Κουφό Dogo Argentino

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ενημερώνουν τον μέλλοντα ιδιοκτήτη και είναι δίπλα του στις δυσκολίες υποθέτω. Το θέμα είναι αν τέτοια σκυλιά βγαίνουν απο τν αναπαραγωγή. 2 κωφα Ντογκο έχουν 100% κωφους απογόνους; Κ αν όχι κ υποθέσουμε ότι είναι άριστοι μορφολογικα, επιτρέπεται η αναπαραγωγή τους; Κ μια άλλη ερώτηση: ένας εκτροφεας με 1 άριστο ζευγάρι Ντογκο που βλέπει στν 1η γέννα να βγαίνουν κωφοι απόγονοι, τι κάνει; Αποκλείει το ζευγάρι που θα του στοίχισε κ αρκετά κ ψάχνει για άλλο; Με αλλα λόγια είναι ρωσική ρουλέτα κ όταν ασχολείσαι με τν συγκεκριμένη φυλη το παιρνεις απόφαση ότι ρισκαρεις;

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Επιλεγεις σωστο εκτροφεα για να μειωσεις τις πιθανοτητες κληρονομικων ασθεινειων. Αρα για μενα μαλλον ή κρατανε τα σκυλια ή ψαχνουν να βρουν ιδιοκτητες που να θελουν και να μπορουν να αναλαβουν ενα κωφο σκυλο. Γιατι ο μελλοντας ιδιοκτητης που εχει κλεισει κουταβι δεν ειναι υποχρεωμενος ουτε καν ηθικα να παρει το κουταβι που γεννηθηκε με προβλημα.
Αλλα η ερωτηση μου ηταν αλλη και μαλλον δεν ηταν σαφες.
Αν ακομα και αν και οι 2 γονεις ακουν και παρολα αυτα μπορει να δωσουν κουφα κουταβια το ποσοστο μειωνεται με καλο ξεψαχνισμα του γενεολογικου?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Σε θεωρητικό επίπεδο ναι...

Το θέμα είναι αρκετά πιο πολύπλοκο και δεν μπορεί να αναλυθεί σε μερικές γραμμές.
Το καλό ξεψάχνισμα πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως. Σε κάθε περίπτωση, αν έχουμε δείγματα κώφωσης αποφεύγουμε να ξαναγίνει το ίδιο ή παρόμοιο γενεαλογικά ζευγάρωμα.
Υπάρχει βεβαίως και η παγίδα της απώλειας κάποιου κουταβιού στις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό... όπου το κουτάβι που χάσαμε θα μπορούσε να είναι κωφό και να μην έχουμε προλάβει να έχουμε εικόνα. Άρα να μην έχουμε καταγράψει κάποιο κωφό κουτάβι στην γέννα, αλλά αυτό να υπήρχε!

@grvulture
τους ανθρώπους τους κατηγορούμε δικαίως. Οφείλουν να έχουν διαγνώσει αν το κουτάβι είναι εντελώς κωφό. Αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς την χρήση BAER αφού θα έχουμε μια ενδεικτική εικόνα της ικανότητας του κάθε κουταβιού να ακούει μέσα από κάποιες ασκήσεις που κάνουμε. Άνθρωπος που διαθέτει κωφά κουτάβια, ειδικά από άγνοια, είναι τουλάχιστον απαράδεκτος και δεν θα έπρεπε να ζευγαρώνει τα σκυλιά του!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Υπάρχουν γιατροί εξειδικευμένοι στο baer test;
Μπορείς να μου προτείνεις κάποιον;

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Ακομα και αν ο τροπος αποκτησης του κτ'εμε ειναι εντελως λαθος (τα ζωα δεν ειναι δωρα) και ακομα χειροτερα το μερος απο το οποιο αποκτηθηκε το δωρο σου (δεν φταις εσυ προφανως.. )
Μες σε μια μικρη παρενθεση, ολη η ουσια ενος φορουμ...
β. o "εκτροφέας" από τις Αχαρνές ονόματι Βαγγέλης που έχει διαθέσει τουλάχιστον τρία (3) κωφά Ντόγκο δεν είναι ο κος Βαγγέλης Κασσελούρης του "Lavry's"
Οσο για το β) :
Προχθες φιλος απο την Κρητη, μου ανεφερε οτι στο Ρεθυμνο, υπαρχει θηλυκο κουταβι ("πειρατακι"), ηλικιας δυομιση μηνων,
το οποιο αγοραστηκε απο το Βαγγελη*, και μαλιστα λεει εχει και Βιντεο, του ιδιου ( ! ),
το οποιο απεικονιζει τον ιδιο να αποστελλει το κουταβι και να διαβεβαιωνει πως ολα ενταξει.
Ζητησα του φιλου εκει, να επισκεφτει τον ιδιοκτητη του και να αναζητησει τα "χαρτια" και το εν λογω βιντεο, το οποιο ο 2ος ισχυριζεται πως υπαρχει.

Στην Αθηνα πριν μερικους μηνες, καποιος Ιακωβος, εκλεισε κουταβια (ντογκο και αλλης φυλης), προς πωληση, ζητησε και πληρωθηκε εκ τραπεζης ολο το ποσο της αξιας των κουταβιων (2 περιπτωσεις) και μετα "Λουης" .

* Για την περιπτωση της Κρητης, ο Βαγγελης ειναι ενημερος.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Λυπάμαι δεν έχω διαβάσει καμιά απάντηση απ' τη δεύτερη σελίδα και μετά, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια παρέμβαση: Το γονίδιο της κώφωσης ολικής ή μονόπλευρης (που έχει συνδεθεί ) αν και δεν έχει αποδειχθεί απόλυτα πως συνδέεται με τον αλφισμό ουδεμία σχέση έχει με τα Ντόγκο Αρτζεντίνο στα οποία το λευκό χρώμα δεν αποτελεί εκφυλισμό αλλά κύριο χαρακτηριστικό. Επομένως σε αυτή την περίπτωση κανένας δεν μπορεί να ξέρει με ποιό γονίδιο συνδέεται αν προέκυψε από γονιδιακούς παράγοντες μιας και πληθώρα γενετικών διαταραχών έχουν συνδεθεί με την κώφωση. Αν θέλαμε να το κάνουμε αυτό ώστε να εντοπίσουμε το εν λόγω γονίδιο και να δούμε ποιές άλλες διαταραχές έχει προκαλέσει θέλουμε τουλάχιστον τις τρεις προηγούμενες γενιές. Συνήθως οι περισσότεροι που αναφέρονται στον όρο ''γονίδιο κώφωσης'' έχουν στο μυαλό τους το ελάττωμα στο χρωμόσωμα εφτά, αλλά δεν είναι το μόνο (άλλο γνωστό που έχει συνδεθεί είναι στο CHg14) και προτού καταλήξουμε στους γενετικούς παράγοντες πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι δεν αφορά μεταγεννητικό τραυματισμό, περιβαλλοντικούς παράγοντες, ή περιβαλλοντικούς ως άμεση απόρροια γενετικών.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
Η κώφωση στο Ντόγκο δεν καθορίζεται από το γονίδιο W που εμφανίζεται σε λευκούς σκύλους λόγω της απώλειας χρωστικής, αλλά από την χρησιμοποίηση κωφού Bullterrier στην δημιουργία της φυλής. Στα Bullterrier έχει παρατηρηθεί κληρονομική κώφωση τόσο σε λευκά όσο και σε έγχρωμα σκυλιά. Η κώφωσή τους αποδίδεται κατά βασικό λόγο σε κληρονομική απώλεια αιμάτωσης του κοχλία η οποία με την σειρά της οδηγεί σε απώλεια των τριχοθυλάκων του κοχλία. Χωρίς αυτούς τους τριχοθύλακες το αυτί δεν μπορεί να μετατρέψει τις ηχητικές δονήσεις σε ηλεκτρικά κύματα τα οποία αναγνωρίζονται σαν ήχος από τον εγκέφαλο.
Το γονίδιο το οποίο καθορίζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμα... οπότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε δύο γεννήτορες που ακούνε άριστα και προέρχονται από γεννήτορες που ακούνε άριστα και να παράγουν κωφό κουτάβι σε γέννα όπου όλα τα άλλα κουτάβια ακούνε άριστα!
γριφος ειχε απαντηθει στην σελιδα 4 ... ;)

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
θα μου επιτρέψετε να κάνω μια παρέμβαση: Το γονίδιο της κώφωσης ολικής ή μονόπλευρης (που έχει συνδεθεί ) αν και δεν έχει αποδειχθεί απόλυτα πως συνδέεται με τον αλφισμό ουδεμία σχέση έχει με τα Ντόγκο Αρτζεντίνο στα οποία το λευκό χρώμα δεν αποτελεί εκφυλισμό αλλά κύριο χαρακτηριστικό.
Χρησιμη παρεμβαση.
Γιατι το ακουμε και αυτο απο πολλα νεοξερόλια για τα ασπρα σκυλια και τα ασπρα γατια και λοιπα και λοιπα.
Μιλαμε για πολυ χρησιμα πραγματα, τοσο ψιλα γραμματα ομως, οταν εδω γινεται της κυρα Κουλας το Πανηγυρι....
Κουτσοι, στραβοι, κουφοι, πετ-σοποπουλα, ολοι οι σκυλοι στην αναπαραγωγη.
Ασπρο να 'ναι κι οτι να 'ναι .

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Θα παρακολουθήσω με πολύ ενδιαφέρον τις δράσεις που θα κάνει ο Όμιλός σας προκειμένου να προστατεύσει πρώτον την φυλή και δεύτερον τα μέλη του ,κάτι που ήδη κάνει βέβαια

Πάντως ,αναφορικά στον Εκτροφέα Βαγγέλη στις Αχαρνές .... μακάρι να ήταν οι μισοί εκτροφείς σαν κι αυτόν
όπως άλλωστε κάτι τέτοιο ισχύει και για τον ΕΟΝΑ που πλάκα πλάκα αν και δεν με εντυπωσίασε ποτέ το Ντόγκο ,κοντεύω να σκέφτομαι ότι θα ήθελα ένα σκυλί απο τέτοιους Εκτροφείς και τέτοιο Όμιλο φυλής
αλλά....μπά
είπαμε-η μόνη άμυνα για να μην βρεθώ με περισσότερα σκυλιά κι απο την Μπριζίτ Μπαρντό ήταν να ταχθώ στις Ελληνικές φυλές

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
μη σε δω με κανα κοκονι και κομμενα αυτια καμια μερα και κυνηγας αγριογουρουνα μονο.....:D:D

grvulture

Member
9 Οκτωβρίου 2011
15
0
Καλημέρα.
Για όσους ενδιαφέρονται, ο τραπεζικός λογαριασμός του "εκτροφέα" από τον οποίο αγοράστηκε το κωφό κουτάβι είναι στο όνομα ΒΑΡΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, και το όνομά του είναι ΑΝΤΩΝΗΣ.

Να ενημερώσω ότι το σκυλάκι χαίρει άκρας υγείας και φυσικά είναι μαζί μου. Την πήγα στον κτηνίατρο όπως είπα, αλλά δεν υπήρχε κάτι να σας πω περί τούτου, γιατί κτηνίατρο με BAER δεν βρήκα πουθενά, και ο κτηνίατρος από ότι μου είπε δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από ότι έκανα κι εγώ (σφυρίγματα, παλαμάκια, κλπ), τα οποία και έκανε. Με άλλα λόγια, στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ένας κτηνίατρος είναι άχρηστος χωρίς BAER.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Επομενως και ο κτηνιατρος επιβεβαιωσε με την πρακτικη μεθοδο την κωφωση της μικρης?

Τωρα που περασαν καποιες μερες πως ειναι η συμβιωση σας?

Και αντε ανθρωπε μου φτιαξτης κανα αλμπουμ να θαυμασουμε το κουκλακι γιατι μονο το αβαταρ δεν αρκει!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλημέρα.
Για όσους ενδιαφέρονται, ο τραπεζικός λογαριασμός του "εκτροφέα" από τον οποίο αγοράστηκε το κωφό κουτάβι είναι στο όνομα ΒΑΡΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, και το όνομά του είναι ΑΝΤΩΝΗΣ.

Να ενημερώσω ότι το σκυλάκι χαίρει άκρας υγείας και φυσικά είναι μαζί μου. Την πήγα στον κτηνίατρο όπως είπα, αλλά δεν υπήρχε κάτι να σας πω περί τούτου, γιατί κτηνίατρο με BAER δεν βρήκα πουθενά, και ο κτηνίατρος από ότι μου είπε δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από ότι έκανα κι εγώ (σφυρίγματα, παλαμάκια, κλπ), τα οποία και έκανε. Με άλλα λόγια, στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ένας κτηνίατρος είναι άχρηστος χωρίς BAER.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας!
Σου εχω στειλει ενα πμ εδω και μερες....

grvulture

Member
9 Οκτωβρίου 2011
15
0
Επομενως και ο κτηνιατρος επιβεβαιωσε με την πρακτικη μεθοδο την κωφωση της μικρης?

Τωρα που περασαν καποιες μερες πως ειναι η συμβιωση σας?

Και αντε ανθρωπε μου φτιαξτης κανα αλμπουμ να θαυμασουμε το κουκλακι γιατι μονο το αβαταρ δεν αρκει!
:) Ναι, ο κτηνίατρος χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους με εμένα.

Η συμβίωση είναι αρμονική, όπως θα ήταν με κάθε άλλο κουτάβι. Δαγκώνει τα πάντα, της αρέσει να ανακαλύπτει νέα παιχνίδια, και κάθε μέρα γίνεται και πιο ζωηρή. Δεν διαφέρει από άλλα κουτάβια, παρά μόνο στο ότι δεν αποσπάται η προσοχή της από θορύβους.
Η κώφωση έχει και τα θετικά της. Όταν κουραστεί και πέσει για ύπνο, μπορώ να ασχοληθώ με άλλα πράγματα χωρίς να φοβάμαι μη τη ξυπνήσω! :)

Και ναι, θα φτιάξω και άλμπουμ, μόλις συγκεντρώσω αρκετές φωτογραφίες. :)

@Αμαλιαζ σου απάντησα, συγνώμη για τη καθυστέρηση!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα