Κυνοφοβία και απόκτηση σκύλου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Εχω εγώ ένα, για το οποιο εγγυώμαι..... το μονο θέμα είναι οτι θα φοβάται αυτό πιο πολύ απο σένα. Μπορείτε να δουλέψετε το προβλημα σας μαζί. :):p
Κι εμείς κάπως έτσι. Προσφερόμαστε πάντως :D Που μένεις είπαμε;

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Εχω εγώ ένα, για το οποιο εγγυώμαι..... το μονο θέμα είναι οτι θα φοβάται αυτό πιο πολύ απο σένα. Μπορείτε να δουλέψετε το προβλημα σας μαζί. :):p
Κι εμείς κάπως έτσι. Προσφερόμαστε πάντως :D Που μένεις είπαμε;
Δεν είναι κακή ιδέα :) Μένουμε Ν.Ιωνία / Θρακ/νες

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
H λύση κάθε προβλήματος βρίσκεται, κατ'αρχάς, στην παραδοχή του (το έχουμε) και κατ'επέκταση στην καταφάτσα αντιμετώπισή του.

Αφού λοιπόν θέλεις να το ξεπεράσεις πες πως έγινε!
Οι λύσεις, με τις οποίες συμφωνώ κ εγώ, ειναι αυτές που αναφέρθηκαν πιο πριν :

1. Συμβουλεύεσαι εκπαιδευτή

2. Έρχεσαι σε βόλτα μας.

3. Ξεκινάς με τα σκυλάκια που σου συστήνουν τα παιδια

Τη 2η και τη 3η μπορείς να τις κάνεις παράλληλα. Μιας και στη 2η θα δεις πολλά σκυλουνια,χαρούμενα, κοινωνικοποιημένα και φιλικά προς τους ανθρώπους.
Επίσης, θα γνωριστείς μαζί μας, θα συζητήσουμε.

Μη διστάζεις.

Ο σκύλος είναι θαυμάσια συντροφιά για εκείνους που εκτιμούν την συντροφιά του.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ και προτείνω και 4η...

εκτύπωσε μια φωτογραφία ενός σκύλου που σου αρέσει και βάλτην δίπλα στο κομοδίνο σου.Κάθε πρωί που θα ξυπνάς και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς να βλέπεις την φάτσα του! :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.575
Athens
Εγώ νομίζω ότι η λύση είναι να συμφάγετε με ένα σκύλο...

Παίρνεις ένα σκύλο και τον βάζεις δίπλα σου όταν τρως. Και τον κοιτάς. Δε μπορεί... θα λυθείς στα γέλια με τα μούτρα του, θα τον λυπηθείς, μετά θα αρχίσεις να τον ρωτάς αν του άρεσε το τορτελίνι και γιατί ξύνισε τη μούρη του με το αγγουράκι τουρσί κοκ.

Αφού γίνουν όλα αυτά είσαι έτοιμος!:D

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
hehe!

Πάντως τις τελευταίες μέρες έχω ρίξει πολύ διάβασμα και έχω γνωρίσει ιντερνετικά πολλές φυλές :)

Επίσης όπου δω σκύλο στο δρόμο σταματάω και σκέφτομαι ότι δεν είναι και τόσο τρομακτικός (εκ του ασφαλούς, μέσα στο αυτοκίνητο..!)

Λέω να έρθω στην επόμενη σας έξοδο με την κοπέλα μου. Αλλά πότε είναι και ποιός θα με αναλάβει.

Ρε τι έχουμε πάθει.. θεραπευτική ψυχολογία το dogforum

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σκύλος μου δεν θέλω να είναι/γίνει φοβισμένος σαν κι εμένα. Οπότε, μέχρι να αποκτήσω θα πρέπει να έχω θεραπευτεί πλήρως.

θελω να είναι ο αρχηγός της αγέλης

Last edited:

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
hehe!

Πάντως τις τελευταίες μέρες έχω ρίξει πολύ διάβασμα και έχω γνωρίσει ιντερνετικά πολλές φυλές :)

Επίσης όπου δω σκύλο στο δρόμο σταματάω και σκέφτομαι ότι δεν είναι και τόσο τρομακτικός (εκ του ασφαλούς, μέσα στο αυτοκίνητο..!)

Λέω να έρθω στην επόμενη σας έξοδο με την κοπέλα μου. Αλλά πότε είναι και ποιός θα με αναλάβει.

Ρε τι έχουμε πάθει.. θεραπευτική ψυχολογία το dogforum

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σκύλος μου δεν θέλω να είναι/γίνει φοβισμένος σαν κι εμένα. Οπότε, μέχρι να αποκτήσω θα πρέπει να έχω θεραπευτεί πλήρως.

θελω να είμαι ο αρχηγός της αγέλης
Θέλω να είμαι εγω ηθελα να γράψω..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλά, έλα από το σπίτι μου και απλά κάτσε στον καναπέ μου...σε δύο λεπτά θα έχεις δίπλα σου έναν Τσούφι να σε κοιτάει στα μάτια σαν ερωτευμένος...σε τρία λεπτά, θα έχει βάλει το ένα πόδι, επάνω στο καναπέ, σε 4 το άλλο...και σε 6 λεπτά (το πολύ), θα έχει στρογγυλοκαθήσει στην αγκαλιά σου, (36 κιλά το χρυσό μου)...
Είναι η μέθοδος "Πως να ξεπεράσετε τη σκυλοφοβία σας σε 6 λεπτά"...
Α, και είναι δωρεάν..δεν χρεώνουμε τίποτα!!!:D:D:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Αυτό με τον Τσούφι το επιβεβαιώνω κι εγώ :p Πάντως αγαπητέ ster, για να μην νομίζεις ότι δεν σοβαρολογούμε σ' αυτό το φόρουμ, όποτε έχεις όρεξη για group dogtherapy και μέχρι να διοργανωθεί η επόμενη σκυλοβόλτα, έχεις το ελεύθερο και από εμένα και από την Katerina και την Kopritis φαντάζομαι αλλά ας μιλήσω για τον εαυτό μου μόνο, να κάνεις μερικά δοκιμαστικά. Μπορείς να επικοινωνείς με pm ή e-mail και να σε φιλοξενούμε στις βόλτες μας. Προσωπικά σου εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φοβηθείς. Οι πόρτες μας λοιπόν ανοιχτές αλλά για τα σκυλιά δεν σου λέω δεμένα... :)

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Ευχαριστώ για τις ευγενικές προσφορές, θα επικοινωνήσω σύντομα:) (η αλήθεια είναι οτι κολλάω λίγο..:p)

Ανυπομονώ να γνωρίσω και κανένα labradorακι, τα οποια ισως με ενδιαφέρουν!

Παντως έχω κλείσει το πρώτο ραντεβού σήμερα σε φιλικό σπίτι με μικρό σκυλακι το οποίο είναι όμως λιγάκι φοβισμένο! Για να δούμε.. θα γράψω αυριο τις εμπειρίες μου.

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Η δική μου εμπειρία λέει όχι μικρά, φοβικά σκυλάκια για αρχή. Το ξέρεις αυτό που λέει "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη"...κάπως έτσι. Όχι ότι δεν θα γίνει δουλειά αλλά θα σου πάρει πολύ περισσότερο χρόνο. Όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω καλό θα ήταν να ξεκινήσεις σε ελεγχόμενο περιβάλλον με ανθρώπους που γνωρίζουν τα σκυλιά και με σκυλιά σχετικά ήρεμα (σε κάποιο καταφύγιο ίσως) ή μαζί με κάποιον εκπαιδευτή.
Σου μιλάω από πείρα ;) φοβικό σκυλί, φοβητσιάρης ιδιοκτήτης ακόμα το παλεύουμε :rolleyes:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ με τον macblack .Καλύτερα ένα ήρεμο και καλά κοινωνικοποιημένο και κατά προτίμηση μεγαλόσωμο σκυλί (για να εξοικιωθείς με τον όγκο).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
συμφωνώ με τον macblack .Καλύτερα ένα ήρεμο και καλά κοινωνικοποιημένο και κατά προτίμηση μεγαλόσωμο σκυλί (για να εξοικιωθείς με τον όγκο).
Κι εγώ συμφωνώ.... απλά να μην είναι και πολύ αγαπησιάρικο την πρώτη φορά κι αρχίσει τις αγκαλιές και τα φιλάκια μόλις τον δει τον άνθρωπο..... να κρατάει και μια επιφύλαξη! :)

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
..Παντως έχω κλείσει το πρώτο ραντεβού σήμερα σε φιλικό σπίτι με μικρό σκυλακι το οποίο είναι όμως λιγάκι φοβισμένο! Για να δούμε.. θα γράψω αυριο τις εμπειρίες μου.
Λοιπόν.. πήγε πολύ καλά χτες! Ήταν όντως φοβισμένο στην αρχή, μας κοιτούσε με τρόμο και ούτε καν μας πλησίαζε. Αργότερα όμως με μύρισε, με έγλυψε, του έκανα χάδια, και τελικά άρχισα να νιώθω εντελώς άνετα με τη σταθερή του συμπεριφορά! Πολύ ήσυχο σκυλάκι! Την επόμενη φορά ίσως το φέρουν από το σπίτι μου για εξοικείωση, μήπως και το κρατήσω κανά σκ!

Είναι κανις-γκριφον κάτι, περίπου 1 έτους και είναι κούκλα!

ps. Πιστεύω το βοηθήσαμε αρκετά στην κοινονικοποίησή του!

Attachments

• 90 KB Προβολές: 48

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Αγαπητε ster,
θα ηθελα να μου επιτρεπεις να εκφρασω τις σκεψεις μου.
ειμαι ατομο με πολλες φοβιες, και περασα μεγαλο μερος της ζωης μου φοβουμενη τα σκυλια. Ως παιδι, ειχε μια θεια μου ενα κολλευ(ετσι τα λεγανε) τη Ραστυ. Εγω τη λατρευα. ΟΚ την φοβομουν γιατι ηταν μεγαλοσωμη για μενα τοτε, αλλα την λατρευα. Πηγαινα δραμα μονο κ μονο για εκεινη. Ομως οι δικοι μου μου δημιουργησαν τρομο, ξερεις, μην τα πλησιαζεις, θα σε δαγκωσουν, του ταδε επαθε λυσσα, του δεινα εκανε το α,βου,γου,δου. Με τα πολλα, ναααα σου η φοβια.
Ξερεις φανταοζμαι πως ειναι, να βλεπεις ενα σκυλακι να ζηλευειςο οσους παιζουν ανετα μαζι του, να θεςν α απλωσεις το χερι σου αλλα να τρεμεις μη στο φαει για μεζεδακι δεκατιανο.

Οπως σου ειπα, ειχα πολλες φοβιες και εξακολουθω να εχω καποιες...Πηγαινοντας και ασχολουμενη λοιπον με ψυχολογια και ψυχαναλυση για καποια χρονια, ο ψυχαναλυτης μου μου ειχε πει οτι για τις φοβιες υπαρχουν δυο συστηματα:
1)αμεση εκθεση, οπου ο οργανισμος σοκαρεται, βιωνει διαφορα ψυχοσωματικα αλλα χραπ χρουπ μια και κατω την ξερπερνας
2)σταδιακη εκθεση: ολο κ πιο κοντα,κουτσου κουτσου επαφη με αυτο μου μας προκαλει φοβια.
Ποσοστα επιτυχιας η πρωτη μεθοδος 10/10
ποσοστα επιτυχιας η δευτερη 6/10.

Γιατι ομως δνε ακολουθειται πλεον η πρωτη μεθοδος;
1)γιατι γινοταν ο αλλος καλα και χαναν πελατεια οι ειδικοι
2)φοβοταν ο φοβικος(χαχαχα,καλη παρηχηση) την εκθεση αυτη του χραπ και κατω και δεν την εκανε κ την εκανε με ελαφρα απο τον ειδικο αρα παααααααλι εχανε πελατεια ο ειδικος.
Ετσι, κατεληξαν στην κερδοφορα για τους ειδικους και σχεδον ανωδυνη για τους φοβικουε, μεθοδο της σταδιακης εκθεσης.

σε καποιες φοβιες μου εχω ακολουθησει τη δευτερη μεθοδο. Ειναι αυτες που εχω μεν ακομα αλλα σε μικροτερο βαθμο.
Σε καποιες εκανα την πρωτη μεθοδο. Ειναι αυτες που δεν εχω πλεον...

Αποψη μου ειναι λοιπον, εγκεφαλικα να κανεις το πρωτο, θα σωθεις...αλλα ως ατομο που ακομα εχει φοβιες και θυμαται τι περασε με την αμεση εκθεση (κρισεις πανικου δατ ιζ), θα σου ελεγα να προτιμησεις τη σταδιακη εκθεση...
Εγω με τα σκυλακια πχ ακολουθησα την αμεση εκθεση. Και να μαι τωρα να γραφω και να θελω οσο τιποτα να βρισκομαι αναμεσα σε σκυλακια.

καλη δυναμη και καλη επιτυχια. Καθε φοβια βασιζεται στο ψεμα: φοβομαστε κατι που ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν θα συμβει αλλα εμεις το εναγαγουμε σε βεβαιοτητα οτι θα συμβει και μαλιστα στη χειροτερη βερζιον. Μεγααααααααααλο σφαλμα.