνται αγέλες 2-5 σκυλιών. Η απορία μου είναι η εξής: ποιά η ευθύνη των ημι-ιδιοκτητών αυτών των σκυλιών? Τις προάλλες περνώντας με το σκύλο μου δεχττήκαμε επίθεση..παρολίγο σοβαρή!!Είναι πολύ καλό που ταίζουν τα σκυλάκια, αλλά δε θα πρεπε να απευθυνθούν σε μια φιλοζωική, σ'ένα καταφύγειο, ή να ψάξουν να τους βρουν σπίτι?Τα σκυλιά αυτά δένονται τόσο πολύ με την περιοχή τους που πολλές φορές είναι αδύνατο να περάσεις από εκεί, ακόμα και αν είσαι μόνος σου (χωρίς το σκύλο σ). Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό στην περιοχή μου που έχει καταντήσει πολύ ενοχλητικό...
.

Και εγω μενω σε βορειο προαστειο και ακριβως αυτο ειναι το προβλημα μου!! επισης οι ανοικτες αυλες οπου το σκυλι αλωνιζει στη γειτονια που τελικα τη θεωρει και περιοχη του.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
τώρα το είδα το θέμα...
Προχθές δεχθήκαμε επίθεση από ένα λυμμένο rot στη γειτονιά μου.. σκηνή που μόνο αν τη ζήσεις μπορείς να καταλάβεις τον τρόμο.

Από προηγούμενο ποστ γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράψω..

"Δυστυχώς δάγκωσε την Ήρα ένα Rottweiler εχθές το απόγευμα και από θαύμα ζει τώρα η καημενούλα..

Ξεκινάμε για την απογευματή μας βόλτα και 100 μέτρα από το σπίτι πίσω από ένα αυτοκίνητο πετάγεται ένα Rottweiler γνωστό στη γειτονία και πάει να αρπάξει την Ήρα. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου, δε γάβγησε, δεν έκανε τπτ, απλά γρύλιζε και έπεσε με τα μούτρα πάνω στην Ήρα μου. Την τραβάω από το λουρί με απίστευτη δύναμη και την πρόλαβα οριακά από το να την τελειώσει για πλάκα. Στην αγκαλία μου πλέον η Ήρα και το Rottweiler να χυμαέι πάνω μου και δαγκώνει την Ήρα πριν προλάβω να την προστατέψω τελέιως με τα χέρια μου. Κλωστάω βαράω μπουνίες, ουρλιάζω και ευτυχώς δεν την είχε πιάσει καλά και την αφήνει.

Η Ήρα να κλάει σαν παλαβή, εγώ να έχω τρομοκρατηθεί απίστευτα και το γ@#$%νο το Rottweiler ξαναχυμάει πάνω μου με στόχο εμένα τώρα. 30 δευτερόλεπτα έδινα μαχη με το Rottweiler και δεν ήξερα τι να κάνω. Τριγύρω κανένας απολύτως και πως τυχαίνει και μπαίνω σε ένα γκαράζ δίπλα στα αμάξια που είχε θυμωνιά με ξύλα και αρπάζω ένα κούτσουρο και αρχίζω και το κοπανάω όπου βρω. Με τα πολλά έφυγε και η καημενη η Ήρα να ουρλίαζει..την λυπηθηκα αφάνταστα.

Κατευθέιαν στο αμάξι, κτηνίατρο και ευτυχώς όλα καλά, κάναμε πλύσεις με ορό στην πληγή, θα παίρνει αντιβίωση για μία βδομάδα και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ψυχολογικά δε ξέρω πως θα το πάρει, για την ώρα πάντως είναι πολύ πεσμένη και τρέμη συνέχεια.

Το Rottweiler είναι ενός τύπου εδώ στην Ηγουμενίτσα που το αφήνει ελέυθερο να κοβει βόλτες. Το έχω ξαναπετύχει έξω πάρα πολλές φορές αλλά κυρίως μεσάνυχτα, ημέρα λίγες φορές. Πηγαίνω στον τύπο μετά τον κτηνίατρο και μου ζήταγε συγγνωμη και δε θα ξαναγίνει κλπ. Αλλά εγω σκέφτομαι να κινηθώ νομικά, αξιζει τον κόπο ή θα τρέχω άδικα?? Στην αστυνομία έχω παέι ήδη για καταγραφή του περιστατικού. "
περαστικα στην σκυλιτσα σ!!
ολο τετια περιστατικα γυνονται με ροτ ή πιτμπουλ και νωμιζουν ολοι πως μονο αυτες η ρατσες ειναι φονιαδες!! αλλα δν νωμιζω να φτενε αυτα αλλα ο ιδιοκτητης!!

joe

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2011
131
2
πατρα
προχθες το βραδυ πηρα τον σκυλο μου (ροτ)και πηγαμε μια βολτα για περπατημα.Εχω οσο μπορω το νου μου οταν πλησιαζουμε τις πλατειες για ελευθερους σκυλους ,κοσμο κτλ.
Φθανοντας σε μια πλατεια κοιταζω απο μακρυα να δω αν εχει καποιος ελευθερο σκυλο ,(νομιζα) πως δεν υπαρχει τιποτα και την διεσχισα.
Σε καποιο παγκακι καθοταν μια παρεα ,δεν εδωσα σημασια και προχωροντας, ακουω απο πισω μου και λιγο πιο μακρυα μου ,τον ηχο σκυλου που ετρεχε!!:eek:
Κοιταζω και βλεπω απο μακρυα ενα πιτ μπουλ να ερχεται κατα πανω μας.
Ευτυχως προλβαινει ο τυπος και τον πιανει και τον βαζει στο λουρι του.
Καταλαβαινεται βεβαια πως του τα ειπα ενα χερακι ,αλλα το προβλημα μου ειναι αλλο.
Βλεπω συχνα πλεον ελευθερα σκυλια στις πλατειες και οι ιδιοκτητες καθονται και συζητουν .
Αν δεν τον προλαβαινε ξερετε τι θα γινοταν?
Εσεις δεν συνανταται παρομοιο προβλημα με τις βολτες σας?
Πως το αντιμετωπιζετε?
(Εκτος απο το να μην περνας απο τις πλατειες)
εγω τον δικο μου,λογο μικροσωμιας,τον πεταω στο καδο απορρυματων μεχρι ο σκυλος να εχει φυγει σε ασφαλεις αποσταση!!!

pambosq

Member
11 Νοεμβρίου 2011
15
0
λεμεσος ,κυπρο
Οταν πηγαινα βολτα με τον σκυλλο μου παντα περνουσαμε απο ενα σπιτι και ενα μικρο σκυλλακι επαιζε τον μαγκα στην ολιβ ( το σπιτι ειχε περιφραξη) μια μερα την αφησα ελευθερη σε ενα χωραφι , και μολις ειδε τον συγκεκριμενο σκυλλο πηγε πανω του αλλα για καλο του το αφεντικο του τον γυριζε στον αερα να μην τον δαγκωσει και το σκυλλακι εκλαιγε.

tzav21

Member
5 Ιανουαρίου 2012
8
0
φιλε νομιζω οτι εισαι ρατσιστις με τα πιτ και εγω πιτ εχω αλλα ειναι καλος και εσυ δεν εχεις κανενα κανις ο σκυλοσ σου ειναι δυνατος και μπορει να κανει την ιδια ζημια με ενα πιτ

tzav21

Member
5 Ιανουαρίου 2012
8
0
Με τα αδεσποτα / ημιαιμα την παλευω αυτα δεν σε πλησιαζουν παρα πολυ.Ενταξει ,οχι ολα.
Αλλα με τα πιτ δεν νομιζω να περνανε τα φθηνα κολπα μου .
Και δεν νομιζω πως θα ξεμπερδεψουμε ευκολα.
φιλε νομιζω οτι εισαι ρατσιστις με τα πιτ και εγω πιτ εχω αλλα ειναι καλος και εσυ δεν εχεις κανενα κανις ο σκυλοσ σου ειναι δυνατος και μπορει να κανει την ιδια ζημια με ενα πιτ

tzav21

Member
5 Ιανουαρίου 2012
8
0
Επειδή οι πραγματικά επικίνδυνες περιπτώσεις δεν μπορούν να αποφευχθούν με κάποιο τρικ...Αν (όταν, στη δική μου περίπτωση) συμβεί κάτι τέτοιο επικεντρώνομαι στο πως ο δικός μου σκύλος, εγώ, οι περαστικοί ή άσχετοι παρευρισκόμενοι, ο άλλος σκύλος και τέλος ο ιδιοκτήτης του "ελεύθερου" (η σειρά είναι ιεραρχική) θα βγούνε από την "μάχη" χωρίς μεγάλες απώλειες.

Βήμα 1ο

Αφήνω τον δικό μου σκύλο...Με αυτό τον τρόπο "πετυχαίνω" τα εξής:

Δίνω στο σκύλο μου ελευθερία κινήσεων για να υπερασπιστεί τον εαυτό του (με flight or fight) και ταυτόχρονα ελευθερώνω τα χέρια μου για να τα χρησιμοποιήσω στο "μπλοκάρισμα" του "ελεύθερου επιτιθέμενου".

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εξηγήσω κάποια πράγματα...Ναι, δε φοβάμαι τα σκυλιά, μάλλον μέχρι βλακείας.Το σημαντικότερο όμως είναι πως τα σκυλιά μου ήταν πάντα "ελέγξιμα"...Δεν απομακρύνονταν ώστε να χαθούν από φόβο/τρόμο και ήξεραν το "Άστο!", "Stop!" ή "Αus!".

Βήμα 2ο

Αν ο ελεύθερος σκύλος έχει προλάβει να δαγκώσει τον δικό μου ακινητοποιώ το κεφάλι του (ακόμα και "ξαπλώνοντας" πάνω του, με τα χέρια να κρατούν γερά και ακίνητο το κεφάλι) κρατώντας από τα "μάγουλα" ή μάλλον πίσω από τα "μάγουλα" και κάτω από τα αυτά...Αυτό το σημείο (δε ξέρω αν έγινα κατανοητός).

Βήμα 3ο

Φωνάζω (αν μου το επιτρέπουν οι συνθήκες) κάποιον για βοήθεια.Στην καλύτερη περίπτωση τον ιδιοκτήτη του "ελεύθερου" σκύλου.

Με τον δικό μου σκύλο "ασχολούμαι" μόνο όταν έχω σιγουρευτεί πως ο "θύτης" δεν αποτελεί πλέον "απειλή".

Από εδώ και πέρα μπορεί να υπάρχουν πολλά "σενάρια" αλλά πιστεύω ότι έγινε κατανοητή η γενικότερη φιλοσοφία...Σημαντικό "βήμα", επίσης και ο τρόπος "χωρίσματος" εμπλεκόμενων σκύλων (που είναι "δαγκωμένοι" συναμετάξυ τους).

Να τονίσω πως τα παραπάνω δεν εγγυούνται τίποτα και ούτε θα ήθελα να ληφθούν σαν την "απόλυτη λύση"...Είναι απλά αυτό που εγώ επιλέγω.

Το να εμπλακούν δύο σκυλιά δεν είναι "αφύσικο"...Σίγουρα έχουν προηγηθεί λάθη...Η σοβαρότητα όμως των συνεπειών έχει να κάνει με τους ιδιοκτήτες περισσότερο.

Όλοι έχουν δικαίωμα στο "λάθος" και την "κακιά στιγμή" αλλά δεν συγχωρείτε η αδιαφορία.

Δεν "κρατάω κακίες" σε ζώα (ούτε και ιδιοκτήτες, θα έλεγα) απλά φροντίζω να μαθαίνω και από τα λάθη των άλλων (πέρα από τα δικά μου)...:)
μπραβο φιλε μου κατα την γνωμη μου αυτο ειναι το σωστο!!!!!!!

tzav21

Member
5 Ιανουαρίου 2012
8
0
Εμενα παλι μου ερχεται πολλες φορες να αφησω το δικο μου να "στρωσει' κανενα μικροσωμο και τον ιδιοκτητη μαζι,μπας και μαθουν συμπεριφορα και οι δυο.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πιστευουν οτι τα μικρα εχουν δικαιωμα να ορμουν και να δαγκωνουν και τα μεγαλα να το ανεχονται!
δεν ξερεις ποσες φορες το εχω σκεφτει!!!!!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Ρατσιστης με τα πιτ?Δεν θα το ελεγα .Απλα τα φοβαμαι θα ελεγα, οταν συναντιουνται με τον δικο μου.Σαφως και γνωριζω πως τις περισσοτερες φορες φταινε οι ιδιοκτητες και οχι οι σκυλοι μιας και εχω γνωρισει κατα καιρους αξιαγαπητα πιτακια .

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
38
0
Αλεξ/πολη
Μολις τωρα ειδα το θεμα και θα ηθελα να σας πω και γω την δικη μου ,τρομακτικη, εμπειρια απο επιθεση απο αδεσποτο. Πριν απο τρεις μερες και μετα την δουλεια το μεσημερι πηρα τον Jordan για την καθιερωμενη βολτιτσα.
περιπου 150 μετρα απο το σπιτι περνουσαμε απο μια γωνια για να διασχισουμε το δρομο. Βλεπω τοτε απο αριστερα να ερχεται με αγριες διαθεσεις ενα πολυ μεγαλοσωμο ασπρο σκυλι(δεν ξερω ρατσα).Σταματαω αποτομα και ενω αρχισαν να τρεμουν τα ποδια μου και η καρδια μου χτυπουσε σαν τρελη, του φωναξα δυνατα ΦΥΓΕ για να με φοβηθει. Αυτο σταματησε για λιγο με κοιταζε επιμονα και αντι να φυγει ξαναπαιρνει φορα και ορμησε κατα πανω μας.
Εγω μες τον πανικο μου προσπαθησα να παρω αγκαλια τον σκυλο μου για να τον προστατεψω και αυτο ορμησε πανω μου και με εριξε κατω.εκει ακολουθησε μια εφιαλτικη σκηνηοπου πραγματικα παλεβα για να σωθω και εγω και το σκυλι το οποιο ουρλιαζε και ευτυχως ηρθε ενας κυριος ,το χτυπησε με την τσαντα του και μας αφησε.
Ευτυχως δεν τον δαγκωσε πολυ γιατι τον ειχα αναμεσα στα χερια μου αλλα εγω απο το πεσιμο γδαρθηκα στα χερια και χτυπησα την μεση μου. Εδω και τρεις μερες ειμαι σε κατασταση σοκ οπου ανα τεταρτο με πιανουν τα κλαματα
γιατι ξαναφερνω στο νου μου την σκηνη και το σκυλακι μου δεν θελει ουτε εξω απο την πορτα να βγει.
Εννοειτε οτι ξεκινησα πολεμο με τις αρμοδιες αρχες του δημου, πηγα στα ραδιοφωνα και φυσικα στις φιλοζωικες.το ξερω οτι δεν θα γινει τιποτα με τα αδεσποτα αλλα δεν μπορω να αντιδρασω διαφορετικα τωρα.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Το έχω πάθει πολλές φορές!
Κάποιος σκύλος να έρχεται τρέχοντας κατα πάνω μας !
(πάντα όμως για να παίξουν ήμουν τυχερή )

Και με τα μεγάλα όντως υπάρχει λύση με τα μικρά όμως ??
Η Λούνα είναι μόνο 4.5 κιλά !!
Τις προάλλες ένα Γ.Π πήγε να επιτεθεί ευτυχώς που η ιδιοκτήτρια του τον κρατούσε !!
τα έπαιξα !!
Και δεν ήταν πρώτη φορά ! αλλά το ίδιο έχει συμβεί με όποιο Γ.Π έχουμε συναντήσει !!
Μας έχει γρυλίσει και ροτ , οκ εκεί τα είδα όλα !!!!
Δεν ήταν με λουρί .

panoulis

Member
1 Ιανουαρίου 2012
20
0
η λυση ειναι...να κρατάτε όλοι σας απο μία ομπρέλα (μαύρη κατά προτίμηση ) και οι χρήσεις της είναι δύο...πρώτον την χρησιμοποιείς σαν κοντάρι και μπορέις να χτυπήσεις τον ''νταή-αδέσποτο'' που θα σου ορμήσει και δεύτερον πατάς το κουμπάκι και ανοίγεις κανονικά την ομπρέλα και την βάζεις ανάμεσά σας.το σκυλί δεν νομίζω να καταλάβει ότι αυτό το μαυρό πράμα που σας χωρίζει είναι πάνινο...καλο ε?????ε πειτε καλο ε??????

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ