Μου κόπηκαν τα πόδια..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα ελβετικα σουγιαδακια τα λατρευω και εχω παντα ενα μαζι μου, αλλά δυστυχως κανουν τα παντα μέτρια.

Εσυ βεβαια ξερεις καλα από ροτβάιλερ αλλά δεν νομιζω να είναι ο,τι πιο σύνηθες σε διασωση, ιχνηλασια, ευρεση επικινδυνων αντικειμενων, καταδιωξη, ρινγκ, στρατό, αστυνομια, κλπ.

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Μου έχει τύχει κάμποσες φορές το περιστατικό στο παρελθόν.

Ο τρόπος που το αντιμετώπιζα τη χρονική στιγμή της επίθεσης ήταν, να πλησιάσω όσο πιο κοντά γίνεται το αριστερό μου χέρι προς το κλιπ του λουριού και να το κρατήσω όσο πιο σφιχτά γίνεται, ώστε να συγκρατώ τον σκύλο μου σε περίπτωση που θα ήθελε να απαντήσει, (συνήθως τις περισσότερες) να μπω μπροστά στον σκύλο και όλο το υπόλοιπο λουρί που περισεύει να το περιστρέψω σαν έναν έλικα.
Με τον θόρυβο που κάνει και την απότομη θέα της περιστροφής, ο σκύλος κομπλάρει και έτσι κερδίζεται χρόνος και από τις δυο πλευρές.
Το αποτέλεσμα ήταν πάντα να τρέπεται σε φυγή ο επιτιθέμενος σκύλος και αν είναι τσαμπουκάς τουλάχιστον τον ακινητοποιείς μέχρι να τον μαζέψει ο ιδιοκτήτης. Συνήθως τα αδέσποτα δεν επιμένουν....
Σε περίπτωση συμπλοκής όμως αυτό που θα δώσει τη λύση είναι ένα σπρέι κολώνιας.

θυμήθηκα τον Sidney..... :p στο 1:25.....
Koρυφαία η ατάκα στο τέλος από τον Sidney ...χαχαχα!!

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Ναι ισχύει greedy ...εαν έχουν μπλεχτεί για τα καλά στον καυγά, τα ψεκάζεις κοντά στη μύτη όσο είναι δυνατόν, είναι ένα καλό σοκ ώστε να ξεκολλήσουν.

υγ.

όσο πιο φτηνή είναι η κολώνια τόσο πιο αποτελεσματική ...χαχα !!

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
Εχω πολλα περιστατικα να πω αλλα δεν θελω να σας κουρασω, το ενα κατεληξε με δαγκωματια στο μουσουδι μας, πυρετο, κτηνιατρο και αντιβιωση και το αλλο αυτο θα το περιγραψω, ξαφνικα ενω περναω συχνα απο εκεινο το μερος, βλεπω ενα σκυλοσπιτο εξω απο το σπιτι και ενω δεν πλησιασα βλεπω ενα σκουροχρωμο πιτμπουλ να ερχεται γρυλιζοντας με ασχημες διαθεσεις, καθως φορουσα τα καλα μου, γραβατες και τετοια πριν παω στη δουλια (πρωινη βολτα) δεν εχασα χρονο αρχισα να τρεχω, με το πιτμπουλ να μας καταδιωκει για ενα τετραγωνο. αποδειχτηκα γρηγορος και εγω και η Ρουμπι, δεν θελω να φανταστω τι θα γινοτανε, ομως νοιωθω οτι ξεπεσα στα ματια της ρουμπι, ισχυει? Επισης σκεφτομουνα σε παρομοιο περιστατικο αν δεν εχω διαφυγη, να παρω τη Ρουμπι αγκαλια ψηλα και να χωσω κλωτσιες, γιατι ειναι λαθος αυτο?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Με αδέσποτα όταν βλέπω να μας πλησιάζουν και είναι επίμονα με λούζει κρύος ιδρώτας! Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει κι εμείς στο πάρκο λυτά σκυλιά και ιδιοκτήτες να έχουν στήσει πηγαδάκι!
Εκεί ομως που ακόμα το θυμάμαι ήταν με ροντβάιλερ που βγήκε απο την αυλή του σπιτιού έτοιμος για επίθεση στο ρόκυ!
Τώωωωραα???? Παίρνει στάση επίθεσης ο δικός μου,να προσπαθώ να του αλλάξω κατεύθυνση να φύγουμε,να μην υπακούει,σε τίποτα!!
Το ροντβάιλερ να πλησιάζει δείχνοντας δόντια,να δείχνει κι ο ρόκυ,εγώ να τραβάω και σε απόσταση μισού μέτρου τη τελευταία στιγμή,κι αφού ειχε βγει ο κόσμος στα μπαλκόνια απο τη φασαρία,τα γαβγίσματα,τα γρυλίσματα,έρχεται επιτέλους ο ιδιοκτήτης του και τον κράτησε.
Του τα είπα ένα χεράκι αλλά δεν είδα να ιδρώνει το αφτί του,και σιγά σιγά αφού βεβαιώθηκε ο ρόκυ ότι έφυγε ό άλλος φύγαμε!
Οχι πόδια μου κόπηκαν,όχι έχασα το χρώμα μου,τι να σας πω!
Ανεύθυνοι άνθρωποι δυστυχώς!

anna.

Active Member
5 Ιουνίου 2011
29
0
Athens
Μένω σε ήσυχο βόρειο προάστιο της Αττικής και αντιμετωπίζω συχνά το εξής πρόβλημα. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ημι-υιοθετούν διάφορα αδέποτα, τα οποία τα ταίζουν και τους φτιάχνουν σπιτάκια στα κενά οικόπεδα της περιοχής. Πρόκειται για σκυλιά που ζουν στο δρόμο δηλαδή, τα οποία ταίζονται από κάποιοα οικογένεια. Συχνό είναι το φαινόμενο να δημιουργούνται αγέλες 2-5 σκυλιών. Η απορία μου είναι η εξής: ποιά η ευθύνη των ημι-ιδιοκτητών αυτών των σκυλιών? Τις προάλλες περνώντας με το σκύλο μου δεχττήκαμε επίθεση..παρολίγο σοβαρή!!Είναι πολύ καλό που ταίζουν τα σκυλάκια, αλλά δε θα πρεπε να απευθυνθούν σε μια φιλοζωική, σ'ένα καταφύγειο, ή να ψάξουν να τους βρουν σπίτι?Τα σκυλιά αυτά δένονται τόσο πολύ με την περιοχή τους που πολλές φορές είναι αδύνατο να περάσεις από εκεί, ακόμα και αν είσαι μόνος σου (χωρίς το σκύλο σ). Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό στην περιοχή μου που έχει καταντήσει πολύ ενοχλητικό...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
H μόνη λύση που βλέπω είναι αντι να τα ταίζετε έξω να υιοθετήσετε όσοι μπορείτε κάποια και να προωθήσετε και τα υπόλοιπα για υιοθεσία. Τα καταφύγια δύσκολα δέχονται επιπλέον ζώα, δεν έχουν χρηματοδότηση απο το κράτος και περιμένουν από τις δωρέες των πολιτών που λόγω κρίσης δεν αυξάνονται φυσικά.
Σε μία ανάλογη περίπτωση με σκύλο που όντως προκαλούσε πρόβλημα στους σκύλους και στους περαστικούς γιατί ήταν επιθετικό εγώ το πήρα σπίτι και με έκπληξη διαπίστωσα μια εντελώς διαφορετική και φιλική συμπεριφορά με ανθρώπους και σκύλους (τους δικούς μου δλδ).
Προσπάθησε να κάνεις κάτι για αυτά τα σκυλιά αντί απλώς να ενοχλείσαι. (το οποίο το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ φοβάμαι επιθετικά αδέσποτα).

anna.

Active Member
5 Ιουνίου 2011
29
0
Athens
Είναι μια καλή λύση να βγάλω φωτογραφίες από κάποια σκυλάκια και να τις ανεβάσω στο φόρουμ. Ωστόσο, εγώ μιλάω για συμπεριφορές ανθρώπων που τα θεωρούν "δικά" τους τα σκυλιά αυτά (κατά τ'άλλα), απλώς τα έχουν στο δρόμο..με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται και για τα ίδια και για τους περαστικούς! Εάν επιτεθεί στον σκύλο μου ένα τέτοιου είδους "ημι-αδέσποτο" ποιος έχει την ευθύνη?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Είναι μια καλή λύση να βγάλω φωτογραφίες από κάποια σκυλάκια και να τις ανεβάσω στο φόρουμ. Ωστόσο, εγώ μιλάω για συμπεριφορές ανθρώπων που τα θεωρούν "δικά" τους τα σκυλιά αυτά (κατά τ'άλλα), απλώς τα έχουν στο δρόμο..με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται και για τα ίδια και για τους περαστικούς! Εάν επιτεθεί στον σκύλο μου ένα τέτοιου είδους "ημι-αδέσποτο" ποιος έχει την ευθύνη?
Εσύ θα έχεις την ευθύνη, καλώς ή κακώς! Ποιος άλλος να την έχει? Εφόσον μιλάμε για αδέσποτα.

Όταν λες τα θεωρούν δικά τους τι εννοείς? Απλά τα ταϊζουν ή τα πηγαίνουν και στον γιατρό? Έχεις μιλήσει μαζί τους? Δεν τα προωθούν για υιοθεσία? Μήπως να οργανωνόσασταν σαν γειτονιά και να βοηθούσατε αυτά τα ζώα? (εμβολιασμοί, στειρώσεις, προωθήσεις κλπ)
Έτσι και θα τα βοηθήσετε και θα μειώσετε το πρόβλημα της ενόχλησης :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920

Νομικά κανεις..Το ότι τους βγάζουν φαί και νερό δεν σημαίνει ευθύνη για τον νόμο.

anna.

Active Member
5 Ιουνίου 2011
29
0
Athens
Λάρα, τί εννοείς ότι εγώ θα έχω την ευθύνη??Εγώ θα έχω την ευθύνη που θα μου επιτεθούν στο σκύλο, τον οποίο τον πηγαίνω βόλτα με λουρί?Εάν είναι αδέσποτα την ευθύνη την έχει ο Δήμος, εάν όχι ο ιδιοκτήτης.

Για γιατρό δεν ξέρω, αλλά νερό/τροφή/σπιτάκι έξω από το σπίτι τους, τούς βάζουν. Δε λέω σε καμία περίπτωση να τα αφήσουν αβοήθητα, αλλά για μένα δεν είναι λύση αυτή. Βρίσκω δηλ ένα σκυλί, αρχίζω να το ταίζω, το σκυλί δένεται μαζί μου (και με την τροφή που του δίνω..), βρίσκεται έξω από το σπίτι μου για χρόνια (!!), αλλά κατά τ'άλλα δεν είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης και δε φέρω ευθύνη?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "ευθύνη"? Σε ποιον θα απευθυνθείς για να αποδώσεις ευθύνες? Από ποιον θα ζητήσεις...αποζημίωση?

Εάν είναι αδέσποτα, δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, πως να έχει την ευθύνη? Ο Δήμος....έχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα ο δήμος σου?

Η ρεαλιστική λύση, είναι αυτή που σου έγραψα πιο πάνω! Αφού κάποιοι γείτονες ήδη ασχολούνται, οργανωθείτε όλοι μαζί, βοηθήστε τα και παράλληλα βοηθήστε και τους εαυτούς σας! Έχεις μιλήσει ποτέ με τους ανθρώπους που τα ταϊζουν?

Όπως και να`χει τα ζώα για τον νόμο είναι πράγματα. Αν έχουν ιδιοκτήτη, αυτός έχει την ευθύνη, αν δεν έχουν είναι σα να μην υπάρχουν.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
έχω αναγκαστεί να σουτάρω.
έχω αναγκαστεί να πάρω το λύκο αγκαλιά και να τρέξω όσο πιο γρήγορα μπορώ.
και μια φορά με την κοπέλα μου στο δικό της σκύλο που δε γινόταν αλλιώς κοντά στο ολύμπικο που συχνάζει ένας μεγάλος λαλάκας απλά έβγαλε το ροτ απ' το λουρί και ο άλλος σκύλος έφυγε κλαμένος, το αστείο ήταν πως ο τύπος ήρθε να πουλήσει μούρη και τον ρώτησα αν θέλει να δει πως δαγκώνω εγώ κι ο θρασύδειλος έφυγε.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
τις προάλλες ήμουν μπροστά σε περιστατικό:
ιδιοκτήτης ημίαιμου (καπου στα 25 κιλά) στην πρωινή βόλτα συναντάει ιδιοκτητη ροτ που έχει βγάλει το σκυλί του βόλτα χωρίς λουρί και το έχει αφήσει σε χωράφι περιφραγμένο με μια τρύπα απο όπου μπήκε το ροτ,ο ιδιοκτήτης του ημιαιμου με δεμένο το σκυλί μιλάει με τον ιδιοκτητη του ροτ ,πλησιάζουν 2 αδέσποτα πολύ φιλικά,μυρίζουν ,απο εκεί και πέρα καμία φασαρία,σε ανύποπτο χρόνο έχει πεταχτεί έξω το ροτ,έχει αρχίσει να κυνηγάει το ημίαιμο το ημίαιμο γύρω γύρω απο τον ιδιοκτήτη του και το αφεντικό του ροτ να προσπαθεί να τον πιάσει...ευτυχώς τον έπιασε και η βόλτα τους συνεχίστηκε κανονικά(και χωριστά φυσικά)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ