Μία μικρή εμπειρία ζωής

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Κοιτα, υπάρχουν τα γενικά χαρ/κα της φυλης και τα πιο ειδικα που αλλαζουν απο κουταβι σε κουταβι της ιδιας φυλης.

Τα Λαμπραντορ ειναι καταλληλα σκυλια για τα παιδια αφου δεν εχουν ιχνος επιθετικοτητας μεσα τους.
Ομως μεγαλο ρολο παιζουν οι γονεις του κουταβιου. Κι αυτους πρεπει να του δεις και να τους τεσταρεις.
Δεν σας κρυβω οτι οταν πηγα να δω τους γονεις της δικιας μου -και στον πατερα και στη μητερα- αφου τους πλησιασα και παιζαμε, καποια στιγμη τα τσιμπησα στη γουνα για να δω πως θα αντιδρασουνε (αν θα προσπαθησουν να δαγκωσουν κλπ). Δεν αντεδρασαν καθολου ασχημα.

Αποτελει κι αυτο μια μικρη ενδειξη αντιδρασης και συμπεριφορας.

:)

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Κατα την αποψη μου, εχοντας και καποια εμπειρια απο συμβιοση, θα προτεινα Αγγλικο Μπουλντογκ, θυληκο... Αθορηβο, καθαρο, ησυχο... 2 Μικρες βολτες ειναι αρκετες, δεν χρειαζεται εκτονωση, ΥΠΕΡΑΓΑΓΠΑ ολα τα παιδεια και το καλυτερο, δεν ενοχλει κανενα... Πραγματικα, παιρναει απαρατηρητο... Οπου θες των παιρνεις και δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Το μονο του προβλημα ειναι η ζεστη...

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Θα διαφονησω λιγο... :) Στην γειτονια μου, σχεδον καθε σπιτι εχει σκυλο. Υπαρχουν και 3 Λαμπραντορ, σε 3 διαφορετικα σπιτια... Ε λοιπον, τα πιο επηθετικα σκυλια τις γειτονιας ειναι αυτα. Μια μερα το ενα μας επιτέθηκε και δαγκοσε την σκυλιτσα μου. Αυτη ουτε που κηνηθηκε, εμεινε και εβλεπε... Δεν ξερω γιατι, αλλα αλλη εντιποση μου δεινουν τα Λαμπραντορ μεσα απο τις εμπειριες μου...

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Α ναι, το ξεχασα... Χαλαλι ομως το ροχαλιτο μπροστα στα αλλα ολα... Πραγματικα ειναι απιστευτα σκυλια. Νομιζω, ειναι καθρεπτες. Οτι τους δειξεις καποια συγκεκριμενη στιγμη, τοτε ακριβος ετσι συμπεριφερονται....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Θα διαφονησω λιγο... :) Στην γειτονια μου, σχεδον καθε σπιτι εχει σκυλο. Υπαρχουν και 3 Λαμπραντορ, σε 3 διαφορετικα σπιτια... Ε λοιπον, τα πιο επηθετικα σκυλια τις γειτονιας ειναι αυτα. Μια μερα το ενα μας επιτέθηκε και δαγκοσε την σκυλιτσα μου. Αυτη ουτε που κηνηθηκε, εμεινε και εβλεπε... Δεν ξερω γιατι, αλλα αλλη εντιποση μου δεινουν τα Λαμπραντορ μεσα απο τις εμπειριες μου...
λαμπραντορ σε λαθος χερια αγαπητο μελος....
ειναι μια φυλη που θελει ασκηση και πολλη εκτονωση....αν ειναι παπιμιλατα και δεν εχουν κανει εκπαιδευση και ζουν υπο ακαταλληλες συνθηκες λογικο ειναι να ειναι επιθετικα....διαβασε για τη φυλη και ενημερωσου πριν βγαλεις συμπερασματα...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Α ναι, το ξεχασα... Χαλαλι ομως το ροχαλιτο μπροστα στα αλλα ολα... Πραγματικα ειναι απιστευτα σκυλια. Νομιζω, ειναι καθρεπτες. Οτι τους δειξεις καποια συγκεκριμενη στιγμη, τοτε ακριβος ετσι συμπεριφερονται....
μου ειναι συμπαθεσταστα...
εχουν ομως πολλα προβληματα υγειας και προβλημα με τη ζεστη....και η Ελλαδα εχει μπολικη απο αυτη....

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Κοιτα δεν τα ξερω τα συγκεκριμενα σκυλια που αναφερεις.
Οπως προειπα το βασικο χαρ/κο της φυλης ειναι η παντελής ελλειψη επιθετικοτητας.
Απο την αλλη αν δεν ξερεις να μεταχειριστεις και να μεγαλώσεις ενα σκυλο, οχι Λαμπραντορ, μα καναρίνι να παρεις, επιθετικο και νευρικο θα βγει.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
αυτη που εβλεπε ηταν η ιδιοκτητρια? γιατι της επιτεθηκε ηταν λυτα??

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
αυτη που εβλεπε ηταν η ιδιοκτητρια? γιατι της επιτεθηκε ηταν λυτα??
Η σκυλιτσα μου ηταν αυτη που δεκτηκε την επιθεση και το δαγκομα και εμεινε και εβλεπε καθουμενη. Το αφεντικο του Λαμπραντορ, ηταν εκει και επλεννε το αυτοκινητο του και το ειχε δεμμενο εκει εξω. Το λαμπραντορ εκοψε το σχοινη και μας επιτεθηκε... Δεν κροινω τα Λαμπραντορ... Οπως προειπα, μεσα απο τις εμπειριες μου ειναι αυτα που βλεπω και γραφω. Δεν σημαινει οτι ολα τα Λαμπραντορ ετσι ειναι...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Η σκυλιτσα μου ηταν αυτη που δεκτηκε την επιθεση και το δαγκομα και εμεινε και εβλεπε καθουμενη. Το αφεντικο του Λαμπραντορ, ηταν εκει και επλεννε το αυτοκινητο του και το ειχε δεμμενο εκει εξω. Το λαμπραντορ εκοψε το σχοινη και μας επιτεθηκε... Δεν κροινω τα Λαμπραντορ... Οπως προειπα, μεσα απο τις εμπειριες μου ειναι αυτα που βλεπω και γραφω. Δεν σημαινει οτι ολα τα Λαμπραντορ ετσι ειναι...
ΟΚ....επειδη ειπες οτι θα διαφωνησεις με το χαρακτηρα τους...κι εμενα μια φιλη μου δεχτηκε ασχημη επιθεση απο golden....πικρα....η φυλη ομως ειναι εξαιρετικη....συνεπως το παιδι σου και το σκυλι σου, οπως το μαθεις...

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
μου ειναι συμπαθεσταστα...
εχουν ομως πολλα προβληματα υγειας και προβλημα με τη ζεστη....και η Ελλαδα εχει μπολικη απο αυτη....
Μην το πεις για προβληματα υγειας. Εμενα 2 χρονών και κανενα προβλημα υγειας δεν ειχαμε. Οσο για την ζεστη, ειναι ενα προβλημα που αντιμετοπιζεται πολυ πολυ ευκολο, αν ειναι μεσα στο σπιτι ο σκυλος, τοτε δεν υπαρχει θεμα, αν ειναι έξω τοτε με την καταλληλη περηφραξη μια χαρα θα ειναι... Εγω απο Κύπρο ειμαι, σε παραλιακη πόλη οπου εχουμαι παρομοιος αρκετο ηλιο....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Μην το πεις για προβληματα υγειας. Εμενα 2 χρονών και κανενα προβλημα υγειας δεν ειχαμε. Οσο για την ζεστη, ειναι ενα προβλημα που αντιμετοπιζεται πολυ πολυ ευκολο, αν ειναι μεσα στο σπιτι ο σκυλος, τοτε δεν υπαρχει θεμα, αν ειναι έξω τοτε με την καταλληλη περηφραξη μια χαρα θα ειναι... Εγω απο Κύπρο ειμαι, σε παραλιακη πόλη οπου εχουμαι παρομοιος αρκετο ηλιο....
παντα ετσι να'ναι στο ευχομαι....ομως φημιζονται για αυτο....αναπνευστικα και δερματικα....στις πτυχωσεις τους...
Απο την Κυπρο πηρα τη δικη μου!! :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
oxa,
μην κρίνεις μια ολόκληρη φυλή, από 1 παράδειγμα δικό σου.
Είναι εξαρχής λάθος αντιμετώπιση.

Πόσο μάλλον όταν λες
Μην το πεις για προβληματα υγειας. Εμενα 2 χρονών και κανενα προβλημα υγειας δεν ειχαμε.
με απόλυτο τρόπο.

Μπορείς να μου αποδείξεις ότι ισχύει αυτό που λες (με κάποια έρευνα σοβαρή ας πουμε; ),γιατί εγώ το αντίθετο έχω ακούσει.
Το "το δικο μου σκυλάκι είναι μια χαρά 2 χρονών" δεν είναι επιχείρημα.

Φιλικά στο λέω, διότι όταν γρ'αφουμε δημόσια, ίσως κάποιοι παραπλανηθούν από τα λόγια μας :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο εκπαιδευτής που σας "κουράρει" σας πρότεινε να τον δώσετε?
Αν ξανά έρθετε σε μία δύσκολη στιγμή θα το βάλετε πάλι στα πόδια..?
Δηλαδή το..θέλω σκύλο, άλογο, γουρούνι δεν είναι απαραίτητα και επιχείρημα για να το αποκτήσω..
Όχι πως δεν θα προσπαθήσετε για να αποφύγετε τα προηγούμενα.., αλλά ένας σκύλος είναι μεγάλη υπόθεση και μεγάλη υποχρέωση που κρύβει εκπλήξεις..το έχετε σκεφτεί αυτό?

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
Παντα φιλικα... Αλλα οπως προειπα και πιο πανω, μεσα απο τις δικες μου εμπειριες γραφω, και οτι πω, ειναι αυτα που βλεπω, δεν σημαινει οτι ολα ετσι ειναι, η ολα αροσταναι ευκολα... Το εγραψα φιλε πιο πανω... Αρα με αυτο ξεκαθαριζω οτι δεν ειμαι απολυτος... Νομζιω σου διεφυγε sofouli...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Έχει διαφορά το "Εγώ δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα μέχρι στιγμής"
με το
"Μην το πεις για προβληματα υγειας."

Δεν είπα πως είσαι απόλυτος, είπα ότι είναι απόλυτος ο τρόπος που το εξέφρασες.Εχει διαφορά ;)
Δεν μου διέφυγε κάτι, διαφωνώ σε κάτι που έγραψες (στο πως ακούστηκε μάλλον) και στο λέω. :)

Για να μην βγαίνουμε off topic όμως, είναι μια γενική παρατήρηση,
καλό θα είναι να ξεκαθαρίζουμε τις προσωπικές εμπειρίες, και αυτό που αποδεχόμαστε και μεταδίδουμε ως γεγόνος..

oxa

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
43
0
Kypros
καλό θα είναι να ξεκαθαρίζουμε τις προσωπικές εμπειρίες, και αυτό που αποδεχόμαστε και μεταδίδουμε ως γεγόνος..
Νομιζω εγραψα 3 φορες οτι ειναι προσωπικες μου εμπειριες... Αρα νιοθω καλυμενος... Αν ακομη δεν μπορεις να το δεκτεις, τοτε τι να πω...:) Ε λοιπον, στα περι topic, προτινω να δει και αλλες φυλες!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Νομιζω εγραψα 3 φορες οτι ειναι προσωπικες μου εμπειριες... Αρα νιοθω καλυμενος... Αν ακομη δεν μπορεις να το δεκτεις, τοτε τι να πω...:) Ε λοιπον, στα περι topic, προτινω να δει και αλλες φυλες!
Και εσύ μάλλον δεν είδες, ότι είπα πως είναι γενική παρατηρήση, που δεν αφορά μόνο εσένα, αλλά πάνω απόλα δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο νήμα, αλλά όλα τα θέματα. :)
Ας μην το συνεχίσουμε όμως, κι εσύ έγινες κατανοητός και εγώ, οι παρατηρήσεις δεν είναι "μπηχτές" σε κανέναν, έχουν να κάνουν με την καλύτερη λειτουργεία του forum. Δεν είχα σκοπό να σε θίξω, και λυπάμαι αν το εξέλαβες έτσι.

Στο θέμα μας λοιπόν, συμφωνώ μαζί σου, μάλιστα θα προσθέσω πως πρέπει να ψάξει περισσότερο το μέλος τι ταιριάζει σε αυτούς (και να το μελετήσουν υπεύθυνα,να πάρουν τον χρόνο τους διότι η βιασύνη δεν είναι ο καλύτερος μας φίλος, )και όχι τι νομίζουμε εμείς πως τους ταιριάζει, ή τι έχουν ακούσει πως τους ταιριάζει.
Γιατί οι φυλές έχουν κάποια στάνταρ χαρακτηριστικά, αλλά κάθε σκύλος είναι μοναδικός, εύπλστος στα χέρια του ανθρώπου, και αν δεν μπορούμε να παρέχουμε ότι χρειάζεται (κάθε φυλή έχει τις ανάγκες της) μπορεί να γίνει εν δυνάμει επιθετικός, ζημιάρης κλπ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πάρε ένα κοκόνι εκεί να βρείς την υγειά σου
το ιδανικό κατοικίδιο για σπίτι μονοκατοικία
συνεργάσιμο γλυκό τρυφερό και με άποψη
θα κάνει και τον φύλακα με τον δικό του τρόπο
αν το κοινωνικοποιήσεις καλά και του μιλάς πολύ θα έχεις το τέλειο κατοικίδιο με πολύ λίγη προσπάθεια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
ούτε εκπαιδευτής θα σου χρειαστεί ούτε κομμωτής και καλά καλά ούτε κτηνίατρος (τρόπος του λέγειν το τελευταίο)