Μερικές σκέψεις..

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Αυτό το απλό που κάνουν στα σκυλιά του χωριού μου κι έχω υπ'όψιν μου ότι έχουν ζήσει πολύ, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω σε δικό μου σκυλί.... (Δηλ. δέσιμο εφ'όρου ζωής κάτω από ένα δέντρο, τίγκα στους ψύλλους-κοντά στις κότες γαρ και τάισμα με ότι αποφάγια μπορείς να φανταστείς, από αλμυρά μέχρι γλυκά και που και πού κανένας καρπός που πέφτει από το δέντρο)

Στο κάτω κάτω ας ζήσει το σκυλάκι μου λιγότερα χρόνια και πιό ποιοτικά ΑΝ αυτό είναι το μυστικό...
Δεν είναι ανάγκη να φτάνουμε στα άκρα! Προσωπική μου άποψη είναι πώς και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα σκυλιά στα χωριά είναι λάθος, αλλά και αυτός που τους έχουμε επιβάλλει εμείς σήμερα!

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
αλλά και αυτός που τους έχουμε επιβάλλει εμείς σήμερα!
Σωστα! Τους επιβαλουμε μια συγκεκριμενη τροφη και ας μην τους αρεσει, τα περιοριζουμε μεσα στα σπιτια μας και δεν τα αφηνουμε ουτε στο μπαλκονι/αυλη/κηπο να βγουν γιατι υπαρχει περιπτωση καποιος να τα φολιασει, τα στειρωνουμε, και αλλα πολλα που τα κανουμε για το καλο τους αλλα τα περισσοτερα ειναι εναντια στη φυση τους. Και που ξερουμε? Ισως καποιο απο αυτα η ο συνδιασμος ολων επιδρουν αρνητικα στη ζωη των σκυλων μας.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Προσωπικά lenaki124 δεν εννοούσα αυτό...
Π.χ. η ζωή στο σπίτι είναι φυσικά προς όφελός τους, αφού ο σκύλος θέλει να είναι μέλος της αγέλης (οικογένειας) και άρα να ζει μαζί της και εφ'όσον βγαίνουν τις απαραίτητες βόλτες... Ή η στείρωση που ανέφερες έχει "υπέρ" στην υγεία τους...

Εγώ δεν αναφερόμουν τόσο σε ιδιοκτήτες, αλλά σ'αυτούς που μπουκώνουν τα σκυλιά μας με φάρμακα, με πολύ συχνά επαναληπτικά εμβόλια και με ότι χημική βλακεία τους κατέβει στο κεφάλι για να κονομήσουν πιο χοντρά! Για τις βιομηχανίες σκυλοτροφών που ούτε κ ο θεός ξέρει τι βάζουν στις "καλύτερες" τροφές που μας πλασάρουν για να μειώσουν το κόστος παραγωγής! Αλλά και στις δικές μας υπερβολές που να ξεροκαταπιεί το σκυλί, το τρέχουμε στο γιατρό! Και στο περιβάλλον της πόλης Στο οποίο ζουν! Όπως είπα και πάλι... Καυσαέρια, παθητικό κάπνισμα, μόλυνση νερού και πολλά άλλα που επιβαρύνουν και τη δική μας υγεία στην πόλη, πόσο μάλλον του σκυλιού που λογικά έχει και πιο αδύναμο ανοσοποιητικό από το δικό μας! Αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν στα χωριά, αλλά δε σημαίνει πως η λύση είναι να απομονώσουμε το σκυλί από την οικογένεια και να το αφήσουμε στην τύχη του! Η λύση είναι κάπου στη μέση!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Π.χ. η ζωή στο σπίτι είναι φυσικά προς όφελός τους, αφού ο σκύλος θέλει να είναι μέλος της αγέλης (οικογένειας) και άρα να ζει μαζί της και εφ'όσον βγαίνουν τις απαραίτητες βόλτες... Ή η στείρωση που ανέφερες έχει "υπέρ" στην υγεία τους...

Εγώ δεν αναφερόμουν τόσο σε ιδιοκτήτες, αλλά σ'αυτούς που μπουκώνουν τα σκυλιά μας με φάρμακα, με πολύ συχνά επαναληπτικά εμβόλια και με ότι χημική βλακεία τους κατέβει στο κεφάλι για να κονομήσουν πιο χοντρά! Για τις βιομηχανίες σκυλοτροφών που ούτε κ ο θεός ξέρει τι βάζουν στις "καλύτερες" τροφές που μας πλασάρουν για να μειώσουν το κόστος παραγωγής! Αλλά και στις δικές μας υπερβολές που να ξεροκαταπιεί το σκυλί, το τρέχουμε στο γιατρό! Και στο περιβάλλον της πόλης Στο οποίο ζουν! Όπως είπα και πάλι... Καυσαέρια, παθητικό κάπνισμα, μόλυνση νερού και πολλά άλλα που επιβαρύνουν και τη δική μας υγεία στην πόλη, πόσο μάλλον του σκυλιού που λογικά έχει και πιο αδύναμο ανοσοποιητικό από το δικό μας! Αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν στα χωριά, αλλά δε σημαίνει πως η λύση είναι να απομονώσουμε το σκυλί από την οικογένεια και να το αφήσουμε στην τύχη του! Η λύση είναι κάπου στη μέση!
Μια διευκρίνηση. Το ανοσοποιητικό των σκύλων δεν είναι ποιο αδύναμο από το δικό μας.

Last edited:

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Μια διευκρίνηση. Τα σκυλιά έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό από το δικό μας.
Και έτσι να είναι, ακόμα χειρότερα που με ένα φτέρνισμα τα τρέχουμε στο γιατρό και δε τα αφήνουμε για κανένα λόγο να αναπτύξουν αντισώματα... Αυτό φυσικά που είπες δε νομίζω να σημαίνει ότι οι συνθήκες που προανέφερα, δεν τα επηρεάζουν.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Και έτσι να είναι, ακόμα χειρότερα που με ένα φτέρνισμα τα τρέχουμε στο γιατρό και δε τα αφήνουμε για κανένα λόγο να αναπτύξουν αντισώματα... Αυτό φυσικά που είπες δε νομίζω να σημαίνει ότι οι συνθήκες που προανέφερα, δεν τα επηρεάζουν.
Εννοοίτε ότι τα επηρεάζουν.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Το πρωτο που λες και ναι και οχι. Και εχει την αναγκη να ζει με την αγελη του αλλα και να τρεξει, να παιξει, να εξερευνησει κατι που δεν εχει τη δυνατοτητα να κανει στις συντομες βολτες που το βγαζουμε. Και πλεον αυτες οι βολτες γινονται αναγκαστηκα με λουρι για να μην φυγει η φαει τπτ απο κατω. Οποτε ακομα και εξω ειναι περιορισμενο. Οσο για τη στειρωση οσα υπερ εχει, την ιδια στιγμη εχει και αλλα τοσα κατα.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Το πρωτο που λες και ναι και οχι. Και εχει την αναγκη να ζει με την αγελη του αλλα και να τρεξει, να παιξει, να εξερευνησει κατι που δεν εχει τη δυνατοτητα να κανει στις συντομες βολτες που το βγαζουμε. Και πλεον αυτες οι βολτες γινονται αναγκαστηκα με λουρι για να μην φυγει η φαει τπτ απο κατω. Οποτε ακομα και εξω ειναι περιορισμενο. Οσο για τη στειρωση οσα υπερ εχει, την ιδια στιγμη εχει και αλλα τοσα κατα.
Βλέπεις λοιπόν που κι εσύ είσαι κάπου στη μέση αναφορικά με το τι είναι τελικά σωστό? Φυσικά υπάρχουν και υπέρ και κατά σε τέτοια θέματα, γι'αυτό και επέλεξα να θίξω προβλήματα που είναι προφανείς "αιτίες κακού". Αν και αυτό που είπες με τη βόλτα, δεν είναι πάντα έτσι, πιστεύω καταλαβαίνεις γιατί και αν το αναλύσω θα είμαι off topic :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μια στιγμή... δεν κατάλαβα; Γιατί νομίζετε πως ένας "υπεύθυνος" ιδιοκτήτης τρέχει περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε το σκύλο στο γιατρό; Δώστε μου ένα παράδειγμα. Τα εμβόλια τα επιβάλλει ο νόμος (τα έχουμε ξανασυζητήσει), οπότε δεν έχει σχέση με την παράνοια του ιδιοκτήτη.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Φυσικα και πρεπει να κανουμε τα εμβολια γιατι απο τη στιγμη που τα σκυλια μενουν μαζι μας ειναι απαραιτητο και γι αυτα κ για εμας. Σε αλλα αναφερομαστε οταν λεμε οτι πανικοβαλομαστε με το παραμικρο εκει που δεν χρειαζεται..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ναι, εντάξει, πανικοβάλλεσαι, αλλά αυτό πώς κάνει κακό στο σκύλο, είναι η απορία μου. (και έχει ως αποτέλεσμα ο σκύλος μας να ζήσει λιγότερο από εκείνο που ζει δεμένος μια ζωή με νεράκι και ψωμάκι)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν κανει κακο στον σκυλο απλα βλεπουμε οτι δν χρειαζεται να ανησυχουμε με το παραμικρο γιατι απ οτι φαινεται τα σκυλια "δν εχουν αναγκη" απο υπερβολικη φροντιδα. Δν αρρωσταινουν με το παραμικρο οπως ισως λανθασμενα νομιζουμε

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Μια στιγμή... δεν κατάλαβα; Γιατί νομίζετε πως ένας "υπεύθυνος" ιδιοκτήτης τρέχει περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε το σκύλο στο γιατρό; Δώστε μου ένα παράδειγμα. Τα εμβόλια τα επιβάλλει ο νόμος (τα έχουμε ξανασυζητήσει), οπότε δεν έχει σχέση με την παράνοια του ιδιοκτήτη.
Πολλοί τρέχουν με το παραμικρό στο γιατρό, εσύ πιθανόν όχι, αλλά πολλοί το κάνουν! Και ο κτηνίατρος με τη σειρά του βρίσκει ευκαιρία να μας γράψει ένα σωρό φάρμακα με αποτέλεσμα τα σκυλιά να μην αναπτύσσουν καθόλου αντισώματα.
Όσο για τα εμβόλια, δε μίλησα για "παράνοια" του ιδιοκτήτη, άλλοι μας επιβάλλουν το πόσο συχνά πρέπει να γίνονται και επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου κατά πόσο η συχνότητα των επαναληπτικών είναι αυτή που πρέπει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ πάντως νομίζω πως το αντίθετο ισχύει, όταν έχει κάτι ο σκύλος μας αργούμε πολύ να πάμε στον κτηνίατρο, ψάχνουμε για συμβουλές μέσω ίντερνετ και δίνουμε φάρμακα μόνοι μας...

Για τα εμβόλια το είχαμε συζητήσει, αν θέλεις να ταξιδέψεις με το σκύλο σου στο εξωτερικό ή να πας σε έκθεση δεν γίνεται να μην εμβολιάζεις κάθε χρόνο... δεν είναι θέμα επιλογής.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Εγώ πάντως νομίζω πως το αντίθετο ισχύει, όταν έχει κάτι ο σκύλος μας αργούμε πολύ να πάμε στον κτηνίατρο, ψάχνουμε για συμβουλές μέσω ίντερνετ και δίνουμε φάρμακα μόνοι μας...

Για τα εμβόλια το είχαμε συζητήσει, αν θέλεις να ταξιδέψεις με το σκύλο σου στο εξωτερικό ή να πας σε έκθεση δεν γίνεται να μην εμβολιάζεις κάθε χρόνο... δεν είναι θέμα επιλογής.
Το ότι δεν είναι θέμα επιλογής σημαίνει ότι είναι το σωστό? Ας πούμε εγώ ούτε πάω το σκύλο μου στο εξωτερικό ούτε θα τον κατεβάσω σε εκθέσεις. Ποιος θα μου πει ποια είναι τα πραγματικά απαραίτητα εμβόλια? Και νομίζω οι περισσότεροι ιδιοκτήτες βρίσκονται στη δική μου θέση! Όσο για τον κτηνίατρο, αυτά που βλέπω λέω! Ακόμα και εδώ μέσα, όποιο πρόβλημα (μικρό ή μεγάλο) κι αν παραθέσει κάποιος για το σκύλο του, η πρώτη και επικρατέστερη συμβουλή είναι "Πήγαινέ τον στον κτηνίατρο να σου πει τη γνώμη του!" Και δε νομίζω να φεύγουμε ποτέ από αυτόν με άδεια χέρια....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το "πηγαινέ τον στον κητνίατρο" πουθ έχω πεί και η ίδια πολλές φορές είναι γιατί για να ρωτάει κάποιος εδώ, προφανώς έχει αρκετά έντονη ανησυχία και καθώς ούτε κτηνίατροι είμαστε, ούτε τηλεδιάγνωση μπορεί αν γίνει είναι η προφανής απάντηση... Το θέμα είναι να βρεις ένα κτηνίατρο που μπορείς να εμπιστευτείς. Μέχρι να συμβεί αυτό μπορεί να αλλάξεις 2-3... Όταν τον/την βρεις με το καλό, ακολουθείς τις οδηγίες...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μισό λεπτό!Μισό λεπτό!
Όλα τα εμβόλια που γίνονται ΕΙΝΑΙ απαραίτητα και δεν γίνονται απλά για τους τύπους και τις εκθέσεις!
Ο εμβολιασμός γίνεται για και για την ασφάλεια των κατοικιδίων μας, αλλά και για την δική μας ασφάλεια, κι ας μας φαίνονται υπερβολικά ή άχρηστα πολλά σε εμάς!
Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο φειδωλοί σε τέτοια θέματα!

Όσο για τον κτηνίατρο, εγώ γνωρίζω αρκετούς που δεν δίνουν αβέρτα κι αχρείαστα φάρμακα!
Τώρα βέβαια το πότε είναι χρήσιμο και πότε άχρηστο ένα φάρμακο και το ποιος θα το κρίνει είναι άλλη μεγάλη συζήτηση!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Δε νομίζω ότι γράφουμε ΠΑΝΤΑ για σοβαρά θέματα... Αλλά εγώ μίλησα και πιο γενικά, το φόρουμ το έφερα ως παράδειγμα... Κι εγώ foibos γνωρίζω περισσότερους κτηνιάτρους που νοιάζονται κυρίως να τα 'κονομήσουν από τις βιομηχανίες που έχουν κάνει συμφωνίες και από τα pet shops τους! Και όχι για το καλό του σκύλου μας! Για τα εμβόλια, να ρωτήσω κάτι? Σε όλες τις χώρες τα επαναληπτικά εμβόλια γίνονται με την ίδια συχνότητα......?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι δεν έχουν όλες οι χώρες τα ίδια πρωτόκολλα εμβολιασμών από όσο ξέρω!

Για τους κτηνίατρους, λοιπόν, είναι στο χέρι σου να ψάξεις να βρεις αυτούς που είναι σωστοί και νοιάζονται για τον σκύλο!
Το ζήτημα βέβαια είναι πως μπορεί κάποιος που δεν είναι σχετικος με τον κλάδο να κρίνει αν το τάδε φάρμακο που έδωσε ο κτηνίατρος έπρεπε να το δώσει ή όχι!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Όχι δεν έχουν όλες οι χώρες τα ίδια πρωτόκολλα εμβολιασμών από όσο ξέρω!

Για τους κτηνίατρους, λοιπόν, είναι στο χέρι σου να ψάξεις να βρεις αυτούς που είναι σωστοί και νοιάζονται για τον σκύλο!
Το ζήτημα βέβαια είναι πως μπορεί κάποιος που δεν είναι σχετικος με τον κλάδο να κρίνει αν το τάδε φάρμακο που έδωσε ο κτηνίατρος έπρεπε να το δώσει ή όχι!
Άρα λογικά κάτι παίζει με τους εμβολιασμούς και τις επαναλήψεις... Το θέμα με τα φάρμακα, το θεωρώ αδύνατον να γνωρίζει κάποιος αν δεν είναι κτηνίατρος ή δεν εμπιστεύεται απόλυτα τον κτηνίατρο του! Και πώς καταλαβαίνεις ποιος κτηνίατρος σου δίνει σωστά πράγματα?! Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά μη λέμε ό,τι θέλουμε....