Κρίση II & Σκύλος

Status
Κλειδωμένο θέμα

Java

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
85
0
35
Ηράκλειο Κρήτης
Παιδιά, δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα με το κλίμα και το έδαφος διότι ήμουν παντελώς άσχετη από τέτοια όταν έμενα Ελλάδα. Πάντως και στο Βέλγιο όταν έμενα και στην Αμερική ο κόσμος καλλιεργούσε τα δικά του λαχανικά στον κήπο του. Στην Αμερική θα έλεγα ότι όλοι τρελλαίνονται γι' αυτό το χόμπυ και το έχω υιοθετήσει κι εγώ. Μάλιστα για όσους μένουν σε διαμερίσματα με μπαλκόνι ή αλλιώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κήπο τους, υπάρχουν εκτεταμένες οδηγίες στο ίντερνετ για καλλιέργεια σε μεγάλες γλάστρες. Εγώ έχω φάει ντομάτες φυτεμένες από τα χεράκια μου σε γλάστρες και ήταν μούρλια. Αλλά όπως είπα, δεν ξέρω πώς λειτουργεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Επίσης γιαούρτι και τυρί έχω μάθει και φτιάχνω η ίδια.

Θα συμβούλευα λοιπόν είτε να πάτε επαρχία λόγω χώρου αν σας το επιτρέπει αυτό το επάγγελμά σας, είτε να ξεκινήσετε τα αντίστοιχα community gardens των εδώ πόλεων όπου ο καθένας έχει το κηπάκι του και το φυλάνε όλοι μαζί, όπως και η αστυνομία της πόλης. Για τα σκυλιά είναι καλή ιδέα, γίνεται όμως κάκιστη αν κανείς αποφασίσει να αφήσει το σκύλο μόνο του στο κτήμα.
Αμα το διαβαζα πριν απο λιγο καιρο θα ελεγα οτι ειναι μια μεγαλη προτοπορια για την ελλαδα.Διαβασα ομως το σχολιο σου χθες και τωρα που διαβαζω αυτην την ειδηση, ειπα "επιτελους το καναν".

http://www.newsbomb.gr/energeia-periballon/story/79360/edessa-enas-lachanokhpos-gia-toys-dhmotes

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Στην αμερική δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για την απαγόρευση δημιουργίας κήπου με λαχανικά και φάρμας με ζώα; Αυτό δηλαδή "HR 875 The food police, criminalizing organic farming and the backyard gardener, and violation of the 10th amendment", ή ήταν απλά φήμες όλα αυτά που ακούστηκαν;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγώ πάντως που τους τελευταίους 6 μήνες απέκτησα ιδιόχρηστη ταράτσα, επιχείρησα να εγκαταστήσω ένα μινι-μποστάνι, το οποίο αφενός μου κόστισε ο κούκος αηδόνι κι αφετέρου είναι ζήτημα αν έβγαλε 3-4 ντομάτες και κανα δυο πιπεριές, τα οποία ήταν γευστικά μέτρια εως κακά, παρά τις συμβουλές φίλων, γνωστών, συγγενών μποστανολόγων.... πλήρης αποτυχία δηλαδή.

θα ξαναδοκιμάσω τώρα με τα χειμερινά, αλλά προς το παρόν μόνο μυρωδικά βγάζω (δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, μαΪντανό.... ο άνιθος μου ξεράθηκε...). Σε κάθε περίπτωση δεν το προτείνω ως λύση μείωσης εξόδων ή/και στροφή σε ποιοτικότερη διατροφή.... !

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
koπριτσα ποιοτικοτερη ειναι.και συνηθως βγαινουν μια χαρα ολα.τωρα το ποσο σου στοιχιζουν ειναι αλλο θεμα.παντως δεν κανεις οικονομια
Δεν κάνεις οικονομία όταν το μαρούλι στοιχίζει στη λαική 1 ευρώ και στη γλάστρα σου λιγότερο από 10 λεπτά? Είσαι σίγουρος??? Το χώμα και τα σπόρια τα αγοράζεις μια φορά. Το λίπασμα μόνο ανανεώνεις. Αν κάτσεις και τα υπολογίσεις θα δεις ότι συμφέρει.

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Είδα τον τίτλο του θέματος, διαβασα και αρκετά ποστ. Μετα από 11 σελίδες δεν ξέρω πως φτάσατε στα ζαρζαβατικά :p αλλά 1 χρόνο άνεργη μαζί με το killahκι θα σας πω πως περασε κι εμας η καθημερινότητά μας.

Στην αρχή είχαμε να φάμε την αποζημίωση. 10 χρόνια στην εταιρία, ευτυχως τυπικοι και πληρωσαν. Ολα κυλουσαν νορμαλ, με τη τροφή που έτρωγε και πριν, κανα παιχνιδακι που και που κλπ κλπ. Καποια στιγμή όμως η αποζημίωση τελείωσε...

Από εκεί και πέρα η χρηματοδότηση έρχεται απόκλειστικά από τη μητέρα μου και μέχρι πριν ενα μήνα και το ταμειο ανεργιας. Αλλα έχοντας από πριν ενοικιο, δάνειο, λογαριασμους κλπ προτεραιότητα ήταν και είναι να πληρώνω αυτά. Τη πρώτη μέρα που ξέμεινα από ξηρά (ετρωγε καλή ποιότητα), άρχισα να αδειάζω τον καταψύκτη από τα κρέατα που προορίζονταν για εμενα. Ψητες μπριζόλες, ψαρονέφρια, χοιρινό, κοτοπουλα κλπ. Με ρυζι μαζί έτρωγε η χοντρή για κανα 2 εβδομαδες, παρτυ εκανε!!! Εγώ μακαρόνια. Δεν με χάλασε, μου αρέσουν. :D

Μέχρι εκεινη τη στιγμή ντρεπομουν να πω στη μανα οτι ηθελα 60-70-80 ευρώ για τροφή. Ηδη πληρωνε όλα τα αλλα. Όμως την αγαπάει πολύ και πρώτη με ρώτησε αν εχω φαγητό για τη κillah. Πηρα μια κατώτερη ποιοτικά ξηρά και άρχισα να την ανακατέβω με το φαγητό που είχα κάθε μέρα. Αμα δειτε πως τις παει τις φακές θα πάθετε πλάκα :eek: 2 μπολ γεμάτα κατεβαζε. Παιχνιδια καινουρια γιοκ, μπαλακια γιοκ, μεταφορά με ταξί όπου δεν μπορουσα να τη παρω με τη μηχανη γιοκ...μειναμε ομως τα 2 μας όλη μερα καθε μέρα, πράγμα που ευχαριστησε το βουβαλακι μου οσο δεν παει! Από τα λεφτα που μου εδιναν για να ψωνησω φαγητό εξασφάλιζα αμπουλες και σκαλιμπορ. Και οι φακες καλες ειναι :p Και καπως ετσι περασε ο χρόνος μας....

Τωρα έχω βρει 4ωρη δουλεια προς το παρον και βλέπουμε...Το ταμειο εχει τελειωσει. Ακομα πληρώνει η μανα αλλά πιο λίγα ευτυχως. Και τώρα πλέον αντιμετώπιζω δευτερη φορά μεσα στην ανεργία μου το ίδιο βασικό πρόβλημα. Τα Χριστουγεννα κάναμε εγχείρηση (300 γιουρια) cherry eye στο ενα μάτι, και αρχες Αυγουστου εβγαλε και στο αλλο. Αυγουστο δεν εβρισκα καν κτηνιατρο, η ταρίφα 300 γιουρια ακατεβατη όπου κι αν ρώτησα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καν. Εννοειται κάθε μέρα βάζουμε σταγόνες και ελπιζω κάποια στιγμή να κάνω και την εγχείρησή της. Με διαβεβαιωσε η κτηνιατρος ότι είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, πρέπει να γίνει το χειρουργείο, αλλά μπορώ να το καθυστερησω. Τυψεις, τυψεις και πάλι τύψεις ότι δεν μπορώ να της προσφέρω αυτό που πρέπει να γίνει και μάλιστα σε θέμα υγείας.

Δεν σκέφτηκα στιγμή να την δώσω (αν και έγινε η πρόταση απο το πατέρα που δεν ειναι καθολου ζωοφιλος ) , καλά εφαγε ακυρο απευθειας :mad:. Το φαγητό κουτσα στραβα το βγαζουμε, παιχνιδια παιζουμε με οτι εχουμε, αντε κανα τζαμπο ελαχιστες φορές για κατι του 1-2 ευρώ, α και μια κουλουρα το καλοκαιρι! :) Το θεμα υγείας είναι το βασικό για εμένα. Την κοιταω ωρες ωρες σαν να της λέω υπομονή ρε γουρουνι θα το κανουμε κι αυτό... Αν της συνεβαινε κατι πιο σοβαρό και δαπανηρο όμως από θέμα υγείας θα χτυπαγα το κεφαλι μου στο τοιχο. Εκει δεν ξερω πραγματικα τι θα εκανα...

Εν κατακλειδι, όπως περιόρισσα κι εγω τα παντα έτσι περιοριστηκαν και καποια πραγματα για τον σκύλο μου. Δεν εχω παιδια, οικογενεια και ισως αυτό το κάνει πιο ευκολο. Αν ειχα παιδια όντως η προτεραιοτητα θα ήταν εννοειται σε αυτα. Μαζι περνάμε τη δύσκολη φάση, ότι έχουμε θα τρώμε και θα ριξω και τη μουρη να ζητησω τα λεφτά από το πατέρα μου. (συνεχιζω ομως να ψαχνω για καλό χειρουργο σε λιγο καλυτερη τιμή, αν εχει καποιος καποια πρόταση π.μ...Νατασσα να ρωτησουμε και τον δικο σου)

Δεν θέλω να σκεφτώ όμως τη περίπτωση να ήταν ενα κλικ πιο δυσκολα τα πράγματα, να μην είχα βρει εστω και τη 4ωρη δουλειά και να μην είχα όχι μονο να ζήσω τη killah αλλά και τον εαυτό μου... Θα επρεπε όσο και να με τρελαινει η σκέψη, να τη δώσω για το δικο της καλό πάνω απ όλα. Και δυστυχως ειμαι σιγουρη οτι πολλοι που αγαπανε πραγματικά τα σκυλια τους έχουν βρεθεί ήδη σε αυτή τη κατάσταση...μια κατασταση που φαινοταν αδιανοητη τη στιγμή απόκτησης του τετραποδου φιλου τους.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πως φτάσαμε στα ζαρζαβατικά....και η πιπεριά μαμήθηκε το κολοκύθι μαράζωσε και.......δυστυχώς.......που `σαι ακόμα :(

στην διατροφή πάντως
και σε τόσο δύσκολες καταστάσεις
θεωρώ πως με τα επίλεκτα αποφάγια και τα ευγενικώς παραχωρούμενα υπολείματα χασάπη απο τον σχηματισμό μερίδων και τον καλλοπισμό κομματιών κρέατος (τα οποία σε τελευταία ανάλυση μπορείς και να μαγειρέψεις αν δεν ταίζεις BARF ή δεν τα θεωρείς αρκετά καλής υγιεινής για να τα δώσεις ωμά) έχεις μιά ικανότατη οικονομία χρημάτων στο θέμα διατροφής

αλλά τα θέματα εγχείρισης κλπών εκτάκτων θεμάτων υγείας πιστεύω πως πρέπει να αντιμετωπίζονται υπο συνθήκες εμπιστοσύνης μεταξύ κτηνίατρου και πελάτη-δηλαδή το γνωστό και ως βερεσέ.
έστω μέσω τρίτου-ας πούμε του εκτροφέα ή κάποιου φίλου

βέβαια
ως γνωστών
τα σκυλιά μας "ακούνε" και τις σκέψεις μας ακόμα
οπότε
Ηθικόν ακμαιότατον
και καθότι η σημερινή γιορτή είναι Σοφίας
και των τριών θυγατερων της Ελπίδας Πίστης και Αγάπης
Βοήθεια μας και μεγάλη η Χάρη τους
ακόμα κι αν δεν είμαστε και τόσο του Ορθόδοξου Δόγματος
ο συμβολισμός των ονομάτων τους είναι αρκετός

:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Στην αμερική δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για την απαγόρευση δημιουργίας κήπου με λαχανικά και φάρμας με ζώα; Αυτό δηλαδή "HR 875 The food police, criminalizing organic farming and the backyard gardener, and violation of the 10th amendment", ή ήταν απλά φήμες όλα αυτά που ακούστηκαν;
Ποιος νόμος και ποια πολιτεία? Καθόλου δεν ισχύει αυτό και θα πρέπει να έχει καταργηθεί, άσε που δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιος ομοσπονδιακός νόμος διότι μόνο οι πολιτείες αποφασίζουν τέτοια. Όχι μόνον δεν απαγορεύεται, αλλά έχουμε μέχρι και τηλεοπτικό κανάλι πώς να κάνουμε καλύτερους κήπους. Από παραδείγματα γνωστών έχω εκατομμύρια: από το συνάδελφο τακτικό καθηγητή θεμάτων περιβάλλοντος που άνοιξε με τη γυναίκα του μια από τις καλύτερες φάρμες αλόγων στο Μιζούρι και το νότιο Ιλλινόι μέχρι την πρύτανη του πανεπιστημίου μας που καλλιεργεί μηλιές στον κήπο της και κέρδισε φέτος στο ετήσιο πανυγήρι το βραβείο καλύτερης μηλόπιτας. Πολλοί φτωχοί έτσι βγάζουνε την κρίση και βέβαια, όπως είπα, υπάρχουν και τα community gardens. Σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει αυτό που λες και όχι, δε χρειάζεται να έχεις άδεια. Αν επίσης αποφασίσεις να πουλήσεις τα προϊόντα σου, πάλι είναι όλα μια χαρά αρκεί να έχεις δηλώσει στην εφορεία την επιχείρησή σου που συμφέρει διότι γλυτώνεις πολλούς φόρους έτσι. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να έχεις ζώα σε ζώνη που απαγορεύεται, αλλά κήπο μπορείς να έχεις μια χαρά.

Οι σκύλοι βέβαια επιτρέπονται παντού. :)

Last edited:

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
ωχ βρε παιδια με αγχωσατε...εγω ακομα δεν εχω παρει το κουταβακι αλλα εχω δωσει μια προκαταβολη. εννοειται πως δεν μου παρισευουν με τιποτα (δουλευει μονο ο αντρας μου κι εχουμε 2 παιδακια), αλλα θελουμε πολυ σκυλακι.ετσι ενω θελαμε κατι σε πιο μεγαλο, αποφασισαμε να παρουμε μικρο (λιγοτερη τροφη).ο εκτροφεας μας το κατεβασε λιγο και πρεπει να παρουμε crate, μαξιλαρακι,τροφη και κανα παιχνιδακι.συν πραγματα για τα παιδια. τι προτεινετε εσεις? να το ακυρωσω? να του κανω παζαρια, με παιρνει σε εκτροφικο σκυλι?

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
ωχ βρε παιδια με αγχωσατε...εγω ακομα δεν εχω παρει το κουταβακι αλλα εχω δωσει μια προκαταβολη. εννοειται πως δεν μου παρισευουν με τιποτα (δουλευει μονο ο αντρας μου κι εχουμε 2 παιδακια), αλλα θελουμε πολυ σκυλακι.ετσι ενω θελαμε κατι σε πιο μεγαλο, αποφασισαμε να παρουμε μικρο (λιγοτερη τροφη).ο εκτροφεας μας το κατεβασε λιγο και πρεπει να παρουμε crate, μαξιλαρακι,τροφη και κανα παιχνιδακι.συν πραγματα για τα παιδια. τι προτεινετε εσεις? να το ακυρωσω? να του κανω παζαρια, με παιρνει σε εκτροφικο σκυλι?

Τα παιδιά στην πορεία ίσως χρειαστεί να καταλάβουν ότι θα στερηθούν μερικά πράγματα (στραβά έξοδα, παιχνίδια κλπ) για χάρη του σκυλιού. Καλό θα τους κάνει να μάθουν να φροντίζουν ένα ζώο. Αν είναι όμως να στερηθούν και τα απαραίτητα τότε πρέπει να το ξανασυζητήσετε στην οικογένεια.

Τώρα για παζάρια στον εκτροφέα... Ακόμα κι αν σου μείωνε την τιμή (που δεν το νομίζω) δεν θα γλίτωνες και πάλι από τα έξοδα που συνεπάγονται με την απόκτηση ενός κουταβιού. Πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν κάνεις οικονομία όταν το μαρούλι στοιχίζει στη λαική 1 ευρώ και στη γλάστρα σου λιγότερο από 10 λεπτά? Είσαι σίγουρος??? Το χώμα και τα σπόρια τα αγοράζεις μια φορά. Το λίπασμα μόνο ανανεώνεις. Αν κάτσεις και τα υπολογίσεις θα δεις ότι συμφέρει.
Μωρέ ας έβγαινε το ρημάδι το μαρούλι κι ας μη συνέφερε! Για ποιότητα προσπαθούσα να το στήσω το μποστάνι, όχι για οικονομία.... τελικά δεν κατάφερα ούτε το'να ούτε τ'αλλο! ;) Για να σας πω την αλήθεια, ζητούσα πολλά απο δυο γλάστρες 1μ x 40εκ...... είχα βάλει της παναγιάς τα μάτια μέσα και τελικά δε βγήκε τίποτα...... ασε που κάτι δεν πήγε καλά και με το πότισμα..... Μην τα συζητάς... εχω αποτύχει παταγωδώς με το μποστάνι....

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μωρέ ας έβγαινε το ρημάδι το μαρούλι κι ας μη συνέφερε! Για ποιότητα προσπαθούσα να το στήσω το μποστάνι, όχι για οικονομία.... τελικά δεν κατάφερα ούτε το'να ούτε τ'αλλο! ;) Για να σας πω την αλήθεια, ζητούσα πολλά απο δυο γλάστρες 1μ x 40εκ...... είχα βάλει της παναγιάς τα μάτια μέσα και τελικά δε βγήκε τίποτα...... ασε που κάτι δεν πήγε καλά και με το πότισμα..... Μην τα συζητάς... εχω αποτύχει παταγωδώς με το μποστάνι....
Γρήγορα εγγραφή σε forum για μποστάνια:D

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Γιατι τωρα το σκεφτεσαι;
Κ γιατι να το ακυρωσεις?
στις οικογενειακες σας συζητησεις για την επιλογη κλπ. το προβλημα της κρισης δεν υπηρχε;
Δεν ειναι κατι νεο...
το σκεφτομαι γιατι διαβασα ολα αυτα και τρελαθηκα.η αληθεια ειναι οτι με τιποτα δεν θελουμε να το ακυρωσουμε ειναι κατι που το περιμενουμε πως και πως.φυσικα και υπυρχε το προβλημα της κρισης και στις συζητησεις μας επικρατει πιο πολυ το ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.τωρα δεν θα εχουμε προβλημα αλλα δεν ξερω τι αλλο μπορει να ζησει η ελλαδα (και ουτε θελω). αυτο που με αγχωνει ειναι το τι θα γινει αυριο μεθαυριο?ποσο ακομα θα πεσουμε και ποτε θα αρχισουμε να ξαναζουμε σε νορμαλ ρυθμους?

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Τα παιδιά στην πορεία ίσως χρειαστεί να καταλάβουν ότι θα στερηθούν μερικά πράγματα (στραβά έξοδα, παιχνίδια κλπ) για χάρη του σκυλιού. Καλό θα τους κάνει να μάθουν να φροντίζουν ένα ζώο. Αν είναι όμως να στερηθούν και τα απαραίτητα τότε πρέπει να το ξανασυζητήσετε στην οικογένεια.

Τώρα για παζάρια στον εκτροφέα... Ακόμα κι αν σου μείωνε την τιμή (που δεν το νομίζω) δεν θα γλίτωνες και πάλι από τα έξοδα που συνεπάγονται με την απόκτηση ενός κουταβιού. Πρέπει να το ξανασκεφτείτε.
Σιγουρα τα παιδια θα χαρουν ιδιαιτερα και δεν θα τους νοιαξει αν δεν παρουν εκεινα κατι για να παρει το σκυλακι.αυτη την στιγμη δεν θα στερηθουν τα απαραιτητα αλλα δεν ξερω στο μελλον τι θα γινει. αν θα μεινουν οπως ειναι οκ θα τα καταφερουμε, αλλα αν παμε πιο κατω δεν ξερω.γι αυτο το σκεφτομαι.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
...επιχείρησα να εγκαταστήσω ένα μινι-μποστάνι, το οποίο αφενός μου κόστισε ο κούκος αηδόνι
... Για να σας πω την αλήθεια, ζητούσα πολλά απο δυο γλάστρες 1μ x 40εκ......
](*,)](*,):D

Μηπως να σου δωσουμε και συνταξη ΟΓΑ , τρελη αγροτισσα ? :p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
:rolleyes:
Βασιλη, ντροπη σου να ειρωνευεσαι την αγαπημενη συνφορουμιτισσα! Νομιζα ότι ειχες κάποιο ηθος…

Επειδη όμως εχω παντα την λυση…

Με την εκταση των 0,8 τ.μ. που διαθετει η Πηγη, μπορει να ενταχθει το προγραμμα επιδοτησης νεων αγροτων! :cool:

Αν μαλιστα πιασει και δυο μελισσες και τις βαλει σε ένα σπιρτοκουτο με λιγη ζαχαρη, χτυπαει και επιδοτηση νεων κτηνοτροφων! ;)

Να ρωτησω όμως κατι την Πηγη, από καθαρη περιεργεια…
Πόσο κοστισε το μινι μποστανι και σου βγηκε ο κουκος αηδονι? Μηπως σου πηρε πολλα ο γεωπονος? :confused::confused:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
SARA για κοίτα CODEX ALLIMENTARIUS...

Πηγή
απορώ τι έχεις αγοράσει ρε κοπελα μου???

και τα μαρούλια ειδικά είναι εντελώς αρχαρίων το επίπεδο
μηπως σε πιάσανε κώτσο και πλήρωσες τίποτα άσπρα ροτβάιλερ για αυτοκρατορικά και τελικά δε φυλάνε καθόλου γιατί είναι κουφά???

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Kopriti μην το ψαχνεις το αθηνα κεντρο φταιει.Εγω με το που εφερνα γλαστρα απο το χωριο στην Αθηνα αυτοκτονουσαν.
Μηπως ειμαστε οφτοπικ;
Μηπως το θεμα παει για κλειδωμα;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, ρε Πηγή, μέχρι κι εγώ η άσχετη φύτεψα σε ζεμπίλια μαρούλια και σπανάκι (που το τρώω με το κιλό) και φυτρώσανε. Βέβαια τα δικά μου πιάσανε μεν, τα έπνιξε ο ανεμοστρόβιλος δε.:p:D Η αλήθεια είναι ότι θέλουνε λίγο ψύχρα και συνήθως τα φυτεύουμε γύρω στον τελευταίο χιονιά σύμφωνα με το Farmer's Almanac.

Σχετικά με τον Codex Alimentarius, ρε σεις, αφορά τις καλλιέργειες έτσι και αποφασίσω να πουλήσω τις ντομάτες μου! Τι θα κάνω όμως σπίτι μου και αν θα αποφασίσω να δηλητηριαστώ από ντομάτες της μαύρης συμφοράς, είναι δικαίωμά μου, συνταγματικότατο και αναφαίρετο! Τώρα αν θέλω να ανοίξω φάρμα και να πουλάω, πρέπει να πάρω άδεια.

Κι όποιος το αμφισβητεί ακόμα, σας πληροφορώ ότι οι παραδίπλα γείτονες μου είναι οι εξής:

1) Ο σερίφης
2) Ο υπο-σερίφης
3) Ο ιατροδικαστής της κομητείας του ποταμού Sangamon
4) Ο διευθυντής των γυναικείων φυλακών, του οποίου η γυναίκα είναι φρουρός των ως άνω φυλακών.

Τέλος η υποδιευθύντρια των φυλακών είναι φοιτήτριά μου που λατρεύει πρώτον εμένα, δεύτερον την Ελληνιστική εποχή, τρίτον το Μουφ, τέταρτον τους Ελληνικούς Ποιμενικούς και πέμπτον τα .... κοκόνια!!:eek: ΔΕΝ κάνω πλάκα!

Όοοοοοολοι τώρα αυτοί καλλιεργούν μετά μανίας και συμπάσχουν όταν γκρινιάζω ότι ψοφήσανε οι μελιτζάνες μου και μέχρι σήμερα κανείς τους δεν ήρθε να με μπαγλαρώσει. Η δε γυναίκα του διευθυντή των φυλακών τον έχει αγκαρέψει να μου κουρεύει και το γρασίδι με τη μηχανοκίνητη μηχανή κουρέματος "για να μην κουράζεται το καημένο το κοριτσάκι που σκοτώνεται όλη μέρα και γυρνάει σπίτι του τέζα και μετά πρέπει να ασχολείται και με το Μουφ".:p:D

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ