Κουφό Dogo Argentino

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
προσπαθουν να σε βοηθησουν οσοι γνωριζουν .Και πραγματικα αρκετοι εδω μεσα γνωριζουν πολλα πραγματα για την φυλη.
Αλλα δεν ειναι σχολη να παραδιδουν μαθηματα μεσα απο βιβλια .οκαθενας τα αντιλαμβανεται οπως πιστευει .Εσυ πηγαινε τα με την δικη σου σκεψη ακομα παραπερα.
Τι σου ειπαν λαθος? Δν σε βοηθησαν αυτα που εγραψαν?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Aν σε μπερδεψα εγω να κανω μια διευκρινηση...
εγραψες
Φοβάμαι κι εγώ ότι λόγω τη κώφωσης θα γίνει πολύ επιφυλακτική, γνώρισμα των ντόγκο έτσι κι αλλιώς, άρα και πολύ επιθετική.
και μετα
οι φοβίες - στο (τυπικό) Ντόγκο - προς το τέλος της εφηβείας μεταβάλλονται σε επιφυλακτικότητα και μετεφηβικά σε επιθετικότητα.
συνεπως
η επιφυλακτικοτητα δεν ειναι γνωρισμα της φυλης αλλα δημιουργειται σε ενα σκυλο με προβληματα συμπεφιφορας ή φοβιες. Το ντογκο δεν ειναι επιφυλακτικο με τους ξενους οπως αλλες φυλες αντιθετα ειναι χαρουμενο και δεκτικο σε νεες γνωριμιες με ανθρωπους. Παντα βεβαια η προσεγγιση να γινεται με σωστο τροπο.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Κοινωνικοποίηση

Φροντίστε να κοινωνικοποιήσετε με άλλους σκύλους από νεαρή ηλικία καθώς αν δεν το κάνετε, ο Ντόγκο Αρτζεντίνο μπορεί να επιτεθεί σε ξένους σκύλους και άλλα περιπλανώμενα ζώα. Η κοινωνικοποίηση προλαμβάνει την υπερβολική επιφυλακτικότητα έναντι στους καλεσμένους σας, η οποία μπορεί να μετατραπεί ακόμη και σε επιθετικότητα.
Aν και δεν είναι εδώ το θέμα μας,το κείμενο με τον τρόπο που είναι γραμμένο παραπλανεί.
Με την έννοια ότι η γενετική του προδιάθεση είναι έτσι,αλλά προλαμβάνεται με κοινωνικοποίηση!

Καλή συνέχεια με το Dogo σου!

grvulture

Member
9 Οκτωβρίου 2011
15
0
Αμαλία μου,
οι φοβίες - στο (τυπικό) Ντόγκο - προς το τέλος της εφηβείας μεταβάλλονται σε επιφυλακτικότητα και μετεφηβικά σε επιθετικότητα.
το έχει γράψει άλλος εδώ μέσα! ;) Όχι σ'αυτό το θέμα, αλλά σε αυτο το site! Ο οποίος είναι έγκυρος χρήστης του φόρουμ.

Επίσης όπως έγραψα, και σε άλλα φόρουμ έχω διαβάσει (και μάλιστα από διαχειριστή φόρουμ): "(το Ντόγκο), ενα ζωο που τα παει καλά με σκυλια αλλα μπορει να ειναι επιφυλακτικο με ανθρωπους."

Επίσης, σε παρουσιάσεις του Ντόγκο στο ίντερνετ αναφέρεται αυτό που παρέθεσα στο προηγουμενό μου ποστ για την Κοινωνικοποίηση.

Με άλλα λόγια, αυτά που διαβάζω ξέρω. Κ αυτά που έχω διαβάσει λένε ότι το Ντόγκο έχει μια έμφυτη επιφυλακτικότητα...
Προφανώς θα πρέπει να πάρω ένα αξιόπιστο βιβλίο, γιατί στο ίντερνετ ο καθένας τα γράφει όπως τα αντιλαμβάνεται..

Τέλος πάντων, ίσως βιάστηκα να απαντήσω πριν, ζητώ συγνώμη για τον τρόπο μου.
Και σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές, το εκτιμώ πάρα πολύ, και φυσικά η βοήθειά σας είναι πολύτιμη! :)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αρχικα θα ηθελα να σου πω μπραβο για την αποφαση να κρατησεις το ντογκακι ;) και δεν δειχνεις να σε πειραζει το οτι ειναι κουφο.
Εμενα αυτο μου δειχνει καλο ανθρωπο!!
Ακομα και αν ο τροπος αποκτησης του κτ'εμε ειναι εντελως λαθος (τα ζωα δεν ειναι δωρα) και ακομα χειροτερα το μερος απο το οποιο αποκτηθηκε το δωρο σου (δεν φταις εσυ προφανως.. )
Πολλοι θα το επεστρεφαν δεν θα ητνα διατεθημενοι να ασχοληθουν με ενα κουφο σκυλακι.. με την προσπαθεια σου , την καλοσυνη σου και την επιμονη σου δεν θα υστερει σε τιποτα απο τα αλλα σκυλια.
Περι συμβουλων δεν ειχω να σου πω πολλα , δεν ειμαι ειδικος στην φυλη οι προλαλησαντες με τις αναλογες φωτο ειναι πολυ περισσοτερο..
Βλεπω ομως οτι εχει θεληση να μαθεις κα μαρεσει :)
Αυτο που θελω να σου πω , οτι και ο δικος σου σκυλος θα τρεχει και εκτονωνεται στην παραλια... με εσενα να τρεχεις απο πισω του με ενα 15μετρο ιμαντα ;) ( το ποιο βλεπω και να μονιμη προεκταση του χεριου σου, αλλα ετσιε ιμαι ακι εγω και ο σκυλος μου ακουει )
Μπορεις να τον εκπαιδευεσεις στην νοηματικη.. το εχω δει και εχω παθει πλακα! Καλυτερα απο πολλα σκυλια με ακοη.
Θελει ομως φουλ ενασχοληση.. ελπιζω να σου ειναι μια ευχαριστη προκληση αυτο και αυτα που θα σπειρεις θα βγαλουν νοστιμα φρουτα αγαπης και αφοσιωσης!
Νομιζω θα χρειστεις διπλα σου ενα επαγγελματια εκπαιδευτη, ο οποιος θα γνωριζει και την φυλη καλα αλλα και απο κουφα σκυλια (ψαχτο καλα, υπαρχουν πολλα λαμογια) προς οφελος σου θα ειναι.
Η μικρη φαινεται κουκλα!
να σου ζησει! καλη συνεχεια!! :)

grvulture

Member
9 Οκτωβρίου 2011
15
0
Ναι, τη μικρή δεν την αλλάζω πια με τίποτα. Κάθε λεπτό που περνάει δενόμαστε και πιο πολύ! :)

Θα τα καταφέρω! Όσο κι αν υστερεί στην ακοή, θα τα καταφέρουμε μαζί σε όλα.
Κ στο κάτω κάτω, σημασία δεν έχει τίποτα άλλο, αλλά να είναι ένα υγιές ψυχικά σκυλί, και η αγάπη που θα μοιραζόμαστε. :)
Σ'ευχαριστώ για το ενθαρυντικό σου μήνυμα, με άγγιξε!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Η μικρη μου επιβεβαιώνει τν προτίμηση μου στα θηλυκά! Πολυ γλυκιά! Με ωραίο βλέμμα κ πετσινη μυτουλα! Να τη χαίρεσαι! Θα προσπαθήσεις λιγο παραπάνω, αλλα αξίζει.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
Λοιπόν, η ιστορία έχει ως εξής. Το κουτάβι το αγόρασε ο φίλος από έναν εκτροφέα στην Πάτρα εξ αποστάσεως! Ο φίλος δεν ήξερε ότι τα σκυλάκια είναι προτιμότερο να τα βλέπεις όταν πας να τα πάρεις. Το σκυλάκι στάλθηκε στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ! :( Γενικά απαράδεκτα πράματα για ένα κουτάβι 40 ημερών.

Πιστέυω ότι ο εκτροφέας ήξερε ότι το κουτάβι ήταν κουφό, και το έστειλε αφού έλαβε τα χρήματα. Σαν "καλός έμπορος" έστειλε το πιο ελλατωματικό "προϊόν", αφού η αγορά έγινε εξ'αποστάσεως. Σίγουρα ο φίλος μου θα φάνηκε αδαής στη τηλ. συνομιλία, οπότε ο εκτροφέας θα σκέφτηκε ας το στείλω κι άστον να βγάλει άκρη.
Αν μπορούσα θα το πήγαινα πίσω να πάρω ένα άλλο, αλλα συνήθως τα ελαττωματικά κουτάβια θανατώνονται και είναι κρίμα.
Εντωμεταξύ από εχθές το βράδυ δεν βρίσκω και τον φίλο μου να μου δώσει τα στοιχεία του εκτροφέα.

Φοβάμαι κι εγώ ότι λόγω τη κώφωσης θα γίνει πολύ επιφυλακτική, γνώρισμα των ντόγκο έτσι κι αλλιώς, άρα και πολύ επιθετική.
Αυτή τη στιγμή έχει τον δικό της χώρο, ένα ολόκληρο δωμάτιο με το σπιτάκι της και το φαϊ της και τα παιχνίδια της, και με πρόσβαση σε μπαλκόνι για την ανάγκη της. Λες ακόμα να χρειάζομαι crate; Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν!

Έχω σκεφτεί κι εγώ για κολλάρο με δόνηση, λες αν είναι κ ηλεκτρικό ακόμα καλύτερα;

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να το γυρίσω στα αδελφάκια του για ενα μήνα, λέτε να αρχίσω από τώρα να την βγάζω βόλτες, από τόσο μικρή και με ένα εμβόλιο μόνο;
φιλε μου...
επειδη υπαρχει ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εκτροφεας στην πατρα ΕΠΙΣΗΜΩΣ τον οποιο μαλιστα οταν καποιος απευθυνθει στον ομιλο της φυλης προτεινεται ως αξιοπιστος και συμφωνος με τον κωδικα εκτροφης του ομιλου...
παρακαλω να αναφερεις τα στοιχεια δημοσιως του " εκτροφεα " απο τον οποιο απεκτησες το κουταβι σου...
ειδαλλως ειναι ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ απεναντι στον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ εκτροφεα της Πατρας....

φυσικα τα στοιχεα επιτρεπεται να τα αναφερεις και νομιζω εισαι πλεον υποχρεωμενος...
κατα αντιπαραθεση προσθετω το site του εκτροφειου το οποιο οπως ανακοινωνει δεν εχει προγραματισμενη γεννα πριν τον Μαιο του 2012

www.suenodelavida.gr

grvulture

Member
9 Οκτωβρίου 2011
15
0
Ναι φυσικά και θα το κάνω αύριο ή μεθαύριο θα ζητήσω τα στοιχεία του από τον φίλο μου.

Να προσθέσω ότι δεν είναι ο εκτροφέας www.suenodelavida.gr, απ'οτι μου είπε ο φίλος μου ήταν ξένος μάλλον Αμερικάνος.

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αφού ξεκαθαρίσουμε πως το Ντόγκο είναι ένας σκύλος με ιδιαίτερα υψηλή αυτοπεποίθηση, άρα δεν είναι επιφυλακτικός με τους ανθρώπους... να ξεκαθαρίσουμε επίσης πως:

α. ο "εκτροφέας" από την Πάτρα που έχει διαθέσει τουλάχιστον ένα κωφό Ντόγκο δεν είναι ο κος Πέτρος Πατούνης του "Sueno de la Vida"
β. o "εκτροφέας" από τις Αχαρνές ονόματι Βαγγέλης που έχει διαθέσει τουλάχιστον τρία (3) κωφά Ντόγκο δεν είναι ο κος Βαγγέλης Κασσελούρης του "Lavry's"
γ. ο "εκτροφέας" από τα Ιωάννινα που έχει διαθέσει τουλάχιστον δύο (2) κωφά Ντόγκο δεν έχει σκυλιά εγγεγραμμένα με χαρτιά.

@grvulture
στείλε σε παρακαλώ ένα Π.Μ. με την περιοχή στην οποία βρίσκεσαι!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Τι εγινε ρε παιδια επιδημια επεσε?
Ελπιζω και τα αλλα 5 θυματα των αντε μην πω να εχουν βρει καλε οικογενειες που να τα αγαπανε και να τα φροντιζουν

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...α. ο "εκτροφέας" από την Πάτρα που έχει διαθέσει τουλάχιστον ένα κωφό Ντόγκο δεν είναι ο κος Πέτρος Πατούνης του "Sueno de la Vida"
β. o "εκτροφέας" από τις Αχαρνές ονόματι Βαγγέλης που έχει διαθέσει τουλάχιστον τρία (3) κωφά Ντόγκο δεν είναι ο κος Βαγγέλης Κασσελούρης του "Lavry's"
γ. ο "εκτροφέας" από τα Ιωάννινα που έχει διαθέσει τουλάχιστον δύο (2) κωφά Ντόγκο δεν έχει σκυλιά εγγεγραμμένα με χαρτιά...
Έεεεεεε... τι είπες, παιδάκι μου???:confused:

Υ.Γ. Δεν είναι στην πρόθεσή μου να διακωμωδήσω τις περιπτώσεις αυτές... Απλά, σκέφτομαι ότι σήμερα πρέπει, πλέον, να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας...:(

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
Αμαλία μου,

το έχει γράψει άλλος εδώ μέσα! ;) Όχι σ'αυτό το θέμα, αλλά σε αυτο το site! Ο οποίος είναι έγκυρος χρήστης του φόρουμ.

Επίσης όπως έγραψα, και σε άλλα φόρουμ έχω διαβάσει (και μάλιστα από διαχειριστή φόρουμ): "(το Ντόγκο), ενα ζωο που τα παει καλά με σκυλια αλλα μπορει να ειναι επιφυλακτικο με ανθρωπους."

Επίσης, σε παρουσιάσεις του Ντόγκο στο ίντερνετ αναφέρεται αυτό που παρέθεσα στο προηγουμενό μου ποστ για την Κοινωνικοποίηση.

Με άλλα λόγια, αυτά που διαβάζω ξέρω. Κ αυτά που έχω διαβάσει λένε ότι το Ντόγκο έχει μια έμφυτη επιφυλακτικότητα...
Προφανώς θα πρέπει να πάρω ένα αξιόπιστο βιβλίο, γιατί στο ίντερνετ ο καθένας τα γράφει όπως τα αντιλαμβάνεται..

Τέλος πάντων, ίσως βιάστηκα να απαντήσω πριν, ζητώ συγνώμη για τον τρόπο μου.
Και σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές, το εκτιμώ πάρα πολύ, και φυσικά η βοήθειά σας είναι πολύτιμη! :)
κατάρχην σε ενα θεμα που μιλαμε για σκυλους δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο... δυστυχως παιζουν τα παντα σε γκριζες αποχρωσεις...
απο την αλλη να αποκοπτουμε πληροφοριες η πραματα που εχουν ειπωθει απο ενα συνολο και να δινουμε αποσπασματικα πληροφοριες παλι δεν μας οδηγει σε σωστα συμπερασματα...

οι φοβίες - στο (τυπικό) Ντόγκο - προς το τέλος της εφηβείας μεταβάλλονται σε επιφυλακτικότητα και μετεφηβικά σε επιθετικότητα

σιγουρα ενα τυπικο ντογκο δεν εχει φοβιες...
σε ενα κουταβι ντογκο ομως πολυ ευκολα μπορουμε να δημιουργησουμε φοβιες...
εκει ναι θα παρατηρησεις οτι εχει τονιστει με μπολντ...

Φροντίστε να κοινωνικοποιήσετε με άλλους σκύλους από νεαρή ηλικία καθώς αν δεν το κάνετε, ο Ντόγκο Αρτζεντίνο μπορεί να επιτεθεί σε ξένους σκύλους και άλλα περιπλανώμενα ζώα. Η κοινωνικοποίηση προλαμβάνει την υπερβολική επιφυλακτικότητα έναντι στους καλεσμένους σας, η οποία μπορεί να μετατραπεί ακόμη και σε επιθετικότητα.

κι εδω συμφωνω εν μερει... θα ηθελα να γνωριζω το συνολο οσων αναφερεται
αν και δεν αφορα μονο το ντογκο... αλλα οποιοδηποτε σκυλι που δεν κοινωνικοποιηθει σωστα μπορει να δειξει επιθετικοτητα απεναντι σε αλλους σκυλους η ζωα... εδικα οταν μιλαμε για ενα σκυλι με εντονο το κυνηγετικο ενστικτο ..
γενικοτερα η σωστη κοινωνικοποιηση βοηθα ωστε ο σκυλος να αποκτησει σωστα κριτηρια και να κινηθει αναλογως...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Υπάρχει γονιδιακό ελάττωμα στην εκτροφή των dogo που πιθανόν να τους κληρονομεί την κώφωση [όπως σε κάποιο ποσοστό των λευκών boxer πχ]; Γιατί τόσα κουτάβια με κώφωση, σε διάφορες περιοχές, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Εννοείται βέβαια, ότι δεν μιλάμε για σωστή εκτροφή ε;

grvulture

Member
9 Οκτωβρίου 2011
15
0
Ναι, φυσικά υπάρχει, όπως στα περισσότερα λευκά σκυλιά. Το σύνηθες στα Ντόγκο είναι να παρουσιάσουν κώφωση στο ένα ή και στα δύο αυτιά σε ποσοστό 10%. Τα λευκά boxer πχ. μπορεί να γεννηθουν με πλήρη κώφωση στο ένα αυτί, τα δαλματίας παρουσιάζουν κώφωση σε πληθυσμιακό ποσοστό 26%!

Η κώφωση εμφανίζεται όταν το λευκό γονίδιο (W) επικρατεί. Δεν έχουν όμως όλοι οι λευκοί σκύλοι αυτό το γονίδιο.
Αν οι εκτροφείς ζευγάρωναν τα σκυλιά τους με σκοπό την εξάλειψη των κουφών ζώων, θα υπήρχε σημαντική πρόοδος στον περιορισμό των σκύλων με προβλήματα ακοής, αφού το γονίδιο κληρονομείται. Τάδε έφη κτηνίατρος (τηλεφωνικά).

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Αν οι εκτροφείς ζευγάρωναν τα σκυλιά τους με σκοπό την εξάλειψη των κουφών ζώων, θα υπήρχε σημαντική πρόοδος στον περιορισμό των σκύλων με προβλήματα ακοής, αφού το γονίδιο κληρονομείται.
οι σωστοί εκτροφείς αυτό κάνουν...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ναι, φυσικά υπάρχει, όπως στα περισσότερα λευκά σκυλιά. Το σύνηθες στα Ντόγκο είναι να παρουσιάσουν κώφωση στο ένα ή και στα δύο αυτιά σε ποσοστό 10%. Τα λευκά boxer πχ. μπορεί να γεννηθουν με πλήρη κώφωση στο ένα αυτί, τα δαλματίας παρουσιάζουν κώφωση σε πληθυσμιακό ποσοστό 26%!

Η κώφωση εμφανίζεται όταν το λευκό γονίδιο (W) επικρατεί. Δεν έχουν όμως όλοι οι λευκοί σκύλοι αυτό το γονίδιο.
Αν οι εκτροφείς ζευγάρωναν τα σκυλιά τους με σκοπό την εξάλειψη των κουφών ζώων, θα υπήρχε σημαντική πρόοδος στον περιορισμό των σκύλων με προβλήματα ακοής, αφού το γονίδιο κληρονομείται. Τάδε έφη κτηνίατρος (τηλεφωνικά).
Η κώφωση στο Ντόγκο δεν καθορίζεται από το γονίδιο W που εμφανίζεται σε λευκούς σκύλους λόγω της απώλειας χρωστικής, αλλά από την χρησιμοποίηση κωφού Bullterrier στην δημιουργία της φυλής. Στα Bullterrier έχει παρατηρηθεί κληρονομική κώφωση τόσο σε λευκά όσο και σε έγχρωμα σκυλιά. Η κώφωσή τους αποδίδεται κατά βασικό λόγο σε κληρονομική απώλεια αιμάτωσης του κοχλία η οποία με την σειρά της οδηγεί σε απώλεια των τριχοθυλάκων του κοχλία. Χωρίς αυτούς τους τριχοθύλακες το αυτί δεν μπορεί να μετατρέψει τις ηχητικές δονήσεις σε ηλεκτρικά κύματα τα οποία αναγνωρίζονται σαν ήχος από τον εγκέφαλο.
Το γονίδιο το οποίο καθορίζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμα... οπότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε δύο γεννήτορες που ακούνε άριστα και προέρχονται από γεννήτορες που ακούνε άριστα και να παράγουν κωφό κουτάβι σε γέννα όπου όλα τα άλλα κουτάβια ακούνε άριστα!

Last edited:

grvulture

Member
9 Οκτωβρίου 2011
15
0
@Promitheas Ευχαριστούμε για την διευκρίνηση για τα Ντόγκο! Άρα οι εκτροφείς δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό, αφού δεν έχει αποκωδικοποιηθεί το γονίδιο ακόμα, και ένα γενεαλογικό δέντρο με άριστους γονείς (μη-κωφούς) μπορεί να φέρει γέννες με κωφά κουτάβια, ένα ή περισσότερα! Και να θέλουν να προσέχουν, δεν είναι στο χέρι τους. Σωστά; Να μην κατηγορούμε και ανθρώπους άδικα...

ΥΓ. Προσπάθησα να σου στείλω ΠΜ αλλά έχει γεμίσει το inbox σου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα