Κυνηγοί και εγκαταλείψεις σκύλων.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
ούτε εγώ συμπαθώ το κυνήγι.και γιαυτό δεν τρώω ποτέ πουλάκια η λαγούς που φέρνει ο πεθερός μου.ποτέ δεν πετάει όμως.αν κυνηγούν ΄νόμιμα κι εκεί που πρέπει τις μέρες που πρέπει όμως δεν το καταδικάζω.απλά δεν μου αρέσει.όταν τρώμε όμως ζώα που εκτρέφονται γιαυτόν ακριβώς το λόγο για να θανατωθούν και με τι τρόπο!τα σφάζουν!εκεί δεν έχουμε πρόβλημα;;

Το οτι δεν τα πεταει ο πεθερος σου, δεν σημαινει οτι δεν τα πετανε κ οι υπολοιποι...
Υπαρχουν πολλοι που τα σκοτωνουν, για να τα σκοτωσουν.
Καποιοι αλλοι σκοτωνουν τα αφηνουν εκει και φευγουν.
Δεν ειναι ολοι το ιδιο...
Ειναι αλλο να σκοτωσεις για να ζησεις σε συνθηκες επιβιωσης και ειναι αλλο να σκοτωνεις γιατι εισαι ψυχακιας και πιστευεις οτι ετσι κανεις χαβαλε.
Η οχι;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
@Stamatia
Ναι...αλλά από το ίσως...μέχρι την σιγουριά...υπάρχει μεγάλος δρόμος...
Είσαι αντίθετη με το IPO και την "κυνοχρησία"...αλλά δυστυχώς, λόγω ακριβώς της δυνατότητας συν-εργασίας εξημερώθηκαν τα σκυλιά...
Δεν θα σε πω οπλοφοβική...αλλά η αντίθεσή σου πρέπει να περιορίζεται στο κυνήγι σαν έννοια-δραστηριότητα, όπως είναι δικαίωμά σου...και όχι προς τους ανθρώπους που το εξασκούν, καθώς είναι ακόμα νόμιμο δικαίωμά τους, μέχρι αποδείξεως του βλαβερού της συμπεριφοράς τους.
Ε...κι εγώ μπαίνω...
Όπως και τρώω κυνήγι χωρίς να είμαι κυνηγός....
Ένας τσιγάρο δρόμος είναι....
Καλά το είπες ...εξημερώθηκαν...(δεν είπα ότι είμαι αντίθετη με το ΙΡΟ..με την διαδικασία crate - στίβος είμαι μόνο (που μπορεί να είναι απαραίτητη δεν το ξέρω αλλά και πάλι δεν μου αρέσει...εξάλλου ας μην μπούμε να αναλύσουμε για ποιόν είναι τελικά η χαρά του υπερπρωταθλητή..του σκύλου ή του ιδιοκτήτη..)
Η αντίθεσή μου είναι γενική ..όπως είναι δικαίωμά μου....εξάλλου δεν τους έκοψα το δικαίωμα να ασκούν το δικαίωμά τους..(δυστυχώς δεν είμαι ψυχίατρος να υπογράφω για τις άδειες οπλοκατοχής :p)
Α....ώστε μπαίνεις Ε???:p

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
ε...βρε sadah...
με την ίδια λογική ακριβώς..."Το οτι δεν τα πεταει ο πεθερος σου, δεν σημαινει οτι δεν τα πετανε κ οι υπολοιποι"...........Το ότι ξέρεις κάποιους που τα πετάνε (αν ξέρεις) δεν σημαίνει ότι τα πετάνε όλοι!

@stamatia
ε...για μένα δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος...
Και η αλήθεια είναι ότι μπαίνω...ναι...
(να σου πω...ψαράκι τρως από ψαροντούφεκο, μηχανότρατα...κλπ..κλπ, ή μόνο από ιχθυοτροφείο?)

ΥΓ
Οι διαδικασίες για την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου και την άδεια κυνηγού...είναι όντως αστείες...

Last edited:

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
ε...βρε sadah...
με την ίδια λογική ακριβώς..."Το οτι δεν τα πεταει ο πεθερος σου, δεν σημαινει οτι δεν τα πετανε κ οι υπολοιποι"...........Το ότι ξέρεις κάποιους που τα πετάνε (αν ξέρεις) δεν σημαίνει ότι τα πετάνε όλοι!

LOL!
Το ιδιο πραγμα λεμε αμα κατσεις να το σκεφτεις.
Απλα εγω μιλαω για συγκεκριμενη μαζα ανθρωπων.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994

@stamatia
ε...για μένα δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος...
Και η αλήθεια είναι ότι μπαίνω...ναι...
(να σου πω...ψαράκι τρως από ψαροντούφεκο, μηχανότρατα...κλπ..κλπ, ή μόνο από ιχθυοτροφείο?)

ΥΓ
Οι διαδικασίες για την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου και την άδεια κυνηγού...είναι όντως αστείες...
Τι τσιγάρο καπνίζεις πια????*lingua*
Τρώω ...αλλά δεν κάνω κατάχρηση..(επί τοις ουσίας για μένα το θέμα εκεί είναι στην κατάχρηση ...)
Συμφωνούμε ότι οι διαδικασίες για την κατοχή όπλου είναι αστείες (μετά ακούς στις τηλεοράσεις....μα ήταν ήσυχο παιδί ..δεν είχε δώσει δικαιώματα στη γειτονιά..απορούμε πως έγινε αυτό..:rolleyes:)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Και τι διαφοροποιεί το κυνήγι του ψαριού από τα άλλα κυνήγια?
Ότι δεν έχουμε συναισθηματική ταύτιση με το ψάρι?
Αν μου πεις η κατάχρηση, θα σου πω να κατέβεις στο λιμάνι της Σάμου να δεις πόσα νεκρά ψάρια πετιούνται όταν καθαρίζουν τα δίχτυα οι ψαράδες...(για να μην μιλήσω για την καταστροφή του βυθού από τις μηχανότρατες)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οσο περισσοτερο δινεται εμφαση στην βιαιότητα, τοσο πιο βαρβαρο και αποκρουστικο γινεται το όποιο κυνηγι. Και εκει, ΔΕΝ εχουν τα πρωτεια οι κυνηγοι πουλιων, αλλα καποιοι αλλοι που κυκλοφορουν αναμεσα μας και χρησιμοποιουν και αυτοι σκυλια...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
Το οτι δεν τα πεταει ο πεθερος σου, δεν σημαινει οτι δεν τα πετανε κ οι υπολοιποι...
Υπαρχουν πολλοι που τα σκοτωνουν, για να τα σκοτωσουν.
Καποιοι αλλοι σκοτωνουν τα αφηνουν εκει και φευγουν.
Δεν ειναι ολοι το ιδιο...
Ειναι αλλο να σκοτωσεις για να ζησεις σε συνθηκες επιβιωσης και ειναι αλλο να σκοτωνεις γιατι εισαι ψυχακιας και πιστευεις οτι ετσι κανεις χαβαλε.
Η οχι;
δεν νομίζω να έγραψα κάπου ότι δεν τα πετάνε οι υπόλοιποι!μίλησα απλά για τον πεθέρό μου.άλλωστε σε προηγούμενο πόστ μου είπα ότι δυστυχώς έχω ακούσει πολλές ιστορίες για κυνηγούς από τον πεθερό μου.
αυτό το ψυχάκιας θα έπρεπε να το προσέξεις λίγο.δεν μου αρέσει καθόλου σαν γενική εκφραση.και με συγχωρείς αλλά δεν βρίσκω διαφορά στο να σκοτώσει κάποιος με σφαίρα ή με μπαλντά(μιλάω πάντα γιαυτούς που τα τρώνε δεν τα πετάνε).δηλαδή όταν τρως το μοσχάρι η το γουρούνι η το στιφάδο που κάποιος άλλος έχει σκοτώσει είναι οκ;ενώ αν το σκοτώσεις και το φας αλλάζει κάτι;

Last edited:

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
αυτό το ψυχάκιας θα έπρεπε να το προσέξεις λίγο.δεν μου αρέσει καθόλου σαν γενική εκφραση.και με συγχωρείς αλλά δεν βρίσκω διαφορά στο να σκοτώσει κάποιος με σφαίρα ή με μπαλντά(μιλάω πάντα γιαυτούς που τα τρώνε δεν τα πετάνε).δηλαδή όταν τρως το μοσχάρι η το γουρούνι η το στιφάδο που κάποιος άλλος έχει σκοτώσει είναι οκ;ενώ αν το σκοτώσεις και το φας αλλάζει κάτι;

Να το προσεξω γιατι, επειδη δεν σου αρεσει;
Λυπαμαι δεν μου αρκει σαν λογος.
Ποτε μιλησα εγω για σφαιρες και μπαλνταδες; rofl
Επισης ποτε ειπα οτι τρωω μοσχαρι, γουρουνι κτλ;
Ο,τι να ναι

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Ο λόγος που δεν τρώμε σκύλους εδω αλλα χλαπακιάζουμε τα αρνιά κλπ , πιστεύω οτι είναι καθαρά η συναισθηματική σύνδεση , επειδή ο σκύλος σου γελείφει τα πόδια ενω το αρνί όχι . Δεν πιστεύω οτι διαφέρει σε κάτι άλλο . ( απο γεύση δεν ξέρω τί γίνεται ) .

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
Να το προσεξω γιατι, επειδη δεν σου αρεσει;
Λυπαμαι δεν μου αρκει σαν λογος.
Ποτε μιλησα εγω για σφαιρες και μπαλνταδες; rofl
Επισης ποτε ειπα οτι τρωω μοσχαρι, γουρουνι κτλ;
Ο,τι να ναι
ηρέμησε λίγο παιδί μου συζήτηση κάνουμε!διαφωνούμε δεν μαλώνουμε!και το όταν τρως γουρούνι κτλ που είπα δεν το είπα σε σένα αλλά γενικά!και όσο ΄για το ψυχάκιας δεν θέλω να επέμβω στη γραφή σου απλά είναι ΄΄ενας χαρακτηρισμός.......δεν σόυ βαλα και το μαχαίρι στο λαιμό!δεν καταλαβαίνω γιατί εξάπτεσαι

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Το θεμα μου ειναι αυτοι οι τυποι που σκοτωνουν 5-10-20 ζωα χωρις κανεναν απολυτως λογο...
Τον λόγο δεν τον βλέπεις εσύ...
Αλλά είναι το ίδιο ένστικτό που έχει και η εικόνα στην υπογραφή σου...

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
Το θεμα μου ειναι αυτοι οι τυποι που σκοτωνουν 5-10-20 ζωα χωρις κανεναν απολυτως λογο...
το ίδιο κάνουν και αυτοί που τα εκτρέφουν 5 10 20 ζώα πάνε χαμένα δεν τα δίνουν όλα!έχεις πρόβλημα και με αυτούς ή μόνο με τους κυνηγούς;ειναι απλή ερώτηση μην αρχίσεις πάλι τα ''οτι να ναι'' μην μου απαντήσεις αν είναι να ναι με νεύρο

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
ηρέμησε λίγο παιδί μου συζήτηση κάνουμε!διαφωνούμε δεν μαλώνουμε!και το όταν τρως γουρούνι κτλ που είπα δεν το είπα σε σένα αλλά γενικά!και όσο ΄για το ψυχάκιας δεν θέλω να επέμβω στη γραφή σου απλά είναι ΄΄ενας χαρακτηρισμός.......δεν σόυ βαλα και το μαχαίρι στο λαιμό!δεν καταλαβαίνω γιατί εξάπτεσαι

Σ'εμενα θα βαλεις μαχαιρι στο λαιμο!??!!??!!?
παμε καλα!??!?!

Πλακα κανω! :cool:
lol Δεν εφαγα φρικες ηρεμος ειμαι! :D
Ειμαι αποτομος απλως! (ετσι λενε ολοι)

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
το ίδιο κάνουν και αυτοί που τα εκτρέφουν 5 10 20 ζώα πάνε χαμένα δεν τα δίνουν όλα!έχεις πρόβλημα και με αυτούς ή μόνο με τους κυνηγούς;ειναι απλή ερώτηση μην αρχίσεις πάλι τα ''οτι να ναι'' μην μου απαντήσεις αν είναι να ναι με νεύρο

Κοιτα να δεις, γενικα με την καθε μορφη κακοποιησης ζωου εχω ενα θεματακι ειναι η αληθεια...
Δεν την υποστηριζω, δεν μου αρεσει.
Ναι το ξερω οτι ειναι προβλημα μου...Απλα αυτη ειναι η αποψη μου οκ..
Σωστη-Λαθος...

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
Ο λόγος που δεν τρώμε σκύλους εδω αλλα χλαπακιάζουμε τα αρνιά κλπ , πιστεύω οτι είναι καθαρά η συναισθηματική σύνδεση , επειδή ο σκύλος σου γελείφει τα πόδια ενω το αρνί όχι . Δεν πιστεύω οτι διαφέρει σε κάτι άλλο . ( απο γεύση δεν ξέρω τί γίνεται ) .
και με αυτά αν δεθείς πάλι δεν τα τρως.από τότε που σφαξανε το μοσχάρι που εκτρέφανε γιαυτό το λογό οι δικοί του ο αντρας μου δεν εβαλε κρέας στο στόμα του.ούτε από τα κατσικάκια.μόνο χοιρινό μπαίνει μες στο σπίτι μας από τότε

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Τον λόγο δεν τον βλέπεις εσύ...
Αλλά είναι το ίδιο ένστικτό που έχει και η εικόνα στην υπογραφή σου...

Ωπα...το Μπερδεψες....
Το ενστικτο που εχει η εικονα στην υπογραφη μου ειναι Η ΦΥΣΗ.
Ειπα και παραπανω αν προσεξες, πως ειναι αλλο να σκοτωνεις για να επιβιωσεις...
Οπως κανουν οι λυκοι για να τραφουν η απο τρομο προκειμενουν να μην χασουν τη ζωη τους.
Και ειναι αλλο να σκοτωνεις γτ ετσι γουσταρεις..Απο χαβαλε...Απο μερακι; Απο ψυχοπαθεια;
Οπως θελεις πες το.
Μην μπερδευεις τα ενστικτα του λυκου και γενικοτερα την φυση με την μ@λ@κια του συγχρονου ανθρωπου..
Ειναι 2 τελειως διαφορετικα πραγματα!

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
Κοιτα να δεις, γενικα με την καθε μορφη κακοποιησης ζωου εχω ενα θεματακι ειναι η αληθεια...
Δεν την υποστηριζω, δεν μου αρεσει.
Ναι το ξερω οτι ειναι προβλημα μου...Απλα αυτη ειναι η αποψη μου οκ..
Σωστη-Λαθος...
δεν είναι μόνο δικό σου.είναι και πολλών όπως και δικό μου.δεν είμαι χορτοφάγος αλλά θα θελα να γίνω κάποια στιγμή.δεν υποστηρίζω τους κυνηγούς απλά δεν μου αρέσει να στέκονται μόνο εκεί οι άνθρωποι από τη στιγμή που βοηθάμε όλοι στο να σκοτώνονται ζώα αφού οι περισσότεροι τρώμε κρέας.για μένα στην ίδια ομάδα είναι όλοι.είτε το κάνουν χόμπι είτε το κάνουν επάγγελμα είτε απλά το τρώνε

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ