Κρίση II & Σκύλος

Status
Κλειδωμένο θέμα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θα πρεπει να δωσω μεσα σε τετοια κριση, και για να φυλαω φυτα και ζωα που κοστιζουν λιγο (αλλά εχουν φυσικα την γενικοτερη αξια τους λογω της αποδοσης τους) δυο εκτροφικα σκυλια αξιας 2000€ ?
Στα 2 χιλιάρικα συμπεριλαμβάνεις και την εκπαίδευση άρνησης τροφής? Γιατί αλλιώς τα δυο σκυλιά μόνα τους στο κτήμα, εξουδετερώνονται πάρα πολύ γρήγορα....

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
εδω θα διαφονησω φιλε δεν χρειαζονται εκτροφικα σκυλια με 1000 το κομματι για να φυλαξουν τα προβοκατσικα

εκτος και αν σου περισευουν και θες να κανεις και εκτροφη απο ποιμενικα αλλο αυτο

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συνεχιζω.

Λογω του ότι μενω επαρχια, και λογω της δουλειας μου, γνωριζω πολύ κοσμο. Ξαφνικα ξυπνησαν να παρουν σκυλο ή να φτιαξουν κηπο εντος ή εκτος του οικοπεδου τους.
Επισης, ξερω καλα ότι πολυς κοσμος εξοπλιζεται, για τον ιδιο λογο που ψαχνει σκυλο.

Υπαρχουν πολλες μονοκατοικιες στην Ξανθη και σε γειτονικα με την Ξανθη χωρια (στην ουσια προάστια), όπως και κτηματα σχετικα κοντα στις κατοικιες.

Με ρωτανε λοιπον, συχνοτερα από ποτέ, από πού να παρουνε «ένα καλο σκυλι».
Ο κοσμος ψαχνει για σκυλια που θα απωθουν ανθρωπους και όχι λυκους.
Το υποθετικο μου σεναριο είναι παρα πολύ πραγματικο, γιατι το ακουω συχνα πλεον.

Όταν εγω λεω αυτό που πρεπει να πω, η απαντηση είναι παντα η ιδια, και εχει να κανει με το απαγορευτικό για την σημερινη εποχη κοστος.

Το μονο που αλλαζει είναι το υφος της απαντησης, το οποιο εξαρταται από το επιπεδο του ερωτησαντα και από τον βαθμο οικειοτητας μαζι μου :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όταν εγω λεω αυτό που πρεπει να πω, η απαντηση είναι παντα η ιδια, και εχει να κανει με το απαγορευτικό για την σημερινη εποχη κοστος.
Tι απάντηση δίνεις? Γιατί εγώ δεν αντιλαμβάνομαι με ποιό κόστος (ακομα και απαγορεύτικό) μπορείς να δημιουργήσεις ενα σκύλο που χωρίς την παρουσία ανθρώπου, σε περιοχή που δεν τον βλέπει κανένας, δε θα τρώει φόλες, δε θα μυρίζει σπρέι και θα είναι και αλεξίσφαιρος! :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εσυ Πηγη τι απαντηση θα εδινες περα από αυτό?

Τι απαντηση θα εδινες στο δευτερο σεναριο, οπου καποιος θελει σκυλο επειδη κλεψανε τις μισες γειτονικες μονοκατοικιες?

Δεν υπερβαλω καθολου. Υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις και δεν μπαινω σε λεπτομερειες για να μην ανοιξουμε και ρατσιστικα ή εθνικιστικα θεματα.

Για καποιες δουλειες χρειαζονται συγκεκριμενα σκυλια. Ουτε πρωην αδεσποτα, ουτε τσομπανοσκυλα μπορουν να ανταποκριθουν.

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
κρίση και σκύλος
πήρα Κρητικό Λαγωνικό
θα πιάνει λαγούς
και θα τρώμε όλοι μας!!!!!!!!!!!!!!!!
τόσο απλά :)

έβαλα και ένα περιβολάκι πατάτες και κρεμμύδια (για το στιφάδο) και λάχανα για σαλάτα
δεν θέλει και πολύ δουλειά,μην αυταπατάστε
τρόπο θέλει

και εγώ πήρα Κρητικό (κοπρο)λαγωνικό
θα βρίσκει χοχλιούς
και θα τρώμε όλοι μας!!!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εσυ Πηγη τι απαντηση θα εδινες περα από αυτό?

Τι απαντηση θα εδινες στο δευτερο σεναριο, οπου καποιος θελει σκυλο επειδη κλεψανε τις μισες γειτονικες μονοκατοικιες?

Δεν υπερβαλω καθολου. Υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις και δεν μπαινω σε λεπτομερειες για να μην ανοιξουμε και ρατσιστικα ή εθνικιστικα θεματα.

Για καποιες δουλειες χρειαζονται συγκεκριμενα σκυλια. Ουτε πρωην αδεσποτα, ουτε τσομπανοσκυλα μπορουν να ανταποκριθουν.
Εγώ θεωρώ οτι κανένα σκυλί δε μπορεί να κάνει αποτελεσματικά αυτή τη δουλειά χωρίς την παρουσία του αφεντικού. Οσο ακριβο κι αν είναι, όσα κι αν δώσεις για εκπαίδευση. Δεν είμαι όμως γνώστης του χώρου αυτού, οπότε αν κάποιος πιστεύει οτι γίνεται, θα χαρώ να μάθω πως (σκύλος μόνος να φυλαει αποτελεσματικά κτήμα, σε περιοχή υψηλής εγκληματικότητας.... δε λέμε να φοβίσει τη γιαγιά που πάει να κλέψει αμύγδαλα....).

Εσύ θεωρείς οτι με 2 χιλιάρικα κάνεις τη δουλειά σου?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το θεμα Πηγη δεν ειναι τι θεωρω εγω, αλλά τι ψαχνει ο κοσμος και τι ειναι διατεθειμενος να πληρωσει (δεν θελει να πληρωσει τιποτα γιατι απλά δεν μπορει), αλλά αισθανεται ιδιαιτερα ανασφαλης, και ενας σκυλος θα τον κανει να αισθανθει καλυτερα, εστω κι αν ειναι λαθος αισθημα ασφαλειας (που δεν ειναι παντα).

Πριν λιγο καιρο μου λεγανε οτι θελουν οπλο και χαμογελουσα ή απορουσα (αυτος θα παρει οπλο?). Ξαφνικα ναι, πηραν οπλο.
Τωρα σιγα σιγα βλεπω να γινεται το ιδιο και με τα σκυλια.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Άρη θα διαφωνήσω.Για τα καθήκοντα που περιγράφεις οι ορεινοί ποιμενικοί νομίζω είναι οι καταλληλότεροι.
Απλά θέλει ψάξιμο για σωστές γραμμές.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδιά, δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα με το κλίμα και το έδαφος διότι ήμουν παντελώς άσχετη από τέτοια όταν έμενα Ελλάδα. Πάντως και στο Βέλγιο όταν έμενα και στην Αμερική ο κόσμος καλλιεργούσε τα δικά του λαχανικά στον κήπο του. Στην Αμερική θα έλεγα ότι όλοι τρελλαίνονται γι' αυτό το χόμπυ και το έχω υιοθετήσει κι εγώ. Μάλιστα για όσους μένουν σε διαμερίσματα με μπαλκόνι ή αλλιώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κήπο τους, υπάρχουν εκτεταμένες οδηγίες στο ίντερνετ για καλλιέργεια σε μεγάλες γλάστρες. Εγώ έχω φάει ντομάτες φυτεμένες από τα χεράκια μου σε γλάστρες και ήταν μούρλια. Αλλά όπως είπα, δεν ξέρω πώς λειτουργεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Επίσης γιαούρτι και τυρί έχω μάθει και φτιάχνω η ίδια.

Θα συμβούλευα λοιπόν είτε να πάτε επαρχία λόγω χώρου αν σας το επιτρέπει αυτό το επάγγελμά σας, είτε να ξεκινήσετε τα αντίστοιχα community gardens των εδώ πόλεων όπου ο καθένας έχει το κηπάκι του και το φυλάνε όλοι μαζί, όπως και η αστυνομία της πόλης. Για τα σκυλιά είναι καλή ιδέα, γίνεται όμως κάκιστη αν κανείς αποφασίσει να αφήσει το σκύλο μόνο του στο κτήμα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αρη, αναφέρθηκες σε σκύλο που θα φυλάει κτήμα μόνος του..... δεν μίλησες για σωματοφυλακή (παρουσία του ανθρώπου δηλαδή). Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει και να κάνει ότι ...κία του κατέβει.... προσωπικά εγώ δε μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις με το μέσο ιδιοκτήτη σκύλου.... έχω μηδενική υπομονή. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αναφερθηκα σε δυο σεναρια. Σε κτημα με τον σκυλο μονο του με ζωα (οπου το τσομπανοσκυλο μπορει να βασιλευσει οντως, Παναγιωτη) και σε σπιτι με αυλη (φυλαξη χωρου χωρις ζωα και πιθανον και προστασια ανθρωπων, εστω με τη μεθοδο της αποτροπης). Για το δευτερο σεναριο δεχομαι και τις περισσοτερες ερωτησεις.

Δεν μιλαμε για μας, που εχουμε μαθει πεντε πραγματα. Μιλαμε για ανθρωπους παντελως ασχετους, που τα μονα σκυλια που εχουν ακουστα είναι τα «λυκοσκυλα» και τα ροτβάιλερ, που αν σκασει ο Γιαννης και τον ρωτησουν «τι είναι αυτό?» και τους πει «μπουρμπουλ», θα πουν «τιιι?», και αν τους ξαναπει «μπουρμπουλ, μπουρμπουλ!», θα με ρωτησουν στο αυτι «πότε το επαθε το εγκεφαλικό ο φιλος σου?».

Προσωπικα, οσο κι αν βαριεμαι ή εκνευριζομαι , αισθανομαι ότι αυτοι οι ανθρωποι χρειαζοντα μια στοιχειωδη καθοδηγηση, εστω μια γρηγορη αποκαρδιωτικη απαντηση. Στο τελος όμως θα την κανουν την δουλεια τους.
Απλά η ελλειψη χρηματων θα τους οδηγησει σε ακομα μεγαλυτερα λαθη από αυτά που ετσι κι αλλιως θα κανανε.

Το ερωτημα μου απαντηθηκε ηδη πολύ νωρις από τον φιλο kos, που ειπε ότι ετσι κι αλλιως, κριση ή όχι, αυτοι δεν θα πληρωναν για σκυλο. Ουτε και θα καθησουν να μαθουν, θα συμπληρωσω εγω. Ουτε κάν τα στοιχειωδη.

Λιγο οφ τοπικ σχετικα με τον ελ. ποιμενικο.
Ένας θειος μου μενει σε απομονωμενη μονοκατοικια στην Θέρμη Θεσσαλονικης. Πηρε ελ. ποιμενικο από τον Αρκτουρο, με καπου 400 ευρω.
Ενηλικος πλεον, ο σκυλος διωχνει μονο άλλα σκυλια, και είναι σχεδον τελειως ακαταλληλος για φυλαξη του χωρου από διποδους εισβολεις.
Ο θειος μου πηρε δυο καραμπινες, κοιμαται με την μια αγκαλια, και σκεφτεται για ακομα έναν σκυλο, διαφορετικης όμως φυλης.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΤΟ ερώτημα σου ποιό είναι Αρή? Νομίζω εκφραστήκαμε όλοι σχετικά με το τι θα λέγαμε στον άσχετο που θέλει σκύλο δολοφόνο.

Ασε τον άσχετο απ'εξω και ας μιλήσουμε εμείς εδώ. Δε μου απάντησες. ΕΣΥ (οχι ο άσχετος) πιστεύεις οτι υπάρχει σκύλος οποιασδήποτε φυλής που με επαρκή εκπαίδευση μπορεί να σου φυλάει το κτήμα (απ'το οποίο ξεκίνησε η εν λόγω συζήτηση!) χωρις να είσαι εκεί, με τις συνθήκες εγκληματικότητας που περιγράφεις, και να σου μείνει για παραπάνω από εξάμηνο?

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
οπα παιδια το κτημα δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο
θελω να πω πως αυτος που θα παει να κλεψει κοτες''''''''''''''η ενα κατσικι ΄΄΄΄΄΄΄΄η 20 καλαμποκια
η ενα τσουβαλι αλευρι δεν εχει ουτε σπρευ ουτε καν εξοπλισμο διαρηκτη
να διαχωρισουμε τη φυλαξη για το μποστανο κηπο
και τη φυλαξη στο σπιτι
οπως εχω πει τον δικο μου τον εκπαιδευω αν αντιλιφθει κατι να ξεσηκωσει τον κοσμο
αλλα ποτε μα ποτε να μην πλησιαζει φρακτη η πορτα
να περιμενει παντα μεσα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πηγη, η εν λογω συζητηση ξεκινησε από το κτημα και συνεχιστηκε στο αμεσως επόμενο ποστ μου, το οποιο ξεκινησε με την λεξη «συνεχιζω».
Ξεκινησα να γραφω τα δυο σεναρια μαζι, αλλά για καποιο λογο επρεπε να διακοψω και συνεχισα μετα.

Για να μεινω στο θεμα που εγω ανοιξα, ο νεόκοπος θα αναζητησει σκυλο από ερασιτεχνη, (αλλά τελειως τζαμπα αυτή τη φορα και όχι με 300 ευρω όπως παλια), περισσοτερο από ποτέ.

Για το κτημα, αφου επιμενεις, θα ελεγα εν ολιγοις αυτά που ειπε και ο Μερλιν. Ντοματες δεν θα παει να κλεψει η ρωσσικη μαφια.
Ωστοσο, ο γειτονας μου εχασε σκυλο από φολα που ριχτηκε στο κτημα του.

Μπροστα στα ματια μου (μαλλον στα αυτια μου), άλλη νυχτα, πηδηξε κλεφτης στο κτημα του, και τα τρια ακαταλληλα σκυλια του ησυχασανε αμεσως μετα από ένα ψευτογαυγισμα.
Ετσι είναι αν παιρνεις από το γειτονικο χωριο «φυλακα» διασταυρωση λυκου με ροτ, που δεν μοιαζει ουτε με το ένα ουτε με το άλλο. Το άλλο σκυλι ηταν ένα μποξερ και το τριτο το γνωστο αξιολατρευτο κοκονι.
Την κατασταση την εσωσε η Ηρα. Καθολου ευχαριστο να ωρυεται ένα σκυλι φαντασμα (μαυρο γαρ).

Προσωπικα, και μονο κοστολογικα να το δεις, δεν θα αφηνα ποτέ σκυλο σε κτημα. Το κοστος συντηρησης του και των καθημερινων επισκεψεων είναι πολύ μεγαλυτερο από την ζημια που θα εχω από ένα τσουβαλι κλεμενα ζαρζαβατικα και δυο κοτες μια-δυο φορες το χρονο.

Παναγιωτη, αν θελεις μπορω να μαθω λεπτομερειες. Δεν ξερω κατω από ποιες συνθηκες το δωσανε στον θειο μου.
Παντως ηταν κανονικα με συμβολαιο με διαφορες υποχρεωσεις, ζευγαρωμα αν κληθει κλπ. Αρσενικος σκυλος, αν θυμαμαι καλα.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Μπολιαστε τις νεραντζιες της Αθηνας και καντε τις πορτακαλιες(οχι λεμονιες η διαφορα φαινεται) και πουλατε τα(μαυρη αγορα).
Οσο για το θεμα κριση και κατοικιδιο το ειχω σκεφτει πολλες φορες γιατι ειχα βρεθει σε αυτο το διλημμα.
Συγκεκριμενα ηταν τελος 2008 με αρχες του 2009 οταν σπουδαζα και δεν ειχα σπιτι να μεινω,και με φιλοξενουσαν φιλοι με βαρδιες.Τοτε λοιπον ειχα βρει με φιλους(επισης αφραγκους) μια γατουλα πολυ ασχημα χτυπημενη,η οποια χρειαστηκε συνολικα δυο χειρουργεια.Τα λεφτα τα μαζεψαμε πολυ δυσκολα με ερανο στην φοιτητικη εστια και ευτυχως η κτηνιατρος μας εκανε εκπτωση.Ακομα πιο δυσκολο ηταν το που θα μεινει η γατουλα μετα τα χειρουργεια.Εγω αν και ηθελα να την κρατησω δεν γινοταν με τιποτα μιας και μετα δυσκολιας συντηρουσα τον εαυτο μου.Εν τελει η γατα κατεληξε στο χωριο ενος συμφοιτητη μου καπου στην Ξανθη.
Σιγουρα η κριση μπορει να επηρρεασει τα κατοικιδια.Και ενταξει καποια εξοδα μπορουν να περιοριστουν, αλλα δεν γινεται να τους κοψεις το φαγητο.
Η αποκεντρωση αν και φαινεται σαν λυση απλη,δεν νομιζω να ειναι και τοσο ευκολη.Οκ εστω οτι καποιος γυρνα στο χωριο του,φτιαχνει το μποστανι και την φαρμα του,γυρνα και τα βουνα μαζευει χορτα και μανιταρια για να τρωει. Μετα ομως τι γινεται;Παλι θα πρεπει να δουλευει και να πληρωνει φορους και θα πρεπει να συντηρει παιδια,σκυλια κλπ. Συν τα εξοδα για την μετακομιση.Και τα ενοικια σε πολλες περιοχες της επαρχιας ειναι μεγαλυτερα απο οτι στην Αθηνα.Εγω καποια λυση δεν βλεπω και δεν μπορω και να προτεινω μιας και τωρα δεν μενω στην ελλαδα.
Καλα ξεμπερδεματα και καλη τυχη.
Σορρυ για το οφτοπικ

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ