Κοιταξτε τι εκανε

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
οκ το καταλαβαινω...αλλα σκεψου...στην αγελη της η Ρανια βγαζει δοντια στο κυριαρχο ζωο,εκεινο τι κανει?στην αρχη θα γρυλισει.αν συνεχισει νομιζω πως θα της τραβιξει μια δαγκα για να συμαζευτει... :wink:
(ειναι προσωπικη μ αποψη ολα αυτα.δεν εχω γνωσεις εκπαιδευτη!)

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
εγω παντος μια φορα που με δαγκωσε την χτυπησα,της ειπα κ ενα εντονο ΜΗ κ δεν το ξαναεκανε.τωρα το κανει τοσο σιγα που με γαργαλαει

σε καμια περιπτωση δεν ειμαι υπερ του να το χτυπησεις(και δεν εννουμε να τ σακατατεψεις.ενα απλο χτυπημα για να καταλαβει)αλλα καπως πρεπει να καταλαβει οτι δεν ειναι αποδεκτο αυτο που κανει

εμενα μετα απο αυτο σε καθε ΜΗ σταματαει οτι κανει...και δεν ειναι οτι με φοβαται.συνεχεια πανω μου ερχεται για παιχνιδια κ χαδια αλλα καταλαβαινει τι επιτρεπεται

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eμενα ο δικός μου έχει μανια με τα πόδια..,αν δει καμια περίεργη καλτσα η παντοφλακια ζωάκια και τέτοια σέρνω μια παντόφλα και ένα σκυλί όπου σφουγγαρίζει το πάτωμα δαγκώνοντας την παντόφλα..
και λέω τώρα..Οταν τα μωρά είναι με την μαμά τους και με τα αδερφάκια τους μαθαίνουν καθως το ένα δαγκώνει το άλλο ,ενω παιζουν και έτσι μαθαίνουν μέχρι που πρέπει να δαγκώνουν και που δεν είναι παιχνίδι..
Δηλαδή εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα τόσο μικρό κουταβάκι έχει από τώρα τόσο αγρια ένστικτα..,αλλα απλά ίσως είδε το πόδι σου να κουνιέται το πέρασε για παιχνίδι και δεν έλεγξε την δύναμη στα σαγόνια του..γιατί δεν έμαθε ποτε να το κάνει..
Αλλα το θέμα θέλει προσοχή για να μην εξελιχτεί σε κάτι που κανένας πλέον δεν θα θέλει..

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δώρα νομίζω ότι η μικρή σε έχει καβαλήσει κανονικά. Μάλλον την έχεις κακομάθει και νομίζει ότι σε έχει του χεριού της.

Όλα τα κουτάβια θα δαγκώσουν, αλλά τέτοιο πράγμα δε μου το έχουν κάνει προσωπικά.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι άκρως ανεπιθύμητες και δεν πρέπει να τις αφήνεις ατιμώρητες (είτε με μάλωμα με δυνατή φωνή, περιορισμό σε κάποιο χώρο ή κάτι άλλο).

Η εκπαιδεύτρια πρέπει να το δει άμεσα όπως πολύ σωστά λες, για να σου συστήσει τους καλύτερους τρόπους αντίδρασης.

Το επεισόδιο της Βικτόρια Στίλγουελ με τον Ντίζελ το είδες, μη σε κάνει και εσένα Μπέκι :wink:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
παντως Ρανια χαρα στην υπομονη σου.δεν θα επετρεπα ποτε να με δαγκωσει αυτο το σκατο π εξαρταται απο εμενα!αντι σε εχει σαν θεο της ,να σε δαγκωσει???σφαλιαρα βαρβατη να καταλαβει ποιος κανει κουμαντο...α!και κατι π ελεγε ο παππους μου ''τα πολλα χαδια δεν κανουν παντα καλο!τριξε λιγο και τα δοντια''.ειχε παντα σκυλια απτα 12-13 του χρονια μεχρι τα 65.
αλλα εισαι κ πολυ ευαισθητη... :?

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Αυτες οι ευαισθησιες θα με φανε εμενα (κυριολεκτικα :( )

Αφου ρε παιδια χθες απο τη στεναχωρια μου δεν κοιμηθηκα μεχρι τις 4 το πρωι.

Και ο κτηνιατρος που του τηλεφωνησα εμεινε αναυδος.

Μα ολα τα περιεργα σε μενα;;;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Alexandra said:
Το επεισόδιο της Βικτόρια Στίλγουελ με τον Ντίζελ το είδες, μη σε κάνει και εσένα Μπέκι :wink:
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω και με πρόλαβε η Άλεξ...
Δεν ήταν και τόσο δύσκολη η "εξημέρωση" του τρελού Χάσκυ είδες?

Edit: Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι με το ξύλο. Το πολύ-πολύ να το εξαγριώσει περισσότερο. Την ανεπιθύμητη συμπεριφορά, και θα μου πουν οι εκπαιδευτές αν έχω δίκιο, την τιμωρούμε με κάτι που πειράζει κι όχι πονάει/τρομάζει το σκυλί. Η Βικτόρια, ας πούμε, απομόνωνε τον Ντίζελ. Υπάρχουν και σκυλιά που επιζητούν ακόμα και τις φωνές και το μάλωμα, έχω διαβάσει, καθώς αισθάνονται έτσι ότι ασχολείσαι μαζί τους.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
περιμενε την εκπαιδευτρια.δες τι θα σ πει κ τι θα κανει.
αν δεις οτι το ξανακανει και δεν μαζευεται,με την επομενη αποπειρα,κανε την καρδια σ πετρα και χωσε μπατσα!να δεις ,θα ταρακουνηθει?θα σαστισει?τι θ κανει!
παντως σε εχει καβαλησει... :?
εγω ειμαι της αποψεις οτι το σκυλι πρεπει να εχει το ''φοβο'' σε καποιον στη οικογενεια.δλδ να σκευτεται ''αν το κανω αυτο,ο ταδε θα με μαλωσει!θα φαω καμια''....μιλαμε για σφαλιαρες και βια τωρα,αλλα και στη φυση το κυριαρχο ζωο αυτο δε θα εκανε? :?

ΕDIT: Ισως να εχεις δικιο Λιζα μ,δεν ξερω.δεν εχω γνωσεις ειδικου,απλα λεω τι θα εκανα εγω...
2 μηνων ρε παιδια?θα τρελαθουμε... :shock:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
να της ρίξεις καμιά ξυλιά στο πισινό
θα ετρωγε μια σφαλιαρα για να καταλαβει τι γινεται
μια φορα που με δαγκωσε την χτυπησα
σφαλιαρα βαρβατη να καταλαβει ποιος κανει κουμαντο
:? :? :?

Ρε παιδιά έλεος! Έτσι συνετίζετε εσείς τα σκυλιά σας? Με σφαλιάρες και ξύλο?
Ο σκύλος δεν πρέπει να φοβάται τον ιδιοκτήτη του, πρέπει να τον ΣΕΒΕΤΑΙ!
Συμβουλεύετε την Rania να χτυπήσει κουτάβι 40 ημερών? Για όνομα του θεού!

Rania, το ξύλο δεν είναι λύση! Ας εκτιμήσει την κατάσταση η εκπαιδεύτρια και θα επανέλθουμε.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Oχι ΡΟΤΤΙΕ,δεν ειναι λυση.αλλα μας λεει ,τι κραυγες εβαλε,τι την αφησε μονη της,τι αλλο ν κανει?
εγω ειπα να περιμενει αρχικα και την εκπαιδευτρια!
ΔΕΝ ειναι λυση το ξυλο και το υποστηριζω αυτο.αλλα βλεπεις τι γινεται.το σκυλι απο τωρα την αμφισβητει.και αν το κανει αυτο στη Δωρα π την φροντιζει,σε καποιον αλλο τι θα κανει?
ειναι μικρο οκ,αλλα εχει περιεργο χαρακτηρα... :?

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
ισως λεω εγω πιασιμο απ το σβερκο και ελαφρυ τιναγμα οπως θα εκανε και η μανα του εαν ηταν μαζι ολα τα κουταβια?ετσι δεν συνετιζει η σκυλα τα μωρα της? :?:

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
rottie δεν ειπαμε να το σακατεψει ουτε οτι το κανουμε εμεις...αλλα ειπα πως με μια που ερειξα στην δικια μου το καταλαβε

νομιζω κ εσυ σε ενα θεμα πιο παλια ειχες πει οτι ειχες παει καπου για φαι(στους δικους νομιζω?δεν θυμαμαι)κ οτι σε καβαλαγε ο iggy και καποια στιγμη που ησουνα νευριασμενη τον αρπαξες απο τον σβερκο και τον πεταξες κατω...μπορει να το ειχε πει καποιος αλλος οποτε συγγωμη αν κανω λαθος αλλα θελω να πω πως δεν το κανουμε ουτε συστηματικα ουτε γτ δεν αγαπαμε τα σκυλια μας αλλα βγηκε εκεινη την ωρα που ημασταν νευριασμενοι κ δουλεψε...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
mitsakos said:
νομιζω κ εσυ σε ενα θεμα πιο παλια ειχες πει οτι ειχες παει καπου για φαι(στους δικους νομιζω?δεν θυμαμαι)κ οτι σε καβαλαγε ο iggy και καποια στιγμη που ησουνα νευριασμενη τον αρπαξες απο τον σβερκο και τον πεταξες κατω
Σωστά! Τον σβερκωσα και τον πέταξα κάτω από την αδελφή μου την οποία είχε καβαλήσει, δεν τον άρχισα στις κλωτσιές και στις σφαλιάρες!
Επίσης έχω πει παλαιότερα:

ROTTIE said:
Ο δικός μου την πρώτη και τελευταία φορά που γρύλισε όταν αποπειράθηκα να του πάρω παιχνίδι, μετατράπηκε σε θυμιατό και «λειτουργήθηκε» ανάλογα μετα σβερκώματος. Από τότε μπορώ να του πάρω από το στόμα οτιδήποτε, οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.
Στην δική μου περίπτωση τουλάχιστον, αυτή η αντιμετώπιση είχε αποτέλεσμα.
Και επαναλαμβάνω: Στην δική μου περίπτωση! Καλώς ή κακώς δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και σίγουρα με το ξύλο δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.
Άλλο σβερκωνω το σκύλο (και αυτό πρέπει να ξέρω πως θα το κάνω, πότε θα το κάνω και αν με παίρνει να το κάνω) και άλλο αρχίζω το σκύλο στις σφαλιάρες!

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
ναι κ αλλο μια σφαλιαρα αλλο οπως το παρουσιαζεις εσυ σαν να πηραμε κανα λοσταρι κ να τα σακατεψαμε

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
δεν τον άρχισα στις κλωτσιές και στις σφαλιάρες!
γιατι ποιος το εκανε???τεσπα...εγω ειμαι υπερ της σφαλιαρας και οχι του σακατεματος οπως λεει και ο mitsakos.
πολλες φορες μια σφαλιαρα τωρα γλυτωνει πολλα π θα γινουν αργοτερα.
ισως να μην στροφαρει το κουταβι της Δωρας ρε παιδι μ και μια σφαλιαρα το ξυπνησει!(δεν λεω ειναι χαζο,λεω οτι δεν εχει καταλαβει οτι το να δαγκωνει δεν ειναι αποδεκτο).

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το ζητούμενο είναι να κερδίσει ο ιδιοκτήτης τον σεβασμό του σκύλου του και όχι να του προκαλεί φόβο.
Η σφαλιάρα δεν είναι ΠΟΤΕ λύση και θα σας εξηγήσω το γιατί…

Εάν το σκυλί έχει φάει σφαλιάρες και έχει πονέσει και φοβηθεί, θα συνδυάσει οποιοδήποτε χέρι κατευθύνεται προς το κεφάλι του με πόνο και όχι με χάδι όπως πρέπει, οπότε είναι πολύ πιθανόν να δαγκώσει από φόβο το χέρι κάποιου που πάει να το χαϊδέψει!
Καταλάβατε γιατί είναι λάθος? Διότι μπορεί να λύνεται προσωρινά ένα πρόβλημα, αλλά αυτομάτως δημιουργούνται αλλά 10 στη θέση του!

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
οκ αυτο σωστο μου φαινεται.τεσπα τοτε η λιζα μ μαλλον δεν θα διαβασει ποτε εφιμεριδα.με μια εφιμεριδα την χτυπησα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ποιος σου είπε να χτυπάς το σκυλί σου με την εφημερίδα?
Το άκουσες από φίλο που «ξέρει από σκυλιά»? Σου το είπε εκπαιδευτής? Το διάβασες κάπου?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Η μέθοδος της εφημερίδας είναι τελείως ΛΑΘΟΣ! Κατα-τρομοκρατεί το σκυλί!
Το έχω κάνει κι εγώ το λάθος, ακούγοντας από κάποιον "που ξέρει" :evil:
Δεν τον χτύπησα καν, στο πάτωμα τη χτύπησα την παλιοφυλλάδα. Δε θα ξεχάσω πόσο τρόμαξε ο μικρός μου :cry:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog