Μεγαλη αποφαση αγορας ΓΠ...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ποια ειναι ακριβως η χρησιμοτητα του crate?
ειναι για να κλεινεις το σκυλι μεσα οσες ωρες λειπεις απο το σπιτι?
γιατι αυτο μου ακουγεται λιγο σκληρο και δεν νομιζω οτι μπορω να το κανω...
ειναι για να εχει το σκυλι τη φωλια του οταν ειτε εισαι σπιτι και πρεπει να κοιμηθει είτε λειπεις και πρεπει να προστατευτει από καποιο ξεχασμένο καλώδιο που θα μασήσει κλπ. Επισης ειναι για την εκπαιδευση του ιδανικό εργαλειο μιας και καλύτερα να προλαμβάνεις τα λάθη αρα και τις διορθώσεις, παρα να γινονται. Τα σκυλια δεν το βλέπουν ως κλουβι, το βλέπουν ως φωλιά. Σε ενα δωματιο-σπιτι, το σκυλι στρεσάρεται γιατι δεν ελέγχει τον χώρο. Ειναι μικρό αυτο και ο χώρος φαντάζει μεγάλος. Το crate βοηθά να εχεις ενα σκυλι ηρεμο, χωρις ανουσιο στρες, και χωρις να κάνει σοβαρα λάθη στην εκπαιδευση (βλ τουαλέτα μιας και το κουτάβι δεν λερώνει εκει που κοιμάται)

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Σωστα ολα αυτα που ειπε η ghelly αλλα επειδη και εμενα δεν μου αρεσει να μενει ο σκυλος εκει μεσα 8-9 ωρες που ειμαι στην δουλεια π.χ και επειδη εχω εξωτερικο ασφαλη χωρο για τον σκυλο , προτιμω να τον αφηνω στο 2ο.
Ειναι η καλυτερη λυση ομως για το διαμερισμα. Αργοτερα ο σκυλος θα το μαθει και δεν θα χρειαζεται να κλεινεις την πορτα. Θα μπαινει μεσα ετσι και αλλιως απο μονος του.
Το οτι θα ειναι ΓΠ δεν εχει καμια σημασια στο συγκεκριμενο θεμα. Δηλαδη το μαλτεζακι τοσες ωρες που θα μενει ? Ειτε μικρο ειτε μεγαλο σκυλι το θεμα ειναι να μαθει να μενει ηρεμο οταν θα φευγεις απο το σπιτι. Και σε αυτο βοηθαει πολυ το crate.

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
ειναι για να εχει το σκυλι τη φωλια του οταν ειτε εισαι σπιτι και πρεπει να κοιμηθει είτε λειπεις και πρεπει να προστατευτει από καποιο ξεχασμένο καλώδιο που θα μασήσει κλπ. Επισης ειναι για την εκπαιδευση του ιδανικό εργαλειο μιας και καλύτερα να προλαμβάνεις τα λάθη αρα και τις διορθώσεις, παρα να γινονται. Τα σκυλια δεν το βλέπουν ως κλουβι, το βλέπουν ως φωλιά. Σε ενα δωματιο-σπιτι, το σκυλι στρεσάρεται γιατι δεν ελέγχει τον χώρο. Ειναι μικρό αυτο και ο χώρος φαντάζει μεγάλος. Το crate βοηθά να εχεις ενα σκυλι ηρεμο, χωρις ανουσιο στρες, και χωρις να κάνει σοβαρα λάθη στην εκπαιδευση (βλ τουαλέτα μιας και το κουτάβι δεν λερώνει εκει που κοιμάται)
Μπορει ενα κουταβι που ακομα εχει μικρη κυστη, να κρατηθει τοσες ωρες χωρις να τα κανει? Γιατι προχθες κρατησα το κουταβι ενος φιλου για 4,5 ωρες και τα εκανε 5 φορες. Βεβαια στην προκειμενη περιπτωση ημουν μαζι του συνεχως και καθε φορα που τελειωνε το νερο, του το γεμιζα. Στην περιπτωση που μενει μονο του για ωρες μεσα στο crate, δε θα εχει τη δυνατοτητα να πιει τοσο νερο.
Παντως οι εκτροφεις(ειμαι στην αναζητηση Γερμανικου Ποιμενικου) μου ειπαν οτι στο crate θα βαλω απο τη μια μερια το νερο, το φαι και το κρεβατακι του και απο την αλλη την πανα. Και ετσι, αναγκαστικα θα πηγαινει στην πανα να τα κανει.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οχι εννοείται οτι ενα κουτάβι δεν το αφηνεις πανω από 2 ωρες μεσα το crate. Να μάθει πού θα τα κάνει ειπαμε, όχι να σκάσει η κύστη του. Επισης αν αναγκαστεί να μεινει περισσότερες ωρες μπαίνει και πάνα μέσα στο crate διπλα από το κρεβάτι του σκύλου

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
εμένα μου έλαχε ένας σκύλος που έχει μέτρια προς υψηλή ενέργεια και μένω σε διαμέρισμα. επειδή και τα Γ.Π. νομίζω ότι είναι κάπως έτσι θα πρέπει να αναρωτηθείς τα παρακάτω μεταξύ άλλων.

- θα μπορείς να τον πηγαίνεις κάθε μέρα μια ώρα βόλτα βρέξει χιονίσει πέσουν μετεωρίτες στη γη κλπκλπκλπ. θα μπορεί το σκυλί να εκτονώνει την ενέργεια του?
- θα μπορείς να το παίρνεις μαζί σου διακοπές - ταξίδια ή οτιδήποτε άλλο?
- θα μπορείς να έχεις ένα backup plan στην περίπτωση που κάτι πολύ έκτακτο τύχει και εσύ δε μπορείς για 1-2 μέρες να βγάλεις το σκύλο?
- θα μπορείς να διαθέστεις πλήν της μιας ώρας έξω και άλλες ώρες για πρωινή βόλτα, παιχνίδι εκπαίδευση?
- θα μπορείς να φτιάξεις έτσι τη ζωή σου ώστε πάντα να λαμβάνεις υπόψη ότι πλέον δεν είσαι μόνος σου αλλά είσαι υπέυθυνος και για μιά ακόμα ζωη για τα επόμενα 10-12 μακάρι και 15 χρόνια?

Κάποιος μου είπε πρόσφατα όταν τον ρώτησα όλα αυτά και το θεωρώ πολύ εύστοχο:
μελετάω την καθημερινότητά μου και σκέφτομαι πως θα ήταν αν είχα σκύλο σε διαμέρισμα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και θα βρεις την απάντηση που ψάχνεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Κάποιος μου είπε πρόσφατα όταν τον ρώτησα όλα αυτά και το θεωρώ πολύ εύστοχο:
μελετάω την καθημερινότητά μου και σκέφτομαι πως θα ήταν αν είχα σκύλο σε διαμέρισμα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και θα βρεις την απάντηση που ψάχνεις.
Σωστό, μόνο που...αν δεν ξαναείχες ποτέ πριν, την εξ'ολοκλήρου επιμέλεια ενός σκύλου και μάλιστα μεγαλόσωμου, δεν μπορείς να διανοηθείς, πως θα είναι η καθημερινότητά σου :rolleyes:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ο γερμανικος ποιμενικος,,,,,,,,,,, μαδαει,, τριχες παντου,,, οταν ειναι κουταβι και μεινει μονος σε δωματιο ειναι ικανος να καταστρεψει οτι υπαρχει μεσα,,,, εκομα και τοιχους και πορτες,,,, και φυσικα θελει προσοχη απο που θα τον παρεις,,, γιατι ενας στους δυο κερδιζει,,, κουτσαινουν,, ειδικα αυτα που εχουν στυλ βατραχου,,, ειδα παλι ενα χθες το ειχε βγαλει βολτα ο ιδιοκτητης του,,, το πισω δεξι ποδι φοβοταν να το πατησει λες και θα του εφευγε και θα επεφτε κατω,,,,,,,

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Σωστό, μόνο που...αν δεν ξαναείχες ποτέ πριν, την εξ'ολοκλήρου επιμέλεια ενός σκύλου και μάλιστα μεγαλόσωμου, δεν μπορείς να διανοηθείς, πως θα είναι η καθημερινότητά σου :rolleyes:
ναι, αλλά μπαίνεις σε μια διαδικασία προς τη σωστή κατεύθυνση!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ναι αλλά...πως μπορεί να ξέρεις, ποιά είναι η σωστή κατεύθυνση, αν δεν έχεις άποψη;
Βέβαια, απ'το να μην το σκεφτείς καθόλου, κάτι είναι κι αυτό, αλλά...άλλο να το υποθέτεις, κι άλλο να το ζεις...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ο γερμανικος ποιμενικος,,,,,,,,,,, μαδαει,, τριχες παντου,,, οταν ειναι κουταβι και μεινει μονος σε δωματιο ειναι ικανος να καταστρεψει οτι υπαρχει μεσα,,,, εκομα και τοιχους και πορτες,,,, και φυσικα θελει προσοχη απο που θα τον παρεις,,, γιατι ενας στους δυο κερδιζει,,, κουτσαινουν,, ειδικα αυτα που εχουν στυλ βατραχου,,, ειδα παλι ενα χθες το ειχε βγαλει βολτα ο ιδιοκτητης του,,, το πισω δεξι ποδι φοβοταν να το πατησει λες και θα του εφευγε και θα επεφτε κατω,,,,,,,
Λυπάμαι αν έχεις δει κάτι τέτοιο ως καθημερινότητα.
Πιο πολύ λυπάμαι τον σκύλο που έπεσε σε έναν τέτοιο ανεύθυνο και βρωμιάρη ιδιοκτήτη.

Αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, είσαι τακτικός και ξέρεις να συνεννοήσε με τον σκύλο σου(προϋπόθεση να έχεις χρησιμοποιήσει τα σωστά εργαλεία από κουτάβι ώστε να μην στα φάει όλα μέσα στο σπίτι) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!
Αν αυτό που έγραψες είναι η εντύπωση που έχεις για έναν σκύλο(κάνω στην άκρη το ότι ανέφερες τον Γερμανικό Ποιμενικό) τότε πραγματικά λυπάμαι τα ζωντανά που μένουν με ανθρώπους, που δεν τα φροντίζουν, δεν φροντίζουν την υγιεινή την δική τους ως άνθρωποι και δεν ξέρουν πως να χειριστούν έναν σκύλο.
Δεν με ξενίζει επίσης αν αυτός ο άνθρωπος εφόσον δεν φροντίζει για κάποια στοιχειώδη πράγματα δεν ξέρει και τον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου...

Τέλος αν έχεις δει έναν τέτοιο σκύλο με ένα τέτοιο αφεντικό τότε σίγουρα και οι 2 είναι εκτός προτύπου.:D
Και ο ιδιοκτήτης είναι εκτός προτύπου γιατί έχει πάει στο άλλο άκρο και έχει γίνει βρωμιάρης, ανεύθυνος κτλ και ο σκύλος είναι εκτός προτύπου γιατί είναι κουτσός, στραβός και ανάποδος, με την κυριοεκτική έννοια. Άρα δεν μιλάμε για έναν Γερμανικό Ποιμενικό και ούτε για τον μέσο ιδιοκτήτη, όπου αν μη τι άλλο φροντίζει για κάποια πράγματα.
Άρα το συμπέρασμα σου είναι αβάσιμο.:rolleyes:

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Γνωστος μου πηρε απο εκτροφειο Γερμανικο Ποιμενικο.και κουτσενει οπως περιγραφει και ο ferozasea.

Η απαντηση ηταν οτι ετσι κουτσενουν τα μορφολογικα Γ.Π!

Υ.Γ ξερω επαναλαμβανομαι^^

Last edited:

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
Εγώ πιστεύω πως εαν ξέρεις απο πού να πάρεις εναν καλό μορφολογικό γερμανικό ποιμενικό, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα! Και για να σας προλάβω, δεν εννοώ τα μεγάλα και διάσημα εκτροφεία που όλοι γνωρίζουμε, αλλά κάτι μικρά και "ασήμαντα" που δεν τα πιάνει το ματί μας, και κάνουν την καλύτερη δουλεια, γιατί το έχουν σαν χόμπι και οχι σαν κανονική δουλειά, απο την οποία βγάζουν λεφτα. Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι άνθρωποι που πήραν σκύλο για πρώτη φορά μια χαρά τα κατάφεραν. Οι ανεύθυνοι πάλι στην πρώτη δυσκολία θα το ξεφορτωθούν . Έτσι έχουν μάθει να κάνουν, να τα παρατάνε στα δύσκολα.

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι άνθρωποι που πήραν σκύλο για πρώτη φορά μια χαρά τα κατάφεραν. Οι ανεύθυνοι πάλι στην πρώτη δυσκολία θα το ξεφορτωθούν . Έτσι έχουν μάθει να κάνουν, να τα παρατάνε στα δύσκολα.
Ναι! και αυτό!

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Εγώ πιστεύω πως εαν ξέρεις απο πού να πάρεις εναν καλό μορφολογικό γερμανικό ποιμενικό, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα! Και για να σας προλάβω, δεν εννοώ τα μεγάλα και διάσημα εκτροφεία που όλοι γνωρίζουμε, αλλά κάτι μικρά και "ασήμαντα" που δεν τα πιάνει το ματί μας, και κάνουν την καλύτερη δουλεια, γιατί το έχουν σαν χόμπι και οχι σαν κανονική δουλειά, απο την οποία βγάζουν λεφτα. Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου!
Αν η συζητηση ηταν για θεματα οπως η ψυχη,μορφολογια κτλπ μπορει και να συμφωνουσα...αλλα το να κατσεις να ψαξεις εξονιχιστικα εκτροφειο για να μην κουτσενει το σκυλι σου!Νομιζω οτι ειναι απο μονο του τραγικο,για εμενα παντα.

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
Αν η συζητηση ηταν για θεματα οπως η ψυχη,μορφολογια κτλπ μπορει και να συμφωνουσα...αλλα το να κατσεις να ψαξεις εξονιχιστικα εκτροφειο για να μην κουτσενει το σκυλι σου!Νομιζω οτι ειναι απο μονο του τραγικο,για εμενα παντα.
Nαι, δεν λέω οτι δεν είναι τραγικό, απλά τα μικρά εκτροφεία "οικογενειακού" χαρακτήρα βγάζουν πολύ πιο υγιή σκυλιά απο τα μεγάλα που τους ενδιαφέρει τόσο η μορφολογία. Μπορεί το σκυλί να μην είναι και το καλύτερο μορφολογικά, αλλά προσωπικά προτιμώ, να είναι υγιής ο φίλος μου, παρά να έχει την τέλεια μορφολογία και να έχει ενα σορό προβλήματα υγείας για παράδειγμα!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
και απο που ξερεις οτι τα μικρα οικογενειακου τυπου εκτροφεια βγαζουν καλυτερα σκυλια.εχεις παραδειγματα?

GSD For Life

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2013
172
6
29
Μυτιλήνη
και απο που ξερεις οτι τα μικρα οικογενειακου τυπου εκτροφεια βγαζουν καλυτερα σκυλια.εχεις παραδειγματα?
Εχω κάποια υποψιν μου ναι! :rolleyes: Αλλά θα σας θείξω τα εκτροφεία σας, οπότε δεν μιλάω!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γνωστος μου πηρε απο εκτροφειο Γερμανικο Ποιμενικο.και κουτσενει οπως περιγραφει και ο ferozasea.

Η απαντηση ηταν οτι ετσι κουτσενουν τα μορφολογικα Γ.Π!

Υ.Γ ξερω επαναλαμβανομαι^^
Αν ο σκύλος έχει διαπιστωμένο πρόβλημα δυσπλασίας στα ισχύα και ο εκτροφέας του έχει δώσει αυτήν την απάντηση τότε 2 τεινά υπάρχουν:

• Ο εκτροφέας λέει την αλήθεια και ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει να ερμηνεύσει σωστά το βάδισμα του σκύλου
• Ο εκτροφέας κάνει λάθος

Αλλά και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία αγαπητέ Logan δεν υπάρχει συζήτηση...
Κάλλιστα μπορώ να σου πω ότι τα εκτροφικά δείγματα που έχουν πρόβλημα είναι κατά πολύ λιγότερα από τα υγειέσΤΑΤΑ! Και όντως έτσι είναι! Απλώς τείνουμε να παραμένουμε στο αρνητικό των πραγμάτων, όπως είναι φυσικό και να καταγινόμαστε με αυτό. Το χειρότερο δεν είναι αυτό αλλά το ότι σχηματίζεται μια άποψη που βασίζεται σε μια γενική εικόνα που έχουν πολλοί. Κανείς δεν αντιλέγει ότι δεν υπάρχουν δείγματα με προβλήματα. Κανείς όμως δεν κοιτάει και τα υπόλοιπα δείγματα. Δεν σχηματίζεις γνώμη μόνο βάσει των αρνητικών, αλλά και των θετικών!Εκτός και αν σε βολεύει να το κάνεις. Πολλούς τους βολεύει(κυρίως γιατί βαριούνται) να πετάνε ένα "τα Γερμανικά είναι προβληματικά" και να μένουν εκεί.

Εν τέλει "τα Γερμανικά είναι κουτσά". Και τώρα που είπαμε ότι είπαμε και βγάλαμε συμπέρασμα για την φυλή ας μιλήσουμε για κάτι άλλο...ανυπομονώντας πάντα για μια επόμενη συζήτηση όπου θα ξαναπετάξουμε το ίδιο...κλισέ...

Ακόμα περιμένω την αναφορά σου στο τι μέρος του λόγου είναι ο σκύλος του φίλου σου. Έτσι βρε αδερφέ, πληροφοριακά. Και να 'ξερες πόσες φορές έχω ακούσει την φράση περί φίλων που έχουν Γερμανικά που είναι εκτροφικά και έχουν πρόβλημα? Και περεταίρω αναφορά καμία, τουλάχιστον βρε αδερφέ να αποφύγει ο επόμενος την αγορά ενός τέτοιου σκύλου. Αλλά ξέρω...επαναλαμβάνομαι και 'γω...

Και τώρα αν δεν σου κάνει κόπο πες μας -εφόσον δεν λες τίποτα παραπάνω- γιατί ξαναέγραψες το ίδιο πράγμα. Νομίζεις ότι δεν το ξέρουμε? Το ξέρουμε! Νομίζεις ότι είπες κάτι με αυτό που έγραψες? Σε αυτό το forum (τουλάχιστον) έχει γραφεί άπειρες φορές η φράση που είπες, περί πρόβληματικού σκύλου. Λίγες φορές όμως προχώρησαν παραπάνω και ενημέρωσαν τους υπόλοιπους. Κοινώς "να 'χαμε να λέγαμε" κατάσταση...

Υ.Γ.: Για να συνεριστώ και να προσθέσω μια ανούσια(?) άποψη και εγώ θα πω ότι έχω πολλούς γνωστούς και φίλους που έχουν εκτροφικά δείγματα Γερμανικών Ποιμενικών διαπιστωμένα με εξετάσεις δυσπλασίας HD-ED απεσταλμένα στο SV και είναι υγιέστατα. Και επειδή αριθμητικά είναι πιο πολλοί από τον έναν και μοναδικό φίλο σου, σε νίκησα...:dohh:!Άρα δεν χρειάζεται να το ξαναγράψεις σε κάποιο topic ενός υποψήφιου ιδιοκτήτη ότι τα Γερμανικά Ποιμενικά είναι προβληματικά γιατί θα γράψω από κάτω ότι δεν είναι εφόσον αριθμητικά σε κερδίζω...

Ουσιαστικά παιδιά, για να σοβαρευτούμε, αν δεν το έχετε καταλάβει αυτό κάνουμε. Μετράμε ποιανού οι φίλοι και οι γνωστοί έχουν προβληματικά ή υγιή δείγματα Γερμανικών Ποιμενικών και αυτό το συμπέρασμα μόνο αντικειμενικό δεν είναι. Για να μην πω ότι είναι κακό πρώτα για τον ενδιαφερόμενο που ψάχνει και έπειτα για τον ίδιο που το ξεστομίζει. Και την ουσιά του πράγματος την χάνουμε με το να λέμε και να ξαναλέμε το ίδιο πράγμα που αποδεδειγμένα είναι αβάσιμο και στηρίζεται σε προσωπικές απόψεις. Συγγνώμη αλλά γι'αυτόν που ψάχνει κάτι αντικειμενικα, αυτό δεν τον βοηθάει, αλλά τον παραπληροφορεί και του δυσκολεύει την ζωή. Σχηματίζει λάθος γνώμη από μη αντικειμενικούς ομιλητές, οι οποίοι ομιλητές δεν στηρίζουν ποτέ τα λεγόμενα τους(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).