Αναφερθηκα σε δυο σεναρια. Σε κτημα με τον σκυλο μονο του με ζωα (οπου το τσομπανοσκυλο μπορει να βασιλευσει οντως, Παναγιωτη) και σε σπιτι με αυλη (φυλαξη χωρου χωρις ζωα και πιθανον και προστασια ανθρωπων, εστω με τη μεθοδο της αποτροπης). Για το δευτερο σεναριο δεχομαι και τις περισσοτερες ερωτησεις.
Δεν μιλαμε για μας, που εχουμε μαθει πεντε πραγματα. Μιλαμε για ανθρωπους παντελως ασχετους, που τα μονα σκυλια που εχουν ακουστα είναι τα «λυκοσκυλα» και τα ροτβάιλερ, που αν σκασει ο Γιαννης και τον ρωτησουν «τι είναι αυτό?» και τους πει «μπουρμπουλ», θα πουν «τιιι?», και αν τους ξαναπει «μπουρμπουλ, μπουρμπουλ!», θα με ρωτησουν στο αυτι «πότε το επαθε το εγκεφαλικό ο φιλος σου?».
Προσωπικα, οσο κι αν βαριεμαι ή εκνευριζομαι , αισθανομαι ότι αυτοι οι ανθρωποι χρειαζοντα μια στοιχειωδη καθοδηγηση, εστω μια γρηγορη αποκαρδιωτικη απαντηση. Στο τελος όμως θα την κανουν την δουλεια τους.
Απλά η ελλειψη χρηματων θα τους οδηγησει σε ακομα μεγαλυτερα λαθη από αυτά που ετσι κι αλλιως θα κανανε.
Το ερωτημα μου απαντηθηκε ηδη πολύ νωρις από τον φιλο kos, που ειπε ότι ετσι κι αλλιως, κριση ή όχι, αυτοι δεν θα πληρωναν για σκυλο. Ουτε και θα καθησουν να μαθουν, θα συμπληρωσω εγω. Ουτε κάν τα στοιχειωδη.
Λιγο οφ τοπικ σχετικα με τον ελ. ποιμενικο.
Ένας θειος μου μενει σε απομονωμενη μονοκατοικια στην Θέρμη Θεσσαλονικης. Πηρε ελ. ποιμενικο από τον Αρκτουρο, με καπου 400 ευρω.
Ενηλικος πλεον, ο σκυλος διωχνει μονο άλλα σκυλια, και είναι σχεδον τελειως ακαταλληλος για φυλαξη του χωρου από διποδους εισβολεις.
Ο θειος μου πηρε δυο καραμπινες, κοιμαται με την μια αγκαλια, και σκεφτεται για ακομα έναν σκυλο, διαφορετικης όμως φυλης.