Κόψιμο αυτιών

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κανγκο οι κυνομαχιες δεν ειναι επ'ουδενι αποδεκτες. Παραδοσιακα η μη...Οσο για τα αυτια -πολλοι "πρωταθλητες" τους ειναι ακοποι.
Eννοείτε ότι δεν είναι.
Δεν τα μπλέκω ούτε κατηγορώ ότι όσοι κόβουν αυτιά μπλέκονται και σε κυνομαχίες έτσι?
Μην παρεξηγηθώ.:)
Το είπα απλά με την αφορμή που είπες πως πρέπει να έχουν αγρια όψη και εξυπηρετούν τα κοντά αυτιά σε περίπτωση μάχης.

Aς παραδεχτούμε ότι είναι και για αισθητικούς λόγους.
Aφού στην ουσία δεν διαφωνούμε.:p:D:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Aς παραδεχτούμε ότι είναι και για αισθητικούς λόγους.
Aφού στην ουσία δεν διαφωνούμε.:p:D:D
To παραδέχτηκε αυτό. Το θέμα είναι τώρα αν τίθεται θέμα σεβασμού στην μορφολογική παράδοση της φυλής!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
To παραδέχτηκε αυτό. Το θέμα είναι τώρα αν τίθεται θέμα σεβασμού στην μορφολογική παράδοση της φυλής!
Το παραδέχτηκε ο BasKal ας το παραδεχτουνε και οι αλλοι να τελειωνουμε!!:D:D

Το θέμα είναι τώρα αν τίθεται θέμα σεβασμού στην μορφολογική παράδοση της φυλής!
Τι τα μπλέκεται αυτα..
Αυτο ειναι ενα αλλο καινουριο θεμα απο την αρχη..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
To παραδέχομαι και εγώ (από την αρχή υποστηρίζω το δικαίωμα του να κάνεις ότι θες και να κρίνεσε για αυτό).

Σημείωση: Για τους ειδήμονες του είδους το δάκωμα του αυτιού θεωρείτε "χαζό δάγκωμα" που δίνει την ευκαιρία στον δαγκωμένο στο αυτί μαχόμενο να "πιάσει" λαιμό.
Για αυτό το λόγο τα περισσότερα "καλά" σκυλιά είχαν ή έχουν άκοπα αυτιά.

Οι ερωτήσεις που , πως και γιατί τα γνωρίζεις αυτά θα θεωρηθούν αδιάκριτες.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
sara west, kopritis

η σύγκριση έγινε μόνο για να πω ότι
ας κοιτάμε ο καθένας τα χάλια του, κι όταν τα διορθώσουμε την πέφτουμε και σε αυτούς που κόβουν αυτιά.:)
Το ξέρω. Γι' αυτό και είπα ότι είναι ενδιαφέρον το ότι την έκανες. Επέκτεινες τη συζήτηση και μάλιστα εποικοδομητικά.:) Γι' αυτό κι εγώ είπα να κάνω μια αναλογία.:)

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Χμμμ πολιτικη σε επιπεδο ομιλων ...Καποιος προεδρος κεντρικου ομιλου φυλης και μεγαλου διεθνους οργανισμου φυλης μπορει να την δει να γινει και προεδρος του κεντρικου ομιλου της χωρας η και παραπανω...:rolleyes:
Και να κανει αβαντες στα "φιλοζωικα" αισθηματα του κοινου και οχι μονο.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Κάπου ρώτησα αν πονάει μια τέτοια επέμβαση και σαφές απάντηση δεν πήρα..
Η επέμβαση σαν επέμβαση δεν πονάει, αφού ο σκύλος είναι ναρκωμένος! Αν ενδιαφέρεσαι για μετεγχειριτικούς πόνους, τότε θα σου πω πως προφανώς υπάρχουν. Αν με ρωτήσεις για το μέγεθος του πόνου θα σου απαντήσω (χωρίς να έχω νευρολογική ειδικότητα) πως είναι τό ίδιο με το "τράβηγμα" των ραμμάτων που νιώθεις έπειτα από οποιαδήποτε εγχείρηση. Αν συνεχίσεις να με ρωτάς για το μέγεθος θα σου απαντήσω πως είναι σαφώς μικρότερο σε ένταση αλλά και σε διάρκεια από τον πόνο μίας και μόνο ημέρας από ωτίτιδα, πολύ μικρότερο σε διάρκεια και ένταση από αυτόν που προκαλείται από το "σπάσιμο" μιας ουράς. Και όσον αφοράσ την ουρά είναι σαφέστατα πιο όμορφο από το κομμάτι μάνικας που θα αναγκαστείς να τοποθετήσεις με λευκοπλαστ στην άκρη της ουράς του σκύλου για να αποφύγεις να ξανανοίξει η πληγή που έχει μόλις κλείσει.

Επίσης όταν σου έκανα την ίδια ερώτηση αλλα αντιστρόφως ανάλογη δεν μου απάντησες..
Σου απάντησα!:)

Επίσης είπες για τρεις φυλες..
Στις υπόλοιπες παραδέχεσαι ότι είναι για αισθητικούς λόγους?
Τι θα πάθει π.χ. ένα κανις αν δεν του κόψουν την ουρα?
ανέφερα 3 φυλές ενδεικτικά... είπα βάλτε δίπλα όποια ιδιαίτερα εκφραστική σωματικά φυλή θέλετε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το κανίς!

Eίναι μονο για λόγους υγείας σε ξαναρωτάω..
Μην εθελοτυφλείς..
Τα παραδείγματα που ανέφερα δείχνουν τίποτα άλλο εκτός από λόγους υγείας?

Εγώ στην αρχή έκανα μια πολύ απλή ερώτηση..
Θέλω να πάρω π.χ. ένα ντόπερμαν αλλα το θέλω για pet καθαρά...
Ούτε καν για φύλαξη.
Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος υγείας στο να κόψω τα αυτιά?
Υπάρχει σοβαρός λόγος για να του κόψεις την ουρά! έχεις 8 στις 10 πιθανότητες να καταλήξει με φλεγμονή.

Δεκτή η αποψή σου φυσικά, αν και δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς "ποτέ δεν είχαν δεχτεί τη φυλή σαν αυτό που όντως είναι".

Είμαι περίεργη αν και οι υπόλοιποι που συμφωνούν με τα κοψίματα είναι επίσης της άποψης οτι προδίδεται η φυλή (οχι μόνο στα doberman)....

Επίσης τι πολιτικούς λόγους μπορεί να έχει καποιος για να προωθήσει το πεσμένο αυτί?? Μου φαίνεται πολύ περίεργο....
Είναι πολύπλοκα τα θέματα πολιτικής στο Ντόμπερμαν.
Πρόκειται ίσως για την μοναδική φυλή στην οποία ο πατρικός όμιλος (ο Γερμανικός) έχει χάσει προ πολλού τα πρωτεία.

Το παραδέχτηκε ο BasKal ας το παραδεχτουνε και οι αλλοι να τελειωνουμε!!:D:D
Τι να παραδεχτώ?
Πως οι επεμβάσεις αυτές γίνονται μόνο για αισθητικούς λόγους?

Σημείωση: Για τους ειδήμονες του είδους το δάκωμα του αυτιού θεωρείτε "χαζό δάγκωμα" που δίνει την ευκαιρία στον δαγκωμένο στο αυτί μαχόμενο να "πιάσει" λαιμό.
Το δάγκωμα στην βάση του αυτιού μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίπονο για το ζώο (οποιοδήποτε ζώο) που το δέχεται! Ας με διορθώσουν οι νευρολόγοι του φόρουμ, αλλά έχω την εντύπωση πως από το αυτί περνάνε ιδιαίτερα ευαίσθητα νεύρα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αφόρητο πόνο!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ανέφερα 3 φυλές ενδεικτικά... είπα βάλτε δίπλα όποια ιδιαίτερα εκφραστική σωματικά φυλή θέλετε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το κανίς!

Tότε αν όλες οι ιδιαιτερα εκφραστικές σωματικα φυλες πρέπει να ακρωτηριάζονται και μια από αυτές είναι και τα westie γιατί δεν τους κόβετε η ουρα?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Είναι καταπληκτικό το τι κρατάει κανείς από ένα ποστ 3 χλμ.

Στο Γουέστι, όπως και στα περισσότερα τέριερ η εκτροφή έχει εστιάσει μεταξύ άλλων και στην τελειοποίηση της ουράς η οποία έχει αναλογικά μικρό μήκος.

Πράγμα πιο εύκολο στα τέριερ στα οποία η σωματοδομή το επιτρέπει (Westie, Manchester, Scottie). Γι αυτόν τον λόγο βλέπουμε στα λιγότερο "κοντόχοντρα" (δηλαδή στα κομψότερα) τέριερ να συνεχίζει να κόβεται η ουρά (βλ. πχ. Airdale, Fox, Lakeland, Parson Russel)!
Εξαιρείται το Jack Russel το οποίο ανήκει μεν στα κοντόχοντρα, καταφέρνει όμως και την ματώνει παραύτα και γι αυτόν τον λόγο επιτρέπεται να την κόψεις!

Ελπίζω να σου απάντησα!
Σειρά μου: Όλες οι επεμβάσεις που αφορούν κόψιμο αυτιών, ουράς και ψευδόνυχων είναι αισθητικές και οι παραβάτες πρέπει να οδηγούνται στην πυρά?

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είναι καταπληκτικό το τι κρατάει κανείς πόα ένα ποστ 3 χλμ.
Eίναι καταπληκτικό το πως αντιλαμβάνεται κανεις την σφαιρική αποψη.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί από όλη αυτήν την συζήτηση που έχουν συμμετάσχει πολλοί υπέρ του κοψίματος, από όλους εσύ είσαι ο πιο αδιάλλακτος και παίρνεις την συζήτηση τελείως προσωπικά.
Αντίθετα άλλοι που επίσης είναι υπέρ συμφώνησαν πως ναι υπάρχουν και οι αισθητικοί λόγοι.

Οταν μένουν οι άλλοι να το παραδεχτούν δεν εννοούσα μονο εσένα..
Οπου και απάντησες εντελώς προσωπικά.
Επίσης διακρίνω μια ειρωνεία στα λεγόμενα σου με ένα τόνο εμφανώς ενοχλημένος που δεν συμφωνούμε όλοι στην άποψη σου.
Επισής πιστεύω ότι το κουράσαμε και μια συζήτηση με δυο διαφορετικές απόψεις προϋποθέτει το χάρισμα να ακούς τον συνομιλητή σου χωρίς να βγάζεις άκυρα συμπεράσματα.
Αποχωρώ διακριτικά και αφήνω τους άλλους γνωστες και μη να βρούν μια λύση.
Oταν θα παραδεχτεις ότι υπάρχουν και οι αισθητικοί λόγοι, τότε θα παραδεχτω και εγώ τις άλλες πιθανώς σωστές αιτιολογίες που λες.

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@kango1

άδιάλλακτος είμαι και θα είμαι όταν η συζήτηση εστιάζει στο αισθητικό κομμάτι και μόνο και απορρύπτει όλες τις πιθανές εναλλακτικές και μαζί με αυτές και την αμφιβολία.
Επίσης ζητάς από εμένα να σου επιβεβαιώσω πως γίνεται και (το "και" μπήκε επιτέλους) για αισθητικούς λόγους! Γιατί πρέπει εγώ να σου επιβεβαιώσω κάτι για το οποίο δεν έχω προσωπική άποψη.
Είναι σαν να με ρωτάς αν γίνεται εμπόριο ναρκωτικών στην γειτονιά μου! Αν σου πω πως "ναι γίνεται" χωρίς να έχω υπάρξει μάρτυρας... πόση σημασία θα έχει άραγε η δική μου μαρτυρία?
Τις τελευταίες 10 σελίδες έχει η συζήτηση επικεντρωθεί αποκλειστικά στους αισθητικούς λόγους!
Η ευαισθησία μας έχει περιοριστεί αμιγώς στην (σαφώς υπαρκτή) επικινδυνότητα της νάρκωσης (και της αιμοραγίας θα συμπληρώσω εγώ) που συνοδεύει μια τέτοια επέμβαση. Η ίδια νάρκωση δεν ενοχλεί στις εξετάσεις δυσπλασίας (αλλά εκεί είναι για το καλό), ούτε στον καθαρισμό των δοντιών.
Δεν διέκρινα καμία διάθεση για σκέψη του "πως σταματάς την αιμορραγία στην άκρη μιας μακριάς ουράς που συνεχίζει να χτυπιέται πέρα-δώθε από χαρά στον τοίχο". Και παρόλα αυτά ζητείται από εμένα η παραδοχή πως γίνονται αυτές οι επεμβάσεις για αισθητικούς λόγους? Αφού εγώ δεν το κάνω για αισθητικούς λόγους πως μου ζητάς να παραδεχτώ πως γίνεται για αυτούς τους λόγους!
Είπες πως όσο κι αν σκέφτεσαι σου δημιουργούνται διαρκώς ερωτήματα... Κάνεις τον (ορθό κατά την γνώμη μου) συλλογισμό σου για το Γουέστι. Σου απαντάω. Σου δημιουργούνται κι άλλα ερωτήματα? Θέσε τα κι αν είμαι σε θέση να απαντήσω υπομονετικά και ευχαρίστως θα το κάνω, όχι για να σου αλλάξω την γνώμη αλλά για να σε κάνω να δεις πως υπάρχουν κι εναλλακτικές.

Υ.Γ.1: Αν διέκρινες ειρωνία σε ανάρτησή μου σπέναντί σου, τότε σου ζητάω ταπεινά συγγνώμη.
Υ.Γ.2: Ε ναι λοιπόν, ο ΜΑΚΗΣ τον σκότωσε! Δεν τον είδα, αλλά αφού το λένε 5 άτομα, κάτι θα ξέρουν!
Υ.Γ.3: Μπορεί να τον σκότωσε και η galazio που ήταν πιο κοντά... αλλά δεν βαριέσαι, αφού οι άλλοι λένε πως τον σκότωσε ο ΜΑΚΗΣ, έτσι θα είναι!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προμηθέας δεν σου ζήτησα να μου παραδεχτείς πως γίνετε για αυτούς τους λόγους αλλα και για αυτούς τους λόγους, έχει διαφορα.

H ευαισθησία μας έχει επικεντρωθεί στο κομμάτι της νάρκωσης αλλα όταν σε ρώτησα γιατί δεν κόβουν τα αυτιά στα μπασε για να κάνουν την ζωή τους καλύτερη κόντρα στα θέματα εργασίας δεν απάντησες.

και αν είναι έτσι όπως τα λες γιατί δεν τα έχουν σκεφτεί οι εκτροφείς να καλυτερεύσουν τέτοια ελαττώματα στις φυλές.
Γιατί δεν ευαισθητοποιούμαστε στα σκυλιά που δεν συνηθίζεται να κόβουν ουρές και αυτιά που όμως μπορεί να υποφέρουν από αυτά και μένουμε σε μια "μόδα" και αν όχι μόδα ας πούμε σε αυτό που συνηθίζεται.
Δεν έχουμε συνηθίσει ένα μπασε χωρίς τεραστια αυτιά και αυτο θα ηταν πρόβλημα..
Θα το παίρναν άραγε με κοντά αυτιά?
και τελικά τις μας νοιάζει ?η εμφάνιση ή η υγεία αυτών των ζωων?
Γιατί να ευαισθητοποιηθεί ποιο πολύ ένας που έχει ντόπερμαν και όχι αυτός που έχει μπασε?
Αυτό δεν καταλαβαίνω..

Επίσης τόσες ράτσες έχουν κάτω τα αυτιά αλλα παραμένουν ως
έχουν.
και είναι γνωστό πως ένα όρθιο αυτι = ένα αυτι με λιγότερα προβλήματα.

Επίσης ξέρω πολύ κόσμο που το κάνει σαν μόδα..
Οι περισσότεροι αν τους ρωτήσεις δεν έχουν καν επιχειρήματα γιατι το κάνουν σαν την αφορμή της συζήτησης μας από το μέλος μας, που η μονη ένσταση στο να το κάνει ήταν "η κόντρα στην φύση".

Οποτε αν με βλέπεις να επιμένω να παραδεχτεις ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά είναι γιατί είναι τόσο γνωστό που δεν γίνετε να μην το έχεις καταλάβει.

Επίσης διαφωνώ ότι επικεντρώθηκε μονο στην αναισθησία..
Ακούστηκαν απόψεις και από τις δυο πλευρές θεμιτές πιστεύω και οι δυο.
Δεν θα βγάλουμε σαν να κάνουμε λαϊκό δικαστήριο τι είναι σωστό
και τι όχι..
Αλλωστε εγώ το είπα από την αρχή..
Είμαι ένα άτομο που δεν κάνω αναισθησία ούτε για καθαρισμό των δοντιών που μπορώ να σου απαριθμήσω τι παθαίνεις από κακή υγιεινή του στόματος.
Αν δεν δεχόμουνα πως υπάρχουν εναλακτικές, δεν θα έκανα τόσες ερωτήσεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όλες οι επεμβάσεις που αφορούν κόψιμο αυτιών, ουράς και ψευδόνυχων είναι αισθητικές και οι παραβάτες πρέπει να οδηγούνται στην πυρά?
Tίποτα δεν πρέπει να οδηγείται στην πυρά όταν συνοδεύεται από επιχειρήματα τέτοια που μπορούν να αντικρούσουν την αντιδικία.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Noμιζω οτι απο την αρχη αναφερω οτι ιστορικα οι επεμβασεις ηταν χρηστικες και καθιερωσαν και μια συγκεκριμενη αισθητικη επισης χρηστικη - αυτη του σκυλου φυλαξης με αποτρεπτικη εμφανιαη, ενω παραπλευρως και ισως αθελητα αρχικα ειχαν και εχουν και καποιες θετικες επιδρασεις σε θεματα που απτονται τις υγειας -ωτιτιδες και αιμοραγιες ουρας.
Πολλες απο τις παραδοσιακα ακρωτηριαζομενες φυλες εξακολουθουν να εργαζονται και οι ακρωτηριασμοι γιαυτες εξακολουθουν να εχουν ρολο.
Οσο για την "καταπτυστη" αισθητικη, νομιζω οτι παιζει τον πρωτο ρολο στην ικανοτητα ενος σκυλου να ειναι επιθυμητος απο το κοινο . Δεν μιλαω για μαρκετιν μια και σπανια πουλαω.
Ενα αξιοπεριεργο:
Στατιστικα, ολοι -εκτος απο μια- οσοι δεν εκοψαν απο "λυπηση" τα αυτια του ντομπερμαν που πηραν - αγορα, συνιδιοκτησια κλπ - και υπεπεσαν στην αντιληψη μου απο το 90 εως τωρα, καποια στιγμη το εδωσαν και μαλιστα ισχυριζομενοι προβληματα ειτε φανταστικα ειτε σχετιζομενα με τις ιδιαιτερες τασεις της ρατσας τις οποιες εβλεπαν ως προβλημα...Εχω διασωσει πολλα τετοια και για εναν εκτροφης μου ευγνωμονω την ηλιθια που τον "εγκατελειψε¨" γιατι ειναι ο καλυτερος σκυλος που ξερω και ζουμε τωρα μαζι.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ενα αξιοπεριεργο:
Στατιστικα, ολοι -εκτος απο μια- οσοι δεν εκοψαν απο "λυπηση" τα αυτια του ντομπερμαν που πηραν - αγορα, συνιδιοκτησια κλπ - και υπεπεσαν στην αντιληψη μου απο το 90 εως τωρα, καποια στιγμη το εδωσαν και μαλιστα ισχυριζομενοι προβληματα ειτε φανταστικα ειτε σχετιζομενα με τις ιδιαιτερες τασεις της ρατσας τις οποιες εβλεπαν ως προβλημα...
Θα μπορούσαμε λες να υποθέσουμε ότι δεν ξέρανε τελικά τί ζώο επέλεξαν; Ότι ίσως όσοι επιθυμούν την αποτρεπτική εμφάνιση ίσως επιθυμούν πραγματικά και τη συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία της φυλής; (ή κάπως έτσι με καλύτερη διατύπωση...;))
Πολύ ενδιαφέρον αυτό, στα αυτιά μου δεν ακούγεται και τόσο τυχαίο.
Στατιστικα, ολοι -εκτος απο μια-
Από περιέργεια, ήτανε κυρίως γυναίκες;

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Ο Γερμανικός όμιλος μπόξερ, έχοντας την επιροή που πηγάζει απο τη προέλευση της φυλής (όπως φαντάζομαι και στα ροτ & ντομπ) βλέποντας τη ποιότητα της φυλής στη χώρα που τα δημιούργησε να πέφτει δραματικά, αποφάσισε ότι η απαγόρευση του κοψίματος αυτιών και ουράς δεν είναι αρκετή, αλλά τον Ιούλιο του 2008, άλλαξε και το πρότυπο της φυλής απαιτώντας μακρυά ουρά.

Ακύρωσε ενα πρόγραμμα δεκαετίας και παραπάνω, υπο την επίβλεψη και με την έγκριση του Αγγλικού Κυνολογικού Ομίλου, επιβλεπόμενο απο τον γενετιστή και εκτροφέα Dr Bruce Cattanach, πρωτεργάτη των προληπτικών εξετάσεων για καρδιομυοπάθειες στα μπόξερ, ο οποίος εισήγαγε με επιλεκτική αναπαραγωγή και με επιστημονικά αποδεκτό τρόπο μελέτης, γονίδιο στα μπόξερ για φυσικά κοντή ουρά.

Φυσικά για τους γερμανούς που κρατούν για τον εαυτό τους όλη τη έπαρση για τη δημιουργία της φυλής/ών τους δεν ήταν αποδεκτό να υπάρξει κάποιος ο οποίος με έξυπνο τρόπο έλυσε το πρόβλημα.

Θυμίζει το ανέκδοτο με του αμερικανούς τη δεκαετία του 60, που επιδότησαν ερευνητικό πρόγραμμα με 100.000 για τη δημιουργία στυλογράφου που μπορεί να γράψει σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, θερμοκρασία 0-200 κελσίου, ανάποδα, κάτω απο το νερό κ.λ.π. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μολύβι ;) :D

Η πολιτική και το παρασκήνιο δεν είναι κάτι νέο στην FCI ούτε φυσικά στους ομίλους φυλών της χώρας προέλευσης.

Σχετικά πρόσφατα στο UK boxer review δημοσιεύτηκαν συνεντέυξεις απο τους καλύτερους άγγλους εκτροφείς μπόξερ και μια απο τις ερωτήσεις ήταν πως βλέπουν το θέμα της ουράς, μερικά χρόνια μετά την απαγόρευση. Όλοι λίγο ή πολύ απάντησαν ότι δεν παρατήρησαν σε δικά τους σκυλιά πρόβλημα τραυματισμών.

Πιθανότατα (αν δεν έχω λόγο να σκεφτώ πονηρά) είναι ότι πράγματι δεν υπήρχε.
Πιθανόν (αν θέλω να σκεφτώ πονηρά) είναι ότι δεν είναι καλό να φανεί στο κοινό ότι στα δικά τους σκυλιά υπήρξε πρόβλημα.
Πιθανότερο όλων είναι ότι οι άγγλοι δεν δουλεύουν με τα σκυλιά τους (αυτό για τα μπόξερ είναι γνωστό).

Για να μη κουράσω παραπάνω με ένα μακροσκελές ποστ, θέτω ένα ερώτημα: Γιατί μια κατηγορία σκύλων εργασίας και όχι άλλη;

Η απάντηση ίσως βρίσκεται στην απόφαση της FCI να καθιερώσει απο το Σεπτέβριο του 2009 τίτλο Int. Champion of Beauty χωρίς εξετάσεις εργασίας, ακόμα και για τις φυλές που υπάγονται σε αυτή τη κατηγορία...

Η πολιτική είναι κατ' ουσία προάσπιση συμφερόντων, είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε ψήφοι.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με ενοχλεί η ύπαρξη ή η έλλειψη ουράς ή αυτιών σε ένα σκύλο. Έχω απ' όλα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Να μιλήσω για το rottweiler.

Φυλή με εδραιωμένη την άποψη στον κόσμο της ότι πρέπει να κόβει την ουρά, και την αισθητική μας να τείνει πρός τα εκεί. Μέσα σε 15 χρόνια ελάχιστοι ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ προτιμούν την κομμένη ουρά και αισθητά λιγότερος κόσμος, ακόμα και στην Ελλάδα.

Η πτώση της δημοτικότητας της φυλής στην Γερμανία μετά την απαγόρευση της κοπής ήταν δεδομένη -δεν θεωρώ ότι η διάδοση και ανάπτυξη του rottweiler παγκοσμίως είναι ΤΩΡΑ σε χειρότερο επίπεδο όμως. Αυτό απλά γιατί είναι λιγότερη η "ζημιά" ή αν θέλετε συνηθίζεται ευκολότερα ή αν θέλετε καμία σχέση με την τεράστια διαφορά πχ του doberman μεταξύ εγχειρισμένων και μη σκύλων. Προσωπικά μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ το rottweiler με ουρά ΠΛΕΟΝ (μιάς και φυσικά παλαιότερα ήταν γιαμένα όπως και για όλους καταστροφή) και δεν μπορώ να διανοηθώ rottweiler πιά χωρίς αυτήν. ΜΠΟΡΕΙ να οδηγήσειτην φυλή σε επικίνδυνα μονοπάτια βέβαια - όπως έχω αλλού εξηγήσει, αλλά είδωμεν ...

Γενικά τώρα ...

Γνώμη μου είναι ότι εξαρτάται από την φυλή. Πρόβλημα υγείας και τραυματισμών στο rottweiler δεν υπάρχει κανένα. Εξαρτάται από τον τύπο και την εμφάνιση της ουράς - των αυτιών κλπ και -ναι- είναι θέμα αισθητικό - και μερικές φορές απαραίτητο σε σκυλιά που εργάζονται - αναφέρθηκαν παραδείγματα με τα ψευδοδάκτυλα και τις ουρές των κυνηγετικών. Εκεί δεν τίθεται θέμα πρόληψης - είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα έχουμε ένα πολύ συχνά τραυματισμένο και άρρωστο με φλεγμονές σκύλο.

ΗΘΙΚΑ το να κόβουμε μία ουρά ενός σκύλου που σίγουρα θα την τραυματίσει στο κυνήγι (εμείς τον ΦΤΙΑΞΑΜΕ να κυνηγάει) δεν έχει καμία διαφορά από την αισθητική παρέμβαση στο doberman και επίσης ΚΑΜΙΑ διαφορά από την ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ στείρωση θηλυκού ή ΑΚΟΜΑ χειρότερα την στείρωση για λόγους "βελτίωσης της συμπεριφοράς"

Το επιχείρημα "αν δε σου αρέσει φυσικό πάρε μία άλλη φυλή" δεν στέκει. Καιδεν στέκει γιατί α) κάποιες φυλές είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με γνόμωνα και δεδομένο ότι θα είναι το αυτί ή η ουρά κομμένη ... και β) αυτοί που αντιτίθενται είναι όχι "νέοι ιδιοκτήτες" απλά να ... διαλέξουν μία άλλη αλλά άνθρωποι που έχουν αφιερώσει 2 ζωές σε αυτήν και την θέλουν έτσι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δέχομαι να κόβετε μια ουρα, αυτιά κλπ όταν τα σκυλιά χρησιμοποιούνται σε πραγματικές συνθήκες για τις εργασίες όπου και προορίζονταν αρχικά.
Δεν δέχομαι όμως πως δεν γίνονται για αισθητικούς λόγους και στην ουσία σκυλιά που έχουν καθαρή χρήση pet και είναι μέσα στο σπίτι, οτι πρέπει να υποβάλλονται σε τέτοιες επεμβάσεις.
Κατανοώ ότι όντως σε συνθήκες εργασίας υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορώ όμως να πειστώ πως το μεγαλύτερο μερίδιο τέτοιων σκυλιών που υποβάλλονται σε τέτοιες επεμβάσεις από ιδιοκτητες που τα θελουν για πετ, οτι έχουν στην ουσία το σωστό σκεπτικό και οχι στο νου τους την εμφάνιση.
Για αυτά τα άτομα τετοιες παρεμβασεις είναι θέμα μόδας.

Το ηθικό του θέματος δεν θα το αναλύσω γιατί πρώτον κανεις δεν μπορεί να ορίσει τα όρια της ηθικής.
Προσωπικά δέχομαι σε συνθήκες εργασίας εφόσον τα σκυλιά κινδυνεύουν από τραυματισμό, αλλα οτιδήποτε έχει να κάνει με την αισθητική δεν μπορώ να το βάλω στο ίδιο παρανομαστή με καμια άλλη ιατρική παρέμβαση.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το ηθικό του θέματος δεν θα το αναλύσω γιατί πρώτον κανεις δεν μπορεί να ορίσει τα όρια της ηθικής.
Κακώς ΜΟΝΟ ηθικό είναι το θέμα. Κανείς δεν μπορεί να ορίσει όρια στην ηθική γιατί δεν έχει είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και χρησιμοποιείται κατά περίπτωση και κατά συμφέρον ...

Μία ουρά ευαίσθητη κηνυγετικού σκύλου θα κοπεί είτε είναι στα βάτα τρείς μέρες και κάνει την δουλειά του είτε είναι μέσα στο σαλόνι είτε στην βόλτα του στο κοντινό βουνό. Ακόμα και λιγότερες πιθανότητες να δεχθώ ότι θα έχει, θέλεις να μου προτείνεις τί θα λέει ένας υποτιθέμενα σωστός ΝΟΜΟΣ ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog