Και δε λεγεσαι και Ανδρεας ε? χαχαχαχαΟχι εγω δεν εχω κανει τετοια κινηση!
Και δε λεγεσαι και Ανδρεας ε? χαχαχαχαΟχι εγω δεν εχω κανει τετοια κινηση!
Δεν ειναι απαραιτητο αυτο. Υπαρχουν τροποι και επειδη το ντογκο ειναι ιδιαιτερα συναισθηματικο ζωο και καθολου ανεξαρτητο απο τον ιδιοκτητη του, δουλευουν και καλα.Εγω πάντως, θεωρώ μονίμως αγχωτική για τον κάτοχο, αλλα το κυριότερο πολύ επικίνδυνη για τους άλλους, την διαβίωση ενός μεγαλόσωμου ενήλικου κουφού σκύλου κυριαρχικής φυλής, σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος!
Οχι εξαλλου βλεπεις το ονομα μου... και το αρχικο του επωνυμου μου χχαχαχα ισως δεν ξερεις να διαβαζεις καλα Αμαλια Απο Κερατσινι ειμαι αν σε βοηθαω...Και δε λεγεσαι και Ανδρεας ε? χαχαχαχα
Οχι τελικα δεν ειναι αυτος ειναι αλλος Acanski Marko...Καλα ρε παιδια, συγνωμη κι ολας, αν το εχω καταλαβει καλα (που δεν ορκιζομαι!!!)
Γνωστος εκτροφεας κατα γενικη ομολογια σας (στο αλλο θεμα) κ καλος στην δουλεια του, εδωσε σκυλο κουφο σε πελατη?????
Ειναι Εκτροφεας η .... "εκτροφεας" ??Οχι τελικα δεν ειναι αυτος ειναι αλλος Acanski Marko...
Οπως ειχα πει δυστηχως εχω μια οικογενειακη φιλη εκπαιδευτρια προς Αλιμο μερια και μπηκε στη μεση αυτη! Μου εγγυηθηκε για ολα και μου ειχε πει πως το κουταβι ηταν απο το De la paco cassa οταν πηρα το κουταβι ηταν υγιεστατο ηταν αρκετα ομορφο και ολα ηταν μελι γαλα ειχα καποια προβληματα δηλαδη οταν τον φωναζε δεν ακουγε με τη μια κτλ αλλα δεν ηθελα μαλλον να δεκτο οτι ειναι κουφο ενω ειχα ολες τις ενδειξεις μεχρι που πηγε 6μηνων και ειπα να το παω για εκπαιδευση και μου το εκανε γνωστο ο εκπαιδευτης μου! Εμαθα απο το internet για το baer test το βρηκα στους Θρακομακεδωνες και το εκανα και το αποτελεσμα ειναι οτι το σκυλι ειναι τελειως κουφο δεν ακουει τιποτα αυτα! Τωρα μιλησα με την "οικογενειακη μου φιλη" (που μου εβγαλε τα ματια) και της ειπα οτι το σκυλι δε παει με τιποτα πισω θα το κρατησω απλα θελω τα λεφτα πισω αυτο! Απλα μιλησα παλι με εκτροφοις dogo και οι περισσοτεροι μου ειπαν οτι ειναι δυσκολη αποφαση... λογω επιθετικοτητας που ισως βγαλει οταν μεγαλωσει τωρα απλα θα δειξει... μεχρι στιγμης ολα καλα ειναι!Ειναι Εκτροφεας η .... "εκτροφεας" ??
Οποιος κ να ειναι ομως αν θελει να θεωρειτε εκτροφεας -χωρις τα εισαγωγικα, ειναι δυνατον να μην εχει παρει χαμπαρι οτι το κουταβι ειναι κουφο???
Οχι δεν αλλαζει απο οσο ξερω η κωφωση ειναι κωφωση και παραμενη ετσι... δεν αλλαζει:ο κουφος σκυλος μπορει γεννηθει αν ειναι δημιουργημα εκτροφεα με σκοπο τον επιθυμητο χρωματισμο..κατι σαν πειραμα δηλαδη.. αν μια φυλη ειναι με διαφορα χρωματα και καποιος θελει να γινει ολολευκο π.χ.. οταν ομως γινει αυτο..ειναι ελλατωματικες οι νευρικες αποληξεις,και σαν συνεπεια οταν μεγαλωσει,παραμενει κουφο..γιατι να γινει επιθετικο ? ειναι μυθος αυτο..δεν υπαρχει η ακοη οκ,δεν γνωρισε αυτη την αισθηση..δεν ειναι και τυφλο ! μια χαρα θα βλεπει και θα μυριζει,αρα μια χαρα εκπαιδευση θα εχει.. σε ντογκο δεν ξερω αν θελουν να <<πετυχουν>> καποιον χρωματισμο..απ οσο εχω δει ειναι λευκα..το λευκο δηλωνει αδυναμια στο δερμα,ευαλωτο οταν γινει αυτη η τεχνικη..και ενα ποσοστο θα ειναι κουφα..μπορεις να περιμενεις ακομα και ισως οι νευρικες αποληξεις τελικα κανουν καποια συνδεση και να μην ειναι κουφο..
Απο τι μου ειπαν εφοσον ειναι ο ΚΟΕ της Σερβιας στη μεση δε μπορω να κανω κατι! Δε μου πηρε 6 μηνες 2,5 μηνων παρελαβα το κουταβι 3 μηνες μου πηρε περιπου! Το ειχα καταλαβει απλα δεν ηθελα να το δεχτω οπως ειπα και πριν και τον σκυλο τον ειχα παει σε αρκετους κτηνιατρους και ολοι μου λεγαν ελα σταματα τις βλακιες απλα ειναι στην ρατσα του να ειναι ξεροκεφαλο! Και επεσα και σε περιπτωσεις που το σκυλι καθοταν ξαπλα και του εριχνα τα κλειδια απο πισω του και γυρναγε λογω κυμματος αλλα εγω τοτε δε το εβλεπα! Κοιτα ειναι οντως περιεργο ολο αυτο οταν το επιβεβαιωσα οτι ειναι κουφο εκανε μπαμ απλα πριν δεν ηθελα υποσυνηδητα να το δεχτω ειναι δυσκολο να σου εξηγησω! Να σου πω και το αλλο το σκυλι κοιμοταν εδειχνε οτι κοιματαν βαρια δηλαδη ροχαλιζε κτλ πηγαινα του μιλαγα τιποτα ερχοταν το ημιαιμο που εχω γαβγιζε και πεταγοταν ο σκυλος... και ελεγα οτι απλα κοιμοταν βαρια... τεσπα εγω μεγαλωσει με αρκετα σκυλια καθαροαιμα και ημιαιμα απλα dogo ποτε και τα εριχνα ολα οτι ειναι στην ρατσα τους να σε γραφουν κτλ ασε που αρκετα dogo που ειδα στο παρκο τριτση ειχαν ακριβως την ιδια συμπεριφορα και ολη μου ελεγαν ετσι ηταν και μας μικρος μετα τους 9 μηνες ακουγε καλα κτλ λαθοι αρχαριου ειναι αλλα οταν δε θες να πιστεψεις οτι επεσες πανω στο 10% των dogo που ειναι κουφα δε το πιστευεις μεχρι να στο αποδειξουν... Ειναι λαθος αντιδραση του οργανισμου μας οπως πχ ολοι το εχουν ντουμπανο και ο κερατας δε καταλαβενει τιποτα ετσι ειμουν και γω! ελπιζω να σε καλυψαΦιλε μου σορρυ κι ολας, αλλα ειχα βρεθει "στην θεση σου" οταν φιλος μου ζητησε να του βρω σκυλι συγκεκριμενης ρατσας, ψαχνοντας βρηκα δυο εκτροφεια στην Ελλαδα τον εφερα σε επαφη κ την στιγμη που πηγαμε να παραλαβουμε το κουταβι (μου ειχε ζητησει να ειμαι μαζι του) διαπιστωσαμε οτι το κουταβι ηταν εντελως κουφο.
Οσο κι αν το ηθελε οσο κι αν το περιμενε, τον σταματησα κ δεν το πηρε......
Η πρωτη μου ερωτηση ειναι λοιπον πως γινεται να σου πηρε 6μηνες να καταλαβεις οτι το σκυλι δεν ακουει???
Η δικια μου στους 6 μηνες της εκτελουσε εντολες εξ αποστασεως...... δεν ειναι κατι που περναει απαρατηρητο!!!
Μετα αν μιλαμε για εκτροφεα (χωρις εισαγωγικα, γιατι ο δικος μας ηταν κ με πολλα εισαγωγικα μαλιστα) πως γινεται να εδωσε κουφο κουταβι?? Αυτο κανονικα πρεπει να επισυρει κυρωσεις στον ομιλο της χωρας του..... ο δικος μου δεν θελησε να το τραβηξει, αλλα οταν εγινε μανουρα με την προκαταβολη, μολις του ειπαμε για "αναφορα στον ΚΟΕ" τα εδωσε αμεσως τα λεφτα......
Και τελος θα σου πω οτι ειπα κ στον φιλο μου τοτε:
Οτι παιρνεις ενα κουταβι απο εκτροφεα δεν σημαινει οτι δεν θα το κοιταξεις πριν το παραλαβεις, δεν θα το ψαξεις κ δεν θα ενδιαφερθεις οτι το ζωο που παιρνεις χαιρει ακρας υγειας, αλλιως γιατι να παρεις εκτροφικο σκυλι ετσι κι αλλιως!?
Εγω αν κ τσακωθηκαμε εκεινη την ωρα, δεν τον αφησα να το παρει το σκυλι.
Η εννοια του να το πληρωσεις κ να το παρεις απο εκτροφεα, ειναι για να μην συνδεσεις την ζωη κ τα "ονειρα" που εχεις κανει για το νεο σου σκυλι, με ενα προβλημα.... γιατι η κωφωση οσο κ να το κανουμε ειναι προβλημα κ μαλιστα μεγαλο.......
Οχι εξαλλου βλεπεις το ονομα μου... και το αρχικο του επωνυμου μου χχαχαχα ισως δεν ξερεις να διαβαζεις καλα Αμαλια Απο Κερατσινι ειμαι αν σε βοηθαω...
Οχι τελικα δεν ειναι αυτος ειναι αλλος Acanski Marko...
Αυτα που λες δεν εχουν καμια σχεση με την περιπτωση του dogo argentino.ο κουφος σκυλος μπορει γεννηθει αν ειναι δημιουργημα εκτροφεα με σκοπο τον επιθυμητο χρωματισμο..κατι σαν πειραμα δηλαδη.. αν μια φυλη ειναι με διαφορα χρωματα και καποιος θελει να γινει ολολευκο π.χ.. οταν ομως γινει αυτο..ειναι ελλατωματικες οι νευρικες αποληξεις,και σαν συνεπεια οταν μεγαλωσει,παραμενει κουφο..γιατι να γινει επιθετικο ? ειναι μυθος αυτο..δεν υπαρχει η ακοη οκ,δεν γνωρισε αυτη την αισθηση..δεν ειναι και τυφλο ! μια χαρα θα βλεπει και θα μυριζει,αρα μια χαρα εκπαιδευση θα εχει.. σε ντογκο δεν ξερω αν θελουν να <<πετυχουν>> καποιον χρωματισμο..απ οσο εχω δει ειναι λευκα..το λευκο δηλωνει αδυναμια στο δερμα,ευαλωτο οταν γινει αυτη η τεχνικη..και ενα ποσοστο θα ειναι κουφα..μπορεις να περιμενεις ακομα και ισως οι νευρικες αποληξεις τελικα κανουν καποια συνδεση και να μην ειναι κουφο..