Παιδία μην με βαρέσετε και μην με αποπάρετε αλλά όλα αυτά μου φένονται εξωγήινα.
Αλλά οι απόψεις όπως του Στέλιου και του Τζονκ εδώ δεν ισχύουν, συμφωνώ με την Μάρεκο που λέει για Ελληνική πραγματικότητα, την έχω ζήσει και εγώ και συμφωνώ με τα 1000 μαζί της.
Εδώ δηλαδή σύμφωνα με τον Τζονκ και τον east49 θα έπρεπε να παίζουμε κλωτσίες με τα σκυλία δηλαδή έχω δει Γ.Π. να πάει τρέχωντας πάνω σε άλλο σκυλί έχω δει Μαστίφ να κάνει το ίδιο, ο δικός μου πάντα πάει σφαίρα στα άλλα σκυλία που είναι καινούρια στην γειτονία δεν θα έπρεπε να έχω σκύλο αλλά την καινούρια μπάλα του Μουντιάλ θα έπρεπε να έχω.
Δηλαδή αν είναι να βγω με τον σκύλο βόλτα και να φυλάω καραούλι γιατί να πάω σε Σκυλοπάρκο ή πάρκο με άλλα σκυλιά;
Και Στέλιο να με συμπαθάς αλλά αν δεν καταλαβαίνει ο σκύλος σου πότε κάποιο άλλο σκυλί έρχετε για να παίξει η για να κάνει φασαρία και αρπάζει με την πρώτη έχεις θέμα.
Υ.Γ.Παραφωνίες πάντα υπάρχουν αλλά όταν η πρώτη σου σκέψη είναι η κλωτσία υπάρχει περίπτωση κάτι να αλλάξει;
Μίλησα με υπερβολικό τόνο στο post μου για να γίνω αντιληπτός!
Φυσικά και αναλόγως χειρίζομαι την κατάσταση!
Όχι φυσικά, δεν είναι η πρώτη μου επιλογή η κλωτσιά!Η πρώτη επιλογή είναι να μιλήσω στον σκύλο μου και να τον βάλω στο "κάτσε".
Η δεύτερη είναι να θέσω το σώμα μου αναλόγως!Και πάει λέγοντας...
Ο σκύλος μου είναι μια χαρά, χαλί να τον πατήσεις...όταν το πω εγώ και όταν κάνω ξεκάθαρο ότι το κουμάντο το κάνω εγώ!
Δεν είναι παράξενο ο σκύλος chris, εγώ είμαι!Εγώ είμαι ο αρχηγός και εγώ οφείλω να διαβάσω τον άλλο σκύλο!Ο σκύλος μου δεν καλείται να κάνει κιχ, εκτός και αν προκληθεί ο ίδιος από άλλο ζώο!
Άρα εφόσον ο ξένος έρθει να γνωριστεί σωστά και όπως θέλω εγώ περνάω στον σκύλο μου το μήνυμα ότι η επιβολή είναι δική μου και όχι δική του!Μετά την σωστή γνωριμία με μένα και αν επιτρέψω την γνωριμία με τον σκύλο μου τότε είναι χαλί να τον πατήσεις!
Τα σκυλιά θα "παίξουν" μόνο αν η επιβολή βρίσκεται στους αρχηγούς(ανθρώπους), άρα είναι δεδομένη!
Αλλά ας μην εμβαθύνουμε στην συναναστροφή, αλλά στην επαφή!
Η συναναστροφή εξαρτάται πλέον από άλλα πράγματα και είναι άλλο στάδιο όπου εκεί θα επιλέξεις να συναναστραφείς άρα θα μπεις και σε διαδικασία εκός των άλλων σωστή από την αρχή αλλά και στην συνέχεια σωστή παρατήρηση και διόρθωση τυχόν άτσαλων προσεγγίσεων ως προς την καθιέρωση της χωρίς ευτράπελα!Εξαρτάται από τον χαρακτήρα των ζώων, την ηλικία, το μέγεθος, το φύλο, το ταπεραμέντο και το κυριότερο την σχέση και τον σεβασμό ως προς τους ιδιοκτήτες τους(βασικότατο αυτό)!
Στην θέα ενός μεγαλόσωμου σκύλου που έρχεται προς εμάς με υψωμένη ουρά και σιγουριά (που σίγουρα αυτός ο σκύλος θα έρθει να γνωριστεί μύτη με μύτη-πράγμα τραγικό και σημάδι επιβολής) φυσικά θα τον ανακόψω και θα πει και ένα ποίημα...
Στην θέα ενός μικρόσωμου σκύλου που πλησιάσει καμαρωτός καμαρωτός και δεν έρχεται σε μένα πρώτα να τον γνωρίσω αλλά με περικυκλώνει συνεχώς για να διαβάσει αντιδράσεις χωρίς να έρχεται σε επαφή με το χέρι μου ή την παράκληση μου φυσικά και θα τον ανακώψω έως και αδιαφορήσω(εξαρτάται) και θα πει και αυτός ένα ποίημα...
Δεν χρησιμοποιώ καθόλου τον χαρακτήρα του σκύλου μου γιατί δεν χρειάζεται!
Χρησιμοποιώ τον δικό μου χαρακτήρα γιατί εγώ είμαι αρχηγός!
Και επειδή ο σκύλος μου δεν έχει δαγκωθεί ποτέ, δεν έχει υπάρξει σε δυσάρεστη θέση τελοσπάντων ώστε να του γίνει βίωμα γιατί δεν το επέτρεψα εγώ, θέλω να είμαι τυπικός με την αγέλη μου!
Κοινωνικοποιήθηκε με όσο το δυνατόν σωστά σκυλιά, επιβλήθηκαν σωστά τα σκυλιά επάνω του μέσα από το "παιχνίδι", διορθώθηκαν σωστά τα σκυλιά ως προς την τυχόν επιβολή, διορθώθηκε και αυτός και τέθηκαν σωστά τα πράγματα!Δεν θα επιτρέψω λοιπόν κάποιον τυχαίο σκύλο να "χαλάσει" αυτό το πράγμα!
Θα νομίζεις ότι είμαι κανα βλάκας που προσέχω ότι κινείται και αρματώνομαι, παίρνω ξύλα κι έτς και είμαι έτοιμος να απωθήσω τον εχθρό!Όχι δεν το κάνω, ποτέ δεν κρατούσα ξύλο κτλ και είμαι πολύ πιο χαλαρός έως τελείως φλου, πάντα, βασικό συστατικό για να πετύχεις κάτι!Ξέρω γλώσσα σώματος, έχει μάθει πλέον και ο σκύλος μου και δεν μας πλησιάζει κανένας σκύλος, εκτός αν περνάμε από την περιοχή του όπου εκεί καταλαβαίνουμε την επιβολή του άλλου σκύλου και φεύγουμε!
Όπως καταλαβαίνεις
chris στον κόσμο μου υπάρχω μόνο εγώ και ο σκύλος μου!
Ό,τιδήποτε άλλο έρθει καλώς να έρθει αλλά με δικούς μου όρους!Αν περάσει από μένα μπορεί άνετα να πάει και στο 2° επίπεδο(τον σκύλο μου) που για να έχω αφήσει να πάει σε αυτόν σημαίνει ότι έδωσα μήνυμα και στον δικό μου σκύλο ότι όλα είναι εντάξει και δεν χρειάζεται να επιβληθεί καν γιατί έχω τα μάτια μου πάνω σας!
Εδώ που τα λέμε αυτή δεν είναι και η έννοια της αγέλης...?