Κοιταξτε τι εκανε

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Υπάρχει όμως διαβάθμιση της βίας.

Και πρέπει να γνωρίζει κάποιος πολύ καλά τι κάνει για να χρησιμοποιήσει σωστά πνίχτη και ηλεκτρικό κολάρο (με το οποίο ειδικά δε συμφωνώ καθόλου).

Αν μπορεί ένα σκυλί να μάθει με θετικές μεθόδους εκπαίδευσης, γιατί να καταφεύγει κανείς απευθείας σε άλλες λύσεις?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το σβερκωμα σε ποια βαθμίδα βίας κατατάσσεται και γιατί έχει διαφορά με τη διόρθωση του πνικτη?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Το σβέρκωμα είναι μια συμπεριφορά που το κουτάβι δέχεται και από τη μητέρα του για να διορθωθεί.

Όταν καταφεύγεις σε πνίχτη το κάνεις για να διορθώσεις σε μεγαλύτερη ηλικία λάθη που έγιναν στην εκπαίδευση σε μικρή ηλικία.

Είναι το ίδιο το σβέρκωμα και ο πνίχτης σε κουτάβι 40 ημερών?

Γιατί να μην ξεκινήσει με ότι της συστήνει η εκπαιδεύτρια και αν δε διορθωθεί η συμπεριφορά στο διάστημα που θα της έχει πει, να πάρει και μια δεύτερη γνώμη ή να δοκιμάσει και άλλα μέτρα.

Η ασφάλεια της Δώρας και της οικογένειάς της προέχει από οτιδήποτε άλλο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όχι εγώ πάντως! :D

Παιδιά, έχουμε κάνει στο παρελθόν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Προτείνω σε όλους να της ρίξουν μια ματιά. Θα βρουν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες:
Εκπαιδευτικά εργαλεία

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
galazia said:
ποιος προτεινε πνιχτη στις 40 μερες? :roll:
Προφανώς κάτι δεν κατάλαβα καλά τότε :roll:

Μιλάμε για το κουτάβι της Ράνιας που είναι 40 ημερών και τι της σύστησε η εκπαιδεύτρια, δε μιλάμε γενικά για μεθόδους εκπαίδευσης, τουλάχιστον εγώ.

galazia

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
98
0
ναι αλεξανδρα...απλα η ρανια ανεφερε οτι δεν θα χρησιμοποιησουν πνιχτη,ηλ.κολαρα κλπ στην εκπαιδευση γενικα,οχι τωρα :wink:
δεν προτεινε κανεις μας τετοιες μεθοδους στο βρεφος :lol:

(και να προσθεσω πως ουτως η αλλως στο συγκεκριμενο προβλημα,δεν εξυπηρετουν σε κατι)

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Kαταρχήν τρόμαξα με το δάγκωμα λιγάκι.Δεν ξέρω αν είχα την ψυχραιμία σου ή αν το κουτάβι θα έφευγε από το σπίτι το επόμενο δεκάλεπτο(λόγω του παιδιού).Βέβαια το πιο ανώριμο είναι να πάρεις αποφάσεις εν θερμώ και άρα πιστεύω πως έπραξες σωστά.Στην θέση σου θα έβλεπα και δεύτερο και τρίτο εκπαιδευτή,ετσι για να είμαι πιο σίγουρη για την ασφάλεια του παιδιού μου.

Οσο για την αντίδραση σου εκείνη την στιγμή,πιστεύω πως ήταν δικαιολογημένη.Σοκάρεσαι και σκέφτεσαι το πόδι σου όχι να διορθώσεις την συμπεριφορά του κουταβιού.Στο δεύτερο και τρίτο δάγκωμα θα είσαι πιο έμπειρη να ανταπεξέλθεις καλύτερα.....(πλακίτσα :D )

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμενα πάντως δεν μου φαίνεται περίεργη η εκτίμηση που έδωσε η εκπαιδεύτρια..,
Αν δείτε τον δικό μου πως κάνει όταν περπατάω..,μου δαγκώνει την καλτσα και βγάζει κάτι ηχους όπου αν δεν τον ξερεις λες τώρα θα με κατασπαράξει..(αλλα εγω ξερω το γρυλισμα της απειλής..
Αυτούς τους ηχους τους βγάζει πάντα όταν παίζει(ειδικα οταν παιζουμε το σκοινι ο ενας τραβαει απο την μια και ο αλλος απο την αλλη..) .και δεν ειναι καθολου κυριαρχικο σκυλι..
Δεν με έχει δαγκώσει ποτε ούτε εμενα ούτε κανέναν..,(ουτε εχει γρυλισει με τετοια προθεση..)..
Γενικά είναι ένα πλάσμα που αγαπάει όλον τον κόσμο..
Αν όμως τον είχε ένας άπειρος καινούριος ιδιοκτητης μπορεί να έλεγε αυτός γρυλίζει ,άρα επιτίθεται και να κάναμε μια συζήτηση συμπεριφοράς τελείως διαφορετική από την πραγματική εικόνα..
λόγο κακής εκτίμησης από τον ιδιοκτητη..
Αν πάλι ο δικός μου ήταν ένα κουτάβι 40 ημερών όπου δεν πρόλαβε να μάθει από την μαμά του και τα αδέρφια του μέχρι που δαγκώνουμε και λαμβάνοντας υπόψιν και τα δόντια που έχουν σε αυτή την ηλικία καρφίτσες..τότε πολύ πιθανόν να είχα και εγώ τα ίδια αποτελέσματα..
Αλλα σκεφτείτε..η μεταφορά της εικόνας ..και η εκτίμηση μιας κατάστασης.. αλλιώς μεταδίδεται από έναν άπειρο και αλλιώς επο έναν έμπειρο ιδιοκτητη..

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Έχω μια απορία,διαβάζοντας όλα αυτά τα περί βίας και για το τι μπορεί να είναι αποδεκτό και τι όχι.Αν η μαμά σκυλίτσα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μπροστινά της πόδια διαφορετικά,θα ζβέρκωνε το κουτάβι για να το μαλώσει ή θα του'ριχνε καμιά σφαλιάρα!Δεν είναι το ίδιο?Δεν έχω άποψη,απλώς ρωτάω.Εγώ δεν έχω χτυπήσει κανένα απ'τα σκυλιά που είχα,αλλά δεν συνέβη ποτέ κάτι, ώστε να χρειαστεί ίσως να το κάνω.Το μοναδικό περιστατικό που θυμάμαι είναι όταν παίζοντας με δάγκωσε αρκετά δυνατά ο τελευταίος σκύλος που είχα και του το ανταπέδωσα! Τον δάγκωσα κι εγώ!Στο αυτί,δεν του άρεσε,δε με ξανά δάγκωσε!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εξαρτάται τι εννοείς σβέρκωμα. Το να ανασηκώσεις απαλά ένα κουτάβι (τα μπροστινά του πόδια στην ουσία) για να το απομακρύνεις από το -λάθος- αντικείμενο που δαγκώνει δεν πιστεύω ότι είναι βία, ούτε πιστεύω ότι το κουτάβι το εκλαμβάνει ως βία. Από την άλλη μπορεί να σβερκώσεις ενήλικο σκύλο να τον σύρεις και να κλάψει. Αυτό το θεωρώ βία. Η ιδέα σου να φέρεις το πρόσωπό σου κοντά στου σκύλου σου για να τον δαγκώσεις ήταν πάρα πολύ κακή. Καμιά φορά δαγκώνω απαλά τα αυτάκι του σκύλου μου σε φάση παιχνιδιού-τρυφερότητας αλλά ποτέ για αντίποινα.
Για το άλλο θέμα, έχω πάει μια φορά να δω ένα άγριο κι επιθετικό μπήγκλ σχεδόν 2 μηνών που επιτέθηκε στην 20χρονη κόρη. Το μόνο που αντίκρυσα ήταν ένα συνηθισμένο κουτάβι που αγοράστηκε από μια οικογένεια χωρίς καμία εμπειρία σε σκύλους παρά μόνο σε γάτες. Ε, δε μπορούσαν να καταλάβουν τη γλώσσα σώματος του σκύλου που έδειχνε πόσο παιχνιδιάρικο ήτανε, όπως όλα τα κουτάβια της ηλικίας του. Νομίζανε ότι τους όρμαγε. Δεν τους παρεξηγώ, κι εγώ απέκτησα πλέον και 2ο γάτο και ο κόσμος των γατιών για μένα παραμένει μυστήριο.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Το θεμα ειναι να καταλαβει το μικρο ποιος ειναι το αφεντικο...αν δειρεις ενα σκυλι το μονο που θα καταφερεις ειναι να του δειξεις οτι για "λιγο" εισαι ο ισχυρος!?!? Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΔΕΝ κτυπαει ποτε μελη εκτος και αν απειλουν την κυριαρχια του!και ενα "μωρο" δεν την απειλει απλα μαθαινει και εκπαιδευεται... ενα σταθερο σπρωξιμο και ενα "μη δαγκωνεις" η ενα σκετο "μη" με επιβλητικο τροπο και ΟΧΙ με τσιριδες(δηλωση πανικου η κατι τετοιο) θα ηταν η καλλιτερη ισως λυση.Μετα το αγνοεις και σταματας το παιχνιδι και φευγεις αλλα οχι με κινησεις που μπορει να αντιληφθει ως παιχνιδι.

Ακομα αν ο σκυλος σας δαγκωνει δεν σημαινει οτι με το που θα το πειτε θα σταματισει..και εκει θελει εκπαιδευση κατι που ισως να σημαινει οτι θα σας δαγκωσει 2-3φορες ακομα αλλα ετσι θα μαθει και δεν θα το ξανακανει οχι απο φοβο(ξυλια) αλλα απο σεβασμο στον κυριαρχο... και ετσι πρεπει να ειναι...
Η λογικη του μια "ελαφρια"(δικη μας γνωμη...στα μωρα δεν ειναι ετσι) ξυλια για το ενα..αλλη μια ξυλια για το αλλο ...το μονο που θα καταφερουμε ειναι ενα ζωο το οποιο μολις δει χερι υψωμενο η θα βαλει την ουρα στα σκελια η θα γρυλισει φοβισμενα(αυτοαμυνα) και αυτο δεν ειναι σκυλος-φιλος αλλα σκυλος-"παρεα"-δουλος ο οποιος ...εεεεεε ισως και να μην σκασει για να μας προστατευσει σε μεγαλη αναγκη.

Αλλο η ξυλια στα παιδια που μπορουμε και συνομιλουμε και μπορουμε να εξηγησουμε το γιατι επεσε η ξυλια και αλλο τα ζωα στα οποια μιλαμε μεσα απο συναισθηματα(ακομα και η χροια της φωνης καποιο συναισθημα δηλωνει, για αυτο λεω επιτακτικη φωνη κυριαρχου και οχι τσιριδες υστεριας), με χειρονομιες(χαδια;), ξυλιες:mad: κ.α)

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και άλλο η βία της σκύλας στα κουτάβια-τα οποία απο φυσικού κάμια στιγμή διώχνει απο κοντά της,να πάνε να φάνε μόνα τους...

και άλλο η βία εκμέρους ενός ανθρώπου προς τον σκύλο του(ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλοσωμες φυλές όταν ενηληκιωθούν είναι πολύ αποτελεσματικότερες απο εμάς σε σώμα πρός σώμα αντιπαράθεση)

Γενικά
τα ζώα δεν αντιλαμβάνονται καλό-κακό όπως εμείς
και βέβαια δεν σκέφτονται πονηρά(δευτερες σκέψεις/αμφιβολίες/καχυποψίες) αν δεν μάθουν έτσι

Αν δεν ασκούμε καμία βία στον σκύλο μας παρα μόνο με επιμονη και υπομονή -πειθώ και κατανόηση των αναγκών του (αν έίναι δυνατόν ο κούταβος να κατουριέται και να κάθεται να μάθει "δίπλα" ας πούμε...)

τότε κι αυτός
σαν ΣΚΥΛΟΣ που είναι θα μας το ανταποδώσει με αιώνια φιλία (με ΟΛΗ τη σημασία της λέξης)

αντίθετα αν του επιβληθούμε με την βία(η χειρότερα μόνο με την βία) είναι στην ιδοσυγκρασία του σκύλου( θέμα πιθανοτήτων δηλαδή) πότε θα ασκήσει κι αυτός

Βέβαια οι εκπαιδευτές αναγνωρίζουν περισσότερα σε έναν σκύλο που βλέπουν
και κρίνουν καλύτερα τι βαθμό βίας μπορεί να χρειαστεί ένας σκύλος
για να διορθώσει προβλήματα
που προκάλεσε κατα πάσα πιθανότητα μια άκαιρη χρήση βίας απο τον ιδιοκτήτη...

Το συγκεκριμένο κουτάβι απώλεσε ένα μέρος της φυσικής του διασκυλαγώγησης,το παιχνίδι με τα αδέρφια και το μάλωμα της μάνας,

κάτι τέτοιο είναι βία και από τις πιό βάναυσες(ο πρώιμος αποχωρισμός δηλ)

και τώρα πρέπει να διορθωθεί...όπως λέει ο εκπαιδευτής...

και μάλλον έχει διορθωθεί γιατί το θέμα είναι παλιο:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog