Μερικές σκέψεις..

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Πριν πάρω τον Diego (κοντευει ενας χρόνος τώρα), η μόνη σχέση που είχα με τα σκυλιά ήταν απο το χωριο αυτα που είχαν οι συγγενείς κυρίως για κυνήγι και να φυλάνε τα ζώα τους.
Αυτά τα σκυλιά λοιπόν όπως το βλέπω τώρα ζούσαν και ζούνε σε άθλιες συνθήκες. Έχουν ένα τρόπο ζωής που όλοι εμείς εδώ στο φορουμ μισούμε και σίγουρα τον κατακρίνουμε. Τα σκυλάκια αυτά λοιπον δεν εχουν κανει ποτε εμβολια, δεν εχουν παρει ποτε χαπια αποπαρασιτωσης, δεν το συζητω για scalibor, αμπουλες, σπρευ κλπ.. Το φαγητο τους είναι τα αποφάγια που περισσεύουν απο το μεσημέρι, και αν δεν περισσέψει τπτ τρώνε λίγο ψωμί. Καμία σχέση με την πανάκριβη ξηρά που αγοράζουμε εμείς. Περνάνε σχεδόν όλη τους τη ζωή δεμένα και πηγαίνουν μόνο μέχρι εκεί που φτάνει η αλυσίδα τους.
Η απορία μου όμως είναι η εξής. Πώς γίνεται αυτά τα σκυλιά να ζουνε περισσοτερο απο το μεσο ορο ζωης των υπολοιπων? Πως γινεται να μην αρρωσταίνουν σχεδόν ποτε και να πεθαίνουν απο βαθια γεράματα?
Τα περισσότερα σκυλιά που είχαν κάποιοι θείοι μου, και ντρέπομαι που το λεω, ζούσαν κάτω απο αυτές τις συνθήκες, έζησαν πάνω απο 15 χρόνια. Μάλιστα ένα απο αυτά πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 18 χρονων:eek: το θυμάμαι απο μικρό κοριτσάκι.
Γιατί τα δικά μας σκυλιά (που τους προσφερουμε τα παντα) με το ζόρι να φτάσουν τα 15 και πεθαίνουν απο καρκίνο και άλλες αρρώστιες? Όσοι γνωστοί μου είχαν σκυλιά εδω Αθήνα πέθαναν στα 11-12. Μήπως κάνουμε κατι λάθος στην προσπαθεια μας να έχουν μια καλυτερη ζωη?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
2.η μεσογειακη διατροφη ειναι η καλυτερη
Ειναι καλυτερα να τρωνε το δικο μας φαγητο απο την ξηρα?? Η ακόμα και σκέτο ψωμί για μέρες?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
τι να σου πω ετσι φαινεται την ιδια απορια ειχα εκφρασει και γω σε ενα θεμα με τις τροφες.πως αυτα τα σκυλια ζουν και βασιλευουν?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ελα ντε? Και δεν ειναι μονο τα φαγητα αλλα ολα οσα ανεφερα. Πραγματικα με εχει βαλει σε σκεψεις αυτο το θεμα.. Οχι οτι θα αρχισω κ γω να φαιρομαι αναλογα στον σκυλο μου, αλλα δεν νομιζω να ειναι τυχαιο πως τα σκυλια στα χωρια ειναι υγιεστατα και ζουνε πολλα χρονια ενω τα δικα μας, ολο και κατι παθαινουν!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Νομιζω οτι ειναι το πρωτο. Σκληραγωγουνται και αποκτουν και αντισωματα.
Ωστοσο δεν πρεπει να ξεχναμε οτι δεν ειναι κανονας. Υπαρχουν και πολλα σκυλια που φευγουν γρηγορα απο ασθενειες και υποσιτισμο.
Απλως τωρα πιανουμε τα παραδειγματα που λεει στο πρωτο ποστ το lenaki124

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ναι φυσικα κ υπαρχουν κ αυτες οι περιπτωσεις, απλα αναφερομουν στα συγκεκριμενα σκυλια που πραγματικα παιδια, καποια απο αυτα δν πηγαινα καν δημοτικο οταν γεννηθηκαν κ πεθαναν προσφατα. Μου φαινεται πολυ περιεργο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Εγώ πιστεύω ότι είπε και ο ice , δεν είναι ο κανόνας, τυχαίνει να ξέρεις κάποιες περιπτώσεις σκύλων που μακροημέρευσαν, δεν είναι όλοι.
Στην φύση ο μέσος όρος του σκύλου ήταν 5-6 χρόνια και εμείς τα κάναμε να ζουν κατά μέσο όρο 10-15 με την καλοπέραση και την ιατρική περιθαλψη και ο λόγος που τα περισσότερα φεύγουν από καρκίνο είναι γιατί έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής που είχαν σε φυσιολογικές συνθήκες.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Βασικά την ίδια απορία είχα κι εγώ, αλλά υποθέτω ότι ξεπερναν την κουταβοπερίοδο, άντε βία το έτος μόνο τα πραγματικά ανθεκτικά, τα υπόλοιπα, "ε, μωρέ, ψώφησε και το πετάξαμε"

Έχω ακούσει πως τα καθαρόαιμα ζούν λιγότερο από τα ημίαιμα.
Εμ... δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά το δικό μου το ημίαιμο, υπο τέτοιες συνθήκες, βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι θα μας είχε αφήσει χρόνους..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ αμφιβάλω αν όντως τα σκυλιά παλαιότερα είχαν μεγαλύτερο προσδόκιμο....
Για την ακρίβεια είμαι σίγουρος ότι δεν είχαν...
Θα φέρω σαν παράδειγμα το χωριό μου....
Εκεί όντως υπήρχαν σκυλιά που ζούσαν μέχρι τα βαθιά γεράματα, αλλά για το κάθε ένα από αυτά από το ένα καλοκαίρι μέχρι το άλλο τουλάχιστον 4-5 είχαν αντικατασταθεί από άλλα....χωρίς να υπολογίζω τα κουτάβια που πέθαιναν πριν κλείσουν μερικούς μήνες ζωής.....
Άσε που για κάποια σκυλιά που λέγαν ότι έζησαν πάρα πολύ, όταν καθόσουν και έβαζες κάτω τις ημερομηνίες και τα γεγονότα τελικά τα χρόνια ήταν πάντα λιγότερα.....
Το ίδιο ισχύει και στα περισσότερα κοπάδια που συναντάω....

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Εγώ δε θα μιλήσω για σκυλιά σε χωριά ή κάτι τέτοιο! Αλλά έχω πάρα πολλά παραδείγματα (+όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση που παραθέτω) που με κάνουν να σκέφτομαι μήπως η "πάρα πολύ καλή" ξηρά τροφή που δίνουμε δεν είναι τελικά κι ό,τι καλύτερο! Επίσης έχω πολλές αμφιβολίες για τα τόσα εμβόλια που τους κάνουμε! Σίγουρα όμως παίζει ρόλο και το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα σκυλιά και οι συνθήκες που υπάρχουν σήμερα! Ατμοσφαιρική μόλυνση- καυσαέρια, μόλυνση του νερου, (ίσως) παθητικό κάπνισμα και πολλά πολλά άλλα σίγουρα επιβαρύνουν πολύ την υγεία των τετράποδων φίλων μας!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Λυπάμαι που το λεω αυτο γιατι νιώθω τύψεις για τον εαυτο μου, το μονο ελαφρυντικό που μου δίνω ειναι οτι τοτε δεν ηξερα κ ημουν μικρος!!

Εχουμε ενα σκυλο στο χωριο του Πατερα μου που τον θυμάμαι απο οταν ημουν πολυ μικρος(τωρα ειμαι 25) κ παντα ηταν δεμενος σε ενα δεντρο με αλυσιδα κ ενα σπιτακι διπλα του! Παντα το τάιζε ο παπους η γιαγια οτι εμενα απο το φαγητο τους η μονο ψωμι που είπατε κ πιο πανω. Πιστευω οτι δεν εχει παει ποτε σε κτηνίατρο να κανει εμβολια εξετάσεις κλπ αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος γιατι στα χωρια μπορει να περνάει κ κανενας κτηνιατρος να βλεπει γενικος τα σκυλια(Λεω μπορει γιατι δεν μενω εκει) ! Ακομα κ πριν 3μηνες που πηγα που ειχα μαθει πολλα για τα σκυλια του εδωσα να φαει κατι της προκοπής κ το εφαγε με μεγαλη ορεξη αλλα ο περιορισμένος χρονος που έμεινα δεν μπορουσα να κανω κ πολλα για αυτον οπως π.χ ενα μπανιο ενα χτένισμα ενα κατι που σιγουρα δεν ειχε κανει ποτε.. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ πραγματικά να τον παρω κ στην Αθηνα μαζι μου να περασει οσο καιρο του μενει περιποιημένος κ καλοβολεμενος δεν ξερω ποσο θα του αρεσει αλλα με θλίβει πολυ που τον ειδα ετσι την τελευταια φορα. Μπορει να ειναι κ κοντα στα 12-15χρονων τωρα δεν θυμάμαι, πιστευετε οτι ενα τετοιο σκυλι θα μπορουσε να μείνει στην αθηνα μεσα σε διαμέρισμα για οσο καιρο του μενει ?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ δε θα μιλήσω για σκυλιά σε χωριά ή κάτι τέτοιο! Αλλά έχω πάρα πολλά παραδείγματα (+όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση που παραθέτω) που με κάνουν να σκέφτομαι μήπως η "πάρα πολύ καλή" ξηρά τροφή που δίνουμε δεν είναι τελικά κι ό,τι καλύτερο! Επίσης έχω πολλές αμφιβολίες για τα τόσα εμβόλια που τους κάνουμε! Σίγουρα όμως παίζει ρόλο και το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα σκυλιά και οι συνθήκες που υπάρχουν σήμερα! Ατμοσφαιρική μόλυνση- καυσαέρια, μόλυνση του νερου, (ίσως) παθητικό κάπνισμα και πολλά πολλά άλλα σίγουρα επιβαρύνουν πολύ την υγεία των τετράποδων φίλων μας!
Το ζήτημα είναι αν αυτά που ξέρεις ότι έζησαν έτσι περισσότερο είναι και περισσότερα από αυτά που έζησαν λιγότερο!

Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι ισχύει για εμάς ισχύει και για τους υπόλοιπους οργανισμούς στους οποίους επιβάλαμε την ζωή μας!Το προσδόκιμο εκτοξεύτηκε!

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Εμένα μου έρχονται στο μυαλό τα γυφτάκια...Χειμώνα καλοκαίρι γυμνά στους δρόμους.Και εγώ είμαι με έναν αποστηρωτή στο χέρι όλη την μέρα...Τρέλα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα μου έρχονται στο μυαλό τα γυφτάκια...Χειμώνα καλοκαίρι γυμνά στους δρόμους.Και εγώ είμαι με έναν αποστηρωτή στο χέρι όλη την μέρα...Τρέλα.
Ναι...μόνο που εσύ δεν έρχεσαι τελικά με λέπρα στο νοσοκομείο.....:p;)

• Like
Reactions: Orilis

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Το ζήτημα είναι αν αυτά που ξέρεις ότι έζησαν έτσι περισσότερο είναι και περισσότερα από αυτά που έζησαν λιγότερο!

Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι ισχύει για εμάς ισχύει και για τους υπόλοιπους οργανισμούς στους οποίους επιβάλαμε την ζωή μας!Το προσδόκιμο εκτοξεύτηκε!
Δε μου φαίνεται παράλογο να έζησαν περισσότερο σκυλιά που έτρωγαν κανονικό φαγητό (άρα λογικά πιο υγιεινό) και δεν έκαναν ένα σωρό μη απαραίτητα εμβόλια! Μη με ρωτήσεις ποια θεωρώ "άχρηστα" δεν έχω απάντηση, αλλά π.χ. το αντιλυσσικό που έχουμε να κάνουμε τώρα εμείς, μου φαίνεται πολύ υπερβολικό!