Rania said:
Δυστυχως, η μικρη μου ανεφερε κατι παρομοιο αλλα σαφως λιγοτερο επικινδυνο.
Την αρπαξε χθες το μεσημερι που ελειπα, απο την καλτσα και της γρυλιζε και δεν την αφηνε μεχρι που η κορη μου εβγαλε την καλτσα και της την εδωσε. Μετα το παιδι εφυγε απο το δωματιο.
ποσο χρονων ειναι η κορη σου?
κοιτα,το περιστατικο αυτο μπορει να φαινεται λιγοτερο επικινδυνο,κατα την αποψη μου ομως,δεν ειναι...το μονο που λειπει απο το περιστατικο ειναι το δαγκωμα που εκανε σε σενα κι αυτο αργα η γρηγορα θα γινει εαν δεν αλλαξει η τακτικη σας και σε ρωταω,γιατι να μην γινει απο την στιγμη που το σκυλι καθε φορα βγαινει νικητης?
χωρις να θελω να αμφισβητησω κανεναν,αυτα που περιγραφεις με αυτα που λεει ο εκπαιδευτης,προσωπικα δεν μου "κολλανε",δεν μπορει να ισχυουν και τα δυο δηλαδη οπως τα λες κατα την αποψη μου.
δεν ειναι συμπεριφορα παιχνιδιου αυτη που εχει το κουταβι,προσωπικα δεν την εχω συναντησει ποτε...ακομη και το πιο κυριαρχικο μου κουταβι,εφτανε στο σημειο να πιασει το χερι μου με γρυλισμα,χωρις να σφιξει πανω τα σαγονια κι αυτο μονο για πολυ ουσιωδεις γι αυτο διεκδικησεις και οχι για μπαλακια,καλτσες κλπ και οχι σε αυτη την ηλικια.
δεν εχω καταλαβει εαν και το "σβερκωμα" το θεωρεις βια και τι σου ειπε ο εκπαιδευτης να κανεις σε αναλογο περιστατικο ξανα ,επισης τι σου ειπε για το παιδι,ομως με ουρλιαχτα και απομακρυνση σας σε αλλο χωρο,δεν λυνεται αυτο το προβλημα,απεναντιας το κανεις μεγαλυτερο.
το κουταβακι δυστυχως κατι εχει, η ψυχολογια σου δεν το βοηθα και η παρουσια του παιδιου το εντεινει...το να μην χρησιμοποιησεις "βια" οπως λες και να προτιμας να το αποχωριστεις,κατσε και σκεψου οτι δεν θα λυσει το προβλημα του κουταβιου,θα λυσει μονο το δικο σας.
διοτι εαν το αγαπας(αρα και γι αυτο δεν θες να το πονεσεις οπως θα το "πονουσε" η μανα του σε αναλογη συμπεριφορα),πως θα βοηθηθει δινοντας το σε αλλο σπιτι ,οταν μολις δαγκωσει,το πιο πιθανον θα ειναι να καταληξει αδεσποτο?
το σκυλακι δυστυχως εχει εντονο προβλημα,ευτυχως ειναι νωρις,πρεπει ομως εσυ πρωτα να σκεφτεις καποια πραγματα και να αλλαξεις τακτικη...σε αυτο θα σε βοηθησει ο εκπαιδευτης,αποψη μου ομως ειναι πως δεν ειναι "οοοοολα καλαααα "οπως στα ειπε-τα λες,ουτε ειναι παιχνιδι αυτο που κανει.
το παιδι πρεπει να το επιτηρεις οταν ειναι με τον σκυλο και να παρατηρεις καλα (χωρις να εισαι η μαμα η η ιδιοκτητρια του σκυλου,σαν τριτος,ασχετος εντελλως,οσο μπορεις πιο αντικειμενικα),την συμπεριφορα του παιδιου και την αναλογη του κουταβιου στην μεταξυ τους σχεση,ωστε να επισημανεις τα λαθη και τα προβληματα...
μεγαλη προσοχη σε παρακαλω πολυ,γιατι εαν χθες του γρυλλισε και του αρπαξε την καλτσα,χωρις να την αφηνει μεχρι να του την δωσει,αυριο που θα ειναι στον καναπε και σε πιο ιση αποσταση,μπορει να το κανει στο προσωπο του...δεν θελω να σε τρομαξω,ειναι ομως κι αυτη μια πιθανοτητα αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα.