Μερικές σκέψεις..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι υποχρεωτικά!
Ο αριθμός των επαναληπτικών δόσεων εξαρτάται από πολλά πράγματα!
Το πιο απλά ας πούμε είναι το σκεύασμα που χρησιμοποιείται!
Θα σου φέρω ένα παράδειγμα!Πέρσι με την γριπη, σε κάποιες χώρες το ανθρώπινο εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε έπρεπε να χρηγηθεί και επαναληπτική δόση για να επιτύχει επαρκή ανοσοπροφύλαξη και σε κάποιες άλλες όχι!Έχει να κάνει με τα έκδοχα!

Πέρα από αυτό όμως η κάθε χώρα έχει διαφορετικές ανάγκες!Σκέψου το πιο απλό!Ακόμα και σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα υπάρχουν διαφορετικές νόσοι στην Βόρεια από την Νότια και διαφορετικές ανάγκες ελέγχου τους, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διαφορετικές χώρες!

Και ξαναλέω, για πολλά εμβόλια, ακόμα και στα ζώα, το πρώτο μέλημα είναι η προστασία του ανθρώπου, οπότε οι στόχοι και οι κατευθύνσεις αλλάζουν καλώς ή κακώς!

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει κι άλλα, πιο "καταχθόνια" κριτήρια για τις επιλογές, αλλά ας μην είναι πάντα τα σενάρια συνωμοσίας το πρώτο που θα σκεφτούμε!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει κι άλλα, πιο "καταχθόνια" κριτήρια για τις επιλογές, αλλά ας μην είναι πάντα τα σενάρια συνωμοσίας το πρώτο που θα σκεφτούμε!
foibos δεν αμφισβητώ τα όσα λες... Μάλλον είμαι πιο καχύποπτη από τους πολλούς! Συγνώμη κιόλας δηλαδή, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν μόνο αγνά κίνητρα όταν μιλάμε για θέματα που έχουν να κάνουν με κέρδος...

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
συμφωνω και γω..αυτες τις μερες το ψαχνω και γω αρκετα με τα εμβολια (οχι μονο για σκυλακια αλλα και για μας τους ιδιους)..στην γερμανια λοιπον δεν κανουν επαναληπτικα καθε χρονο και πιστευω οτι ειναι πολυ πιο μπροστα απο μας σε οτι αφορα τα σκυλακια..οσο για τα κινητρα και γενικα οσα εχουν δει τα ματια μου για πολλα χρονια...(ευχομαι να μην χρειαστει να τα διαπιστωσει κανεις )...με εκαναν να εχω αμφιβολια για το καθε τι (φυσικα δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν εξαιρεσεις)...διαβαστε αυτο ..http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccine_hepatitis_b.html ....δεν σε κανει να αναρωτιεσαι γενικα για τα εμβολια? ...ομως ειναι δυσκολη αποφαση να μην τα κανεις...πιο ειναι μεγαλυτερο ρισκο..αν ισχυουν οσα διαβασα μαλλον τα εμβολια ειναι το ρισκο τελικα...δεν ξερω παιδια και γω δηλωνω αναποφασιστη...:)...για το μονο που δεν ειμαι αναποφασιστη ειναι οτι στην εποχη μας επιβαλεται να εισαι καχυποπτος...για να κερδισει καποιος χανει καθε αξια και ανθρωπια..

Tolhs87

Banned
Banned
23 Φεβρουαρίου 2011
84
0
Λαρισα
αγαπητη πρεπει να σου πω οτι τα συγκεκριμενα σκυλια που αναφερεις ειμαι σιγουρος οτι ειναι πανευτυχη στην ζωη τους Και λογικο μου φαινεται να ζουνε περρισοτερο απο τα δικα μας που τρεφονται με τις ακριβοτερες τροφες που στην ουσια ειναι σαν να τρεφεται ενας ανθρωπος με ετοιματζιδικο φαγητο καθημερα , που ζουνε μεσα στο καυσαεριο τους θορυβους και γενικωσ στην ανησυχια μιας πολη παρα τη ζωη μεσα στην εξοχη και τον καθαρο αερα , ακομα σιγουρα η καθιστικη ζωη που κανουν σιγουρα τα δικα μας σκυλια ειναι επιβλαβεσταση σε αντιθεση με του χωριου που ολη μερα εργαζονται τρεχουν χοροπηδουν ολο χαρα και σιγουρα οι 2 -3 βολτες που βγαζουμε ολοι τους σκυλους μας δεν ειναι κατι ιδιατερο. Ακομα θα ξερεις οπως και οι παλαιοτεροι ανθρωποι που οι περρισοτεροι ηταν ανεμβολιαστοι χαιραν ακρας υγειας αποκτοντας αντισωματα ετσι γινετε και με τα σκυλια αποκτουν φυσικα αντισωματα . Εκει που θελω να καταληξω οτι το πολυ το ψαξιμο και η υπερφορτωση του οργανισμου του σκυλου με ολα τα παραπανω οπως ειπες και μονη σου μονο καλο δεν κανει(θανατοι συχνα σε μικροτερη ηλικια) .Οπως σου ειπα και πριν αυτα τα σκυλια ειναι πανευτηχη στη ζωη τους διοτι νιωθουν πληρη με τα αγαθα που τους προσφεροντε εκει που ζουνε: εχουν ολο τον χωρο δικο τους , και τις περρισοτερς φορες ειναι μαζι με 2-3 σκυλια κανοντας παρεα και γενικως πολλα αλλα που ηταν στην ζωη του σκυλου πριν γινει ενα κατοικιδιο πολεως και του καναπε . φιλικα παντα :)

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ διαφωνώ ότι τα σκυλιά των πόλεων αναγκάζονται να κάνουν καθιστική ζωή. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το αφεντικό τους.
Επίσης βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως τα σκυλιά των πόλεων περπάτησαν περισσότερο από πολλά (όχι όλα) σκυλιά στα χωριά που δεν έχουν βγει από την αυλή τους.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ διαφωνώ ότι τα σκυλιά των πόλεων αναγκάζονται να κάνουν καθιστική ζωή. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το αφεντικό τους.
Επίσης βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως τα σκυλιά των πόλεων περπάτησαν περισσότερο από πολλά (όχι όλα) σκυλιά στα χωριά που δεν έχουν βγει από την αυλή τους.
Ή που δεν έχουν λυθεί ποτέ από το δέντρο τους...

Tolhs87

Banned
Banned
23 Φεβρουαρίου 2011
84
0
Λαρισα
Eξαρταται για ποια τυπου σκυλια μιλας. Σιγουρα υπαρχουν σκυλια που την εβγαλαν ολη τους την ζωη στο δεντρο . Και δεν ειναι αναγκαστιη προυποθεση να βρισκονται σε χωριο. Αλλα υπαρχουν και αλλα που ολη μερα βοηθουν στις δουλιες και κανουν πολλα αλλα που δεν υπαρχει δυνατοτητα να γινονται καθημερινα στην πολη

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Συμφωνω, οσο μεναμε σε αστικο κεντρο το κοντερ της Λαρας εγραφε καθημερινα για πολλα χρονια 10 χιλιομετρα τη μερα και της Ισιδος κατι λιγοτερο. Τωρα λογω ηλικιας και χρονου τα εχουμε ριξει στο μισο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έχεις δίκιο Tolhs87, απλά είπα και παραπάνω, αυτά που έχω υπ'όψην μου κι έζησαν πολλά χρόνια. Τα δικά μου τα χωριά είναι πεδινά, κι έχουν περισσότερους γεωργούς παρά κτηνοτρόφους, οπότε τα σκυλιά τα έχουν για να προσέχουν τα κοτέτσια, συνήθως δεμένα εκεί κοντά, σε κάνα δέντρο...

Tolhs87

Banned
Banned
23 Φεβρουαρίου 2011
84
0
Λαρισα
Συμφωνω, οσο μεναμε σε αστικο κεντρο το κοντερ της Λαρας εγραφε καθημερινα για πολλα χρονια 10 χιλιομετρα τη μερα και της Ισιδος κατι λιγοτερο. Τωρα λογω ηλικιας και χρονου τα εχουμε ριξει στο μισο.
Ρε παιδες μιλαω για τον μεσο ορο ενταξει μην βαρατε . :D Φυσικα θα υπαρχουν εξαιρεσεις και στις 2 πλευρες...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ακομα θα ξερεις οπως και οι παλαιοτεροι ανθρωποι που οι περρισοτεροι ηταν ανεμβολιαστοι χαιραν ακρας υγειας αποκτοντας αντισωματα ετσι γινετε και με τα σκυλια αποκτουν φυσικα αντισωματα . Εκει που θελω να καταληξω οτι το πολυ το ψαξιμο και η υπερφορτωση του οργανισμου του σκυλου με ολα τα παραπανω οπως ειπες και μονη σου μονο καλο δεν κανει(θανατοι συχνα σε μικροτερη ηλικια) .
Έχαιραν άκρας υγείας όταν το προσδόκιμο επιβίωσης ήταν 20 χρόνια μικρότερο από τώρα και οι παιδικοί και νεογνικοί θάνατοι ήταν στα ύψη;
Όταν ο κόσμος πέθαινε από απλές ασθένειες που η σύγχρονη ιατρική, και με τα εμβόλιά της, έχει κάνει να θεωρούμε αστείο;
Πως ο εμβολιασμός επηρεάζει γενικότερα την ανοσοποίηση για όλα τα άλλα αντιγόνα;

Δεν διαφωνώ ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μόλυνση, η ποιότητα της διατροφής μας, μας επιβαρύνουν, αλλά μήπως εξιδανικεύουμε το παρελθόν;
Εγώ μια φορά, από αυτή την άποψη, σίγουρα δεν θα ήθελα να ζούσα τότε......

Tolhs87

Banned
Banned
23 Φεβρουαρίου 2011
84
0
Λαρισα
Έχαιραν άκρας υγείας όταν το προσδόκιμο επιβίωσης ήταν 20 χρόνια μικρότερο από τώρα και οι παιδικοί και νεογνικοί θάνατοι ήταν στα ύψη;
Όταν ο κόσμος πέθαινε από απλές ασθένειες που η σύγχρονη ιατρική, και με τα εμβόλιά της, έχει κάνει να θεωρούμε αστείο;
Πως ο εμβολιασμός επηρεάζει γενικότερα την ανοσοποίηση για όλα τα άλλα αντιγόνα;

Δεν διαφωνώ ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μόλυνση, η ποιότητα της διατροφής μας, μας επιβαρύνουν, αλλά μήπως εξιδανικεύουμε το παρελθόν;
Εγώ μια φορά, από αυτή την άποψη, σίγουρα δεν θα ήθελα να ζούσα τότε......
Παρεξηγησες καπως το post μου δεν θελω να πω οτι η συγχρονη ιατρικη δεν εχει κανει θαυματα .Αλλα ομως εσυ αναφερεσε στην εποχη των σπηλαιων λογικα να ηταν ετσι τα πραγματα. Εγω αναφερομαι στην εποχη των παππουδων μας η των γωνιων σου αναλογα τι ηλικια εισαι. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπερφορτωνουμε τουσ σκυλους μας με 1000 εμβολια που καταληγουν να επιβαρηνουν απιστευτα το σκυλι .Τι να κανουμε που τα ποναμε τα ατιμα και θελουμε να εξασφαλισουμε το καλυτερο ?? :/

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι όμως!Δεν μιλάω για την εποχή των σπηλαίων!!!!!
Στην Ελλάδα το προσδόκιμο επιβίωσης το 1950 για τους άνδρες ήταν 63,4 έτη και για τις γυναίκες 66,7 ενώ το 2000 76 κι 80 έτη αντίστοιχα!
Δες ΕΔΩ αν θες!
Και η τελευταία μελέτη, που δυστυχώς δεν βρήκα link, δίνει 77 για τους άνδρες κι 82 για τις γυναίκες!
Πάνω από 13 χρόνια διαφορά!
Εντυπωσιακό πιστεύω!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Φοίβο, η συγκεκριμένη έρευνα μπερδεύει το προσδόκιμο με τον μέσο όρο...
Οι ίδιοι αναφέρουν οτι μεγαλώνει το προσδόκιμο λόγω μεγάλης μείωσης της βρεφικής θνησιμότητας...
Δεν αντιλέγω ότι η ιατρική φυσικά και βοηθάει, αλλά αν αφαιρούσαμε τις σωσμένες μάνες, βρέφη,ανθρώπους με νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακά και αιματολογικά νοσήματα, που παλαιότερα απλώς πέθαιναν, ενώ στις μέρες μας ζούνε, το ηλικιακό προσδόκιμο ενός υγιούς ατόμου στις μέρες μας δεν είναι αποδεδειγμένα σαφώς μεγαλύτερο....
Και η απλή ερώτηση είναι αν είναι περισσότερες οι λιγότερες οι πιθανότητες για υγιές άτομο στις μέρες μας, που δεν μπορώ να απαντήσω...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν σε κατάλαβα sea-mol!
Το προσδόκιμο απλοικώς, μέσω αυτού του μέσου όρου "θνησιμότητας" υπολογίζεται!

Αυτό σχετικά με τα υγιή χρονια, υπάρχει ως ξεχωριστή έννοια και μελετάται κι αυτό, αν κι αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες παραπάνω!
Αν έχεις όρεξη δες ΑΥΤΟ

Τώρα, αν τα υγιή χρόνια έχουν αυξηθεί ή μειωθεί, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ποθ πολύ θα με ενδιέφερε, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα φύγουμε off forum αν την ξεκινήσουμε.....