Κόψιμο αυτιών

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Κάτσε βρε Galazio...συγκρίνεις τα επιλεκτικά ζευγαρωματα με τις χειρουργικές επεμβάσεις??? αν είναι έτσι να κάνω καμια πλαστική στον κοπρίτη που έχω να μοιάζει με λαμπραντόρ που μ'αρέσουνε!!!
δυστυχως δεν με καταλαβαινετε..δεν αντεχω αλλο__________________

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οχι, λυπησου με...ειναι τοσα πολλα που γνωριζω και εγω επ αυτου (τραστ μη ον γιορ οουν ρισκ) που δεν θα αντεξω να απεχω και αμα αρχισω θα πρεπει να γραφω μεχρι του χρονου..ηδη δεν ξερω πως κρατιεμαι :rolleyes:
αι ντου νοτ τραστ ενιουαν. νοτ ιβεν μαι ασ. ουανς ι θοτ δατ αι γουιλ φαρτ εντ αι σιτ ον μι

marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
makis για το κόψιμο-ράψιμο που ανέφερα και το ότι αν δε σου αρέσουν τα αυτιά του μην το πάρεις,
το "αντε γεια μας" δε νομίζω ότι είναι ορθό επιχείρημα αντιπαράθεσης.
οπότε αν είναι να το ξεφτιλίσουμε μπορώ να πω κι εγώ το εξής:

Εκεί που του κόβεις την ουρά επειδή δεν σου αρέσει
βάλε καμιά άλλη βρε παιδί μια άλλη, που να σου αρέσει καλύτερα...:D

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγω σε αντιθεση με εσένα μιλάω και εχω μιλησει στο παρελθον για το θεμα ΜΟΝΟ με επιχειρηματα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ετσι ξεκινησαν(ιατρικοι και αλλοι) και ετσι τις γνωρισαν και τους αρεσαν και τις γουσταραν και τις αγαπησαν αυτες τις φυλες , οι πολλοι, η πλειοψηφια ρε παιδιααααα..ουφ:)

Να τις ξαγαπήσουν (εννοώ να ξαγαπήσουν την πετσοκομένη βερσιον)!!:p:p Ειλικρινά σου λέω, δεν είναι τόσο δύσκολο!!! Αφού το κατάφεραν οι Γερμανοί, με την ιστορία που έχουν κυνοφιλικά και το γενικότερο κόλλημα (για τα πάντα) που τους διακατέχει, μπορούμε κι εμείς!!!

Last edited:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Kαταρχην kopritis η φυλη λεγεται ντοΜΠερμαν...Να την σεβεσαι και να μην γραφεις λαθος το ονομα της please.
Η κοπη αυτιων/ουρας στο ντομπερμαν στο μποξερ κλπ ειναι συνδεμενη με το ρολο τους σαν σκυλων προστασιας, απο το να μην εχει ο σκυλος μαλακα αυτια που δινουν λαβη και πονανε κατα την εμπλοκη, η μακρυα ουρα απο οπου μπορουν να το τραβηξουν, μεχρι την δημιουργια ψυχολογικου πλεονεκτηματος υπερ του οταν δειχνει επιβλητικος - αποτρεπτικος και οχι "συμπαθητικος".Ειπαμε οτι το πρωτο μορφολογικο χαρακτηριστικο που φαινεται οτι αλλαζει στους κυνιδες με την εκτροφη απο το να ανθρωπο ειναι τα αυτια - πεφτουν.
Κατα τα αλλα σημερα, σαφως μιλαμε για μια κυριως αισθητικη επιλογη* που βασιζεται στην παραδοση τη σχετικη με τη φυλη-αλλα παραπλευρα ειχε και εχει και καποιες θετικες συνεπειες για την υγεια (ωτιτιδες, σπασιμο ουρας).
Δεν θα εκοβα την ουρα και τα αυτια λοιπον σε φυλες που ο παραδοσιακος τους ρολος δεν ειναι τετοιος ωστε να χρειαζεται κατι τετοιο...
Ουτε σε ημιαιμο.

*Παντως τα σκυλια και σημερα φυλανε.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Να τις ξαγαπήσουν (εννοώ να ξαγαπήσουν την πετσοκομένη βερσιον)!!:p:p Ειλικρινά σου λέω, δεν είναι τόσο δύσκολο!!! Αφού το κατάφεραν οι Γερμανοί, με την ιστορία που έχουν κυνοφιλικά και το γενικότερο κόλλημα (για τα πάντα) που τους διακατέχει, μπορούμε κι εμείς!!!
πόσες εγγραφες ειχαν στα dobermann οι Γερμανοι πριν την απαγόρεψη και πόσες μετα???

η απαντηση ειναι μεσα στο φορουμ (εγω την εχω βαλει)

ποι η επιπτωση στην γεννετικη δεξαμενή ?????

μεχρι να γυρισω απο την βολτα να το εχεις βρει :D:D:D:D:D:D

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Για την ιστορία να δηλώσω πως κι εμένα με βρίσκει αντίθετη το κόψιμο των αυτιών και για λόγους αισθητικής. Δε μου αρέσουνε τα κομμένα αυτιά.

Όταν ο πατέρας μου ήθελε να κόψει τα αυτιά του Μποξερίνου του (καθαρά για λόγους αισθητικής) προσπάθησα να του αλλάξω γνώμη. Αλλά δεν έκατσα και να τσακωθώ για τα αυτιά του ξένου σκύλου. Προτίμησα να κρατήσω αυτό το περιθώριο της πίεσης για κάτι που θα έκρινα ότι θα ήτανε σημαντικότερο, όπως και έγινε όταν χρειάστηκε να τον πείσω να πάει για εκπαίδευση.
Γιατί υπάρχουνε πολύ χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στο σκύλο του.
Όλοι όσοι είστε τόσο πορωμένοι με το "πετσόκομμα" αναρωτηθείτε, τα έχετε όλα τα άλλα σωστά καμωμένα; Γιατί η καλοπέραση, του σκύλου μας είναι μια συνισταμένη από πολλέεεεεες συνιστώσες.
Προσωπικά μου είναι πιο συμπαθής κάποιος που θα υποβάλει το σκύλο του σε μια επέμβαση για αισθητικούς λόγους (αφού όλο εκεί γυρίζει το θέμα) από κάποιον που θα υποβάλει το σκύλο του σε πλήξη, κακή διατροφή, στέρηση χαδιών, βόλτας, κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού.
Τον προτιμώ με τα χίλια από κάποιον που θα πάει για καφέ χωρίς το σκύλο του. Από κάποιον που θα κλείσει το σκύλο του στο μπαλκόνι όταν έχει καλεσμένους. Από κάποιον που θα προτιμήσει να πάρει ένα μπλουζάκι παραπάνω από το να τα διαθέσει στην καλύτερη διατροφή του σκύλου του. Από κάποιον που θα του δώσει να φάει γαριδάκια γιατί του είναι πιο εύκολο να υποκύψει από το να αντισταθεί.
Από κάποιον που αγοράζει σκύλο από pet shop, από κάποιον που θέλει ντε και καλά να ζευγαρώσει το σκύλο του, από κάποιον που δεν κάνει το σκατό του παξιμάδι προκειμένου να μπορέσει να εκπαιδεύσει το σκύλο του, από κάποιον που χρησιμοποιεί ανεξέλεγκτα ηλ. κολλάρο.

Από κάποιον που κάνει πράγματα όπως τα παραπάνω γιατί έτσι τον βολεύει, προτιμώ αυτόν που θα κόψει τα αυτιά γιατί έτσι του αρέσει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαταρχην kopritis η φυλη λεγεται ντοΜΠερμαν...Να την σεβεσαι και να μην γραφεις λαθος το ονομα της please.
Η κοπη αυτιων/ουρας στο ντομπερμαν στο μποξερ κλπ ειναι συνδεμενη με το ρολο τους σαν σκυλων προστασιας, απο το να μην εχει ο σκυλος μαλακα αυτια που δινουν λαβη και πονανε κατα την εμπλοκη, η μακρυα ουρα απο οπου μπορουν να το τραβηξουν, μεχρι την δημιουργια ψυχολογικου πλεονεκτηματος υπερ του οταν δειχνει επιβλητικος - αποτρεπτικος και οχι "συμπαθητικος".Ειπαμε οτι το πρωτο μορφολογικο χαρακτηριστικο που φαινεται οτι αλλαζει στους κυνιδες με την εκτροφη απο το να ανθρωπο ειναι τα αυτια - πεφτουν.
Κατα τα αλλα σημερα, σαφως μιλαμε για μια κυριως αισθητικη επιλογη* που βασιζεται στην παραδοση τη σχετικη με τη φυλη-αλλα παραπλευρα ειχε και εχει και καποιες θετικες συνεπειες για την υγεια (ωτιτιδες, σπασιμο ουρας).
Δεν θα εκοβα την ουρα και τα αυτια λοιπον σε φυλες που ο παραδοσιακος τους ρολος δεν ειναι τετοιος ωστε να χρειαζεται κατι τετοιο...
Ουτε σε ημιαιμο.

*Παντως τα σκυλια και σημερα φυλανε.
Oπως και στα πιτμπουλ για τις κυνομαχίες..

και αυτό επίσης μου θυμίζει την δεύτερη επιλογή που ανέφερε ο προμηθέας.

Εγώ στην αρχή έκανα μια πολύ απλή ερώτηση..
Θέλω να πάρω π.χ. ένα ντόπερμαν αλλα το θέλω για pet καθαρά...
Ούτε καν για φύλαξη.
Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος υγείας στο να κόψω τα αυτιά?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ουτε σε ημιαιμο.
Οι παραδόσεις αλλάζουν, BasKal, και προσαρμόζονται στα καινούρια δεδομένα. Οπως αλλάζει και η μορφολογία με τα χρόνια! Μη μου πεις οτι μένουν σταθερές οι φυλές! Μπορεί να αλλάξει κι αυτό. Επιμένω ότι είναι απλώς θέμα συνήθειας! Σιγά σιγά εκπαιδεύεται το μάτι να του αρέσει το doberman και με το αυτί φυσικό! (προσωπικά τα βρίσκω ακαταμάχητα με το πεσμένο αυτί..... και πολλοί άλλοι το ίδιο). Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να δω κάποιο live με πεσμένο αυτί.... μόνο σε φωτογραφίες από το εξωτερικό.

Θεωρείς ότι αυτοί που ακολουθούν τους καινούριους νόμους στην Ευρώπη έχουν λιγότερο σεβασμό στην παράδοση της φυλής??

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Προσωπικά μου είναι πιο συμπαθής κάποιος που θα υποβάλει το σκύλο του σε μια επέμβαση για αισθητικούς λόγους (αφού όλο εκεί γυρίζει το θέμα) από κάποιον που θα υποβάλει το σκύλο του σε πλήξη, κακή διατροφή, στέρηση χαδιών, βόλτας, κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού.
Ενδιαφέρουσα σύγκριση. Για δες όμως και την αναλογία: Πιστεύω ότι είναι έγκλημα και το ένα και το άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ληστεία και τη δολοφονία. Είναι εγκλήματα. Υποθέτω θα μπορούσαμε να πούμε ότι προτιμούμε το ληστή από το δολοφόνο, αλλά δε θα ήτανε καλύτερα να μην είχαμε ούτε τον έναν ούτε τόν άλλον? Και δε θα έπρεπε να πάνε στο φρέσκο και οι δυο?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Από κάποιον που κάνει πράγματα όπως τα παραπάνω γιατί έτσι τον βολεύει, προτιμώ αυτόν που θα κόψει τα αυτιά γιατί έτσι του αρέσει.

Προφανώς, αλλά εδώ μιλάμε για το συγκεκριμένο πράγμα... προφανώς μπορείς να βλάψεις ένα σκύλο με πολλούς τρόπους... αυτό όμως είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ να μην το κάνεις! Αντίθετα θέλει ολόκληρη προσπάθεια να το κάνεις!

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Oπως και στα πιτμπουλ για τις κυνομαχίες..

Ευχαριστω...δεν περιμενω βεβαια καλη θεληση...Αλλα τι σχεση εχει το Ντομπερμαν με το πιτ μπουλ η τις κυνομαχιες.
Το πιτ μπουλ δεν ειναι καν φυλη.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Θεωρείς ότι αυτοί που ακολουθούν τους καινούριους νόμους στην Ευρώπη έχουν λιγότερο σεβασμό στην παράδοση της φυλής??

Οπως εγραψα και εγω εχω ακοπα σκυλια (απο το '91) και δεν συστηνω κοψιμο στα κουταβια εκτροφης μου τα τελευταια χρονια...Ενω τα δικα μου ειναι ακοπα εκτος απο εισαγωγες.
Ναι, αισθανομαι οτι "προδιδεται" η φυλη. Αλλα οταν εχει προδοθει απο την Γερμανια -για "πολιτικους" λογους ενος και μονο προσωπου- ειναι δυσκολο να τα μαζεψει κανεις πια.
Σαφως για μενα οσοι υπεκυψαν στην υστερια και το χαιρονται ειναι επειδη ποτε δεν ειχαν δεχτει μεσα τους την φυλη σαν αυτο που οντως ειναι.
Εγω δεχομαι την νεα εικονα αλλα με λυπη.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
sara west, kopritis

η σύγκριση έγινε μόνο για να πω ότι
ας κοιτάμε ο καθένας τα χάλια του, κι όταν τα διορθώσουμε την πέφτουμε και σε αυτούς που κόβουν αυτιά.:)
Καλά αν περίμενα να διορθώσω όλα τα λάθη που κάνω με το σκύλο για να πω την αποψή μου, σώθηκα!!! Καλύτερα να διαγραφώ!! :D

Δεν την πέφτουμε σε κανέναν.... συζήτηση κάνουμε..... (ειδικά προς το τέλος πάει να γίνει και πιο κόσμια και πιο επικοδομητική!)

(ΜΑΚΗ, ψάχνω.....:D:D)

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Κανγκο οι κυνομαχιες δεν ειναι επ'ουδενι αποδεκτες. Παραδοσιακα η μη...Οσο για τα αυτια -πολλοι "πρωταθλητες" τους ειναι ακοποι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οπως εγραψα και εγω εχω ακοπα σκυλια (απο το '91) και δεν συστηνω κοψιμο στα κουταβια εκτροφης μου τα τελευταια χρονια...Ενω τα δικα μου ειναι ακοπα εκτος απο εισαγωγες.
Ναι, αισθανομαι οτι "προδιδεται" η φυλη. Αλλα οταν εχει προδοθει απο την Γερμανια -για "πολιτικους" λογους ενος και μονο προσωπου- ειναι δυσκολο να τα μαζεψει κανεις πια.
Σαφως για μενα οσοι υπεκυψαν στην υστερια και το χαιρονται ειναι επειδη ποτε δεν ειχαν δεχτει μεσα τους την φυλη σαν αυτο που οντως ειναι.
Εγω δεχομαι την νεα εικονα αλλα με λυπη.
Δεκτή η αποψή σου φυσικά, αν και δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς "ποτέ δεν είχαν δεχτεί τη φυλή σαν αυτό που όντως είναι".

Είμαι περίεργη αν και οι υπόλοιποι που συμφωνούν με τα κοψίματα είναι επίσης της άποψης οτι προδίδεται η φυλή (οχι μόνο στα doberman)....

Επίσης τι πολιτικούς λόγους μπορεί να έχει καποιος για να προωθήσει το πεσμένο αυτί?? Μου φαίνεται πολύ περίεργο....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog