Κυνηγοί και εγκαταλείψεις σκύλων.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Κι εγώ για την φύση μιλάω sadah...
Και τα δεδομένα είναι δύο:
α) υπάρχουν ακόμα τα ένστικτά μας, έστω και εξευγενισμένα, έστω και σε πολύ υποδεέστερο βαθμό από ένα σαρκοβόρο κυνηγό...Και κάποιοι άνθρωποι ανεβαίνουν στα βουνά ενώ υπάρχουν τα αμάξια, κάνουν αθλήματα όπως ακόντιο...τοξοβολία...σφύρα...κλπ...κλπ...χωρίς να σημαίνει ότι θα πάνε στον πόλεμο...
Προφανώς γιατί κάτι τους γαργαλάει μέσα τους...
Ο Λύκος δεν κυνηγάει από λογική "δεν έχω να φάω"...κυνηγάει από ένστικτο...Θα κυνηγήσει δηλαδή ούτως η άλλως! Απλώς όταν η πείνα βαράει κόκκινα, θα γίνει πιο επικίνδυνος, και θα κατέβει μέχρι τα χωριά.
β) Θεωρείται πλέον δεδομένο από όσους ασχολούνται με τα ζώα, ότι σκοτώνουν ΚΑΙ για πλάκα! Από το παιχνίδι που θα κάνει ένα κουτάβι κάνοντας "kill" στο πανί, μέχρι τις ομαδικές δολοφονίες δελφινιών από φάλαινες δολοφόνους (δεν τα τρώνε)..και τους "πολέμους πιθήκων" στα δάση...(περιγράφει ωραία το "έχει πλάκα να σκοτώνεις" η Temple Grandin) τα ζώα-κυνηγοί σκοτώνουν χωρίς να συνδέεται ΠΑΝΤΑ η διαδικασία με την τροφή.

Με αυτό θέλω να πω απλώς, ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι υπάρχει το ένστικτο στον άνθρωπο, έστω σαν ροπή, ακόμα κι αν εμείς δεν το νιώθουμε τόσο, ή αν είμαστε τόσο δυνατοί λογικά (και μπράβο μας) που δεν θέλουμε να το εκτονώσουμε εκεί...

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Sea Mol
Δεν θα βγαλουμε ακρη..ειδικα με τους λυκους.
Θα το αφησω το θεμα γτ οπως εννοει και η Amaliaz, Ξεφυγαμε λιγο (εως πολυ) :rolleyes:

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
ναι αλλά ο άνθρωπος έχει λογική ενώ τα ζώα όχι.δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τους ανθρώπους με τα ζώα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το κυνήγι δεν με ενοχλεί , όταν γίνεται σωστά. Τις εποχές που πρέπει, με τους τρόπους που πρέπει, στις ποσότητες που πρέπει. Αυτό που με διαολίζει είναι ο τρόπος που η πλειοψηφία των κυνηγών φέρεται στα σκυλιά τους...
Παλιά έβλεπα στη Nova το "Κυνήγι & Ψάρεμα", με εκπομπές κυρίως από Γαλλία. 'Όποιος το έχει παρακολουθήσει καταλαβαίνει τη διαφορά που έχουμε εμείς οι Έλληνες ¨"κάφροι" κυνηγοί με τους Γάλλους...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συγγνώμη που θα φανώ άσχετη, αλλά γιατί οι Αμερικάνοι που επίσης κυνηγούν και μάλιστα σοβαρά, δεν έχουν συνήθως κυνηγετικά σκυλιά μαζί τους;;

Αμαλία, και τα ζώα έχουν λογική και μάλιστα δική τους. Τώρα που το σκέφτομαι μάλιστα, το Μουφ έχει τετράγωνη και Αριστοτέλεια λογική. Τελείως. Και είναι και άκαμπτη τετράγωνη Αριστοτέλεια λογική...:rolleyes:

Last edited:

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Να μιλησω ως κυνοφιλος και κυνηγος ..... φιλοζωος δεν μπορω να χακτηριστω μια και μου αρεσει το κυνηγι και ειδικα αυτο με σκυλο . Για μενα ειναι φοβερο θεαμα να βλεπω εναν σκυλο φερμας ή διωξης να βρισκει το θηραμα .. Στο κατω κατω ειναι σκυλια εργασιας .

αν πας σε ενα χωριο με παλιους 50+ σε ηληκια ολα τα σκυλια περνανε ασχημα κυνηγοσκυλα η μη
γενικα στην επαρχια υπαρχει κοσμος που κακομεταχειριζεται τα σκυλια γενικως

παμε τωρα γιατι λετε μονο τα αρνητικα ξερετε ποσοι αγωνες γινονται ,ξερετε ποσοι κυνηγοι ασχολουντε με την εκτροφη επαγγελματικα, ξερετε οτι εχουμε εθνικες ομαδες που συμμετεχουν σε πανευρωπαικα πρωταθληματα , ξερετε ποσοι ασχολουντε με τρελα με τα σκυλια τους η γενικευση ειναι μεγαλος λαθος παντως στο φαζου που πηγα στα 80 σκυλια 2-3 κυνηγοσκυλα ειδα ολα τα αλλα δεν τα ειχαν κυνηγοι .. Στο κατω κατω ειναι λαθος να χαρακτηριζεις καποιον απο ενα χομπι του γιατι ας πουμε απο τα υπολοιπα σκυλια στο fazoo δεν λέμε οτι τα αφησαν καρατεριστες :)?

Ειναι θεμα παιδειας που δεν εχουμε και δεν φταιει καμια "κατηγορια" ανθρωπων ειδικά όπως οι κυνηγοί για τα σκυλια γιατι όποιος θέλει να τα βλέπει καθαρα ας παρει εναν καφε και ας κάτσει ένα 2ωρο στο πάρκο της γειτονιας του και θα καταλαβει πόσο ασχημα περνανε τα σκυλια ... και δεν ειναι κυνηγοσκυλα

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Παιδία για να βγάλεις άδεια για κυνήγι απ'ότι κατάλαβα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Δεν συμφωνώ με την λογική του κυνηγίου αλλά από την στιγμή που είναι νόμιμο, και αυτοί που το κάνουν το κάνουν νόμιμα δεν μου πέφτει λόγος.
Τώρα γίδια υπάρχουν παντού και η αλήθεια είναι ότι περισσότερα σκυλάκια "ράτσας" βλέπουμε στο δρόμο πάρα κυνηγόσκυλα. Έκτος αν έχετε δει κανέναν να κυνηγάει με Σαρπει ή Γ.Π ή Μπόξερ.
Και τα περισσότερα αδέσποτα τουλάχιστον στο δικό μου το χωρίο είναι είτε από Τσοπάνιδες ή είτε από ηλίθιους ιδιοκτήτες της πόλης που πήραν ένα σκυλί και αυτό απλά μεγάλωσε.

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
αν πας σε ενα χωριο με παλιους 50+ σε ηληκια ολα τα σκυλια περνανε ασχημα κυνηγοσκυλα η μη
γενικα στην επαρχια υπαρχει κοσμος που κακομεταχειριζεται τα σκυλια γενικως
Η κακομεταχείρηση ενος ζώου δεν είναι θέμα πόλης ή χώριου είναι θέμα ενημέρωσης και ανθρώπου.Υπάρχει παντού δυστυχώς...
Και τα περισσότερα αδέσποτα ράτσας που βλέπω εγώ τωρα τελεύταια είναι σέττερ,ποίντερ,γερμανικά ποιμενικά και αρκετά βέλγικα.Την πρωτιά με διαφορά την έχουν τα Σεττερ.Τυχαίο?

Last edited:

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
εντελως γιατι σεττερ αδεσποτα δεν βλέπω στην Αθηνα για παραδειγμα και βλέπω όλες τις αλλες ρατσες ....

Ποια σεττερ λες γιατί λιγα σεττερ κυνηγανε αν μου πεις για gordon , irish για παραδειγμα αυτα δεν τα εχουν κυνηγοί κατά 99% γιατί δεν είναι ευκολο να βρεις κυνηγετικά αίματα πανευρωπαικά φανταζεσαι τι γινεται στην Ελλαδα ...

Το ξαναλέω οι κυνηγοι είναι κάποιοι που κανουν ένα χόμπι και ναι υπάρχουν πολλοί αλήτες αναμεσα τους αλλά το ίδιο πολλοί αλητες στην συμπεριφορά τους στα σκυλιά ειναι και πολλοί αλλοι που δεν εχουν σαν χομπι το κυνηγι

Αυτό που λέμε εγώ και ο epial είναι όχι όλα στο ίδιο τσουβάλι όχι γενικευσεις και 2 δυο μας λέμε ότι υπάρχουν προβληματα στα σκυλια γενικά και αν θες μετά να το πάμε και ειδικά ...ναι και στην κυνηγετική οικογενεια υπάρχουν εξισου μεγαλα πρόβληματα εγω πρώτος θεωρώ πολλούς απαραδεκτους τόσο στο πως φέρονται στα σκυλια τουε αλλά και στο πως ακολουθούν τον νόμο περί θήρας για μένα αυτοί δεν είναι πραγματικοί κυνηγοί αλλά τουφεκιοφόροι ( εντελώς απαξιωτικά το αναφερω)

Α να μην ξεχναμε εδώ είναι φορουμ για σκυλιά για ατομα που τα αγαπαμε και μπορώ να μπω σε ότι κουβεντα θέλετε πάνω σε αυτό για τον αν καποιοι τους αρεσει ή όχι το κυνηγι και γιατί για παραδειγμα κυνηγαω και δεν το ρίχνω στην παρατηρηση πεταλουδας και πόσο κακος είμαι σαν ανθρωπος δεν θα το συζητησω ποτέ ειδικά πίσω από ενα pc

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Το κυνήγι δεν με ενοχλεί , όταν γίνεται σωστά. Τις εποχές που πρέπει, με τους τρόπους που πρέπει, στις ποσότητες που πρέπει. Αυτό που με διαολίζει είναι ο τρόπος που η πλειοψηφία των κυνηγών φέρεται στα σκυλιά τους...
Συμφωνώ κι εγώ. Σε χώρες όπου το κυνήγι γίνεται ελεγχόμενα, γιατί και στην ελλάδα υπάρχουν όρια αλλά λίγοι τα τηρούν, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θηραμάτων που η κάθε κυνηγητική ομάδα επιτρέται να σκοτώσει. Και το τηρούν με ευλάβεια γιατί αλλιώς τους παίρνει και τους σηκώνει.. Μιλάω για την σουηδία γιατί για εκεί γνωρίζω. Επίσης, τα σκυλιά τους τα έχουν μέλη της οικογένειας και τα φροντίζουν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.
Σίγουρα και στην ελλάδα υπάρχουν τέτοιοι κυνηγοί και σίγουρα και στην σουηδία και παντού υπάρχουν και κάφροι.. Μιλάμε όμως για την πλειοψηφία..
Τώρα όσον αφορά την επαρχία και τα αστικά κέντρα δεν υπάρχει σύγκριση.. Η συμπεριφορά προς τους σκύλους στην επαρχία είναι μεσαιωνική και θα πάρει πολλά χρόνια και η εξάλειψη μιας ολόκληρης γενιάς για να αλλάξει η νοοτροπία.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδία για να βγάλεις άδεια για κυνήγι απ'ότι κατάλαβα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Δεν συμφωνώ με την λογική του κυνηγίου αλλά από την στιγμή που είναι νόμιμο, και αυτοί που το κάνουν το κάνουν νόμιμα δεν μου πέφτει λόγος.
Διαφωνώ, και μάλιστα παραξενεύομαι, με την τοποθέτηση πολλών στο φόρουμ εναντίον των κυνηγών. Κατά τη γνώμη μου, το κυνήγι δεν είναι χειρότερο από το σφαγείο που παρέχει κρέας στις ανθρώπινες κοινότητες και θα κατηγορούσα και τα δυο αν ήμουν χορτοφάγος ή Vegan. Εφόσον τα ζώα που κυνηγούν τρώγονται και εφόσον ρεγουλάρεται το κυνήγι από την πολιτεία, δε βλέπω γιατί είναι κακό. Αυτό που είναι κακό είναι οπωσδήποτε το ανεξέλεγκτο και παράνομο κυνήγι, όπως και η κακομεταχείριση των σκύλων, αλλά πολλοί κακομεταχειρίζονται τους σκύλους τους και δε θα έλεγα ότι πρόκειται μόνο για κάτι που κάνουν μόνο οι κυνηγοί. Κατά τη γνώμη μου, θα έλεγα ότι είναι καλύτερα να βουτήξουν όλους όσους κακομεταχειρίζονται σκύλους.

Στην Αμερική το κυνήγι ρεγουλάρεται πολύ αυστηρά και μάλιστα έχουν και ειδικές ρυθμίσεις για τα ζώα που κυνηγούν, τα οποία πρέπει να πηγαίνουν για process στο σφαγείο, εκτός αν έχουν οι κυνηγοί άδεια για κάτι τέτοιο και επίσης απαγορεύεται να κυνηγούν περισσότερα ζώα απ' όσα μπορούν να καταναλώσουν. Να πουλήσουν το κρέας επίσης απαγορεύεται χωρίς άδεια του Υπουργείου Υγείας και απαγορεύεται και στα σφαγεία να κάνουν κάτι τέτοιο χωρίς να το ξέρει το Υπουργείο Υγείας.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω κρίσης, έχουν στραφεί πολλοί φτωχοί Αμερικανοί στο κυνήγι για να φάνε. Είθισται να έχουν μποστάνια στο σπίτι τους, να κυνηγούν και να μαζεύουν κουπόνια ώστε να αγοράζουν τα υπόλοιπα από το σούπερ μάρκετ όσο το δυνατόν φτηνότερα (έως τσάμπα δηλαδή) μπορούν.

Τέλος στο γεγονός ότι το κυνήγι ρεγουλάρεται πολύ οφείλεται και το ότι έχει πλημμυρίσει ο τόπος άγριους λαγούς κι έχω ένα σωρό στον κήπο μου μάλιστα, οπότε μόλις τους παίρνει πρέφα το Μουφ όταν ετοιμαζόμαστε να βγούμε, προσπαθεί να τους κυνηγήσει για πλάκα, οπότε με τραβάει και μπορεί να μου βγάλει και καναν ώμο καμιά φορά.

Μην ξεχάσω να σας δώσω την καταπληκτική σελίδα ενός συναδέλφουκ, καθηγητή της Βιολογίας, που εκτός του ότι δίνει συνταγές τυριού, δίνει επίσης οδηγίες για το πώς να γδέρνει κανείς ελάφι και γενικά το κυνήγι, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ελάφι το χτύπησε κατά λάθος αυτοκίνητο που είναι και μεγάλος κίνδυνος εδώ. Φαντάζομαι πάντως για να ξέρει να γδέρνει ελάφι, θα έχει κυνηγήσει, το οποίο δεν είναι κακό, αφού το κάνει νόμιμα και ό,τι πιάνει το τρώει κι αυτός και η οικογένειά του:

Fankhauser's Cheese Page

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Στην Ελλάδα πάντως σπανια θα δεις η Πολιτεία να ελέγξει τους κυνηγούς ....Παράδειγμα, στη περιοχή που σας αναφέρω, τον χειμώνα κάθε ΣΚ αλλά και κάθε απόγευμα ακούς τους πυροβολισμούς ...Μιλάμε για κατοικημένη περιοχή, όπου τα σπιτια είναι στα 50 μέτρα από τον κυνηγό ...μιλάμε για ένα χώρο που κυκλοφορούν παιδιά με ποδήλατα, σκυλιά για βόλτες και μέσα σε όλα αυτά και οι κυνηγοί να πυροβολούνε αδιακρίτως...Έχω πάει στην Αστυνομία αρκετές φορές και έχω κάνει καταγγελία και βεβαίως με γράφουνε κανονικά....επειδή οι κυνηγοί είναι της περιοχής και "δικοί" μας /ανθρωποι...
Επίσης, για τους δύσπιστους , δεν είναι η πρώτη φορά που εγκαταλείπουν κυνηγετικό σκυλί...Πέρσι άφησαν 2 Ποίντερ, το ένα κουφό...και μια γένα με 6 κουτάβια ημίαιμα επανιέλ...Τυχαίο?

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Διαφωνώ, και μάλιστα παραξενεύομαι, με την τοποθέτηση πολλών στο φόρουμ εναντίον των κυνηγών. Κατά τη γνώμη μου, το κυνήγι δεν είναι χειρότερο από το σφαγείο που παρέχει κρέας στις ανθρώπινες κοινότητες και θα κατηγορούσα και τα δυο αν ήμουν χορτοφάγος ή Vegan. Εφόσον τα ζώα που κυνηγούν τρώγονται και εφόσον ρεγουλάρεται το κυνήγι από την πολιτεία, δε βλέπω γιατί είναι κακό. Αυτό που είναι κακό είναι οπωσδήποτε το ανεξέλεγκτο και παράνομο κυνήγι, όπως και η κακομεταχείριση των σκύλων, αλλά πολλοί κακομεταχειρίζονται τους σκύλους τους και δε θα έλεγα ότι πρόκειται μόνο για κάτι που κάνουν μόνο οι κυνηγοί. Κατά τη γνώμη μου, θα έλεγα ότι είναι καλύτερα να βουτήξουν όλους όσους κακομεταχειρίζονται σκύλους.

Στην Αμερική το κυνήγι ρεγουλάρεται πολύ αυστηρά και μάλιστα έχουν και ειδικές ρυθμίσεις για τα ζώα που κυνηγούν, τα οποία πρέπει να πηγαίνουν για process στο σφαγείο, εκτός αν έχουν οι κυνηγοί άδεια για κάτι τέτοιο και επίσης απαγορεύεται να κυνηγούν περισσότερα ζώα απ' όσα μπορούν να καταναλώσουν. Να πουλήσουν το κρέας επίσης απαγορεύεται χωρίς άδεια του Υπουργείου Υγείας και απαγορεύεται και στα σφαγεία να κάνουν κάτι τέτοιο χωρίς να το ξέρει το Υπουργείο Υγείας.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω κρίσης, έχουν στραφεί πολλοί φτωχοί Αμερικανοί στο κυνήγι για να φάνε. Είθισται να έχουν μποστάνια στο σπίτι τους, να κυνηγούν και να μαζεύουν κουπόνια ώστε να αγοράζουν τα υπόλοιπα από το σούπερ μάρκετ όσο το δυνατόν φτηνότερα (έως τσάμπα δηλαδή) μπορούν.

Τέλος στο γεγονός ότι το κυνήγι ρεγουλάρεται πολύ οφείλεται και το ότι έχει πλημμυρίσει ο τόπος άγριους λαγούς κι έχω ένα σωρό στον κήπο μου μάλιστα, οπότε μόλις τους παίρνει πρέφα το Μουφ όταν ετοιμαζόμαστε να βγούμε, προσπαθεί να τους κυνηγήσει για πλάκα, οπότε με τραβάει και μπορεί να μου βγάλει και καναν ώμο καμιά φορά.

Μην ξεχάσω να σας δώσω την καταπληκτική σελίδα ενός συναδέλφουκ, καθηγητή της Βιολογίας, που εκτός του ότι δίνει συνταγές τυριού, δίνει επίσης οδηγίες για το πώς να γδέρνει κανείς ελάφι και γενικά το κυνήγι, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ελάφι το χτύπησε κατά λάθος αυτοκίνητο που είναι και μεγάλος κίνδυνος εδώ. Φαντάζομαι πάντως για να ξέρει να γδέρνει ελάφι, θα έχει κυνηγήσει, το οποίο δεν είναι κακό, αφού το κάνει νόμιμα και ό,τι πιάνει το τρώει κι αυτός και η οικογένειά του:

Fankhauser's Cheese Page
Σάρα μάλλον το διατύπωσα λάθος, αυτό που εννοούσα είναι ότι από την στιγμή που είναι νόμιμο και γίνεται όπως το λέει ο νόμος τότε προσωπικά είμαι εντάξει.
Βέβαια εδώ είναι Ελλάδα και το τι λέει ο νόμος και τι γίνεται είναι άλλο θέμα. γιατί και εδώ το πόσα θυράματα θα σκοτώσει είναι ανάλογα το κυνηγό νομίζω (αν μπορεί κάποιος κυνηγός ας πει τι ισχύει). Και προσωπικά αν έλεγα ότι είμαι κάτα του κυνηγίου θα έκοβα το κρέας και το ψάρι όπως νομίζω τονίζεις και εσύ.

Αλλά είμαστε μπανανία πριν 4-5 μέρες κάποιοι σκοτώσαν 4 χελώνες καρέτα καρέτα με τσεκούρι.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
υπαρχουν νομοι και ρυθμιστική για το κυνηγι για το τι πρεπει να κυνηγας πότε και πόσο .....

Κατι αλλο η θυροφυλακή πληρωνετε από τους ιδιους τους κυνηγους και είναι η μόνη που κανει μυνησεις και κατασχεσεις και μην νομιζετε οτι ειναι λιγες αλλά αρκετες 100δες μυνησεις καθε χρονο το θεμα ειναι πόσο γρηγορα προχωρα η δικαιοσυνη . Ο σωστός κυνηγός δεν κυνηγα για το κρέας παντως . Το δασαρχειο πάλι που στο καθε χωριό είναι ο ξαδερφος του θειου του παντζανακη γινεται το έλα να δεις . Η θυροφυλακη είναι πολύ αυστηρή και αν κάποιος θέλει να κάνει κάποια καταγγελία να το κάνει σε αυτην

Να σου φέρω παραδειγμα στο κυνηγι του λαγού που είναι ένα πολύ δυσκολο θηραμα : υπάρχει ο κυνηγός που θα πληρωσει τον σκυλο του χιλιαδες ευρώ θα φαει τα πόδια του σε εκπαιδευτικά για τον σκύλο του θα κανει ένα σωρό έξοδα και τα κάνει όλα αυτά για νά πάει στο βουνό και να δει τον σκύλο του να εργαζεται να ακουσει τα διαφορετικά γαυγισματα να δει να γινεται διωξη από τν σκυλο του πολλές φορές και αρκετές ώρες και αν του κάτσει να ντουφεκίση τον λαγό και φυσικά υπάρχει και ο τουφεκιοφόρος που θα παρει τον προβολεα με το αμαξι του και θα παει βραδυ να τον βαρεσει .....

Να ξέρεις ότι οι κυνηγοί των αστικών κέντρων πέρνανε πολλού ελεγχους αλλά στην επαρχια σχεδόν κανενα για παραδειγμα εμας φέτος μα σταματησανε 2 φορες στα διοδια να τσεκαρουν τα όπλα τις αδειες κτλ στην επαρχια που παμε συνθηθως βλέπεις να κυκλοφορουν στο αυτοκινητο βραδυ με την καραμπινα στην καροτσα μηπως και βαρεσουν κανεναν λαγο ή αγριογουρουνο

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά τόσο δύσκολο να βρεθούν είναι οι λαγοί;; :p Ο κήπος μου και μόνο βρίθει!! Άσε τους σκίουρους και τα ελάφια που αν δεν προσέξεις με το αυτοκίνητο, μπορεί και να στο φάει το ελάφι! Ένας φίλος μου τράκαρε στην εθνική οδό με ελάφι και ο άνθρωπος οδηγούσε τεράστιο SUV. Εννοείται ότι πάει το ελάφι, αλλά πάει και το αυτοκίνητο που έγινε κυριολεκτικά βίδες. Ευτυχώς δηλαδή που δεν σκοτώθηκε ο άνθρωπος.

Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται το κυνήγι λαγών ή ελαφιών σε κατοικημένες περιοχές.

eightball

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2011
43
0
Εγώ ένα ξέρω κάθε χρονιά κατα το Σεπτέμβρη που τελειώνει η κυνηγετική περίοδος μαζεύω τουλάχιστον 3-4 γύρω από το σπίτι που τα φροντίζω μπας και κρατηθούν στη ζωή και μόλις ξεκινήσει πάλι η κυνηγετική περίοδος χάνονται γιατί έχω ακούσει από πολλούς κυνηγούς ότι γίνονται κάλοι στόχοι για σημάδι...αναγούλα μου έρχεται!!!
Οσο και να φωνάζεις ορισμένες φορές ο κόσμος δεν βάζει μυαλό...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
slap.gifΑγανακτώ! Γιατι το αντικυνηγετικό μένος ορισμένων, τους κάνει να χρησιμοποιούν την συκοφαντία και τις ανακρίβειες για να στρεψουν τον κόσμο που δεν γνωρίζει, εναντίον των κυνηγών, ακόμα και με χονδροειδέστατα ψέματα!

Η κυνηγετική περίοδος αρχίζει περί τα τέλη Αυγούστου και τελειώνει τον Φεβρουάριο.
Οσο για τα σκυλια που «έχουν πεί πολλοί κυνηγοί ότι είναι καλος στοχος στο σημάδι»΄ μόνο ένας παντελώς άσχετος με το κυνήγι θα μπορούσε να πει τόσο χονδροειδες ψέμα.

Η ευχαρίστηση που αυτή η δραστηριότητα προσφέρει στον κυνηγό ή ψαρά, είναι ευτυχής κατάληξη μιας ολόκληρης διαδικασίας η οποία ξεκινάει απο την απόκτηση δεξιοτήτων αλλά και γνώσεων για το θήραμα, τον σχεδιασμό, την προετοιμασία, το ψάξιμο, την γνώση της περιοχής, την εύρεση, το να μην σε καταλάβει ώστε να καταφέρεις να το προσεγγίσεις κλπ, κλπ μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που είναι η θανάτωση του ζώου.
Γι αυτό και οι κυνηγοι δεν θέλουν να κυνηγουν "κοτετσίσιο" θήραμα σε ρεζέρβες.
(Διότι αυτά τα θηράματα που εκτρέφονται, δεν φοβούνται τον άνθρωπο, δεν είναι πονηρεμένα ούτε έχουν λόγω πείρας αποκτήσει την ικανότητα να γλυτώνουν από τους εχθρούς τους.)
Αυτά όλα μαζί είναι που κάνουν το κυνήγι συναρπαστικό και όχι ο φόνος καθεαυτός όπως θελουν κάποιοι να πιστεύουν ή να αποδείξουν.
Πολύ τακτικά ακούω το επιχείρημα «φωτογράφησέ ή παρατήρησέ τα αντι να τα σκοτώνεις»
Συμφωνώ ότι υπάρχουν και ομοιότητες μεταξύ φωτογραφίας ή παρατήρησης και κυνηγιού. Αλλά δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα.
Η φωτογράφιση, εφ όσον είναι επιλογή αντι του κυνηγιού,είναι παρενέργεια της αστικής ζωής και όχι δείγμα πολιτισμού, όπως πολλοί θελουν να το παρουσιάσουν.
Είναι ένα υποκατάστατο που δεν μπορεί να προσφέρει όλες τις συγκινήσεις που προσφέρει αυτό το οποίο προσπαθεί να υποκαταστήσει .
Η οδήγηση στο Playstation ή ακόμα και ο καλύτερος εξομοιωτής δεν είναι δυνατόν να προφέρει ουτε καν να πλησιάσει τις συγκινήσεις της πραγματικης οδήγησης.
Και τα δύο είναι υποκατάστατα διότι και στα δύο απουσιάζουν οι συγκινήσεις που δίνουν τα διάφορα ένστικτα του ανθρώπου.
Στο μεν playstation η αίσθηση του κινδύνου και πώς θα τον αποφύγεις κινούμενος στα όρια, στη δε φωτογραφία η ευχαρίστηση που προσφέρει το ένστικτο της καταβολής του θηράματος.
Το να μην κυνηγάει ενα σαρκοφάγο ή παμφάγο όν και να του παρέχεται η τροφή έτοιμη, όπως επίσης και να κατακρίνεται ή να νοιώθει τύψεις για την ικανοποίηση που του προσφέρει το κυνήγι, είναι εκτροπή από την φύση του, δεν είναι δείγμα πολιτισμού.
Ενώ το να κυνηγά ή να ψαρεύει μόνο νόμιμα είναι δείγμα πολιτισμού.
Η ενστασή μου είναι στο γεγονός ότι θεωρείται δείγμα πολιτισμού το να σφάζει ό άλλος το αρνί και εμεις μόνο να γυρνάμε τη σούβλα, ενώ όποιος το θεωρεί κατι φυσικό και το κάνει μόνος του έχει κατακριτέα ένστικτα και είναι απολίτιστος.
Οσο για το θέμα της αγάπης για την φύση σαφώς και δεν πρέπει να την μονοπωλουν οι κυνηγοί μόνο, ούτε όμως και οι αντικυνηγοι. Παρ ότι οι κυνηγοί σαφώς την απολαμβάνουν και την γνωρίζουν περισσότερο.

eightball

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2011
43
0
Αν ζουσες σε επαρχια και εβλεπες οτι καθε καρυδιας καρυδι μεχρι και τα 15χρονα εχουν απο μια καραμπινα δεν νομιζω να πολυσκεφτονται ολα αυτα που εγραψες. Οτι βλεπουν να κουνιεται το πυροβολουν και πολλες φορες εν γνωση τους.
Χαιρω πολυ οτι ειναι δειγμα πολιτισμου να κυνηγας νομιμα δεν εχω καμια αντίρρηση αλλα όταν τρέχω εγω τα γατιά και τα σκυλια μου με κρεμασμενα τα αυτια στους κτηνιατρους απο τα σκαγια που ειναι σφηνωμενα στο κεφαλι τι θελεις να υποθεσω?Και δεν μιλαω για δικά τους σκυλια μιλαω για σκυλια που τα μάζεψα απ' έξω και τα ταιζω...
Δεν ειναι ολοι πολιτισμενοι λοιπον υπαρχουν σε ολες τις κατηγοριες ποσοστα που ειναι πανιβλακες...
Δεν εχω καμια αντιρρηση με τους κυνηγους δεν ειμαι χορτοφαγος συμφωνω με αυτο ειναι η φυσικη εξελιξη αλλα οταν κανουν μ*****ες τσατιζομαι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ